Nevlastní dcera u nás bydlí a mě to štve

Napsat příspěvek
Velikost písma:
77
6.7.20 16:25

Zakladatelko, myslím si, že přeháníš. Postoj tvého manžela chápu a ty bys ho měla chápat taky - já osobně bych nikdy nedala nikomu přednost před vlastním dítětem - nikdy, je jedno kolik by mému dítěti bylo. Sama píšeš, že mezi dětmi nedělá rozdíly, takže problém máš jen ty. Taky sice píšeš, že nemá práci, ale manžel ti snad řekl, že dcera jednou chce práci, která ji bude bavit - má vystudovaný umělecký obor - umělci se prosazují hlavně tím, že se různě zviditelňují, chodí na různé akce, šíří po sociálních sítích svoji tvorbu - jak víš že tohle nedělá? Nevíš. A koneckonců když manžel má na to aby ji živil, ať ji živí, tobě po tom nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
6.7.20 16:31

Co mu to vysvětlit tak že není fér opouštět malé děti které potřebují úplnou rodinu kvůli dceři která je dospělá a už by mohla mít vlastní děti a rodinu. A to a tou medvědí službou. Zkusit navrhnout řešení. Třeba ji podpořit v jejím vlastním bydlení atd.. ale přece nemůže souhlasit že se jen fláká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.20 17:16

@Eliška matka bydlí v zahraničí, moc tomu teda nepomáhá, taky jí měsíčně posílá peníze. Jednou když u nás byla na návštěve, tak jsem sní mluvila o tom že její dcera nic nedělá. Tak mi jenom řekla že je to normální, že je ještě mladá tak ať si užívá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.7.20 17:32

@Eliss1289 tvůj názor ty neberu, ale ty s nami nebydlíš, takže nemůžeš vědět kdo je v právu. Mě osobně by hodně vadilo, i kdyby se tak chovalo moje dítě. Jednou je člověk dospělý, tak se má živit sám, nebo se o to aspoň snažit a to nevlastní dcera rozhodně nedělá. Na sociální síti dává jenom svoje fotky, samá jí sledují, takže vím. Na večírky chodí, ale tam se podle mě těžko zviditelni, na víc jsem jí jednou samá nabídla dobrou nabídku. Aby učila na piano syna mě kamarádky, na piano hraje ráda, ale nevlastní dcera to odmítla. A co se týká penězů, tak kdyby jí aspoň nedával tak moc, tak to snad ani tolik neřeším.

• Citovat
  • Upravit
32243
6.7.20 17:34
@Anonymní píše:
@Eliška matka bydlí v zahraničí, moc tomu teda nepomáhá, taky jí měsíčně posílá peníze. Jednou když u nás byla na návštěve, tak jsem sní mluvila o tom že její dcera nic nedělá. Tak mi jenom řekla že je to normální, že je ještě mladá tak ať si užívá.

Tak za téhle situace bych vzala děti a šla k rodičům. Mladá evidentně pracovat nehodlá a ty se tam zblázníš. Uvidíš, jestli to tvůj muž přehodnotí, rozvést se můžeš kdykoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
6.7.20 17:43
@Kelsey píše:
Mozna si tim dceru kupuje, ze rozbil prvni rodinu a zalozil si druhou. Treba proste chce nejstarsi odskodnit za vse co zpusobil, ze ji znicil detsvi a rozbil domov. Mi to takhle prijde.

To je určitě možné. Nebo jí neumí říct ne. Nebo jí tak miluje, že jí bude umetat cestičku, dokud bude dýchat… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5593
6.7.20 17:50
@Eliss1289 píše:
Zakladatelko, myslím si, že přeháníš. Postoj tvého manžela chápu a ty bys ho měla chápat taky - já osobně bych nikdy nedala nikomu přednost před vlastním dítětem - nikdy, je jedno kolik by mému dítěti bylo. Sama píšeš, že mezi dětmi nedělá rozdíly, takže problém máš jen ty. Taky sice píšeš, že nemá práci, ale manžel ti snad řekl, že dcera jednou chce práci, která ji bude bavit - má vystudovaný umělecký obor - umělci se prosazují hlavně tím, že se různě zviditelňují, chodí na různé akce, šíří po sociálních sítích svoji tvorbu - jak víš že tohle nedělá? Nevíš. A koneckonců když manžel má na to aby ji živil, ať ji živí, tobě po tom nic není.

To ale nemyslíš vážně, že ne? Já chápu, že prosadit se v umění chce čas, ale vedle pokusů prosadit se snad může pracovat mimo obor, aby si vydělala alespoň na sebe, podílet se na chodu domácnosti ve které žije a nedělat naschvály s kraválem po nocích, když její mladší sourozenci mají spát :roll: To co slečna předvádí je chování totálního lempla vyčůraného jak díra do sněhu a s takovým přístupem se nikdy neprosadí v ničem a bude tam parazitovat ještě ve 30ti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
6.7.20 17:53

A že zakladatelce do toho, že manžel živí dospělou nestudující a nepracující dceru nic není…pokud jsou manželé a nemají rozdělené SJM, tak manžel holku živí i z peněz zakaladatelky a tom případě je jí do toho sakra hodně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
6.7.20 17:53
@Anonymní píše:
@Eliss1289 tvůj názor ty neberu, ale ty s nami nebydlíš, takže nemůžeš vědět kdo je v právu. Mě osobně by hodně vadilo, i kdyby se tak chovalo moje dítě. Jednou je člověk dospělý, tak se má živit sám, nebo se o to aspoň snažit a to nevlastní dcera rozhodně nedělá. Na sociální síti dává jenom svoje fotky, samá jí sledují, takže vím. Na večírky chodí, ale tam se podle mě těžko zviditelni, na víc jsem jí jednou samá nabídla dobrou nabídku. Aby učila na piano syna mě kamarádky, na piano hraje ráda, ale nevlastní dcera to odmítla. A co se týká penězů, tak kdyby jí aspoň nedával tak moc, tak to snad ani tolik neřeším.

No to ne, ale z tvého psaní přímo srší ta nenávist k ní, takže to rozhodně tak hrozné jak to ty popisuješ nebude. Ne každý sdílí stejné hodnoty a názory - ty a tvůj mažel se v těchto věcech prostě rozcházíte.

To že ji sleduješ na jednom místě neznamená, že nemá další účty a profily, kde zveřejňuje i něco jiného, pro umělce jsou i speciální profesionální sítě, kde se ty dle mého určitě nepohybuješ. A s tím jak k ní přistupuješ by ti o nich rozhodně neřekla, takže to ani nemůžeš vědět.

To že nechce učit syna kamarádky je nic moc argument - nejspíš se chce soustředit na něco jiného, má určitě nějaké plány a cíle v životě jako každý - ty o ní píšeš jako o bezduché blbce a jestli se k ní tak i chováš tak s tebou rozhodně žádné plány, cíle apod. sdílet nebude.

Tobě jde jen o peníze a to je dle mého hodně přízemní důvod proč rozbít rodinu, když si žijete jinak dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
6.7.20 17:59
@prokr píše:
To ale nemyslíš vážně, že ne? Já chápu, že prosadit se v umění chce čas, ale vedle pokusů prosadit se snad může pracovat mimo obor, aby si vydělala alespoň na sebe, podílet se na chodu domácnosti ve které žije a nedělat naschvály s kraválem po nocích, když její mladší sourozenci mají spát :roll: To co slečna předvádí je chování totálního lempla vyčůraného jak díra do sněhu a s takovým přístupem se nikdy neprosadí v ničem a bude tam parazitovat ještě ve 30ti.

Proč by měla pracovat mimo obor - děti zajištěných rodičů tohle prostě dělat nemusí - můžou se nerušeně soustředit na své cíle bez okolních překážek - to je jedna z výhod toho, že má někdo movitější rodiče. Jen se podívej na děti celebrit.
Na chodu domácnosti se podílí - všechno si obstarává sama, to už tu zakladatelka psala, nenechává si dělat servis.
To s tou hudbou beru s rezervou, každý příspěvek na hlavu té slečny od zakladatelky je extrémně nabroušený, takže si upřímně myslím, že přehání a tak horké to nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.20 18:14

@Eliss1289 každý máme jiné názory, ja k nevlastní dceři nenávist necítím, ale v lásce jí teda moc nemám.

• Citovat
  • Upravit
5593
6.7.20 18:14
@Eliss1289 píše:
Proč by měla pracovat mimo obor - děti zajištěných rodičů tohle prostě dělat nemusí - můžou se nerušeně soustředit na své cíle bez okolních překážek - to je jedna z výhod toho, že má někdo movitější rodiče. Jen se podívej na děti celebrit.
Na chodu domácnosti se podílí - všechno si obstarává sama, to už tu zakladatelka psala, nenechává si dělat servis.
To s tou hudbou beru s rezervou, každý příspěvek na hlavu té slečny od zakladatelky je extrémně nabroušený, takže si upřímně myslím, že přehání a tak horké to nebylo.

Nechci být zlá, ale jsi opravdu tak naivní, nebo si děláš srandu? Žádnou extrémní nabroušenost na nevlastní dceru ze strany zakladatelky necítím a ani nemám pocit, že by zakladatelka lhala. A to mám na tohleto nos…byla jsem macecha a moje děti macechu mají- zkušenosti bohaté a barvité 8o. Holčina se evidentně soustředí tak akorát na to jak nedělat nic a zakladatelce dělat naschvály. To, že se ve svém věku stará sama o sebe rozhodně, neznamená to, že se podílí na chodu domácnosti- to jsou dvě rozdílné věci. A P. S. které konkrétně děti celebrit máš na mysli :)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32243
6.7.20 18:17

@Eliss1289 A které děti celebrit máš na mysli? A jak víš, jaký má cíl? Třeba je jejím cílem jen se flákat za tatíkovy peníze…zatím to tak vypadá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
6.7.20 18:37
@prokr píše:
Nechci být zlá, ale jsi opravdu tak naivní, nebo si děláš srandu? Žádnou extrémní nabroušenost na nevlastní dceru ze strany zakladatelky necítím a ani nemám pocit, že by zakladatelka lhala. A to mám na tohleto nos…byla jsem macecha a moje děti macechu mají- zkušenosti bohaté a barvité 8o. Holčina se evidentně soustředí tak akorát na to jak nedělat nic a zakladatelce dělat naschvály. To, že se ve svém věku stará sama o sebe rozhodně, neznamená to, že se podílí na chodu domácnosti- to jsou dvě rozdílné věci. A P. S. které konkrétně děti celebrit máš na mysli :)?
@Monchichik píše:
@Eliss1289 A které děti celebrit máš na mysli? A jak víš, jaký má cíl? Třeba je jejím cílem jen se flákat za tatíkovy peníze…zatím to tak vypadá…

Všichni lidi mají v životě nějaké cíle, sny, touhy, když někoho nesnášíte, nebo se o někoho nezajímáte je velmi jednoduché si toho člověka vykreslit jako bezduchou osobu bez jakékoliv hloubky, ale chce si to uvědomit, že naprosto každý člověk prožívá život ve stejné hloubce a složitosti jako prožíváme my svůj vlastní život.
Které děti celebrit? Z hlavy můžu říct sestry Kendall a Kylie Jennerovy, Emma Roberts, Sofia Richie, Jaden a Willow Smithovi, Billie Lourd, Lily-Rose Depp, Zoe Kravitz, Gigi a Bella Hadidovy, Dakota a Elle Fanningovy, Miley a Noah Cyrusovy… no jejich prostě spousta - děti bohatých rodičů se můžou rovnou vrhat do toho, co chtějí dělat, tak to prostě je, co víc k tomu říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
6.7.20 18:43
@Eliss1289 píše:
Všichni lidi mají v životě nějaké cíle, sny, touhy, když někoho nesnášíte, nebo se o někoho nezajímáte je velmi jednoduché si toho člověka vykreslit jako bezduchou osobu bez jakékoliv hloubky, ale chce si to uvědomit, že naprosto každý člověk prožívá život ve stejné hloubce a složitosti jako prožíváme my svůj vlastní život.
Které děti celebrit? Z hlavy můžu říct sestry Kendall a Kylie Jennerovy, Emma Roberts, Sofia Richie, Jaden a Willow Smithovi, Billie Lourd, Lily-Rose Depp, Zoe Kravitz, Gigi a Bella Hadidovy, Dakota a Elle Fanningovy, Miley a Noah Cyrusovy… no jejich prostě spousta - děti bohatých rodičů se můžou rovnou vrhat do toho, co chtějí dělat, tak to prostě je, co víc k tomu říct.
Žijeme v ČR :D, ale to jen tak na okraj…Podle mého názoru jsi buď hodně mladá v podstatě bez jakýchkoliv životních zkušeností a nebo opravdu extrémně naivní. Ale dobře všichni máme právo na svůj názor. Působíš jako hodná holka přeju ať to procitnutí příliš nebolí :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová