Nevychované matky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17221
5.5.17 11:41

-

Příspěvek upraven 05.05.17 v 11:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.5.17 11:42
@dedrichov píše:
@lucenka píše:
jak jsem říkala, věřím, že ve velkých městech je potřeba provoz upravit. Píši, jak je to u nás

ale v tom případě u vás nemůže být na začátku cyklostezky značka: "stezka pro cyklisty C8a

• Citovat
  • Upravit
lucenka
5.5.17 11:43
@alifie píše:
Některé cyklostezky jsou jak pro pěší tak pro cyklisty.

ano ale už to není jen cyklostezka

• Citovat
  • Upravit
727
5.5.17 11:43
@lucenka
@lucenka píše:
takže zahodím své kolo/koloběžku doženu dítě a zabráním mu ve směru jízdy za vteřinu? Nebo svým kolem budu dítě tlačit před sebou, aby nezastavilo? Opravdu si to v praxi nedovedu představit :think:

když budeš mít dítě, co nezná pravidla chování, resp. provozu, tak ho necháš jezdit samostatně před tebou na kole nebo koloběžce? a nechápu proč to řešíš, tohle přece není vůbec můj případ, ta matka byla mnohem dál na lavičce a dítěti se nevěnovala, to znamená že nebyla u něj. Přestaň si furt vymýšlet další a další důvody proč to nejde, vždyť je to směšný :lol: nikdo se tu nezlobí na to dítě, to dítě za to nemohlo, může za to matka která si ho měla hlídat. Ty seš zodpovědná za svoje děti, ne nikdo jinej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
5.5.17 11:44

Sejít po trávě z kopce v bruslích jde úplně normálně. Rozhodně je to lepší, než jezdit tam rychle jak idiot a někoho srazit. Co kdyby tam vletěl pes, kočka? Toto je ale problém bruslařů, cyklista zastaví mnohem snáz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
5.5.17 11:45
@lucenka píše:
ale v tom případě u vás nemůže být na začátku cyklostezky značka: "stezka pro cyklisty C8a

však také není. Psala jsem, že u nás mohou i pěší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
5.5.17 11:46
@lucenka píše:
takže zahodím své kolo/koloběžku doženu dítě a zabráním mu ve směru jízdy za vteřinu? Nebo svým kolem budu dítě tlačit před sebou, aby nezastavilo? Opravdu si to v praxi nedovedu představit :think:

Noo, můžeš si dítě přivázat na velmi krátké vodítko a budeš běhat vedle něho. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.5.17 11:46
@SarinkaSar1 píše:
@lucenkakdyž budeš mít dítě, co nezná pravidla chování, resp. provozu, tak ho necháš jezdit samostatně před tebou na kole nebo koloběžce? a nechápu proč to řešíš, tohle přece není vůbec můj případ, ta matka byla mnohem dál na lavičce a dítěti se nevěnovala, to znamená že nebyla u něj. Přestaň si furt vymýšlet další a další důvody proč to nejde, vždyť je to směšný :lol: nikdo se tu nezlobí na to dítě, to dítě za to nemohlo, může za to matka která si ho měla hlídat. Ty seš zodpovědná za svoje děti, ne nikdo jinej.

ale znovu se tě ptám, jak by tomu mohla zabránit i kdyby byla vedle něj? To prostě nejde. A nechávám před sebou jezdit dítě na cyklostezce, základní pravidla zná. Ale už jsem to tu psala, už mi párkrát prudce zabrzdil. A nebylo to z nějakého rozmaru. A proto si držím dostatečný odstup a ten si držím i za kýmkoliv jiným, nejenom za dítětem.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
5.5.17 11:47
@alifie píše:
Noo, můžeš si dítě přivázat na velmi krátké vodítko a budeš běhat vedle něho. :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: to by mě uštval
  • Citovat
  • Upravit
2659
@lucenka píše:
A už tu konečně někdo odpoví, jak maminka zabrání dítěti zastavit, změnit směr, když bude hned za ním, vedle něho?

Ano já. Když se k tomu nikdo nemá. :pankac: Ráno, než vyjdeš s dítětem na kole ven, vezmeš virguli a chodíš s ní po kuchyni. Když bude rovná, dítě dneska bude jezdit rovně. Hurá! Můzete na cyklostezku! :dance: Pokud ovšem virgule točí doprava či dokonce doleva, je mi líto, bude vam muset pro dnešek stačit pískoviště. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
@lucenka píše:
ano ale už to není jen cyklostezka

Máš pravdu - přeskočila jsem pár příspěvků takže ten můj nebyl k věci (smazala jsem ho, ale byla jsi příliš rychlá).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
5.5.17 11:48
@Izumi Miyako píše:
Holky, co myslíte existují nevychované matky?
Slyšela názory od lidí, kteří sami nemají děti, že my matky jsme nevychované a děsně otravujem okolí svými řvoucími dětmi. Chodíme do podniků, dáváme svým dětem na hraní pečivo nebo jiné věci. Necháme je všude lítat a ječet, co hrdlo ráčí, přitom si lakujeme nehtíky.A ještě jedna otázka: Změnil se váš pohled na mateřství a děti po té, co jste je samy měly? Osobně můžu říct, že když se člověk stane matkou, leccos pochopí…

Některé matky jsou děsné. Já mám 4 děti a nikdy jsem je nenechala dělat výše uvedené věci. Nehty si nelakuju nikdy. Takže ne, můj pohled na nevychované smrady je stejný teď i před dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
5.5.17 11:49
@dedrichov píše:
@lucenka @Izumi Miyako @SarinkaSar1
Dámy klid, nemusíte po sobě vyjíždět jak čoklové na návsi…
Všechny se shodneme na tom, že platí určitá pravidla (i nepsaná) a ty je vhodné dodržovat. Vždy se najde někdo, kdo je poruší. A v případě rodin s dětmi to nemusí být úmysl, jenom člověk nejede na náhradní motory a prostě chvilku vypustí a není nonstop ve střehu. Navíc je potřeba pozornost rozdělit i mezi více dětí…
Všem, které to ovládají, blahopřeju, já to neumím, ač se sebevíc snažím.
A toto obvykle vyžadují bezdětné ženy, které opravdu ještě nemohou vědět, co rodičovství obnáší… Tak prosím trochu tolerance všem.

Ehm, perou se tu holky. Já jen občas něco prohodím. Pro mě jsou cyklostezky španělská vesnice :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
5.5.17 11:50
@lucenka
@lucenka píše:
ale znovu se tě ptám, jak by tomu mohla zabránit i kdyby byla vedle něj? To prostě nejde. A nechávám před sebou jezdit dítě na cyklostezce, základní pravidla zná. Ale už jsem to tu psala, už mi párkrát prudce zabrzdil. A nebylo to z nějakého rozmaru. A proto si držím dostatečný odstup a ten si držím i za kýmkoliv jiným, nejenom za dítětem.

proto ti říkam, že když by byla vedle něj, má od toho ruce.. vedle něj ne na kole ani koloběžce…jestli zná základní pravidla, tak asi ví, že zničeho nic nevjede druhýmu do dráhy, jestli ti zabrzdí před nosem, tak máš dodržovat odstup, ale tohle nebyl přece vůbec můj případ, já ho chtěla objet a on mi tam vlítl naprosto nečekaně. To už nevim kudy jsem podle tebe měla jet? to mam chodit po trávě celou dobu aby mi tam nevlítlo pomatený děcko, protože co kdyby náhodou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.5.17 11:51
@alifie píše:
Máš pravdu - přeskočila jsem pár příspěvků takže ten můj nebyl k věci (smazala jsem ho, ale byla jsi příliš rychlá).

jsem si toho všimla, hned jak se mi to povedlo odeslat

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová