Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@bobr123 @Rona mám takový dojem, že paní @lucenka naráží i na situaci a diskuzi, která tady proběhla před nějakou dobou a to, kdy dítě sedělo v autíčku nebo co to bylo za atrakci a hlčička přišla a chtěla tam taky a když ji kluk nechtěl pustit tak ho ona chtěěla vyhodit a on ji kousl i když maminka upozornovala na to, že to ten kluk udělá
![]()
Aspon mám ten dojem, že jsem ji tam přesně s argumentem, že „dítě tam bylo první“ zahlédla, ale jistě to nevím ![]()
Každopádně, své dítě peskuju, cepuju a hlídám jako bachař. Své chyby si nejsem vědoma.. Opravdu bylo jasné, že ty starší děcka jsou nevychovaní smradi, myslí si, že jim to celé patří a to „násilné“ žďuchání a vyhánění, místo toho jasného NE byla jen třešinka na dortu… Kdyby tam přišla i maminka jednoho z nich a usměrnila je, řekla jim, že takhle se to nedělá nebo tak.. Ale právě ta laxnost těch rodičů mě teda vážně vytáčí.. ![]()
@lucenka souhlasím.. taky když je někdo na houpačce a přijde za dvě minuty druhé, tak hned to první nejde dolů, jenom, že je to veřejné.. Musí počkat až se dohoupe..
Torchu mi to připomíná, kdy se točí na kolotoči 7 leté děti a přijde maminka d batoletem a šupne ho tam dětem a děti místo točení tam sedí a čekají až se maminka rozmyslí a dá si ho na jinou houpačku.. Mají smůlu, batole je tam s maminkou co to za něho vyřídí no
Je ale logické, že starší děti nechcou k sobě batole… nevnucovala bych své dítě nikde, kde ho nechtějí..
V kolektivu batolat je to jiné..
Příspěvek upraven 03.05.17 v 22:51
@lucenka píše:
servani cizích dětí je také „skvělé“ řešení situace. stejně tak jako poslouchání cizích rozhovorů místo hlídání vlastního batolete.
@Andrea.Tom píše:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Začínáš mě bavit
takže už se nesmí poslouchat ani cizí děti
![]()
![]()
![]()
Dospělé rozhovory vážně ne.. Ale dětské rozhovory???
O dinosaurech?
![]()
![]()
![]()
![]()
ale pro ně je to důležité stejně jako pro dospělé, možná i důležitější.
@Andrea.Tom píše:
@bobr123 @Rona mám takový dojem, že paní @lucenka naráží i na situaci a diskuzi, která tady proběhla před nějakou dobou a to, kdy dítě sedělo v autíčku nebo co to bylo za atrakci a hlčička přišla a chtěla tam taky a když ji kluk nechtěl pustit tak ho ona chtěěla vyhodit a on ji kousl i když maminka upozornovala na to, že to ten kluk udělá![]()
![]()
![]()
Aspon mám ten dojem, že jsem ji tam přesně s argumentem, že „dítě tam bylo první“ zahlédla, ale jistě to nevím
Každopádně, své dítě peskuju, cepuju a hlídám jako bachař. Své chyby si nejsem vědoma.. Opravdu bylo jasné, že ty starší děcka jsou nevychovaní smradi, myslí si, že jim to celé patří a to „násilné“ žďuchání a vyhánění, místo toho jasného NE byla jen třešinka na dortu… Kdyby tam přišla i maminka jednoho z nich a usměrnila je, řekla jim, že takhle se to nedělá nebo tak.. Ale právě ta laxnost těch rodičů mě teda vážně vytáčí..
své dítě hlídáš? a proto tě jiná maminka musela upozornit, co se tvému dítěti děje? to hlídáš dost špatně
@Janasas Prdon, ale houpačka je „atrakce“ pouze pro jednoho, zato domeček není a vejde se tam minimálně 5 dětí.. Byly tam ty děti celou dobu.. Když by malý chtěl na houpačku, tak mu vždy vysvětluju že musí počkat že tam bylo to dítě první a ted se houpe ono.. Ale v domečku kam se vleze? Nikoho neobtěžuje, jen sedí na zemi a kouká? Proč a na co by mělo ještě dýl čekat?? ![]()
@Andrea.Tom no a co říct, kluci- holky nepustili byste malého tam??? jako promin, ale taky na mě působíš.. pozor my jdem a všude můžem…Když už si zhoukla děti za chování ![]()
Nevím, ale aspoň tak mehi maminkama a dětm mluvímne ne hned někoho zhoukat.. Několikrát se tak nám a i my se ptaly starších děti, jeslti nás pustí.
Příspěvek upraven 03.05.17 v 23:00
@Andrea.Tom píše:
@Janasas Prdon, ale houpačka je „atrakce“ pouze pro jednoho, zato domeček není a vejde se tam minimálně 5 dětí.. Byly tam ty děti celou dobu.. Když by malý chtěl na houpačku, tak mu vždy vysvětluju že musí počkat že tam bylo to dítě první a ted se houpe ono.. Ale v domečku kam se vleze? Nikoho neobtěžuje, jen sedí na zemi a kouká? Proč a na co by mělo ještě dýl čekat??
protože narusuje soukromí těch dětí, které tam byly první.
@lucenka píše:
své dítě hlídáš? a proto tě jiná maminka musela upozornit, co se tvému dítěti děje? to hlídáš dost špatně
No, jak jsem psala, bohužel jsem na konci těhu a můj pupek už s eneveze tam, kd ekdysi.. Takže všude za ním nemohu.. takže jsem „to“ hlídala /jistila ze strany, kde se vlezu.. Druhá maminka byla hubenější a vlezla s etam z druhé strany.. Abych uhlídala všechny 4 strany domku velký jako koupelna, bych musela být buď 4 hlavý drak, nebo mít ještě 3 lidi sebou.. ![]()
@lucenka
Tak pokud chteji deti mit soukromi tak si maji zalezt nekam jinam a ne na frekventovane misto. Ja fakt nestacim zirat. Uz vim jak se projevuji matky, pro ktere je jejich dite pupek sveta. Potes koste.
@Andrea.Tom píše:
No, jak jsem psala, bohužel jsem na konci těhu a můj pupek už s eneveze tam, kd ekdysi.. Takže všude za ním nemohu.. takže jsem „to“ hlídala /jistila ze strany, kde se vlezu.. Druhá maminka byla hubenější a vlezla s etam z druhé strany.. Abych uhlídala všechny 4 strany domku velký jako koupelna, bych musela být buď 4 hlavý drak, nebo mít ještě 3 lidi sebou..
ten domek měl 4 vchody? já myslela, že jsi stála u okýnka. ono logicky u okna se těžko něco semele narozdíl od vchodu ![]()
Ted chodíme na hraní do školky, a tam je přesně vidět- maminky děti.. Ale učitelka jasně řekla.. Kdomá první věc, první si hraje, a je jedno jeslti domeček nebo hračka byl první a kdo chce za ním jít a nebo si hrát s hračkou- má se zeptat!!
@Janasas píše:
@Andrea.Tom no a co říct, kluci- holky nepustili byste malého tam??? jako promin, ale taky na mě působíš.. pozor my jdem a všude můžem…Když už si zhoukla děti za chování
Nevím, ale aspoň tak mehi maminkama a dětm mluvímne ne hned někoho zhoukat.. Několikrát se tak nám a i my se ptaly starších děti, jeslti nás pustí.Příspěvek upraven 03.05.17 v 23:00
Ano, prvně jsem na ně oparvdu vyletěla že toto dělat nemohou.. Protože jsem viděla, jak se agresivně „brání“ připustit někoho dalšího do domku.. Jak říkám. kdyby řekli NE beru malého pryč.. ale bavili se o dinosaurech a jen tak si prostě žďuchali do „cizího“ dítěte…
"Smrt matce, které se nelíbí agresivní chování vůči vastnímu dítěti "
No coment no ![]()
@Andrea.Tom
Asi uz bych to s ni neresila. Ona to vidi a chape jinak, pro ni je priorita soukromi a svoboda deti ktere si potrebovali rict neco duleziteho.
@bobr123 píše:
@lucenka
Tak pokud chteji deti mit soukromi tak si maji zalezt nekam jinam a ne na frekventovane misto. Ja fakt nestacim zirat. Uz vim jak se projevuji matky, pro ktere je jejich dite pupek sveta. Potes koste.
a proč by nemohly mít soukromí v domečku? u nás na sídlišti to jde naprosto bez problémů. od toho ty domečky jsou ![]()
kam bys chtěla jinam poslat děti, aby měly soukromí?
Příspěvek upraven 03.05.17 v 23:05