Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ice79 nejsem žádný pako, važ slova laskavě, taky tě tu neurážím. Napsala jsem svůj názor, protože vim, co dokáže chytrá maminka která si šoupne dítě hrát na cyklostezku, já skutečně na bruslích nejezdím stovkou.
@SarinkaSar1 píše:
@lucenkaaha, tak já jen že teoretická průprava je daná ze zákona, to se nedivim že tady pak obhajuješ to, že je normální že kvůli něčí blbosti je druhej zraněnej. Chápu že dítě nemá dost rozumu, má ho mít za něj rodič, když je svéprávnej. Ano, ohleduplně se musí chovat všichni, to znamená i rodiče dítěte, který jsou za něj zodpovědní. Ne že maminka si postaví dítě na cyklostezku a všichni se pos****. Nevím po jakých cyklostezkách jezdíš ty, ale já skutečně jezdím tam, kde se sportuje, tzn. jezdí na kole, bruslích a já nevim čim dalším. Proto je třeba uzpůsobit svoje chování.
ano a proto musíš i ty uzpůsobit svou jízdu tomu, že jsi na veřejném prostranství, kam může každý a ne jez jak magor
zraněná jsi byla i kvůli své blbosti, protože jsi nepřizpůsobila jízdu aktuálnímu provozu, situaci.
A jinak u nás se snažím cyklostezkám vyhýbat, protože tu bohužel dost často jezdí „cyklisti“, kteří si myslí, že je cyklostezka jen jejich a všichni se jim musí uhýbat, předjíždí riskantně na nevhodných místech, když proti jedou další lidi apod.
@SarinkaSar1 píše:
@Ice79 nejsem žádný pako, važ slova laskavě, taky tě tu neurážím. Napsala jsem svůj názor, protože vim, co dokáže chytrá maminka která si šoupne dítě hrát na cyklostezku, já skutečně na bruslích nejezdím stovkou.
A já jsem řekla, že jsi pako?
@přírodní píše:
S tím kojením mám taky takovou ne moc fajn historku. Byli jsme s manželem na výročí v jedné lepší restauraci, bylo plno, tak jsme si sedli ke stolu pro 6 lidí, než se uvolní menší. Za chvíli přišel pár se dvěma dětmi, bez zeptání si k nám sedli, žena vedle mě (proti mému muži). Vytáhla prso a teprve potom začala vyndávat dítě z vajíčka, mezitím druhé dítě (2 roky) pobíhalo mezi stoly, tak ho zavolala, vyndala druhé prso a dítě si přibíhalo popíjetNejsem zvyklá na někoho zírat, ale tohle se opravdu nedalo. Přišel číšník a chudák dost nervózní, bylo mu to nepříjemné, ona vyvalená obě prsa a listovala v jídeláku a ptala se ho snad na každé druhé jídlo, jaké má složení…
Za mě kojení na veřejnosti nevadí, ale tak nějak decentně
@lucenka píše:
ano a proto musíš i ty uzpůsobit svou jízdu tomu, že jsi na veřejném prostranství, kam může každý a ne jez jak magorzraněná jsi byla i kvůli své blbosti, protože jsi nepřizpůsobila jízdu aktuálnímu provozu, situaci.A jinak u nás se snažím cyklostezkám vyhýbat, protože tu bohužel dost často jezdí „cyklisti“, kteří si myslí, že je cyklostezka jen jejich a všichni se jim musí uhýbat, předjíždí riskantně na nevhodných místech, když proti jedou další lidi apod.
Zraněná jsem byla kvůli dítěti, které mi vběhlo do cesty, respektive naprosto nečekaně otočilo směr jízdy. Matka nakonec platila regres ČSSZ, jelikož jsem pak i měla svědky. Takže skutečně moje vina to nebyla.
@ulice píše:
Malé dítě udělalo chybu.To je taková nečekaná událost? Vážně je to nevychovanost matky? To vaše děti nikdy neudělají nic spontálního ačkoliv vědí, že se to „nesmí“?Nechápu proč se to tady tak řeší, stezka je pro všechny, když někdo jede rychle, holt musí počítat s tím, že mezi tolika lidmi dojde ke kolizi - na stezkách je vždy nejvíc lidí, nejvíc dětí, nejvíc bruslařů-proč tam tedy chodí ti, kteří chtějí jezdit velmi rychle a nechtějí se přitom nikomu vyhýbat nebo předvídat nečekané situace s dětmi?
můžeš mi říct, jak by v praxi vypadala jízda, když bych předvídala, že se každej otočí a pojede v protisměru? Neříkam že to je nevychovanost matky, je to rozhodně její pochybení, protože ona si ho nehlídala, neřekla mu jak se chovat! Ano, každej se má chovat na svojí vlastní odpovědnost, to znamená že i ta matka se měla postarat, aby to dítě se chovalo minimálně tak, aby neohrozilo sebe natož ostatní. Nevim co sem taháš že jezdí někdo rychle, o tom sem se vůbec nebavila. Jasně že když někdo jede na kole rychle jak blb v přecpaný cyklostezce, asi nebude úplně normální. Ale to nebyl můj případ.
@SarinkaSar1 píše:
@ulicemůžeš mi říct, jak by v praxi vypadala jízda, když bych předvídala, že se každej otočí a pojede v protisměru? Neříkam že to je nevychovanost matky, je to rozhodně její pochybení, protože ona si ho nehlídala, neřekla mu jak se chovat! Ano, každej se má chovat na svojí vlastní odpovědnost, to znamená že i ta matka se měla postarat, aby to dítě se chovalo minimálně tak, aby neohrozilo sebe natož ostatní. Nevim co sem taháš že jezdí někdo rychle, o tom sem se vůbec nebavila. Jasně že když někdo jede na kole rychle jak blb v přecpaný cyklostezce, asi nebude úplně normální. Ale to nebyl můj případ.
a jak víš, že mu to neřekla? A asi jsi nejela nějak moc pomalu, když jsi nedokázala včas zareagovat ![]()
@SarinkaSar1 píše:
@lucenkaZraněná jsem byla kvůli dítěti, které mi vběhlo do cesty, respektive naprosto nečekaně otočilo směr jízdy. Matka nakonec platila regres ČSSZ, jelikož jsem pak i měla svědky. Takže skutečně moje vina to nebyla.
Až tvoje dítě doroste do koloběžkového věku, tak možná zjistíš, že navzdory výchovným snahám, se i tvé dítě dokáže občas chovat naprosto nečekaně. ![]()
@alifie píše:
Až tvoje dítě doroste do koloběžkového věku, tak možná zjistíš, že navzdory výchovným snahám, se i tvé dítě dokáže chovat naprosto nečekaně.
to pro mě není argument. Dokud nebudu mít jistotu, že dítě chápe a rozumí, co má dělat, a že to je jenom pro jeho bezpečí, tak ho na takovéhle místo nevezmu a holt bude jezdit na koloběžce před barákem.
To by se tu mohlo prohlašovat, že ho klidně můžou vzít na silnici, protože tam si řidiči aut taky musí dávat pozor na okolí.
@lucenka píše:
a jak víš, že mu to neřekla? A asi jsi nejela nějak moc pomalu, když jsi nedokázala včas zareagovat
ježiš, čekala jsem něco podobnýho…je vidět že jsem u Tebe píchla do vosího hnízda. Tak to zkusim znova, snad to pochopíš. Když před tebou někdo zastaví, naprosto nečekaně, tak buď za a) to napálíš do něj, za b) pokusíš se vyhnout aby nedošlo ke srážce. Chyba je teda na tý straně toho člověka co jede za ním, nebo toho, kdo se zabrzdil a otočil do protisměru? (resp. matky, která krafala na lavičce a bylo ji úplně šumák co dělá její dítě). Ano je to moje chyba, že něčí dítě, který absolutně nemá šajnu co dělá, je bez dozoru, zjistí, že je lepší otočit se do protisměru a jet zpět, zatímco ten druhej se vyhne a narazí si tak nešikovně zápěstí, že je měsíc na nemocenský.
@alifie
@alifie píše:
Až tvoje dítě doroste do koloběžkového věku, tak možná zjistíš, že navzdory výchovným snahám, se i tvé dítě dokáže občas chovat naprosto nečekaně.
ano tomu rozumím, proto by malé děti neměly být bez dozoru a pokud ano, musím si být jako matka jistá, že se nic nestane nejen mému dítěti, tak i ostatním.
@SarinkaSar1 jako u ata… pokud někdo zabrzdí těsně před tebou, tak je to tvoje chyba, protože jsi nedodržela bezpečnou vzdálenost ![]()
a ne nepíchla jsi do vosího hnízda. S klukem jezdím hodně a vím, že se na něj mohu celkem spolehnout. Ale už jsem tu psala, co mi vadí na cyklostezce.
@Modesta píše:
to pro mě není argument. Dokud nebudu mít jistotu, že dítě chápe a rozumí, co má dělat, a že to je jenom pro jeho bezpečí, tak ho na takovéhle místo nevezmu a holt bude jezdit na koloběžce před barákem…
I před barákem na chodníku může nečekaně vjet do cesty devítiletému cyklistovi, a tím mu způsobit zranění. ![]()
@Izumi Miyako píše:
Holky, co myslíte existují nevychované matky?
Slyšela názory od lidí, kteří sami nemají děti, že my matky jsme nevychované a děsně otravujem okolí svými řvoucími dětmi. Chodíme do podniků, dáváme svým dětem na hraní pečivo nebo jiné věci. Necháme je všude lítat a ječet, co hrdlo ráčí, přitom si lakujeme nehtíky.A ještě jedna otázka: Změnil se váš pohled na mateřství a děti po té, co jste je samy měly? Osobně můžu říct, že když se člověk stane matkou, leccos pochopí…
mě se moc názory nezměnily…proto jsem celkem přísná matka ![]()
@přírodní
jak dlouho jste to vydrželi. někdo prostě nemá soudnost ![]()
@Markéta80 píše:
@přírodní![]()
jak dlouho jste to vydrželi. někdo prostě nemá soudnost
Než se uvolnil stůl pro dva, takže cca 20 minut…