Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Paola21 píše:
Děti zatím nemám a opravdu mi někdy přijde, že rodiče (nejen matky) si své děti neumějí zkrotit.. nechají je lítat, kde se jim zamane, řvát atd…
A to je ono. Takovy 18.mesicni dite obvykle tezko zkrotis
nevysvetlis mu to. Jedine ho privazat k zidli.
@neumisa píše:
jo, to je přesně to, co všudekojkám dělá blbé jméno. Neschopnost přiznat, že se dá kojit i tak, aby ta koza nebyla všem na očích.
Zrovna dnes se do me pustila pani, co bydli pod nama, jak mam nevychovane deti, jak ji kvuli nam praska omitka na strope, ze tam snad hrajou decka fotbal(holky 3,5 a 1 rok)blablabla…ja jsem se snazila rict, ze chapu, ze se od nas nejake zvuky linou, ale ze se mala zacla ucit chodit a proste pada, kdyz leze tak to taky dela zvuky, ze bohuzel nemuzu za to, ze jsou takove dunive podlahy (jsme v najmu)a i ja slysim chodit sousedy…Ze starsi okriknu, pokud zacne poskakovat u pisnicky a ma zakazane skakat na zem, ale vic uz proste neudelam nebot bysme nesmeli pobyte chodit. Nacez zarvala, ze vidi, ze to nemam v hlave v poradku, uz se mnou nic resit nebude a prchla
A ted kde je pravda, ze…Myslim ze jsem soudna ohledne deti a fakt mam svedomi ciste. Nebudu rvat na dceru kdyz popobehne z radosti a mladsi nezavru celodenne do ohradky, aby se nepohybovala po byte. V tomto si rikam, ze deti jsou deti, ale verim, ze mam soudnost. Opravdu se o nas neline hluk od rana do vecera. Navic me na pani upozornila uz domaci, ze to nastane a nemam si to brat osobne
I tak je to neprijemne. Jesteze stavime
Na druhou stranu zazitky z detskych hrist a koutku…obcas brutus.
@SlečnaDahlia píše:
Jasně, protože novorozenec si úplně v klidu nechá vysvětlit, že si musí na krmení počkat, protože kolemjdoucí panička nevydejchá pohled na obnažené (fuj!!!) ňadroPříspěvek upraven 03.05.17 v 20:13
Vůbec nejde o to, že dítě má hlad
Jde o to, jak to dítě jde i s úctou ke všem v okolí nakrmit decentně… Když jsem venku potřebovala nakojit, přivázala jsem si vždy plenku na jedno ramínko a v klidu kojila a přitom nikomu neukazovala své „cycky“.. Trochu ohleduplnosti.. Navíc, všichni nemusí vidět cizí prsa, když o to nemají zájem..
Nedávno jsme byli na průlezkách u restaurace a otevřených zahrádek.. Všichni si sedí a je jim jedno, že jsou jejich děcka nevychované a „šikanují“ ostatní děti apod… Já za svým dítětem, co s etýče průlezek chodím a dohlížím aby se choval jak má.. Když jsem viděla, jak ho dva rozmazlení smradi nechtěji pustit do domečku, i když tam bylo místo pro minimálně 5 dětí a ještě ho vytlačovaly za hlavu, ať jde pryč, tak jsem je seřvala na tři doby.. Proč by tam ty děcka neměly pustit jiné, když to není jejich.. Ty děcka se celkově někdy na průlezkách chovají jako smradi.. A pak vychovejte ze svých dětí normální „tvory“ když vidí u ostatních smradů, že je to přeci normální chodit po klouzačce nahoru, házet kameny do vzduchu nebo po ostatních, brát ostatním hračky, i když nejsou jeho apod…
Takových příkladů je víc..
Takže ano, nekteré rodiče bych fackala…
@Liz píše: Že ty budeš jedna z nichNaštěstí většině normálních matek dojde, že i prso jde trochu zamaskovat a že když mám zrovna novorozence, že měsíc s ním můžu jíst i doma a netahat ho do čtyřhvězdičkovejch pubů, kam návštěvníci většinou nechodí, aby čuměli na nalité prsy šestinedělek
Příspěvek upraven 03.05.17 v 20:20
No samozřejmě, jak někdo neomdlívá z pohledu na cizí prso, tak je „jedna z nich“
Jo, mám doma kojence, ale na veřejnosti jsem ho ještě nekojila. Ani mě ta představa nijak zvlášť nerajcuje. Ale opravdu, opravdu netuším, proč by mě měla pohoršovat kojící matka, a proč by si kvůli mě měla přes sebe přehazovat plenu. Já si v restauraci přes hlavu taky nehážu deku, i když mi někdy padaj z tlamy špagety a to samo o sobě může být pro někoho dost ekl pohled.
Jo, do čtyřhvězdičkovejch pubů se většinou chodí čumět na cizí silikony v reálu i na plazmě, ale aby matce vykoukla bradavka před kojením? Nemožno!
@anupati co si třeba pořídit koberce? Ty alespoň trochu tlumí hluk, když už máte nekvalitní podlahy.
@jdukolem píše:říkej ňadro…
![]()
dneska nemám chuť být korektní… ale zatím se ještě krotím. ![]()
@Pomka píše:
A to je ono. Takovy 18.mesicni dite obvykle tezko zkrotisnevysvetlis mu to. Jedine ho privazat k zidli.
Příspěvek upraven 03.05.17 v 20:28
@neumisa píše:
dneska nemám chuť být korektní… ale zatím se ještě krotím.
@Andrea.Tom píše:
Vůbec nejde o to, že dítě má hladJde o to, jak to dítě jde i s úctou ke všem v okolí nakrmit decentně… Když jsem venku potřebovala nakojit, přivázala jsem si vždy plenku na jedno ramínko a v klidu kojila a přitom nikomu neukazovala své „cycky“.. Trochu ohleduplnosti.. Navíc, všichni nemusí vidět cizí prsa, když o to nemají zájem..
Nedávno jsme byli na průlezkách u restaurace a otevřených zahrádek.. Všichni si sedí a je jim jedno, že jsou jejich děcka nevychované a „šikanují“ ostatní děti apod… Já za svým dítětem, co s etýče průlezek chodím a dohlížím aby se choval jak má.. Když jsem viděla, jak ho dva rozmazlení smradi nechtěji pustit do domečku, i když tam bylo místo pro minimálně 5 dětí a ještě ho vytlačovaly za hlavu, ať jde pryč, tak jsem je seřvala na tři doby.. Proč by tam ty děcka neměly pustit jiné, když to není jejich.. Ty děcka se celkově někdy na průlezkách chovají jako smradi.. A pak vychovejte ze svých dětí normální „tvory“ když vidí u ostatních smradů, že je to přeci normální chodit po klouzačce nahoru, házet kameny do vzduchu nebo po ostatních, brát ostatním hračky, i když nejsou jeho apod…
Takových příkladů je víc..Takže ano, nekteré rodiče bych fackala…
Podle mě tvůj příklad s kojením nesouvisí s nevychovaným dítětem na hřišti. Já zkrátka jen nechápu, proč je ta plena nutná, proč v době, kdy kolem mě po ulici v létě projde dvacet holek s výstřihem až po pupek a i na veřejném koupališti ženské běžně svlíkaj vršek, bych měla vyžadovat, aby kojící ženská přes sebe házela plenu (sama bych to tak asi udělala, protože stud, ale proč bych měla zkoumat cizí prsa při kojení a označovat za nevychovanost nezakrytí, to mi fakt nedochází).
@Andrea.Tom a proč by ho tam měli pouštět? Oni si tam hráli, tak snad můžeš svému dítěti vysvětlit, že může chvíli počkat, až vylezou
to samé s lezením na skluzavku, tohle dělala snad většina z nás v dětství. Spíš jde o to, že mají mít přednost děti, které se normálně klouzají.
@SlečnaDahlia píše:
No samozřejmě, jak někdo neomdlívá z pohledu na cizí prso, tak je „jedna z nich“Jo, mám doma kojence, ale na veřejnosti jsem ho ještě nekojila. Ani mě ta představa nijak zvlášť nerajcuje. Ale opravdu, opravdu netuším, proč by mě měla pohoršovat kojící matka, a proč by si kvůli mě měla přes sebe přehazovat plenu. Já si v restauraci přes hlavu taky nehážu deku, i když mi někdy padaj z tlamy špagety a to samo o sobě může být pro někoho dost ekl pohled.Jo, do čtyřhvězdičkovejch pubů se většinou chodí čumět na cizí silikony v reálu i na plazmě, ale aby matce vykoukla bradavka před kojením? Nemožno!
No koukat v restauraci na nahý prsa cizí ženský? Nebo i jinde? Mně přijde, že nějaké matky to dělají schválně, pořádně se vyvalí, sednou si někam do prostoru, aby bylo pořádně vidět, že ony jsou ty matky a ony mají právo vytáhnout prso a kojit kdykoli a kdykoli a kdyby je někdo upozornil, jestli by to nemohly dělat decentněji, tak to berou jako diskriminaci. Kojení beru jako intimní činnost a tohle nechápu.
@lucenka Koberce mame.No ona si pani stezuje bezne treba I na to, ze na chodbe cvakaji vypinace a tak…Nebo na pani pred nama, ze si susi na balkone vyprane pradlo
Proste problem se vsim. Domaci tu bydlela a pry z ni I brecivala, jak se do ni poustela, kvuli ruznym vecem.No rekla nam tuto lahudku az jsme byli nastehovani.
@jdukolem píše:![]()
já jsem na ty kozy holt přecitlivělá
velmi se ti omluvuju, drahá
vidět tebe mi nevadí
![]()
@neumisa píše:
jo, to je přesně to, co všudekojkám dělá blbé jméno. Neschopnost přiznat, že se dá kojit i tak, aby ta koza nebyla všem na očích.
Ale jasně, že se tak dá kojit. Může si ta žena třeba i rovnou vlézt do nějakého kojícího pytle, všichni víme, že žijeme v době, kdy se nahota absolutně netoleruje. Vážně mi přijde problematičtější myšlení lidí, kteří očumují cizí ženský při kojení (protože taky si tak chodím světem už nějaký ten pátek a abych třeba v restauraci přichytila nezakrytou kojící maminku „při činu“, tak se na ni musím jo soustředit), než matky, která spontánně narve do pusinky řvoucímu mláděti prso, aniž by se rozpomněla řádně zakrýt.