Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ulice píše:
No tak jsi viděla prso. Dotyčná žena na to právo měla, tak to udělala. Stejně jako občas vidíš skoro celé prso ve výstřihu nebo průhledném tričku. Nebo celou pr.del v legínáchA co?
Hele, kde ses schovávala?
Vidím to stejně jako ty.
Mě ještě napadá, že mamina při kojení vadí, když je hezkà, štíhlá a má hezká prsa, a vystrčí je zrivna, když jde škaredá, obtloustlá uživatelka emimina s chlapem do restaurace na oběd. To musí nas.rat. ![]()
@přírodní píše:
Můj muž z toho má „trauma“ dodnesA od té doby mi říká, že nebudeš takhle nikdy kojit, viď?
takže v praxi by to vypadalo tak, že místo předvídání bych jezdila na trávě, cyklostezka není silnice, už jenom šíří vozovky. A to kdybych měla předvídat, že mi nikdo nevjede z protisměru do dráhy, tak nejezdim vůbec. Spoléham se na to, že je každej natolik solidní, že se nechce zabít, to by měli i milé maminky třeba tak, že naučí svoje dítě pravidlům chování na cyklostezce-která je mimochodem určena pro jízdu, ne pro dělání kravin.
My jsme jednou seděli s kamarády v restauraci a samozřejmě syn (tehdy 4 měsíční) se vzbudil hlady. Tak jsem ho tam prostě nakojila, no, ale ještě předtím, než jsem vytáhla prso, jsem se zakryla plínou a dítě kojila pod ní. A i tak hovor vázl, kamarádům to nebylo příjemné. Uklidnilo se to až když bylo po „akci“. Nevím, co by dělali, kdyby plína nebyla
asi by kvapem odešli.
@SarinkaSar1 píše:
@lucenkatakže v praxi by to vypadalo tak, že místo předvídání bych jezdila na trávě, cyklostezka není silnice, už jenom šíří vozovky. A to kdybych měla předvídat, že mi nikdo nevjede z protisměru do dráhy, tak nejezdim vůbec. Spoléham se na to, že je každej natolik solidní, že se nechce zabít, to by měli i milé maminky třeba tak, že naučí svoje dítě pravidlům chování na cyklostezce-která je mimochodem určena pro jízdu, ne pro dělání kravin.
ano a k tomu je třeba i silnice a stejně lidi dělají kraviny. ty jsi nikdy nemusela na cyklostezce objet překážku, díru? představ si, že ty děti se taky někde musí naučit jezdit a navyknout si na ty pravidla. ty jsi taky hned všechno neuměla
@Ice79 Na druhou stranu mohla nakojit jen to menší a nevystrkovat obě aby druhé mohlo ucrcávat, dvouleté se mohlo najíst něčeho jiného. Toto nebylo o hladu děcka, ale o tom, JÁ JSEM KOJÍCÍ MATKA A KDO JE VÍC..
@lucenka píše:
ano a k tomu je třeba i silnice a stejně lidi dělají kraviny. ty jsi nikdy nemusela na cyklostezce objet překážku, díru? představ si, že ty děti se taky někde musí naučit jezdit a navyknout si na ty pravidla. ty jsi taky hned všechno neuměla
já nevim ale my když jsme se ve škole učili jezdit na kole, šli jsme na dopravní hřiště. Nevim jestli i ty bys byla tak chytrá po tom, co by jsi byla na nemocenské a nemohla měsíc pracovat kvůli tomu, že někdo je tak chytrej a vezme svoje dítě na cyklostezku a nenaučí ho jak se správně chovat. Cyklostezka nemá 3 metry na šířku aby se dalo pokaždé vyhnout všemu. A když se někdo otočí do protisměru s koloběžkou naprosto nečekaně, těžko skočíš v sekundě do pangejtu.
@Aenne no tak pokud je to o kompenzaci tak to už nechápu vůbec
@ilonka12 píše:
@Ice79 Na druhou stranu mohla nakojit jen to menší a nevystrkovat obě aby druhé mohlo ucrcávat, dvouleté se mohlo najíst něčeho jiného. Toto nebylo o hladu děcka, ale o tom, JÁ JSEM KOJÍCÍ MATKA A KDO JE VÍC..
Ale prosím tě…
I kdyby kojila opičáka, tak zdejší husy by neviděly rozdíl. Je to fakt směšné.
@anupati píše:
Souhlas, takto podobne to vnimam. Dcera mi delala sceny fakt po roce, kdyz zacla chodit a ja chtela/potrebovala jit jinam.To toho clovek jeste moc nevysvetli, ale byla jsem dusledna. Sousedka na me taky koukala"To nas maly nedela"…Dneska uz tohle ma dcera davno za sebou a zname synek zacal ve 3,5,ona je z nej nestastna. Takze nekdy I to, ze ve 2 letech nic, tak jak se rika nerikej hop…Ale treba je dite klidas a ani to neprijde. Povaha dela opravdu hodne.
Taky to může být tak, že některému ditku vysvetlis (nejstarší syn žádné období vzdoru neměl, šlo se s ním vždy domluvit, zabavit…) dcera má období vzdoru od 8 mi měsíců, co začala lozit do dnes - 6 let…
Nejmladší je " normální" a období vzdoru nám začíná polehoucku teď - 21 měsíců…asi budu muset zvýšit přísun hořčíku… ![]()
Kojení je dle mne přirozenou součástí mateřství, u nechodicich dětí by mne ani nenapadlo řešit ( vždy jsem se snažila kojit v ústraní, ale pokud nebylo zbyti nakojila jsem i v restauraci…) U starších dětí buď kojim jen doma, nebo tam kde nejsem vidět… To chápu, že může být někomu divné…mě osobně to ale u jiných nepohorsuje…vídám opravdu " horší" věci než odhalené prso při kojení…
Děti privlastnujici si společné hrací prostory, mi vadí, já své děti vedu k tomu, že věci na hřišti jsou všech a nemají právo někoho vyhazovat…lezení na klouzacku, mé děti provozují, ale vysvětluji dceři, ať to nedělá pokud tam jsou malé děti, aby se neopicily a neublizily si a nesmí predbihat…
Snažím se aby děti nenarusovaly někomu životní prostor a moc neobtezovaly, ale také si nemyslím, že by musely sedět a mít založené ruce…nemám problém se omluvit a napravit pokud něco vyvedou a samo je napomenout…
@Aenne píše:
v ere silikonu se nám přemnožili na ulicích kojíce matky, komplexy jsou svine a kdy je kompenzovat, když ne počas kojení? A taky všechny hytstrioničky a exhibicionistky slintají blahem, když vyvalují kozy na nemohoucé lidi kolem..Příspěvek upraven 04.05.17 v 10:42
Pane bože..
Tak si taky udělej umělotiny!
@Aenne píše:
A proč? ja nechci mit na hrudi kusy plastu!
Já taky ne.
Přišli mi to od tebe jako závist.
Takže kdyby vyvalila věšáky až ke kolenům, to by nevadilo?
@Ice79 píše:
Hele, kde ses schovávala?Vidím to stejně jako ty.
Mě ještě napadá, že mamina při kojení vadí, když je hezkà, štíhlá a má hezká prsa, a vystrčí je zrivna, když jde škaredá, obtloustlá uživatelka emimina s chlapem do restaurace na oběd. To musí nas.rat.
Je mi jasné, že tohle je na mě, takže tě to napadá dost špatně, hodně obtloustlá byla ta mamina, ještě zřejmě neshodila poporodní kila, jenže to není předmětem diskuze…
@SarinkaSar1 píše:
@lucenkajá nevim ale my když jsme se ve škole učili jezdit na kole, šli jsme na dopravní hřiště. Nevim jestli i ty bys byla tak chytrá po tom, co by jsi byla na nemocenské a nemohla měsíc pracovat kvůli tomu, že někdo je tak chytrej a vezme svoje dítě na cyklostezku a nenaučí ho jak se správně chovat. Cyklostezka nemá 3 metry na šířku aby se dalo pokaždé vyhnout všemu. A když se někdo otočí do protisměru s koloběžkou naprosto nečekaně, těžko skočíš v sekundě do pangejtu.
vidíš dítě, tak můžeš spomalit. musí na ty cyklostezce přemýšlet i dospělý ![]()
a třeba v autoškole mě hned vzali na silnici.
u nás je nejlepší prostor pro učení cyklostezka.
Viděla jsem matky, které vystrčily kočár do silnice, u které byla zaparkovaná auta, takže nebylo vidět, teprve pak vešly ony a rozhlédly se. Toto není nevychovanost, ale defekt intelektu.
No s kojením. Nedávno jsem jela osobákem, poměrně narvaným a nastoupila matka se spícím, cca 10 měsíčním dítětem. Jen dosedla, vytáhla kozu a nutila ji polospícímu děcku. To nechtělo, ale ona se vysmaženě usmívala a prostě chtěla kojit za každou cenu před publikem, jinak si to vysvětlit neumím.
Jednou jsme seděli v restauraci na večeři, to jsem byla ještě bezdětná, vedle u stolu matka vytáhla dítě na stůl a hodně slušně pos. rané ho na tom stole, 2 metry od nás, začala přebalovat. Restaurace měla přebalovací pult. Na steak s pepřovou omáčkou nás přešla chuť.
Nebo miluji kočárkové gangy. 2-3 kočárky zásadně vedle sebe, všichni protichodící musí uskakovat do silnice. I babči o holích.
@přírodní píše:
Je mi jasné, že tohle je na mě, takže tě to napadá dost špatně, hodně obtloustlá byla ta mamina, ještě zřejmě neshodila poporodní kila, jenže to není předmětem diskuze…
Tak předmět diskuze se zde neřeší už pěkně dlouho… ![]()