Nevím, čí je moje dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17307
28.11.17 13:23
@Keyllah píše:
Toť otázka :-))) svým způsobem chápu, proč na tom chlapům tak záleží, ale v mém případě by se mě dotklo. Tebe ne? Kdyby si chtěl otestovat vaše děti? Nevím, jestli bych to překousla a to 100% vím, že jsou obě děti manžela, ale jaksi bych měla z jeho jednání pocit, že mi nevěří, že si myslí, že bych mu mohla být nevěrná…

Je to hrozná nespravedlnost, kvůli několika podvodnicím podezřívat ostatní!
Stejně jako EET :mrgreen: Pokud nemáš co skrývat, nemusíš se bát :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
28.11.17 13:26
@lolink píše:
@pepa_z_depa123 je to na prd. Proto se to mělo řešit dřív. Teď doufám, že to bude přítelovo.@zoidberg zjistit to, tak máš ode mne žalobu na krku. Odebírání DNA je totiž se souhlasem zákonných zástupců.

To za to stojí. Radši risknu nesmyslnou žalobu než mít v rodině vetřelce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
28.11.17 13:28

@zoidberg no potom bys ho v rodině fakt neměl :D ani kdyby to byla tvoje krev :D

• Citovat
  • Upravit
6439
28.11.17 13:28
@Keyllah píše:
Jasný, představa, že žiju s někým kdo mi každý den lhal je úděsná, vzala bych ho na první dobrou paličkou. Ale nevím, jestli bych v situaci, kdy bych měla třeba větší dítko a vztahy mezi „tatínkem“ a dítětem byly super a ukázalo se, že biologicky nejsou rodič s dítětem, jestli bych to dokázala říct a vše zničit. Zničit tomu dítěti dětství a chlapovi vzít veškeré iluze…naštěstí tohle řešit nemusím, chlapovi jsem nikdy nezahla, ale jako matka vím, že dítě je pro mě vším. Takže co když váhá zakladatelka nejvíc s ohledem na své dítko? její vinna je bezesporu, ale to váhání zda to říct či neříct není až tak nepochopitelné…

cituji jen tebe, ale je tu vás více s takovýmhle názorem. Ano, já jsem hrdej na to co moje dítko zatím dokázalo a mám s ním dobrý vztah. Jenže, co si budeme vyprávět. Šedesát procent populace je schopno pochopit leda tak pořady typu prostřeno, či farmář hledá ženu. A teď prostě taková vypatloš adeptka do výměny manželek splodí dítko, které si utáhlo s ještě horším adeptem mužského pohlaví a nechá ho nevědomky vychovávat manželem. A protože geny nepřečůráš, bude se manžel divit, proč ve 14 letech „jeho“ dítko začne krást, hulit a stává se z něho sígr jako z jeho otce. Ono je krásný domejšlet, že to podvržený dítko bude hezký, v 17 bude v první řadě na levičáckých demonstracích, ve dvaceti vyhraje miss universe a v třiceti dostane Nobelovu cenu. Jenže tak to nechodí. Takže se vrátíme do reálu a test DNA by měl být v každém rodném listě. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
28.11.17 13:30
@Keyllah píše:
Toť otázka :-))) svým způsobem chápu, proč na tom chlapům tak záleží, ale v mém případě by se mě dotklo. Tebe ne? Kdyby si chtěl otestovat vaše děti? Nevím, jestli bych to překousla a to 100% vím, že jsou obě děti manžela, ale jaksi bych měla z jeho jednání pocit, že mi nevěří, že si myslí, že bych mu mohla být nevěrná…
no jo ale to zyl
@Keyllah píše:

zaleži na okolnostiach ono je jedna vec pokial nemá dovod robit testy a niečo iné ked zisti že tá možnost tu eventuelne je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5918
28.11.17 13:33

Nechat si udělat tajně DNA testy na dítě mi přijde podobné, jako tajně prohledat ženě telefon. Vztahy to samozřejmě zhorší, ale i tak to řada lidí doporučuje udělat při důvodném podezření. Dělat to ze zásady mi připadá už přes čáru, ale chápu, že tchán, či tchyně to vidí jinak a případné zhoršení vztahů se snachou ho netrápí zdaleka tolik, jako osud jeho vlastního potomka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
28.11.17 16:52
@Mart81 píše:
Píšete, že byste vlastnímu otci asi neodpustila, kdyby si nechal udělat testy, zda jste biologicky jeho. Proč, když zároveň předpokládáte, že váš otec by vás bral úplně stejně, kdyby se dozvěděl, že biologicky jeho nejste a nic by se tím pro něj nezměnilo. Co je tedy na tom, udělat si testy špatně, když vlastně o nic nejde? Je to přeci jen běžná informace medicínského charakteru ne?

Píšete, že chlap přeci může mít dítě i v 60 ti, takže to pro něj není problém, kdy a zda se to dozví. Ale vlastnímu otci, byste ten test, který by ho třeba rozhoupal k tomu, aby si biologické dítě i v těch 60 ti pořídil, neodpustila.

Navíc to stavíte tak, že když se vám děje něco, co by pro vás třeba byl zásadní problém, ale vy o tom nevíte, tak se vlastně neděje nic. Dám záměrně přehnaný příklad: četl jsem o případu ženy, kterou muž dlouhé roky cpal sedativy, ve spánku znásilňoval a nahrával si to. Ona o tom nevěděla, takže se jí vlastně nic špatného nedělo? Chyba byla jen v tom, že na to přišla a tak najednou prožívala všechen ten odpor a trauma a hrůzu, rozpadla se rodina, případné děti se musely vyrovnávat s tím, že mají tatínka ve vězení…

Žít celý život jako oběť podvodu o kterém nevíte, prostě není to samé, jako když se vám ten podvod neděje.

Příspěvek upraven 28.11.17 v 13:15

Ja jsem nikde nepsala, ze je to to same. Ani ze to neni spatne. Ja sama bych na to zaludek nemela. Ano, pro tu zenu z historky by bylo lepsi, kdyby na to neprisla.
Protoze by si ty testy delal z nejakeho duvodu preci. Tudiz by pro nej bylo dulezite, jestli jsem nebo nejsem jeho. To mi prijde vetsi zrada nez zjistit, ze me nezplodil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.11.17 16:57
@lolink píše:
@Bábrdl to je pak dost prekérka. Nezákonné odebrání vzorků. Aby to bylo košer, musela bys to udělat veřejně. Protože, když to nevyjde, je to protizákonný odběr DNA.

To je cajk. Můj imaginární biologický syn by mi to zpětně určitě potvrdil, přeci by nenechal maminku, aby ji uháněli četníci.

Navíc by na to nikdy nikdo nepřišel. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
28.11.17 16:59
@zoidberg píše:
To možná dříve, dnes stojí testy méně než láhev kvalitního rumu. Každý kdo chce, si to může ověřit.

A ty uz sis to overil? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.11.17 16:59
@lolink píše:
@zoidberg no potom bys ho v rodině fakt neměl :D ani kdyby to byla tvoje krev :D

A jak bys to udělala, pokud by s tím otec dítěte nesouhlasil? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.11.17 17:02
@Mart81 píše:
Nechat si udělat tajně DNA testy na dítě mi přijde podobné, jako tajně prohledat ženě telefon. Vztahy to samozřejmě zhorší, ale i tak to řada lidí doporučuje udělat při důvodném podezření. Dělat to ze zásady mi připadá už přes čáru, ale chápu, že tchán, či tchyně to vidí jinak a případné zhoršení vztahů se snachou ho netrápí zdaleka tolik, jako osud jeho vlastního potomka.

Muselo by se to udělat šikovně, protože v případě provalení, je to superprůšvih. To je jasné. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
28.11.17 17:15
@Keyllah píše:
Za situace, kdy to dítě vychovávám jako vlastní, miluju ho, tak bych to vědět nechtěla…

Taky bych to vědět spíš nechtěla. beru dítě jako vlastní, miluju ho, vychovávám dlouhé roky a pak někdo přijde a řekne, ale to dítě není tvoje a srovnej se s tím jak chceš… Vždyť to přece není tak černobílé :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
28.11.17 17:15
@Lenca27 píše:
A ty uz sis to overil? :D

Ne, ale mám ověřeno. Byl bych jeden z těch z kterých by se to zjistilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59404
28.11.17 17:16
@Lenca27 píše:
Ano, ale porad bereme v uvahu, ze by se to ten chlap nedozvedel. Takze misto bio by vychovaval nebio a co? Navic chlap muze mit dite v jakemkoliv veku, takze moznost porad je, i kdyby se to dozvedel v sedesati :D

no jistě v 60 max bude myslet na důchod, těžko bude vychovávat svoje dítě :? A že si ěnjaký chlap dělala testy otcovství se teda ani nedivím. Po tom co tu čtu bych se vůbec nedivila kdyby si to chlapi ověřovali hned po porodu, at ví na čem jsou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
28.11.17 17:20

Když to tak čtu, tak si říkám, jaký by to byl asi masakr, kdyby se uzákonilo, že by všechna miminka v porodnicích, musela plošně podstupovat testy paternity…Třeba kvůli propacovanější zdravotnické dokumentaci, jistotě správných údajů v RL…

Příspěvek upraven 28.11.17 v 17:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria