Nevím, kde je chyba.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.7.20 07:38

@Jana206 Děkuji za obě reakce. Já jsem to takto pochopila, ale mám pořád dojem, že před lety to bylo jinak.

• Citovat
  • Upravit
42962
29.7.20 07:39
@Anonymní píše:
@Betty MacDonald Také si říkám co z toho našeho soužití mám, vlastně jen práci a nervy. Děkuji i za reakci na rajčata, škoda že jsem letos musela tak 80% vyhodit kvůli plísni.

Ridomil gold je jediný postřik, který používám. Zachránil mi už tolik rajčat :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
29.7.20 07:43
@větvička1 píše:
Ne, prispevek na peci je toho, kdo tu peci potrebuje. Z toho si muze platit pecovatelky, pomucky nebo toho clena rodiny, co o nej pecuje. Nebo cokoliv, ono se to nikde nevyuctovava :) Pecujici osoba ma vlastne nulovy prijem, stat plati pojisteni, doba pece se pocita do duchodu a po ukonceni pece ma narok na podporu v nezamestnanosti. Neplati to jen myslim pro I. stupen zavislosti.

aha, tak díky za vysvětlení :kytka: A jak tedy soud postupuje při výměře alimentů? Když ten pečující má vlastně čas vykrytý péčí, takže třeba ani jinde nepracuje, ale přitom „nemá“ příjmy, kterými by mohl platit své závazky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
29.7.20 07:46
@Anonymní píše:
@pe-terka Tak na WC myslím tím velkou ji dá na gramofon. Prostě musí vydržet než přijde a pokud to nevydrží má plínu. Na malou potřebu má zavedenou cévku. Jinak ji omývá občas mokrým hadříkem, žínkou.

a o tu cévku pečuje kdo? Kdo ji přecévkovává? Tam je vcelku velké nebezpečí zavlečení infekce do močových cest…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.20 07:50

@Betty MacDonald Aha děkuju já mám doma ještě Kuprikol, tak jsem to vzala tím. Jenže já jsem chtěla letos vyzkoušet pěstovat zeleninu bio, tak jsem začala stříkat dlouho. Před tím jsem zkoušela různé domácí postřiky a plíseň se rozjela. Ale letos je moc vlhko, tak to bude i tím a nemám je všechny pod stříškou. Ale ten Ridmil si seženu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.20 07:52

@pe-terka Musí se jezdit jednou za měsíc k lékaři.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.20 07:53

@pe-terka Tak nad tím tady právě dumám a už jsem se chytala napsat také.

• Citovat
  • Upravit
78493
29.7.20 07:56
@Anonymní píše:
Moc děkuji za odpovědi musím se rozhoupat a udělat správné rozhodnutí. Všem přeju pěkný zítřek.

obávám se, že po rozvodu mu soud vyměří alimenty 0 0 prd, 6000 to rozhodně nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.20 08:01

@stinga Právě to si myslím, není to z čeho vyměřit.

• Citovat
  • Upravit
80476
29.7.20 08:03
@Anonymní píše:
Ano, když se tak zamyslím tak vůbec nevím proč s ním jsem. Naštěstí mi nenadává celých 20 let do smrti jeho otce cca 7 let to šlo. Já chápu občasné hádky a spoustu věcí zapomenu. Jenže teď si připadám jako blbec mám rozpadlý dům který prodat nechci (je po mých předcích) a bojím se že to celé sama neutáhnu pořád mi občas s něčím pomůže. Jsem srab a ještě mi vyhrožuje střídavou péčí o syny a to se bojím ještě víc vím jak žije a to se moc neslučuje s výchovou dětí. (myslím tím, že nikdy nevstává v noci k dítěti, rád se napije, nemá doma pořádek a tak). Já nevím jsem bezradná a bojím se

Proč by v noci vstával k velkým dětem? A kde bydlí? U babičky? Tak mu rekni, že si babičku vezmete k sobě do velkého baráku, co v něm jsou dvě místnosti, a je to. Bude bydlet u vás o starat se o 130 rajčat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.20 08:08

@inkakřivák Ano to je bezva nápad už jsem ho navrhla několikrát. Babičku dáme do pokoje který slibuje už 5 let udělat a bude se starat o všechno a já půjdu do práce na plný úvazek. Jenže světe div se nechce :D. Pokoj je totiž jen v představách. Jo a rajčata se dají koupit :D

• Citovat
  • Upravit
80476
29.7.20 08:12
@Betty MacDonald píše:
To si ten, který to nezažil, nikdy nebude umět představit, takový polohování není žádná sranda a jak to dopadá, když se neprovádí…Laik nemá tušení, co všechno péče obnáší.

Tak nějak. Pokud má čtvrtý stupeň, je to v podstatě tělo. Které se samo nepohne. A potřebuje péči jako novorozenec. A příspěvek ma nějakých 14 tisíc, což nic není. Jenom co stojí pleny! Protože sice nějaké nafasujes, ale vychází to snad na tři kusy denně. Zapůjčení polohovací postele, antidekubitni matrace, to taky není zadara. Léky, jídlo. No myslím že on dělá taky dost. Řešení je vzít babičku k sobě.
Jenže jak vidím starý barák je zakladatelky, chlapovi se do něj asi nechce dávat peníze a práci, když mu neříká pane. A člověk, který je ochotný se starat o ležáka, nemůže být úplně špatný. Zkuste si to, uvidíte. Já se skláním v úctě před každým, kdo to dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
29.7.20 08:13

Hele, je to kemp k pohledani.
Navrhla bych, ať si babička platí pečovatelskou službu. Že čtvrtého stupně to krásné zaplatí a ten tvůj ať maka v práci a na baráku.
Bych chtěla vidět, jak se stará.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80476
29.7.20 08:13
@Anonymní píše:
@inkakřivák Ano to je bezva nápad už jsem ho navrhla několikrát. Babičku dáme do pokoje který slibuje už 5 let udělat a bude se starat o všechno a já půjdu do práce na plný úvazek. Jenže světe div se nechce :D. Pokoj je totiž jen v představách. Jo a rajčata se dají koupit :D

Tak proč je pestujes? A ty bys cpala práci a peníze do cizího domu? Tak mu půlku domu dej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42962
29.7.20 08:14
@inkakřivák píše:
Tak nějak. Pokud má čtvrtý stupeň, je to v podstatě tělo. Které se samo nepohne. A potřebuje péči jako novorozenec. A příspěvek ma nějakých 14 tisíc, což nic není. Jenom co stojí pleny! Protože sice nějaké nafasujes, ale vychází to snad na tři kusy denně. Zapůjčení polohovací postele, antidekubitni matrace, to taky není zadara. Léky, jídlo. No myslím že on dělá taky dost. Řešení je vzít babičku k sobě.
Jenže jak vidím starý barák je zakladatelky, chlapovi se do něj asi nechce dávat peníze a práci, když mu neříká pane. A člověk, který je ochotný se starat o ležáka, nemůže být úplně špatný. Zkuste si to, uvidíte. Já se skláním v úctě před každým, kdo to dělá.

Já taky, je to v podstatě sebeobětování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí