Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@pe-terka Děkuju, snažím se seč to jde. Pak mi můj táta řekne „podívej se jak je línej, aby ty děti nebyly po něm“ a začne to ve mně hlodat.
to je nesmysl…Já mám ze strany tátovy rodiny taky bídnej sociální kredit a šla jsem jinou cestou než on…Hodně dělá i výchova.
A lenost? Myslím, že všichni jsme líní, je to přirozená vlastnost…Jen se lišíme vůlí a motivací s tím něco dělat…
@pe-terka Já se tím hodně uklidňuju, že to nebude tak horký, ale někdy mi stačí málo. S tou leností je o moc hezky napsaný. A na jednu stranu to je i prospěšný být líný. Babička teď vlastně jenom leží a nemá proleženiny a sestřička říkala, že člověk který je hodně zvyklý ležet ty proleženiny nemívá tak často a v takovém rozsahu. A babičku jsem neviděla něco pořádně dělat, pořád se u nich doma spalo. Já tam mohla přijít kdykoli a vždy leželi v pelechu.
Moc děkuji za odpovědi musím se rozhoupat a udělat správné rozhodnutí. Všem přeju pěkný zítřek.
@Anonymní píše:
@pe-terka Já se tím hodně uklidňuju, že to nebude tak horký, ale někdy mi stačí málo. S tou leností je o moc hezky napsaný. A na jednu stranu to je i prospěšný být líný. Babička teď vlastně jenom leží a nemá proleženiny a sestřička říkala, že člověk který je hodně zvyklý ležet ty proleženiny nemívá tak často a v takovém rozsahu. A babičku jsem neviděla něco pořádně dělat, pořád se u nich doma spalo. Já tam mohla přijít kdykoli a vždy leželi v pelechu.
no vidíš, předala své zvyklosti synovi..Akorát si říkám, pokud ona jen leží, asi ta péče o ni bude náročnější…Kdo jí dělá hygienu? A jak „chodí“ na wc? Má plíny, nebo ji vysazuje na gramofon?
@pe-terka píše:
to je divné, když je to příspěvek na péči, je logicky určen tomu, kdo tu péči vykonává…Ale víc by ti řekly holky, co v tom dělají…
@Jana206 - Jani, nevíš, jak to je?
Ne, prispevek na peci je toho, kdo tu peci potrebuje. Z toho si muze platit pecovatelky, pomucky nebo toho clena rodiny, co o nej pecuje. Nebo cokoliv, ono se to nikde nevyuctovava
Pecujici osoba ma vlastne nulovy prijem, stat plati pojisteni, doba pece se pocita do duchodu a po ukonceni pece ma narok na podporu v nezamestnanosti. Neplati to jen myslim pro I. stupen zavislosti.
@Anonymní píše:
Ano, když se tak zamyslím tak vůbec nevím proč s ním jsem. Naštěstí mi nenadává celých 20 let do smrti jeho otce cca 7 let to šlo. Já chápu občasné hádky a spoustu věcí zapomenu. Jenže teď si připadám jako blbec mám rozpadlý dům který prodat nechci (je po mých předcích) a bojím se že to celé sama neutáhnu pořád mi občas s něčím pomůže. Jsem srab a ještě mi vyhrožuje střídavou péčí o syny a to se bojím ještě víc vím jak žije a to se moc neslučuje s výchovou dětí. (myslím tím, že nikdy nevstává v noci k dítěti, rád se napije, nemá doma pořádek a tak). Já nevím jsem bezradná a bojím se
Možná, kdybys ho poslala do oběhu, bys zjistila, že se bojíš zbytečně, že ti je bez něj líp.
Jedním slovem, táta na hovno, manželství na hovno, honem rychle bych otevřel oči… A našel jiného tátu, lehko se to píše, ale tvůj příběh je jistý rozvod otázkou času.
@stinga píše:
no ona péče o ležáka ve 4. stupni fakt není procházka růžovým sadem, ten chlap se také nerozkrájí, a psychicky je to náročnější, než péče o dvě zdravé děti, a tu babičku mají vyhodit z okna, nebo co radíš?
také si ji může vzít k zakladatelce do toho rozpadlého baráku třebaPříspěvek upraven 28.07.20 v 22:13
To si ten, který to nezažil, nikdy nebude umět představit, takový polohování není žádná sranda a jak to dopadá, když se neprovádí…Laik nemá tušení, co všechno péče obnáší.
Zakladatelko, ty jsi ten vzácný případ, kdy si říkám, co ta ženská z toho partnerství vlastně má?!?! Záměrně nepíšu manželství, protože to vaše cosi manželství není. Rozveď se, soud stanoví výživné a podmínky styku otce s dětmi a tobě se uleví. P. S. Taky pěstuji okolo 150 rajčat, není to nic neobvyklého ![]()
@větvička1 píše:
Ne, prispevek na peci je toho, kdo tu peci potrebuje. Z toho si muze platit pecovatelky, pomucky nebo toho clena rodiny, co o nej pecuje. Nebo cokoliv, ono se to nikde nevyuctovavaPecujici osoba ma vlastne nulovy prijem, stat plati pojisteni, doba pece se pocita do duchodu a po ukonceni pece ma narok na podporu v nezamestnanosti. Neplati to jen myslim pro I. stupen zavislosti.
Ano, tak to je.Je to příjem osoby, která péči potřebuje. A rozhodne se, jestli bude pečovat člen rodiny. nebo si zaplatí sociální službu nebo kombinace obou. Pouze u nezletilého dítěte jde příspěvek na péči k rukám rodiče, ale i tak je to příjem dítěte.
@pe-terka Tak na WC myslím tím velkou ji dá na gramofon. Prostě musí vydržet než přijde a pokud to nevydrží má plínu. Na malou potřebu má zavedenou cévku. Jinak ji omývá občas mokrým hadříkem, žínkou.
@Betty MacDonald Také si říkám co z toho našeho soužití mám, vlastně jen práci a nervy. Děkuji i za reakci na rajčata, škoda že jsem letos musela tak 80% vyhodit kvůli plísni.
@pe-terka Děkuju, snažím se seč to jde. Pak mi můj táta řekne „podívej se jak je línej, aby ty děti nebyly po něm“ a začne to ve mně hlodat.