Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych v tvém případě vydělá řešení jednoduché. Zbavit se manžela stejně k ničemu dobrému ti není.
A pak se zbavit baráku.
Ono barák ve stavu co popisuješ, bude díky postupným opravám, spíš díra na peníze. Než hezký domek.
Když se přestěhuješ do bytu. Budeš mít víc času i peněz. Oboje budeš moci investovat do dětí. A tím ti zmizí výčitky vůči nim. A nakonec budou moci být v přírodě víc než jsou teď, když máš na ně minimum času
@anička65 no ono tu na tom něco nehraje - buď ta babička nemá 4. stupeň, pokud je tak soběstačná, nebo je to celé trochu jinak
@stinga píše:
@anička65 no ono tu na tom něco nehraje - buď ta babička nemá 4. stupeň, pokud je tak soběstačná, nebo je to celé trochu jinak
- a že chlap nechce makat na rozpadlém domě, který mu neříká pane, tak to se vůbec nedivím - to nechce žádný chlap - ty bys dávala peníze a práci do něčeho, co není tvoje?
- ale jejich soužití je celé na pytel, otázka je na dobu před dětmi, proč žijí v rozpadlém domě, proč mají 2 malé děti po 20 letech nadávání a tak dál
- prostě ten životní marast nenastal nyní, v tom se plácají už dlouho
To máš pravdu, a možná zakladatelka konečně dozrála. Celkově je její situace naprd, snad se jí to podaří vyřešit.
@Anonymní píše:
@inkakřivák Ano ano vím jak to chodí a není to jen tak a taky to nedávají každému.
Takže musíš vědět, že takový člověk na čtvrtý stupeň opravdu nedosáhne.
@stinga píše:
- a že chlap nechce makat na rozpadlém domě, který mu neříká pane, tak to se vůbec nedivím - to nechce žádný chlap - ty bys dávala peníze a práci do něčeho, co není tvoje?
- ale jejich soužití je celé na pytel, otázka je na dobu před dětmi, proč žijí v rozpadlém domě, proč mají 2 malé děti po 20 letech nadávání a tak dál
- prostě ten životní marast nenastal nyní, v tom se plácají už dlouho
Taky bych řekla, že tu něco nehraje. Ale že je to život na pytel, o tom žádná. A řešení moc není. Rozchod, prodej baráku a koupě menšího bytu někde poblíž babky anebo nastěhovat babku do domu a urychleně nahnat chlapa do práce a udělat rekonstrukci domu.
@inkakřivák píše:
Mam pocit, ze clovek se ctyrkou nemusi byt totalni lezak. Kazde posuzovane kriterium ma jeste podbody, u te pohyblivosti je to treba to, jestli dokaze vylezt po schodech do patra, ujde nejakou vzdalenost, sam vstane, sedne si. A kdyz to nezvladne, tak se to pocita za nezvladnute kriterium a stupen zavislosti se vyhodnoti podle poctu nezvladnutych kriterii.
A je to i o tech pracovnicich, co to hodnoti a co ti napise doktor. Nase babicka treba dostala trojku a babicka nasich znamych s priblizne stejnym stavem vyfasla dvojku.
@větvička1 jo přesně, je to i o soc pracovnicích i o posudkovém lékaři, posuzuje se to dost nespravedlivě
ale.- přes to všechno - paní, která chodí s chodítkem nemůže mít 4. stupeň - buď nechodí, nebo nemá 4. stupeň, jak říkám něco tu nehraje
@větvička1 Anebo tak. Ale i tak je to prostě málo na celodenní pečovatelskou, co si budem. Osobně bych se klonila k řešení babku do domu, chlapa do práce, a rekonstrukcí. Jestli mají dvě místnosti, a dvě děti, tak se ani není čemu divit, že tam chlap nebydlí. Kde by byl? Kam by se vešel? Spali by všichni čtyři v jedné místnosti? Asi jo. A když je dům její, tak on na něm dělat nebude. Proč? Aby ho pak vyhodila s tou zde často zmiňovanou igelitkou?
Děkuji za reakce, ale nějak mi uniká proč zpochybňujete rozhodnutí sociálky. Pokud máte někoho v rodině, kdo žádal o peníze na nemohoucnost a nedostal 4. stupeň je mi to moc líto, ale myslím si, že závidě není co. Pokud máte za 20 kroků s chodítkem za vrchol pohybu prosím pro mě to je dost málo. Jinak posudek se dělal z LDN léčebny. A pokud se jedná o neustále zmiňovanou skutečnost, že barák je můj, tak ano je můj. A to mu mám dát půl baráku a když se se mnou rozvede mám se nechat vyhodit na dlažbu, už jednou jsem to zažila a bylo to hodně nepříjemné. Jenže teď mám dvě děti a musím myslet i na ně. Barák je můj a on do něj dává svou práci a já své peníze a práci (své peníze vložil také, já částku vyšší). Pokud se rozejdeme dám mu peníze (určitě ne celou částku) kterou svou prací a do baráku vložil. A věřte mi, že by jsem mu to dala i pokud by jsem se měla zadlužit.
@stinga píše:
@větvička1 jo přesně, je to i o soc pracovnicích i o posudkovém lékaři, posuzuje se to dost nespravedlivě
ale.- přes to všechno - paní, která chodí s chodítkem nemůže mít 4. stupeň - buď nechodí, nebo nemá 4. stupeň, jak říkám něco tu nehraje
Muze. Je myslim 10 kriterii, na ctyrku musi nezvladat 9 z nich. Takze i kdyby behala jak srnka a ostatni nezvladala, tak tu ctyrku dostane. Nicmene par kroku s choditkem fakt neznamena, ze bude splnovat kriterium mobility. Nase babicka zvladala sourat se s berlema po byte, se sedanim a vstavanim jsme museli pomahat, schody sama nezvladala a bod za mobilitu mela. Mozna hralo roli i to, ze doktori jednoznacne rekli, ze chodit prestane, to netusim. Ale proste neni to tak, ze ctyrku dostane jen absolutni lezak a nikdo jinej.
@Anonymní píše:
Pěkný večer, asi se potřebuji vypovídat a zjistit jestli je chyba na mé straně, nebo jestli jsem opravdu tak špatná. Žiju s manželem už 20 let a ano naše chození i manželství má spoustu řekněme mraků, ale já teď nevím jak dál. S manželem máme dvě děti 7 a 4 roky. Chlap má nemocnou maminku a o tu se stará má na ní dávky na nemohoucnost 4 stupeň ( no stará 3× za den jde babičku nakrmit píchne inzulín a zdrhne). Protože babička bydlí jinde tak chlap občas přespí u ní. Takže s námi vlastně nežije já všechno táhnu sama a protože mi nemá kdo dávat děti do školky, tak dělám na necelý úvazek. Nevím jestli jsem tak rozhazovačná, ale manžel u nás jí, myje se, prostě u nás žije a dává mi 6000. Já jsem už zoufalá máme dům s velkou zahradou a všechno platím sama. Bohužel barák nemá fasádu, nemá ani započatou rekonstrukci půdy, žijeme ve dvou pidi místnůstkách. Mám už i brigádu, ale takže mám výčitky, že se nestarám o děti, tak jak by jsem měla a jsem pořád ve stresu. Už 20 let mi nadává jak jsem líná ale já jsem obkopala celý barák po ČOV odvozila veškerou hlínu, mám 130 rajčat a jsem lína. Já už nevím jestli nejsem náhodou blbá. Pokud by jsem napsala vše co mě trápí, tak by se ten román ani nevešel na Emimino, proto se omlouvám za zmatenost a neúplnost.
To, co píšete je hodně zmatené a chtělo by to slyšet i druhou stranu. Chyba je vždy na obou stranách. Ty, co hned budou psát o rozvodu, blbce a kdo ví o čem…na ty nedávejte. Jednají emotivně. Asi když jste spolu 20 let…tak to tak horké nebude… Máte krizi a vztah je na bodu 0. Nepěstujte tolik rajčat… ten čas raději věnujte rodině. Dům bude Váš…aspoň si to myslím…Sedněte si spolu a pokud to jde..promluvte si rozumně co dál. Co Vám obou vadí a co chcete zlepšit. Dnes je doba singels. Je to moderní ( COOL )…Většinou je to záležitost žen, že dojdou k věku 40 let a najednou mají pocit, že svůj život promrhaly. Potřebují si ještě užít, milenců a zábavy. Není nic hezčího, než být s člověkem který Vás miluje až do posledních dnů… Držím palce a hodně štěstí.
@inkakřivák píše:
Někdy dosáhne, ono to není tak, že to musí být jen ležící