Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lolink píše:
Tak jelikož jsem manželovi věrná a vím, čí dítě je, tak po takovém dárku by sis nemusel dělat starosti, protože z principu bych k tobě na návštěvu už nepřijela. Ani já, ani naše dítě. Tohle je totiž tak trochu urážka. A své dědictví by sis mohl taky strčit do zadku.
No, ještě by do toho měl co mluvit otec dítěte, který by asi vnouček k dědečkovi vzal. ![]()
Ale že by to rodinu rozj*balo solidně, o tom žádná. Pokud by to udělal nějak veřejně.
Já, pokud bych měla syna, tak bych vnouče nechala naslintat, sebe naslintat a taky bych si test udělala. Tajně. A neřekla bych o tom živé duši. Ovšem počítám, že za takových dvacet let se testy DNA budou běžně prodávat v lékárně.
@Bábrdl píše:
Pokud bych měla syna, tak bych si vnouče taky otestovala. Ale proboha tajně! Žádné okázalé předávání testů a přednášky o „cizích harantech,“ co nebudou dědit.
Toť otázka
svým způsobem chápu, proč na tom chlapům tak záleží, ale v mém případě by se mě dotklo. Tebe ne? Kdyby si chtěl otestovat vaše děti? Nevím, jestli bych to překousla a to 100% vím, že jsou obě děti manžela, ale jaksi bych měla z jeho jednání pocit, že mi nevěří, že si myslí, že bych mu mohla být nevěrná…
@Bábrdl jako po tom, co se děje, tak to chápu. Každopádně já bych tím testem to dítě nechala otestovat, na přání tchána. Ale pak by mě tam nikdo neviděl. A naštěstí mám manžela, co stojí při mě, takže věřím, že tento dárek by vnímal stejně jako já. Jako urážku. Mám také syna, takže uvidím
. Ale veřejně nikdy. Ale co pak s tou informaci, kdyby to nevyslo, to nevim
. Mozna radsi nevedet.
Příspěvek upraven 28.11.17 v 13:17
Emimino ctu uz nejakou dobu a podruhe za ty roky musim reagovat (z muzskeho podledhu). Necetl jsem cele, ale proboha zenske zblaznily jste se???!!! Rict vsem okamzite, kazda sekunda zpozdeni silenost. Neni nic horsiho co muze zena muzi udelat. Nic! Podvede me manzelka, otehotni s milencem, ale rekne mi to pred narozenim ditete? Je to blbe, ale zivot jde dal. Postreli me manzelka v afektu a skoro umru, blbe, ale zivot jde dal. Ale vychovavat cizi dite je to nejhorsi co si dokazu predstavit. Kdyby mi to manzelka rekla v porodnici, tak sem nasranej, ale nejak by se to dalo vstrebat. Ale dozvedet se to po nekolika letech kdy diteti venuji veskery cas, lasku a energii? To je skoro na vrazdu popravde ![]()
@lolink píše:
Tak jelikož jsem manželovi věrná a vím, čí dítě je, tak po takovém dárku by sis nemusel dělat starosti, protože z principu bych k tobě na návštěvu už nepřijela. Ani já, ani naše dítě. Tohle je totiž tak trochu urážka. A své dědictví by sis mohl taky strčit do zadku.
Ale jak vidíš, věrnost je ctnost a tedy ne zcela běžná ![]()
Samozřejmě by se o tom matka nikdy nedozvěděla. Maximálně by mě mohla příjemně překvapit, že mi dala následníka ![]()
@Keyllah píše:
Budeš u snach velice oblíben
Než ty moje telata pohlavně dospějí, budeme se už množit jako v Demolition manu, naprosto bezpohlavně. Aspoň v to doufám ![]()
@lolink píše:
@Bábrdl jako po tom, co se děje, tak to chápu. Každopádně já bych tím testem to dítě nechala otestovat, na přání tchána. Ale pak by mě tam nikdo neviděl. A naštěstí mám manžela, co stojí při mě, takže věřím, že tento dárek by vnímal stejně jako já. Jako urážku. Mám také syna, takže uvidím. Ale veřejně nikdy. Ale co pak s tou informaci, kdyby to nevyslo, to nevim
. Mozna radsi nevedet.Příspěvek upraven 28.11.17 v 13:17
Tak, kdyby mi to případný tchán nebo tchyně dali takový test, poslala bych je do tmy. ![]()
Ale sama v pozici tchyně bych si dítě TAJNĚ otestovala.
@pepa_z_depa123 je to na prd. Proto se to mělo řešit dřív. Teď doufám, že to bude přítelovo.
@zoidberg zjistit to, tak máš ode mne žalobu na krku. Odebírání DNA je totiž se souhlasem zákonných zástupců.
@Bábrdl to je pak dost prekérka. Nezákonné odebrání vzorků. Aby to bylo košer, musela bys to udělat veřejně. Protože, když to nevyjde, je to protizákonný odběr DNA.
@Keyllah píše:
Toť otázkasvým způsobem chápu, proč na tom chlapům tak záleží, ale v mém případě by se mě dotklo. Tebe ne? Kdyby si chtěl otestovat vaše děti? Nevím, jestli bych to překousla a to 100% vím, že jsou obě děti manžela, ale jaksi bych měla z jeho jednání pocit, že mi nevěří, že si myslí, že bych mu mohla být nevěrná…
Je to hrozná nespravedlnost, kvůli několika podvodnicím podezřívat ostatní!
Stejně jako EET
Pokud nemáš co skrývat, nemusíš se bát ![]()
@lolink píše:
@pepa_z_depa123 je to na prd. Proto se to mělo řešit dřív. Teď doufám, že to bude přítelovo.@zoidberg zjistit to, tak máš ode mne žalobu na krku. Odebírání DNA je totiž se souhlasem zákonných zástupců.
To za to stojí. Radši risknu nesmyslnou žalobu než mít v rodině vetřelce.
@zoidberg no potom bys ho v rodině fakt neměl
ani kdyby to byla tvoje krev ![]()
@Keyllah píše:
Jasný, představa, že žiju s někým kdo mi každý den lhal je úděsná, vzala bych ho na první dobrou paličkou. Ale nevím, jestli bych v situaci, kdy bych měla třeba větší dítko a vztahy mezi „tatínkem“ a dítětem byly super a ukázalo se, že biologicky nejsou rodič s dítětem, jestli bych to dokázala říct a vše zničit. Zničit tomu dítěti dětství a chlapovi vzít veškeré iluze…naštěstí tohle řešit nemusím, chlapovi jsem nikdy nezahla, ale jako matka vím, že dítě je pro mě vším. Takže co když váhá zakladatelka nejvíc s ohledem na své dítko? její vinna je bezesporu, ale to váhání zda to říct či neříct není až tak nepochopitelné…
cituji jen tebe, ale je tu vás více s takovýmhle názorem. Ano, já jsem hrdej na to co moje dítko zatím dokázalo a mám s ním dobrý vztah. Jenže, co si budeme vyprávět. Šedesát procent populace je schopno pochopit leda tak pořady typu prostřeno, či farmář hledá ženu. A teď prostě taková vypatloš adeptka do výměny manželek splodí dítko, které si utáhlo s ještě horším adeptem mužského pohlaví a nechá ho nevědomky vychovávat manželem. A protože geny nepřečůráš, bude se manžel divit, proč ve 14 letech „jeho“ dítko začne krást, hulit a stává se z něho sígr jako z jeho otce. Ono je krásný domejšlet, že to podvržený dítko bude hezký, v 17 bude v první řadě na levičáckých demonstracích, ve dvaceti vyhraje miss universe a v třiceti dostane Nobelovu cenu. Jenže tak to nechodí. Takže se vrátíme do reálu a test DNA by měl být v každém rodném listě. ![]()
@Keyllah píše:no jo ale to zyl
Toť otázkasvým způsobem chápu, proč na tom chlapům tak záleží, ale v mém případě by se mě dotklo. Tebe ne? Kdyby si chtěl otestovat vaše děti? Nevím, jestli bych to překousla a to 100% vím, že jsou obě děti manžela, ale jaksi bych měla z jeho jednání pocit, že mi nevěří, že si myslí, že bych mu mohla být nevěrná…
@Keyllah píše:
zaleži na okolnostiach ono je jedna vec pokial nemá dovod robit testy a niečo iné ked zisti že tá možnost tu eventuelne je
Nechat si udělat tajně DNA testy na dítě mi přijde podobné, jako tajně prohledat ženě telefon. Vztahy to samozřejmě zhorší, ale i tak to řada lidí doporučuje udělat při důvodném podezření. Dělat to ze zásady mi připadá už přes čáru, ale chápu, že tchán, či tchyně to vidí jinak a případné zhoršení vztahů se snachou ho netrápí zdaleka tolik, jako osud jeho vlastního potomka.