Nevychované matky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
972
3.5.17 22:21

@lucenka
Pokud si vybavuju tak pani psala ze mu rikali at jde pryc. Takze asi mluvit umelo. A i kdyby ne, tak snad se deti odmala uci ze do ostatnich se nestrka a neublizuje ne? Ale asi ti nema cenu oponovat, protoze to je jako hazet hrach na stenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.5.17 22:24
@bobr123 píše:
@lucenka
Pokud si vybavuju tak pani psala ze mu rikali at jde pryc. Takze asi mluvit umelo. A i kdyby ne, tak snad se deti odmala uci ze do ostatnich se nestrka a neublizuje ne? Ale asi ti nema cenu oponovat, protoze to je jako hazet hrach na stenu.

a jak jinak se tedy mají bránit, když dítě není schopné reagovat na slovní pokyn, že má jít pryč?
a odmala se snad děti učí i jasný pokyn NE. takhle třeba alespoň pochopí, že se vše netoci jen kolem něj.

Příspěvek upraven 03.05.17 v 22:25

• Citovat
  • Upravit
972
3.5.17 22:24

@lucenka
Jo takhle, takze za to vlastne mohlo to maly dite. Tak ty jsi fakt husta. Nemam slov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
3.5.17 22:25

@slavuska1 Jezdím vlakem docela často. A také jsem málokdy viděla děti v dětském kupé.
Ba i dokonce se jako těhotná nemůžu posadit na místo pro těhotné, pač tam někdo sedí a těhotná žena to není :D Tak jsem ráda, že se někde posadím a nemám to daleko ke dveřím. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.5.17 22:26
@bobr123 píše:
@lucenka
Jo takhle, takze za to vlastne mohlo to maly dite. Tak ty jsi fakt husta. Nemam slov.

ne mohly za to obě strany. ale spíš jsem na straně dětí v domečku. byly tam první, daly najevo že hontam nechtějí, dítě to ignorovalo, tak si poradily pi svém. největší chybu vidím u matky, která si nebyla schopná hlídat batole.

• Citovat
  • Upravit
801
3.5.17 22:30

A proč by na veřejném hřišti mělo chodit pryč? Domek byl dle popisu velký dost. To bych nebyla ráda, kdyby můj šestileťák vyhazoval z domku dvouleťáka, rozhodně bych se snažila si ho usměrnit.

@lucenka píše:
a jak jinak se tedy mají bránit, když dítě není schopné reagovat na slovní pokyn, že má jít pryč?
a odmala se snad děti učí i jasný pokyn NE. takhle třeba alespoň pochopí, že se vše netoci jen kolem něj.Příspěvek upraven 03.05.17 v 22:25
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
3.5.17 22:30

@LAlezane Matky s kočárky jsou často nuceny jezdit po silnici, neboť na chodníku parkují auta a není možné kolem projet. Do toho v jaké barvě kočáru matka dítě peče, je bezdětným prd :nevim: Já teda dítě tři a půl hodiny v jednom kupe neudržím, musíme se chodit dívat na lokomotivu a potom zase do posledního vagonu, abychom viděli koleje za námi :jazyk: A že někdo jede po cyklostezce jako hovado a nebere ohled na to, že se tam pohybují děti, tak to no comment… I když, připomnělo mi to jednoho frajera, co nás s bývalým přítelem předjížděl v serpentinách. Předjel, pak zastavil (pořád v těch serpentinách!), aby šel bývalému vynadat:„Vy jste mě neviděl, že vás předjíždím??? To jste nemohl zastavit???“ 8o :mrgreen: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
3.5.17 22:31

No já si myslím, že jsou nevychované matky, které orpavdu své dítě mají jako střed vesmírů, ale taky musím napsat, že nemám ráda lidi, co vyložene po jednom vidění dítěte, které vidí např. 5 minut, řeší, jeslti je vychované, a jeslti je to spratek..
Někteří lidi mi přijdou docela chladní čumáci :nevim: Nepamatují si, že sami měli malé děti.. Hodně mi to přípomíná známou, která neměla děti, tak jsme pohla zbláznit, když nějaké dítě někde jenom vykřiklo a nebo se vzteklo a už řešila, co je to za smrada.. Když je jí narodilo dítě, tak bylo zajimavé, že se zní stalo, to co odsuzovala.. Považovala svoje dítě za nej, nejlepší, nej chytřejší, takže ji nenapadlo, že může někoho otravovat.. Teď chodí kluk už do 1. třídy neni mimino a zase se vrací zpět, kdy jakmile vidí dítě, které se např vztekne a nebo neposlechne ne slovo, tak už drbe, co je to za matku :nevim:
takže tak no.. prostě i ta druhá strany někdy je dost kritická

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.5.17 22:35
@Rona píše:
A proč by na veřejném hřišti mělo chodit pryč? Domek byl dle popisu velký dost. To bych nebyla ráda, kdyby můj šestileťák vyhazoval z domku dvouleťáka, rozhodně bych se snažila si ho usměrnit.

takže bys mu zkazila „rande“? já to beru tak, že v domečku chce mít soukromí a pokud tam dítě, které tam bylo první, nechce nějaké další, tak by to mělo být respektováno. samozřejmě ne aby tam bylo celé odpoledne.

• Citovat
  • Upravit
2505
3.5.17 22:36
@lucenka píše:
a jak víš, že starší dítě umělo mluvit? mohlo mít nějakou poruchu. spíš nechápu rodiče takto malých dětí, že si prcky na hřišti nehlídají.
a nepřijde mi správné chování ani jedné strany. hlavně kluk mohl menšímu něco říct, ale matka to nemusela slyšet, když ani sama nezaregistrovala, že jejímu dítěti jiné ubližuje.

Tak znova :) slyšela jsem jak se tam v domku ti dva baví o dinosaurech.. měli nějakou představu nebo co, že jsou ti dinosauři na střeše či co to.. ale neviděla jsem na druhu stranu za domeček, kde mé dítě chtělo dovnitř a ten starší ho místo jakéhokoliv slova vaháněl násilím.. Kapišto? :) Já pořád nchápu, kde ti nedochází, že ho všude hlídám a taky proto mi později nepřišel třeba s brekem nebo s nějakým poraněním způsobeným tím chováním těch dvou spratků… Protože jsem je seřvala na tři doby, žže to se dělat nemá, že se do nikoho nežďuchá a nikdo se nemá bít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
3.5.17 22:39
@lucenka píše:
ne mohly za to obě strany. ale spíš jsem na straně dětí v domečku. byly tam první, daly najevo že hontam nechtějí, dítě to ignorovalo, tak si poradily pi svém. největší chybu vidím u matky, která si nebyla schopná hlídat batole.

Ty to ale nechceš pochopit.. vůbec mu neřekli „jdi pryč“ nebo „nechod sem! " Oni mu nic neřekli.. Jen ho začali "bezdůvodně“ žduchat a zavírat dveře před nosem… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.5.17 22:40
@Andrea.Tom píše:
Tak znova :) slyšela jsem jak se tam v domku ti dva baví o dinosaurech.. měli nějakou představu nebo co, že jsou ti dinosauři na střeše či co to.. ale neviděla jsem na druhu stranu za domeček, kde mé dítě chtělo dovnitř a ten starší ho místo jakéhokoliv slova vaháněl násilím.. Kapišto? :) Já pořád nchápu, kde ti nedochází, že ho všude hlídám a taky proto mi později nepřišel třeba s brekem nebo s nějakým poraněním způsobeným tím chováním těch dvou spratků… Protože jsem je seřvala na tři doby, žže to se dělat nemá, že se do nikoho nežďuchá a nikdo se nemá bít…

servani cizích dětí je také „skvělé“ řešení situace. stejně tak jako poslouchání cizích rozhovorů místo hlídání vlastního batolete.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
3.5.17 22:41
@Andrea.Tom píše:
Ty to ale nechceš pochopit.. vůbec mu neřekli „jdi pryč“ nebo „nechod sem! " Oni mu nic neřekli.. Jen ho začali "bezdůvodně“ žduchat a zavírat dveře před nosem… :zed:

nebylo to bezdůvodně… oni tam tvé dítě nechtěli

• Citovat
  • Upravit
801
3.5.17 22:44

Učim ho, aby se k ostatním dětem choval pěkně, notabene k menším. Kdyby chtěl bejt s kamarádem nebo kamarádkou sám, musejí někam stranou a ne na nejexponovanejší místo na hřišti, což domek často bývá. Obecně na veřejným hřišti razím zásadu, že není jenom naše a netoleruju svým dětem vystrkování kohokoli odkudkoli, stejně jako hlídám, aby se na jediný houpačce nehoupal hodinu, když kolem stojí houf dětí, který se taky chtějí pohoupat.

@lucenka píše:
takže bys mu zkazila „rande“? já to beru tak, že v domečku chce mít soukromí a pokud tam dítě, které tam bylo první, nechce nějaké další, tak by to mělo být respektováno. samozřejmě ne aby tam bylo celé odpoledne.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.5.17 22:47
@Rona píše:
Učim ho, aby se k ostatním dětem choval pěkně, notabene k menším. Kdyby chtěl bejt s kamarádem nebo kamarádkou sám, musejí někam stranou a ne na nejexponovanejší místo na hřišti, což domek často bývá. Obecně na veřejným hřišti razím zásadu, že není jenom naše a netoleruju svým dětem vystrkování kohokoli odkudkoli, stejně jako hlídám, aby se na jediný houpačce nehoupal hodinu, když kolem stojí houf dětí, který se taky chtějí pohoupat.

u nás se zase razí zásada, že kdo je v domečku první, tak má možnost si vybrat s kým tam chce být. samozřejmě to nezabírat hodinu. děti do toho domečku chodí právě proto, že chtějí soukromí

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová