Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ice79 píše:![]()
![]()
Páni!
![]()
A teď tě tady ty slípky sežerou.
já myslim, že mu stačí jen to, že mu jedna slípka přikyvuje ![]()
@SarinkaSar1 píše:
@lucenkatak znova se pokusím vysvětlit situaci…jedu já, předemnou dítě na koloběžce, matka o kus dál krafe s kamarádkou. Dítě si tam dělá co chce. Odbočuji vlevo tak abych se vyhnula, dítě mi vletí do protisměru. Takže já jsem jela blbou rychlostí? rychlost ani odstup od dítěte v tomhle nehraje roli..prostě jestli ani po tomhle to nepochopíš, tak je už veškerá snaha marná
Tys nevěděla že dítě zahne, protože „nevyhodilo blinkr“ a dítě nevědělo, že se ho právě pokoušíš objet, protože nemá oči vzadu. Z mého pohledu - tys jela blbou rychlostí a dítě se blbě motalo = dva společní viníci nehody. ![]()
@SarinkaSar1 píše:
@adam75milý Adame, pokud mám dítě, které nemá rozumové schopnosti a nedokáže samo rozpoznat, jestli ohrozí sebe nebo ostatní, má ho hlídat matka a nenechávat bez dozoru. Buď tak laskav, přečti si všechny mé příspěvky které jsem k tomu napsala. Vinu jsem na ní neházela jen já ale i ČSSZ, protože si milá maminka nehlídala dítě a byla někde včudu. Kdyby se mu věnovala, děcko by nepřelítlo do protisměru.
můžeš mi vysvětlit, jak matka i když bude metr od dítěte, může zabránit dítěti, aby zastavilo, přejelo do protisměru? Nějak si to totiž v praxi nedovedu představit.
@SarinkaSar1 píše:
@lucenkaty jsi vážně tak natvrdlá nebo to jen hraješ? bavíme se o autě, kolo je nemá, samozřejmě. Cyklista se otočí, dítě na koloběžce by se mělo taky podívat. Pokud není natolik rozumově zdatný, má bejt hlídaný matkou.
a? I když bude mít matku za zadkem, tak mu nijak nezvládne zabránit, aby změnilo směr.
Máš děti? Už jsi je učila jezdit na kole, koloběžce? Už po nich vyžaduješ, aby na rušné cyklostezce, silnici, otáčelo hlavu?
@alifie píše:
Tys nevěděla že dítě zahne, protože „nevyhodilo blinkr“ a dítě nevědělo, že se ho právě pokoušíš objet, protože nemá oči vzadu. Z mého pohledu - tys jela blbou rychlostí a dítě se blbě motalo = dva společní viníci nehody.
ono není úplně normální vjíždět do protisměru a nepodívat se, ano nikdo nemá oči vzadu ale od toho má hlavu na krku aby se rozhlédlo. Jela jsem normální rychlostí, ale už jsem skutečně neměla kam uhnout, abych ho nesejmula, jasně, mohla jsem srazit jeho a třeba bych si nerozbila ruku. Nic to nemění na tom, že matka si ho měla hlídat.
@lucenka píše:
a? I když bude mít matku za zadkem, tak mu nijak nezvládne zabránit, aby změnilo směr.Máš děti? Už jsi je učila jezdit na kole, koloběžce? Už po nich vyžaduješ, aby na rušné cyklostezce, silnici, otáčelo hlavu?
To jestli mám nebo nemám děti, do toho ti skutečně nic není. Ani bych se nedivila, kdyby ty si byla ta povedená maminka a nechala si tam dítě dělat co chce. Stále si stojím za tím, že pokud je dítě bez dozoru, má mít rozumový schopnosti aby to zvládlo tak, aby se patřičně chovalo. Takže jestli to nedokážeš pochopit, veškerá diskuze je naprosto marná, klidně si svoje dítě vem a šoupni ho na cyklostezku a dej si nožky nahoru, je mi to jedno.
@SarinkaSar1 píše:
@alifieono není úplně normální vjíždět do protisměru a nepodívat se, ano nikdo nemá oči vzadu ale od toho má hlavu na krku aby se rozhlédlo. Jela jsem normální rychlostí, ale už jsem skutečně neměla kam uhnout, abych ho nesejmula, jasně, mohla jsem srazit jeho a třeba bych si nerozbila ruku. Nic to nemění na tom, že matka si ho měla hlídat.
Obávám se, že kdybys srazila to dítě… dali by ti to pěkně sežrat.
A upřímně já se ve čtyřech letech učila jezdit na koloběžce/tříkolce/kole před barákem. Se mnou rodiče na žádnou cyklostezku nikdy nešli.
@SarinkaSar1 píše:
@lucenkaTo jestli mám nebo nemám děti, do toho ti skutečně nic není. Ani bych se nedivila, kdyby ty si byla ta povedená maminka a nechala si tam dítě dělat co chce. Stále si stojím za tím, že pokud je dítě bez dozoru, má mít rozumový schopnosti aby to zvládlo tak, aby se patřičně chovalo. Takže jestli to nedokážeš pochopit, veškerá diskuze je naprosto marná, klidně si svoje dítě vem a šoupni ho na cyklostezku a dej si nožky nahoru, je mi to jedno.
to jse mráda, že je ti to jedno ![]()
Ale zajímalo by mě, jak dokáže matka, která je dítěti na cyklostezce u zadku, zabránit tomu, aby zastavilo, změnilo směr.
@SarinkaSar1 píše:
@lucenkaty jsi vážně tak natvrdlá nebo to jen hraješ? bavíme se o autě, kolo je nemá, samozřejmě. Cyklista se otočí, dítě na koloběžce by se mělo taky podívat. Pokud není natolik rozumově zdatný, má bejt hlídaný matkou.
A co si představuješ, že ta matka, i kdyby byla půl metru od dítěte, udělá v okamžiku, kdy dítě bez varování zahne doleva? Sorry, matky nedokážou číst dětem myšlenky - akorát by nehodu viděla víc zblízka. ![]()
Příspěvek upraven 05.05.17 v 10:47
@Izumi Miyako píše:
Obávám se, že kdybys srazila to dítě… dali by ti to pěkně sežrat.A upřímně já se ve čtyřech letech učila jezdit na koloběžce/tříkolce/kole před barákem. Se mnou rodiče na žádnou cyklostezku nikdy nešli.
Asi tak, maleho jsem taky ucila pred barakem na asfaltu.. Jako nic proti nikomu, ale opravdu nektere mamy na ty deti kaslou a je to na tech stezkach o hubu… To je proste fakt.
@lucenka píše:to jse mráda, že je ti to jedno
Ale zajímalo by mě, jak dokáže matka, která je dítěti na cyklostezce u zadku, zabránit tomu, aby zastavilo, změnilo směr.
já si myslím, že na to snad přijdeš, chytrá jsi dost.
@alifie píše:
A co si představuješ, že ta matka, i kdyby byla půl metru od dítěte udělá v okamžiku, kdy dítě bez varování zahna doleva. Sorry, matky nedokážou číst dětem myšlenky - akorát by nehodu viděla víc zblízka.
jasně, matky dětem myšlenky nedokážou číst ale já to určitě dokážu, viď?
některý maminky nemusí nic, hlavně aby dával každej ostatní bacha na jejich děti, každej ostatní má předvídat, lézt po trávě aby si maminka vklidu pokecala…nechci bejt hnusná, ale některý lidi tady přesně potvrzujou tezi ostatních, že já jsem matka a vy ostatní se třeba pose***
@lucenka @Izumi Miyako @SarinkaSar1
Dámy klid, nemusíte po sobě vyjíždět jak čoklové na návsi…
Všechny se shodneme na tom, že platí určitá pravidla (i nepsaná) a ty je vhodné dodržovat. Vždy se najde někdo, kdo je poruší. A v případě rodin s dětmi to nemusí být úmysl, jenom člověk nejede na náhradní motory a prostě chvilku vypustí a není nonstop ve střehu. Navíc je potřeba pozornost rozdělit i mezi více dětí…
Všem, které to ovládají, blahopřeju, já to neumím, ač se sebevíc snažím.
A toto obvykle vyžadují bezdětné ženy, které opravdu ještě nemohou vědět, co rodičovství obnáší… Tak prosím trochu tolerance všem.
@SarinkaSar1 píše:
@alifiejasně, matky dětem myšlenky nedokážou číst ale já to určitě dokážu, viď?některý maminky nemusí nic, hlavně aby dával každej ostatní bacha na jejich děti, každej ostatní má předvídat, lézt po trávě aby si maminka vklidu pokecala…nechci bejt hnusná, ale některý lidi tady přesně potvrzujou tezi ostatních, že já jsem matka a vy ostatní se třeba pose***
tam kde nejsi schopná bezpečně zastavit, tak nemáš co jezdit. To je celkem jednoduché. Jsem zvědavá, jestli bys uznala svoji chybu, kdyby v tom tvém sjezdu byl třeba nějaký klacek a ty bys kvůli němu upadla. Uznala bys svou chybu nebo hledala jiného viníka?
@tessa2323 píše:
Asi tak, maleho jsem taky ucila pred barakem na asfaltu.. Jako nic proti nikomu, ale opravdu nektere mamy na ty deti kaslou a je to na tech stezkach o hubu… To je proste fakt.
tak když dítě jelo samo, tak už asi jezdit umělo ![]()