Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka píše:
ten domek měl 4 vchody? já myslela, že jsi stála u okýnka. ono logicky u okna se těžko něco semele narozdíl od vchodu
měl ze dvou stran jedny dveře a k tomu hned vedle jedno okno.. Takový domek sjem nikdy neviděla, ale budiž.. Vždy jsem viděla jednoduchý domek s jedním max 2 okny a jedním vchodem..
@Andrea.Tom tak víš co, nikdo tam nebyl, ono je těch situací víc.. každopádně pokud by moje dítě někdo někde nechtěl, tak bych ho tam nenutila, ale ubližovat taky ne..
@bobr123 píše:
@Andrea.Tom
Asi uz bych to s ni neresila. Ona to vidi a chape jinak, pro ni je priorita soukromi a svoboda deti ktere si potrebovali rict neco duleziteho.
no ono hlavně to je ta diskuze právě
ty průlezky a atrakce a matky a děti jsou prostě na hodně velkou konevrzaci a vždy jsou dva tábory
já jim to neberu ![]()
neberu jim že tam chtěli být a chtěli být sami.. Ale říct to pěkně, to je to oč mi běží
ne hned řešit všechn násilím.. Ale asi to prostě někde viděli, či jim to nikdo nevyvrací tak to pak dopadá ![]()
@Janasas píše:
@Andrea.Tom tak víš co, nikdo tam nebyl, ono je těch situací víc.. každopádně pokud by moje dítě někdo někde nechtěl, tak bych ho tam nenutila, ale ubližovat taky ne..
bohužel jsem nestihla /nezvládla zakročit někde mezi odmítnutím a ubližováním.. Až když došlo na ubližování tak mi stoupnul tlak
No přežili jse hele od toho je diskuze…
Abych to uzavřela, chtěla jsem tím říci, že všude se něco najde.. Na tom hřišti a průlezkách je asi tak nejvíce různých „akcí“ a příběhů… ![]()
@Andrea.Tom to jo, třeba já zase nechápu.. jak jsem uvedla, že přijde maminka s batoletem a šupne dítě mezi 7 leté děti na kolotoč..
Já chápu, že che své dítě odtočit, ale třeba ji nenapadne, že tím fakt omezuje dalších 6 dětí..
Já bych dala kluka na houpačku a nebo bych si sním stavila v písku.. Až bych viděla, že fak ty děti jsou tam dlouho, tak bych jim řekla, pustíte nás na chvilku? Nikdy se nestalo, že by řekly nééé a to byly i na pohled takový dost.. svéraní.. ale určitě bych nešla a nedala batole k 7-8 letých rozdivočeným klukům
Ja kojeni na verejnosti respektuji.
Prsa byly stvoreny ke kojeni. Ja na verejnosti kojit mozna budu, i kdyz asi bych pred cumili zakryla dite i prsa deckou.
Hlavne ze nasili v televizi, plakaty polonahych zenskych nevadi ze? ![]()
@Ice79 píše:
Tak o tom silně pochybuji, že někdo vystrčí cele prso.
Zažila jsem to na vlastní oči v restauraci. Když se mrkneš na příspěvky, tak zjistíš, že to někomu připadá naprosto akceptovatelné ![]()
@LAlezane píše: Říká se, že když má člověk sám děti, teprve ledacos pochopí…Jo. Proto já jako bezdětná zaboha nechápu, proč je taková móda jezdit s kočárkem po silnici místo po chodníku.
Co za matku posadí snad roční dítě do otevřeného černého kočárku a ve čtyřicítkách, ve dvě odpoledne, s ním jede „na procházku“.
Jak je možné jít trhat kaštany ne bezpečně do parku, ale po dešti na svah k řece (ve které kočár i s děckem a v zápětí i matkou skončil).Pravda, nechápu i další věci. Proč musí děcani drandit na odrážedlech v kavárně, kolem sebe třímetrový kruh hraček, a to přímo za vchodovými dveřmi.
Co má co dělat vřeštící mimino v oddělení knihovny pro dospělé, potažmo přímo v její studovně. Když už jsme u toho, proč rodiče nevysvětlí dětem, že v těchto prostorách se nehraje na honěnou a nevříská.
Nechápu, proč je problém ve vlaku jít do dětského kupé, a je nutné si s dítětem „hrát“ v prostoru otevřených sedaček v takovém rozsahu hlasitosti, že na ni nestačí ani kvalitní sluchátka a hlasitost notebooku vytočená na plné pecky.Popravdě řečeno… i ti bezdětní docela dobře chápou, že dítě není stroj, že záchvat vzteku se fakt „zkrotit“ nedá a světe div se, ani vám ty děcka nikdo nechce vystřílet.
Ale pokud milé, „mateřstvím duševně a intelektuálně obohacené“ (jak to o sobě každou chvíli nějaká prohlašuje), přejedou někomu nohu zapraseným kočárem a místo omluvy se na něj zašklebí takovým tím typickým vykojeným připitomělým úsměvem, a za sebemenší výtku buď rovnou posílají do p**ele, nebo v lepším případě hystericky řvou „až budeš mít děti, tak uvidíš“… tak se prostě nemůžou divit - ani tyhle „madam“, ani bohužel normální soudné maminy - že ty vztahy jsou na bodu mrazu.
Jo, osobní post scriptum.
Pokud vaše dítě jen kvůli tomu, že vy ho VČAS nenaučíte správnému chování, někoho ohrozí na cyklostezce, a to do té míry, že v lepším případě hrozí zranění typu zlomenin, v horším to, že dotyčný při pádu přizabije i dítě!!! - tak v takové chvíli OPRAVDU nejste v právu, když řvete, že si na vás někdo může vyskakovat až tehdy, až bude mít vlastní děti.
Bezdětnost neznamená, že vaše vlastní dítě má právo někoho zmrzačit, jasné?Na tohle bohužel stačí maličkost. Vaše dítě předjíždí bruslař nebo cyklista, a děcko mu v poslední chvíli na malém kole vybočí do cesty. Úplně běžná záležitost - ještě podstatně častější, než že se děcka nerozhlíží při změně směru, odbočení na odpočívadlo atd.
On ten mýtus „já matka vím nejlépe“ je fakt krutě nebezpečný.
Dámy, pokud jste nikdy nesletěly na asfalt rychlostí 15-30km/h, případně pokud vedle toho místa nebyl dvacetimetrový svah po šutrech k řece, tak si gratulujte, ale proboha nedivte se, že na vás řve člověk, který tomu o pár centimetrů unikl.
Nejsem bezdetna, ale zdravy rozum mi i jako matce zustal zachovan. Tento prispevek hodnotim
![]()
@Ghanaian Princess píše:
Ja kojeni na verejnosti respektuji.
Prsa byly stvoreny ke kojeni. Ja na verejnosti kojit mozna budu, i kdyz asi bych pred cumili zakryla dite i prsa deckou.Hlavne ze nasili v televizi, plakaty polonahych zenskych nevadi ze?
Jo, a řitní otvor k… a jiná část k…
A taky to neprovádíme na veřejnosti uprostřed náměstí, že.
Když už venku někdo musí, očekává se, že diskrétně.
Mně kojící matka na veřejnosti nevadí, pokud to dělá decentně. Vyvalit uprostřed místnosti prsa a větrat je ještě notnou chvíli, co dokojí (já jsem hrdá kojomatka, kdo je víc), je nevkusné.
@renduli píše:
Jo, a řitní otvor k… a jiná část k…A taky to neprovádíme na veřejnosti uprostřed náměstí, že.
Když už venku někdo musí, očekává se, že diskrétně.Mně kojící matka na veřejnosti nevadí, pokud to dělá decentně. Vyvalit uprostřed místnosti prsa a větrat je ještě notnou chvíli, co dokojí (já jsem hrdá kojomatka, kdo je víc), je nevkusné.
Hlavně to obvykle rády dělají ženské, které mají taková prsa, že bych je fakt nevystavovala, mně se z toho dělá blbě.
Vedle mě tu spinkají dvě miminka, ale věřím, že je nikdy nenechám okopávat lidi v MHD a neodpovím jim na tom „se nep.oser a vyper si to“ (osobní zkušenost z tramvaje
)
@renduli - no s tim souhlasim, ze by se mela prikryt, ale s tim ze tam koji, na tom nevidim nic spatneho. to mam jako s kojencem byt zalezla rok doma a nevytahnout den z baraku? Ja chci jezdit po vyletech a uzivat si materskou a ne furt schovavat kvuli mliku..
boooze. Hodte pres to plinu a nakojte a mate klid.
jako vystrkovat v autobuse to taky nemusim.
No jeste mam jednu fajn historku. Byla jsem na detskem dnu loni s kamaradkou, a prijela i jeji svagrova. no a oni maji stejne stara mimina.
A moje kamoska odbehla pro piti a jeji mimco zatim zacalo brecet. no a ta jeji svagrova normalne vytahla prso a strcila ji do kocarku a zacala ho kojit.
ja jsem uplne zkoprnela.. to to maji jako domluvene? Ona normalne koji cizi dite?
Pak jsem to rekla kamosce a ta z toho byla nastvana tak se pak asi porafaly
![]()
@renduli Tak přijímání potravy (kojení) je snad něco trochu jiného než opačný proces
Mně zase přijde nevkusné, když je matka s malým mimčem nucena kojit v kojícím koutku - na záchodě
Na veřejnosti jsem kojila (klidně třeba na náměstí) a nijak jsem se nezakrývala. V uzavřeném prostoru se snažím odklidit někam stranou, pokud lze, a po kojení prsa fakt nevětrám
Ještě jsem to nikde neviděla, ale přišlo by mi to spíš úsměvné, než nechutné. Mezi rodinou/kamarády nikam neodcházím a kojím normálně při hovoru. Taky se dost různí názory na to, jak staré dítě je ještě „normální“ kojit. Na mě třeba švagrová koukala fakt divně, když jsem kojila devítiměsíčního - prý ona v tomhle věku svoje dítě už rozhodně kojit nebude.
@Ghanaian Princess Nepřeháněj s tím, že máš být zalezlá rok doma, to jsou zas extrémy
. Nikdo nechce, ať se schováváš. Prostě zdravý rozum a soudnost - přesně jak to píšeš o tom autobuse.
![]()
@LAlezane píše: Říká se, že když má člověk sám děti, teprve ledacos pochopí…Jo. Proto já jako bezdětná zaboha nechápu, proč je taková móda jezdit s kočárkem po silnici místo po chodníku.
Co za matku posadí snad roční dítě do otevřeného černého kočárku a ve čtyřicítkách, ve dvě odpoledne, s ním jede „na procházku“.
Jak je možné jít trhat kaštany ne bezpečně do parku, ale po dešti na svah k řece (ve které kočár i s děckem a v zápětí i matkou skončil).Pravda, nechápu i další věci. Proč musí děcani drandit na odrážedlech v kavárně, kolem sebe třímetrový kruh hraček, a to přímo za vchodovými dveřmi.
Co má co dělat vřeštící mimino v oddělení knihovny pro dospělé, potažmo přímo v její studovně. Když už jsme u toho, proč rodiče nevysvětlí dětem, že v těchto prostorách se nehraje na honěnou a nevříská.
Nechápu, proč je problém ve vlaku jít do dětského kupé, a je nutné si s dítětem „hrát“ v prostoru otevřených sedaček v takovém rozsahu hlasitosti, že na ni nestačí ani kvalitní sluchátka a hlasitost notebooku vytočená na plné pecky.Popravdě řečeno… i ti bezdětní docela dobře chápou, že dítě není stroj, že záchvat vzteku se fakt „zkrotit“ nedá a světe div se, ani vám ty děcka nikdo nechce vystřílet.
Ale pokud milé, „mateřstvím duševně a intelektuálně obohacené“ (jak to o sobě každou chvíli nějaká prohlašuje), přejedou někomu nohu zapraseným kočárem a místo omluvy se na něj zašklebí takovým tím typickým vykojeným připitomělým úsměvem, a za sebemenší výtku buď rovnou posílají do p**ele, nebo v lepším případě hystericky řvou „až budeš mít děti, tak uvidíš“… tak se prostě nemůžou divit - ani tyhle „madam“, ani bohužel normální soudné maminy - že ty vztahy jsou na bodu mrazu.
Jo, osobní post scriptum.
Pokud vaše dítě jen kvůli tomu, že vy ho VČAS nenaučíte správnému chování, někoho ohrozí na cyklostezce, a to do té míry, že v lepším případě hrozí zranění typu zlomenin, v horším to, že dotyčný při pádu přizabije i dítě!!! - tak v takové chvíli OPRAVDU nejste v právu, když řvete, že si na vás někdo může vyskakovat až tehdy, až bude mít vlastní děti.
Bezdětnost neznamená, že vaše vlastní dítě má právo někoho zmrzačit, jasné?Na tohle bohužel stačí maličkost. Vaše dítě předjíždí bruslař nebo cyklista, a děcko mu v poslední chvíli na malém kole vybočí do cesty. Úplně běžná záležitost - ještě podstatně častější, než že se děcka nerozhlíží při změně směru, odbočení na odpočívadlo atd.
On ten mýtus „já matka vím nejlépe“ je fakt krutě nebezpečný.
Dámy, pokud jste nikdy nesletěly na asfalt rychlostí 15-30km/h, případně pokud vedle toho místa nebyl dvacetimetrový svah po šutrech k řece, tak si gratulujte, ale proboha nedivte se, že na vás řve člověk, který tomu o pár centimetrů unikl.
já Vám tak strašně rozumím s tou cyklostezkou! od té doby, co jsem jela na bruslích a do cesty mi vletělo dítě na koloběžce, absolutně z ničeho nic a já skončila na nemocenské s naraženým zápěstím. Maminka dítěte samozřejmě čuměla jak tele na nový vrata. Pokud si chci s dítětem jezdit na cyklostezce, tak ať to má pravidla, cyklostezka je primárně dle mého názoru určená pro ježdění a ne jako hřiště a pokud má někdo takovej pocit, má to dítě naučit jak se tam pohybovat.