Nevím, jak situaci vyřešit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
15179
20.2.24 05:45

Další dítě si nemůžete dovolit. Jdi na potrat.

• načítám...
101795
20.2.24 06:28
@Anonymní píše:
@Lily Evans ano, měla jsem práci jistou, proto jsme druhé chtěli.. věděli jsme že když tam zůstanu tak to zvládneme, ale situace je momentálně jiná… Změnila se a za to já bohužel nemůžu že se mnou v práci takhle vypekli…
Ale opakuji, na tohle jsem se neptala…
Proč nemůžete odpovídat jako normální lidi… 🤦🏼‍♀️

Jakou jistou praci si mela? DPP, kterou muze kdykoliv zamestnavatel ukoncit s dvoutýdenní vypocedni lhutou bez udani duvodu :think: to je tedy jistota.

• načítám...
8587
20.2.24 06:32

Ať si najde chlap brigadu. A modlete se, aby nebyl na nemocenské, jinak padnete úplně s penězmi.

• načítám...
Anonymní
20.2.24 06:39

Já bych si teda s chlapem s 25tis dítě ani nedělala, natož dvě :-( ne že bychom všechno utratili, ale jsem ráda, když máme rezervu a když můžu koupit i něco navíc, můžu dětem naspořit, můžeme výletovat, cestovat…

Rada je, když nemůžeš pracovat Ty, tak ať se více snaží partner, aby Vás důstojně zajistil…a pokud jsi měla mateřskou před 1.dítětem a na druhou nastoupila do 4let věku prvního, tak máš 6 měsíců mateřskou stejnou jako tu první…a když jste se tak dlouho snažili o druhé, tak
nechápu že jste si neudělali rezervu a chlap se vice nesnažil… :roll: a ty se ohaníš furt prací na dohodu, to bys tam chodila i s miminkem?

Příspěvek upraven 20.02.24 v 08:06

• Upravit
13990
20.2.24 06:52

Pobírat příspěvky a u toho mít dojem dostatečné finanční stability na druhé dítě jde mimo moje chápání.
Co děla manzel za práci? Nemohl by ji změnit, dělat víc, melouchy?
A co ty? Nejde to zkusit jinde ještě? Nějakou krátkodobou brigádu na pokryti… rodicak prodloužit?

• načítám...
ontarova.stara
20.2.24 06:57

V situaci, kdy nezbytne platby (bez jidla a drogerie) jsou 26500 a chlapuv plat 25000, je druhe dite nerozum. Nakonec i ted, kdyz mas RP a plat ty, tak jen pujcka (8000) schlamstne temer ctvrtinu vasich prijmu.
Co u toho chces vymyslet, krome nejakych davek, kam se ale (nastesti) do vydaju ta pujcka nezapocitava, tudiz se bude kalkulovat, jako kdybyste je meli k pouziti. Pokud muz vydelava petadvacet a jeste si nadelate dluhy, dalsi dite mit proste nemuzete. Nebo muzete, ale budete zit z ruky do huby a trast se, aby si chlap treba nezlomil nohu.
To jsou pocty ze zakladni skoly.

Příspěvek upraven 20.02.24 v 06:58

• Upravit
24994
20.2.24 06:57

Máte málo peněz, ať se ti to líbí nebo ne, je to prostě tak.
Opravdu bych to druhé děcko zvazila.

• načítám...
6180
20.2.24 06:58
@Anonymní píše:
@Lily Evans ano, měla jsem práci jistou, proto jsme druhé chtěli.. věděli jsme že když tam zůstanu tak to zvládneme, ale situace je momentálně jiná… Změnila se a za to já bohužel nemůžu že se mnou v práci takhle vypekli…

Jak byste to zvládali? Co kdybys musela být na PN, a co pak po porodu jenom s rodičákem?
Pozdě bycha honit, no, nějak to budete muset udělat, ale 25 tisíc je už tak hrozně málo. V první řadě bych řešila jestli manžel může začít pracovat za lepší plat, v druhé bych řešila možnosti tvého přivýdělku - jak už zaznělo, doučování, úklid, hlídání dětí… V dávkách se nevyznám, ale když dojdeš na sociálku tak ti řeknou jestli máš na něco nárok.

• načítám...
7473
20.2.24 06:59
@Anonymní píše:
@JeyKey @Serpentini @Dara90
Jsme v takové situaci kvůli tomu že jsem otěhotněla. A v práci na to přišli sami, páč mi je zle…
To teď jsme se měli krásně příjem přes 40 tis dohromady…Proto jsme se rozhodli pro druhé.
V práci jsem začala často chodit na WC, páč mi je zle, motá se mi dost hlava z nízkého tlaku a bohužel lékárna je v té samé budově jak firma ve které pracují a kolegové mě viděli s těhotenským testem. Tak si dali 1a1 dohromady a začali se šířit drby co došli az k vedení a to za mnou došlo… Tak jako co jsem asi měla dělat :think: lhát jim? Tak jsem to řekla narovinu že jsem v tom. To mi ještě slibovali že si mě tam nechají a po týdnu otočili že nakonec ne…🫣 🤦🏼‍♀️
Já se ale neptala na váš názor na naší situaci ale na to na co bych mohla mít případně nárok od ÚP…
Na potrat nepůjdu páč jsme to dítě chtěli, dlouho se o něj snažili (1,5r) a i kdybych šla tak mi tu smlouvu neprodlouží… Jsem tam skoro rok…

Jak jste se měli krásně? Jakože jste měli prachy z rodičáku, příspěvku na bydlení, na dítě… a chlap vydělá 25tis…?? nájem 16tis… chudáci děti!!!

• načítám...
7473
20.2.24 07:00
@Anonymní píše:

A jaké máte finanční rezervy když jste se měli tak krásně??? To musíte mít tedy našetřeno, nee? Když se plánuje druhé dítě…

• načítám...
7473
20.2.24 07:04

Tvé příjmy ( s příspěvky od státu) 40000Kč
nájem 16500 úvěry 8000

zůstatek- 15500… toto je na jídlo, pleny, oblečení, obutí, cestovné, léky… pro tři lidi do teď a budeš říkat že jste se měli skvělé a bez finačních problému…???

• načítám...
80178
20.2.24 07:08

Jak jsi měla práci jistou, když máš smlouvu do května?

• načítám...
13990
20.2.24 07:09

A ještě, v práci jsi rok… a snažíte se rok a půl?

• načítám...
44198
20.2.24 07:10
@Anonymní píše:
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Mám práci na DPP ( přes 10tis) a jsem těhotná (v 6tt). Kvůli těhotenství mi ale neprodlouží smlouvu, kterou mám do března.
Máme ještě jedno dítě na které ještě beru rodičovský příspěvek (5300),ten končí v květnu..
Manžel má normální práci kde má přes 25tis.
Momentálně ještě pobíráme PnB (4tis) a PnD nám byl teď odebrán.
Můžete prosím poradit co teď? Abych neskončila úplně bez peněz? 🫣 Nájem platíme 16,5 tis plus nějaké půjčky 8tis, telefony, internet 2tis…
Jen s manžela výplatou nevyjdeme a těhotnou mě nikde nezaměstnají…
Budu mít nárok na nemocenskou a poté mateřskou?
Anonym, páč je to čerstvé…

Přídavky byste měli znovu za 3 měsíce dostat, pokud se sníží příjmy.
Jen de.bil si kupuje těhotenský test v lékárně, kde je firma, když to jde diskrétně objednat na internetu. A zvracet jsi mohla taky z mnoha jiných důvodů. Dost jsi jim to ulehčila.
Po 3 měsících si žádejte o všechny možné dávky včetně hmotné nouze.
Registruj se na UP, bez toho hmotku nedostanete.
Hodně štěstí.

• načítám...
44198
20.2.24 07:12
@inkakřivák píše:
Jak jsi měla práci jistou, když máš smlouvu do května?

Psala, že slíbili, že jí to prodlouží. K vůli těhotenství obrátili :mrgreen: Test si koupila v lékárně u firmy a viděli ji s testem.
Diskuze mi přijde jako pohádka trolla, ale budiž :)

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová