Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mart81 píše:
Píšete, že byste vlastnímu otci asi neodpustila, kdyby si nechal udělat testy, zda jste biologicky jeho. Proč, když zároveň předpokládáte, že váš otec by vás bral úplně stejně, kdyby se dozvěděl, že biologicky jeho nejste a nic by se tím pro něj nezměnilo. Co je tedy na tom, udělat si testy špatně, když vlastně o nic nejde? Je to přeci jen běžná informace medicínského charakteru ne?Píšete, že chlap přeci může mít dítě i v 60 ti, takže to pro něj není problém, kdy a zda se to dozví. Ale vlastnímu otci, byste ten test, který by ho třeba rozhoupal k tomu, aby si biologické dítě i v těch 60 ti pořídil, neodpustila.
Navíc to stavíte tak, že když se vám děje něco, co by pro vás třeba byl zásadní problém, ale vy o tom nevíte, tak se vlastně neděje nic. Dám záměrně přehnaný příklad: četl jsem o případu ženy, kterou muž dlouhé roky cpal sedativy, ve spánku znásilňoval a nahrával si to. Ona o tom nevěděla, takže se jí vlastně nic špatného nedělo? Chyba byla jen v tom, že na to přišla a tak najednou prožívala všechen ten odpor a trauma a hrůzu, rozpadla se rodina, případné děti se musely vyrovnávat s tím, že mají tatínka ve vězení…
Žít celý život jako oběť podvodu o kterém nevíte, prostě není to samé, jako když se vám ten podvod neděje.
Příspěvek upraven 28.11.17 v 13:15
Ja jsem nikde nepsala, ze je to to same. Ani ze to neni spatne. Ja sama bych na to zaludek nemela. Ano, pro tu zenu z historky by bylo lepsi, kdyby na to neprisla.
Protoze by si ty testy delal z nejakeho duvodu preci. Tudiz by pro nej bylo dulezite, jestli jsem nebo nejsem jeho. To mi prijde vetsi zrada nez zjistit, ze me nezplodil.
@lolink píše:
@Bábrdl to je pak dost prekérka. Nezákonné odebrání vzorků. Aby to bylo košer, musela bys to udělat veřejně. Protože, když to nevyjde, je to protizákonný odběr DNA.
To je cajk. Můj imaginární biologický syn by mi to zpětně určitě potvrdil, přeci by nenechal maminku, aby ji uháněli četníci.
Navíc by na to nikdy nikdo nepřišel. ![]()
@zoidberg píše:
To možná dříve, dnes stojí testy méně než láhev kvalitního rumu. Každý kdo chce, si to může ověřit.
A ty uz sis to overil? ![]()
@lolink píše:
@zoidberg no potom bys ho v rodině fakt nemělani kdyby to byla tvoje krev
A jak bys to udělala, pokud by s tím otec dítěte nesouhlasil? ![]()
@Mart81 píše:
Nechat si udělat tajně DNA testy na dítě mi přijde podobné, jako tajně prohledat ženě telefon. Vztahy to samozřejmě zhorší, ale i tak to řada lidí doporučuje udělat při důvodném podezření. Dělat to ze zásady mi připadá už přes čáru, ale chápu, že tchán, či tchyně to vidí jinak a případné zhoršení vztahů se snachou ho netrápí zdaleka tolik, jako osud jeho vlastního potomka.
Muselo by se to udělat šikovně, protože v případě provalení, je to superprůšvih. To je jasné. ![]()
@Keyllah píše:
Za situace, kdy to dítě vychovávám jako vlastní, miluju ho, tak bych to vědět nechtěla…
Taky bych to vědět spíš nechtěla. beru dítě jako vlastní, miluju ho, vychovávám dlouhé roky a pak někdo přijde a řekne, ale to dítě není tvoje a srovnej se s tím jak chceš… Vždyť to přece není tak černobílé ![]()
@Lenca27 píše:
A ty uz sis to overil?
Ne, ale mám ověřeno. Byl bych jeden z těch z kterých by se to zjistilo.
@Lenca27 píše:
Ano, ale porad bereme v uvahu, ze by se to ten chlap nedozvedel. Takze misto bio by vychovaval nebio a co? Navic chlap muze mit dite v jakemkoliv veku, takze moznost porad je, i kdyby se to dozvedel v sedesati
no jistě v 60 max bude myslet na důchod, těžko bude vychovávat svoje dítě
A že si ěnjaký chlap dělala testy otcovství se teda ani nedivím. Po tom co tu čtu bych se vůbec nedivila kdyby si to chlapi ověřovali hned po porodu, at ví na čem jsou ![]()
Když to tak čtu, tak si říkám, jaký by to byl asi masakr, kdyby se uzákonilo, že by všechna miminka v porodnicích, musela plošně podstupovat testy paternity…Třeba kvůli propacovanější zdravotnické dokumentaci, jistotě správných údajů v RL…
Příspěvek upraven 28.11.17 v 17:24
@saadet píše:
@Keyllah hele o jejim moralnim kreditu si nedelam iluzeuhani milence jeste ted a ten se ji vyhejba…proste myslim, ze pro chlapa i dite je lepsi to vedet ted. Ale presne jak pak pises, ideal by asi byl, kdyby dite bylo partnera a zenska makala na 120% aby vse „vynahradila“…
normální flundra
@Lenca27 píše:
Ja jsem nikde nepsala, ze je to to same. Ani ze to neni spatne. Ja sama bych na to zaludek nemela. Ano, pro tu zenu z historky by bylo lepsi, kdyby na to neprisla.
Protoze by si ty testy delal z nejakeho duvodu preci. Tudiz by pro nej bylo dulezite, jestli jsem nebo nejsem jeho. To mi prijde vetsi zrada nez zjistit, ze me nezplodil.
Vám by to, že by pro vašeho otce bylo důležité vědět, zda jste nebo nejste biologicky jeho dcera a tedy zda ho vaše matka podvedla a obelhávala, připadá větší zrada než to, že by ho vaše matka nechala vědomě vychovávat dítě svého milence a celou dobu jemu i vám o tom lhala?
No… V tomto se zásadně neshodneme.
@Ms.Ragdoll píše:
Když to tak čtu, tak si říkám jaký by to byl masakr, kdyby se uzákonilo, že by všechna miminka v porodnicích, musela automaticky podstupovat testy paternity..
Žádný drama by se asi nekonalo, podle kvalifikovaných odhadů je to jedna kukačka ze sta. ![]()
@Bábrdl píše: Žádný drama by se asi nekonalo, podle kvalifikovaných odhadů je to jedna kukačka ze sta.
Mě kamarádka, která pracuje ve zdravotnictví říkala, že to číslo právě o něco vyšší než jen všude uváděných 10%. Ale i tak je 10% až dost.
Příspěvek upraven 28.11.17 v 17:30
@Ms.Ragdoll tak těm co jsou si jistí otcem dítěte by to nevadilo a ty ostatní by měly co vysvětlovat ![]()
@Markéta80 Škoda, že to tak vážně nefunguje. Už jen kvůli té holčičce, o které tu jedna diskutující píše.