Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
S tím kojením mám taky takovou ne moc fajn historku. Byli jsme s manželem na výročí v jedné lepší restauraci, bylo plno, tak jsme si sedli ke stolu pro 6 lidí, než se uvolní menší. Za chvíli přišel pár se dvěma dětmi, bez zeptání si k nám sedli, žena vedle mě (proti mému muži). Vytáhla prso a teprve potom začala vyndávat dítě z vajíčka, mezitím druhé dítě (2 roky) pobíhalo mezi stoly, tak ho zavolala, vyndala druhé prso a dítě si přibíhalo popíjet
Nejsem zvyklá na někoho zírat, ale tohle se opravdu nedalo. Přišel číšník a chudák dost nervózní, bylo mu to nepříjemné, ona vyvalená obě prsa a listovala v jídeláku a ptala se ho snad na každé druhé jídlo, jaké má složení…
Za mě kojení na veřejnosti nevadí, ale tak nějak decentně ![]()
@přírodní píše:
S tím kojením mám taky takovou ne moc fajn historku. Byli jsme s manželem na výročí v jedné lepší restauraci, bylo plno, tak jsme si sedli ke stolu pro 6 lidí, než se uvolní menší. Za chvíli přišel pár se dvěma dětmi, bez zeptání si k nám sedli, žena vedle mě (proti mému muži). Vytáhla prso a teprve potom začala vyndávat dítě z vajíčka, mezitím druhé dítě (2 roky) pobíhalo mezi stoly, tak ho zavolala, vyndala druhé prso a dítě si přibíhalo popíjetNejsem zvyklá na někoho zírat, ale tohle se opravdu nedalo. Přišel číšník a chudák dost nervózní, bylo mu to nepříjemné, ona vyvalená obě prsa a listovala v jídeláku a ptala se ho snad na každé druhé jídlo, jaké má složení…
Za mě kojení na veřejnosti nevadí, ale tak nějak decentně
to je strašný ![]()
@SarinkaSar1 píše:
@přírodníto je strašný
Bylo mi v tu chvíli trapně za ni, ale nedovolila jsem si nic říct, ani manžel nebo číšník, protože ona na to má právo…
@přírodní píše:
Bylo mi v tu chvíli trapně za ni, ale nedovolila jsem si nic říct, ani manžel nebo číšník, protože ona na to má právo…
právo má, ale mělo by to mít asi nějakou podobu. Pro mě je kojení taková intimní věc, a to nemyslím kvůli vystrčený koze, že bych tohle nikdy, nikdy neudělala a nebo bych musela být fakt tak zoufalá ![]()
@přírodní To je fakt strašná historka. ![]()
Typický příklad nevychované, neohleduplné kojomatky. Ta už ztratila spojení s realitou (nedivím se poznámkám o vykojených mozcích).
@SarinkaSar1 píše:
@přírodníprávo má, ale mělo by to mít asi nějakou podobu. Pro mě je kojení taková intimní věc, a to nemyslím kvůli vystrčený koze, že bych tohle nikdy, nikdy neudělala a nebo bych musela být fakt tak zoufalá
Děti ještě nemám, ale tohle snad dělat nebudu
Taky mi to přijde intimní a prsa nikde běžně neukazuju ani na plážích… Spíš mi šlo o to, že se člověk i bojí té ženě něco říct, hned je uzemněn, že na to má právo a co má dělat, když děti mají hlad… A vysvětlovat jí, že se to dá dělat i jinak, nemá cenu ![]()
@renduli píše:
@přírodní To je fakt strašná historka.
Typický příklad nevychované, neohleduplné kojomatky. Ta už ztratila spojení s realitou (nedivím se poznámkám o vykojených mozcích).
Můj muž z toho má „trauma“ dodnes
A od té doby mi říká, že nebudeš takhle nikdy kojit, viď? ![]()
@SarinkaSar1 píše:
@LAlezanejá Vám tak strašně rozumím s tou cyklostezkou! od té doby, co jsem jela na bruslích a do cesty mi vletělo dítě na koloběžce, absolutně z ničeho nic a já skončila na nemocenské s naraženým zápěstím. Maminka dítěte samozřejmě čuměla jak tele na nový vrata. Pokud si chci s dítětem jezdit na cyklostezce, tak ať to má pravidla, cyklostezka je primárně dle mého názoru určená pro ježdění a ne jako hřiště a pokud má někdo takovej pocit, má to dítě naučit jak se tam pohybovat.
ale na cyklostezce musí dávat pozor všichni účastníci. když vidíš dítě, tak máš předvídat, že se něco může stát. tak jako na silnici v autě musíš předvídat, že někdo může náhle změnit směr apod.
@ulice píše:existuje spousta protivných, zapšklých dospělých, které VŠECHNY děti považují za obtížný hmyz a takoví lidé jsou mnohem horší než jakékoliv nevychované dítě nebo zvíře
Souhlasím! ![]()
@ulice píše:
No tak jsi viděla prso. Dotyčná žena na to právo měla, tak to udělala. Stejně jako občas vidíš skoro celé prso ve výstřihu nebo průhledném tričku. Nebo celou pr.del v legínáchA co?
Hele, kde ses schovávala?
Vidím to stejně jako ty.
Mě ještě napadá, že mamina při kojení vadí, když je hezkà, štíhlá a má hezká prsa, a vystrčí je zrivna, když jde škaredá, obtloustlá uživatelka emimina s chlapem do restaurace na oběd. To musí nas.rat. ![]()
@přírodní píše:
Můj muž z toho má „trauma“ dodnesA od té doby mi říká, že nebudeš takhle nikdy kojit, viď?
takže v praxi by to vypadalo tak, že místo předvídání bych jezdila na trávě, cyklostezka není silnice, už jenom šíří vozovky. A to kdybych měla předvídat, že mi nikdo nevjede z protisměru do dráhy, tak nejezdim vůbec. Spoléham se na to, že je každej natolik solidní, že se nechce zabít, to by měli i milé maminky třeba tak, že naučí svoje dítě pravidlům chování na cyklostezce-která je mimochodem určena pro jízdu, ne pro dělání kravin.
My jsme jednou seděli s kamarády v restauraci a samozřejmě syn (tehdy 4 měsíční) se vzbudil hlady. Tak jsem ho tam prostě nakojila, no, ale ještě předtím, než jsem vytáhla prso, jsem se zakryla plínou a dítě kojila pod ní. A i tak hovor vázl, kamarádům to nebylo příjemné. Uklidnilo se to až když bylo po „akci“. Nevím, co by dělali, kdyby plína nebyla
asi by kvapem odešli.
@SarinkaSar1 píše:
@lucenkatakže v praxi by to vypadalo tak, že místo předvídání bych jezdila na trávě, cyklostezka není silnice, už jenom šíří vozovky. A to kdybych měla předvídat, že mi nikdo nevjede z protisměru do dráhy, tak nejezdim vůbec. Spoléham se na to, že je každej natolik solidní, že se nechce zabít, to by měli i milé maminky třeba tak, že naučí svoje dítě pravidlům chování na cyklostezce-která je mimochodem určena pro jízdu, ne pro dělání kravin.
ano a k tomu je třeba i silnice a stejně lidi dělají kraviny. ty jsi nikdy nemusela na cyklostezce objet překážku, díru? představ si, že ty děti se taky někde musí naučit jezdit a navyknout si na ty pravidla. ty jsi taky hned všechno neuměla
@Ice79 Na druhou stranu mohla nakojit jen to menší a nevystrkovat obě aby druhé mohlo ucrcávat, dvouleté se mohlo najíst něčeho jiného. Toto nebylo o hladu děcka, ale o tom, JÁ JSEM KOJÍCÍ MATKA A KDO JE VÍC..
@lucenka píše:
ano a k tomu je třeba i silnice a stejně lidi dělají kraviny. ty jsi nikdy nemusela na cyklostezce objet překážku, díru? představ si, že ty děti se taky někde musí naučit jezdit a navyknout si na ty pravidla. ty jsi taky hned všechno neuměla
já nevim ale my když jsme se ve škole učili jezdit na kole, šli jsme na dopravní hřiště. Nevim jestli i ty bys byla tak chytrá po tom, co by jsi byla na nemocenské a nemohla měsíc pracovat kvůli tomu, že někdo je tak chytrej a vezme svoje dítě na cyklostezku a nenaučí ho jak se správně chovat. Cyklostezka nemá 3 metry na šířku aby se dalo pokaždé vyhnout všemu. A když se někdo otočí do protisměru s koloběžkou naprosto nečekaně, těžko skočíš v sekundě do pangejtu.