Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Eliss1289 nechci ti tedy brát iluze, ale zrovna tvůj výčet dětí mi přijde dost k smíchu. Ano jsou to děti celebrit, ale všichni vydělávají peníze nějakým podnikáním, modelingem, zpěvem či herectvim. Není zrovna Kendall Jenner nejmladší miliardářka na světě?
Já v tom tedy rozdíl vidím, pokud rodic že začátku pomáhá rozjed nějaký sen nebo naopak jenom hradí něčí chlastačky. Zvlášť pokud jsou v domě další malé děti, na které se ohled nebere ![]()
@prokr píše: Žijeme v ČR, ale to jen tak na okraj…Podle mého názoru jsi buď hodně mladá v podstatě bez jakýchkoliv životních zkušeností a nebo opravdu extrémně naivní. Ale dobře všichni máme právo na svůj názor. Působíš jako hodná holka přeju ať to procitnutí příliš nebolí
To samé na menší škále může chtít zakladatelčin manžel poskytnout své dceři tady v ČR. Mladá nejsem a v životě jsem si zažila tolik, kolik průměrný člověk zdaleka ne, když jsem byla mladší přemýšlela jsem podobně jako většina z vás tady v diskuzi, myslela jsem si, že svět je mnohem jednodušší, velmi snadno jsem odsuzovala druhé a měla ve všem jasno. Bohužel jsem se nešťasným zvratem osudu sama dostala do pozice, ve které jsem si nikdy nemyslela že budu a velmi mě bolelo, jak se na mě lidi dívali zvrchu a odsuzovali mě - byla to pro mě cenná lekce a teď se nehrnu někoho soudit nebo škatulkovat a to vám možná připadá naivní, ale prostě z osobní zkušenosti vím, že to co vidíte na první pohled nemusí být pravda. A rozvádět se s mužem, jen kvůli pár tisícům, když se jinak má ženská dobře - to je opravdu malicherné a je vidět že toho v životě moc nezažila, jinak by si vážila toho co má a neřešila těch pár tisíc.
@thalasan píše:
@Eliss1289 nechci ti tedy brát iluze, ale zrovna tvůj výčet dětí mi přijde dost k smíchu. Ano jsou to děti celebrit, ale všichni vydělávají peníze nějakým podnikáním, modelingem, zpěvem či herectvim. Není zrovna Kendall Jenner nejmladší miliardářka na světě?Já v tom tedy rozdíl vidím, pokud rodic že začátku pomáhá rozjed nějaký sen nebo naopak jenom hradí něčí chlastačky. Zvlášť pokud jsou v domě další malé děti, na které se ohled nebere
Ano vydělávají, ale než se jim podařilo prosadit tak je podporovali rodiče přesně tak jako podporuje zakladatelčin manžel svou dceru. Nebo si opravdu myslíte, že si na to podnikání vydělali sami prací mimo obor jak tady některé doporučují? Vždyť zakladatelka ani neví co ta dcera ve volném čase dělá, neunáhlovala bych se v nějakých závěrech.
@Eliss1289 píše:
Ano vydělávají, ale než se jim podařilo prosadit tak je podporovali rodiče přesně tak jako podporuje zakladatelčin manžel svou dceru. Nebo si opravdu myslíte, že si na to podnikání vydělali sami prací mimo obor jak tady některé doporučují? Vždyť zakladatelka ani neví co ta dcera ve volném čase dělá, neunáhlovala bych se v nějakých závěrech.
Ale on ji nepodporuje on 100% financuje její existenci a to je dost zásadní rozdíl. Saturovat tímto způsobem dospělé dítě prostě v pořádku není a on jí tím prokazuje medvědí službu. Já jsem hodně citlivý a empatický člověk, pracuju v pomáhající profesi, pro svoje děti bych se rozdala nemám problém postarat se i o cizí děti a nějaké „rychlé soudy“a podobný styl jednání a přemýšlení opravdu není můj styl.Ale všechno má svoje meze a tohle je prostě přes čáru…a to docela dost. Pokud je tedy pravda, co zakladatelka píše. Nemám z toho pocit, že lže…
@prokr píše:
Ale on ji nepodporuje on 100% financuje její existenci a to je dost zásadní rozdíl. Saturovat tímto způsobem dospělé dítě prostě v pořádku není a on jí tím prokazuje medvědí službu. Já jsem hodně citlivý a empatický člověk, pracuju v pomáhající profesi, pro svoje děti bych se rozdala nemám problém postarat se i o cizí děti a nějaké „rychlé soudy“a podobný styl jednání a přemýšlení opravdu není můj styl.Ale všechno má svoje meze a tohle je prostě přes čáru…a to docela dost. Pokud je tedy pravda, co zakladatelka píše. Nemám z toho pocit, že lže…
Já právě mám pocit, že si to zakladatelka přibarvuje, proto píšu, to co píšu.
@Eliss1289 píše:
Já právě mám pocit, že si to zakladatelka přibarvuje, proto píšu, to co píšu.
Tak jasně obě se zde vyjadřujeme na základě vlastního čistě subjektivního pocitu
…Měj se krasně jsi mi sympatická ![]()
@Eliss1289 Rozhodně všichni lidé nemají ve svém životě cíle a neprožívají už vůbec život ve stejné hloubce…nevím, jak můžeš napsat, že sama si toho prožila víc než průměrný člověk…co to jako je průměrný člověk? podle popisu je zakladatelky nevlastní dcera prostě rozmazlený fracek žijící za peníze rodičů…a to normální není…to, že dělá mejdany sotva otec vytáhne paty a na ostatní nebere ohledy taky o něčem vypovídá…
@Monchichik píše:
@Eliss1289 Rozhodně všichni lidé nemají ve svém životě cíle a neprožívají už vůbec život ve stejné hloubce…nevím, jak můžeš napsat, že sama si toho prožila víc než průměrný člověk…co to jako je průměrný člověk? podle popisu je zakladatelky nevlastní dcera prostě rozmazlený fracek žijící za peníze rodičů…a to normální není…to, že dělá mejdany sotva otec vytáhne paty a na ostatní nebere ohledy taky o něčem vypovídá…
Promiň, ale ano mají, to že se ti s nimi nesvěřují, neznamená, že je nemají. Průměrný člověk - norma, většina - když se ocitneš mimo tu normu a většinu, tak to velmi rychle pocítíš.
@Monchichik píše:
Jak tohle vůbec můžeš napsat? Na čem tento svůj názor zakládáš?
@Eliss1289 píše:
Jak tohle vůbec můžeš napsat? Na čem tento svůj názor zakládáš?
Na čem zakládáš Ty svůj názor?
@Eliss1289 píše:
Promiň, ale ano mají, to že se ti s nimi nesvěřují, neznamená, že je nemají. Průměrný člověk - norma, většina - když se ocitneš mimo tu normu a většinu, tak to velmi rychle pocítíš.
V tomhle pravdu nemáš. Opravdu znám lidi co žádné cíle nemají. Život proflakaji, prochlastaji a nikdy se do práce nedostanou. Tím samozřejmě nemyslím dceru zakladatelky ![]()
@Eliss1289 píše:
To samé na menší škále může chtít zakladatelčin manžel poskytnout své dceři tady v ČR. Mladá nejsem a v životě jsem si zažila tolik, kolik průměrný člověk zdaleka ne, když jsem byla mladší přemýšlela jsem podobně jako většina z vás tady v diskuzi, myslela jsem si, že svět je mnohem jednodušší, velmi snadno jsem odsuzovala druhé a měla ve všem jasno. Bohužel jsem se nešťasným zvratem osudu sama dostala do pozice, ve které jsem si nikdy nemyslela že budu a velmi mě bolelo, jak se na mě lidi dívali zvrchu a odsuzovali mě - byla to pro mě cenná lekce a teď se nehrnu někoho soudit nebo škatulkovat a to vám možná připadá naivní, ale prostě z osobní zkušenosti vím, že to co vidíte na první pohled nemusí být pravda. A rozvádět se s mužem, jen kvůli pár tisícům, když se jinak má ženská dobře - to je opravdu malicherné a je vidět že toho v životě moc nezažila, jinak by si vážila toho co má a neřešila těch pár tisíc.
Nehrneš se a přitom soudíš a škatulkuješ
.
Píšeš zakladatelce, že přehání.
Obviňuješ jí nenávisti k nevlastní dceři. Že jí jde jen o peníze a to je podle tebe (pozor soud
) přízemní důvod pro rozbití rodiny.
A ještě věštíš z křišťálové koule, že se mají dobře a taťka je stejně zazobaný jako světové celebrity.
Zajímalo by mě, co si do toho promítáš. Taky Ti nepřála macecha nebo co máš za problém? Odpovídat mi nemusíš, spíš se nad tím zamysli Ty sama. ![]()
@thalasan píše:
V tomhle pravdu nemáš. Opravdu znám lidi co žádné cíle nemají. Život proflakaji, prochlastaji a nikdy se do práce nedostanou. Tím samozřejmě nemyslím dceru zakladatelky
To že člověk život „profláká, prochlastá“ neznačí, že nemají žádné cíle, oni je možná ke konci života nemají, ale naprosto každý mladý člověk má nějaké naděje, sny, některé lidi prostě převálcuje život, realita, okolnosti jim nedovolí si za tím jít, nebo prostě neví jak si za tím jít a cítí beznaděj, tak se obrací k tomu co jim přinese pocit uspokojení alespoň nějaký.
@Eliss1289 Takže naděje a sny opravňují dospělou ženu nemakat a navíc obtěžovat svým chováním macechu a nevlastní sourozence ![]()
@Eliss1289 A pokud by byl tatíček finančně za vodou, tak by dcerušce jistě zařídil samostatné bydlení. Ono to s těma penězma nebude tak horký.