Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ice79 píše:
A co dělá zapšklá a protivná bezdětná na portále pro matky s dětmi?A ještě ke všemu tak dlouho!
![]()
no koukám že už sis do nikoho nerejpla dost dlouho, tvoje „obliba“ je tady známá, tak v pohodě, posluž si ![]()
@Modesta píše:
@adam75já teda nechci mluvit za zmíněnou dámu, ale pochybuju, že měla na mysli zrovna toto
spíš tím chtěla říct, že jednak nemá samotné čtyřleté dítě na cyklostezce co dělat, druhak je minimálně slušnost, když už ta máma svou nezodpovědností (tj. vzala takhle malé dítě na cyklostezku a nedávala na něj pozor) způsobila problém, se dotčeným lidem omluvit.
Jako u nás jezdíme na různých cyklostezkách na bruslích a pokud jsem tam potkala takhle malé dítě, tak bylo pod bedlivým dozorem rodičů. Všichni se chovali spořádaně a dbali na to, aby neohrozili ostatní. Takže ono to jde, ne že ne, ale to ti rodiče musí mít v hlavě víc, než prázdnou slámu.
a to sejití po trávě, to je snad vtip, ne? A jak si to představuješ? Že se bude plazit po trávě? Nebo že si sundá brusle a pošlape v ponožkách? Protože v bruslích se po trávě na poli jít prostě nedá.
@lucenka píše:
a? I když bude mít matku za zadkem, tak mu nijak nezvládne zabránit, aby změnilo směr.Máš děti? Už jsi je učila jezdit na kole, koloběžce? Už po nich vyžaduješ, aby na rušné cyklostezce, silnici, otáčelo hlavu?
Neznám nikoho (díky bohu), kdo by dítě, které neumí jezdit na kole/koloběžce šlo na cyklostezku. A pokud ano, tak zcela mimo provoz a rodiče je uklízí hned jak v dálce vidí někoho přijíždět. To je jako kdybys s takovým dítětem vyrazila po silnici na výlet. Je úplně jedno, že to ujede, pokud nezná základní pravidla a neumí správně reagovat, tak tam nemůže být.
@lucenka píše:
tak ale dopravní značka mluví jasně. http://www.cyklistikakrnov.com/…oznaceni.htm
asi tam máte na začátku značku: „Stezka pro chodce a cyklisty“ a ne „Stezka pro cyklisty“
a pro jistotu odkaz na stránky nějaké městské policie http://www.mpnj.cz/…a-kdo-nesmi/Příspěvek upraven 05.05.17 v 11:25
A co tam tedy dělají bruslaři?? Já mimochodem zákaz chodcům v Tvém příspěvku neobjevila, ale věřím, že tam někde bude…
Město, kam jezdíme my, nechce nejspíš diskriminovat žádné občany, a proto je cyklostezka zvláště vhodná i pro rodiny s dětmi, protože vede rovinatým terénem.
@adam75 píše:
V tom případě tam nemá co dělat ani bruslař, protože ten jezdí taky dost pomalu. Pomaleji než řada dětí na kolea bruslaři cyklisty dost štvou, že?A dítě na kole je cyklista. Sice malý, ale cyklista
Ale pokud neumí fungovat v provozu, tak tam nemůže být, tím spíš bez dozoru (to, že maminka stojí opodál a kouká není dozor). A nejde o pomalost, pokud pojede pomalu vpravo, nikdo ho za to peskovat nebude. Ale to se nestalo, že? ![]()
Jinak někteří bruslaři jezdí srovnatelně rychle s cyklisty, ne každý jezdí na čtyřkách s brzdou vepředu ![]()
@SarinkaSar1 píše:
@Ice79no koukám že už sis do nikoho nerejpla dost dlouho, tvoje „obliba“ je tady známá, tak v pohodě, posluž si
Ale nepovídej, to jsem nevěděla, že jsem tááák slavná!
Ale snaž se pochopit ty mě, mě prostě vždycky pobaví osoba, která ač nemá děti, tak o nich ví naprosto všechno a s jistotou.
To je úžasné. Já to vlastně obdivuji! ![]()
@Ice79 píše:
Ale nepovídej, to jsem nevěděla, že jsem tááák slavná!Ale snaž se pochopit ty mě, mě prostě vždycky pobaví osoba, která ač nemá děti, tak o nich ví naprosto všechno a s jistotou.
To je úžasné. Já to vlastně obdivuji!
jak víš že děti nemám?
@dedrichov píše:
A co tam tedy dělají bruslaři?? Já mimochodem zákaz chodcům v Tvém příspěvku neobjevila, ale věřím, že tam někde bude…
Město, kam jezdíme my, nechce nejspíš diskriminovat žádné občany, a proto je cyklostezka zvláště vhodná i pro rodiny s dětmi, protože vede rovinatým terénem.
je to příkazová značka. Ale dobře, tak další pokus https://www.bezpecnecesty.cz/…pro-cyklisty
a pro jistotu ještě besip http://www.ibesip.cz/…cky-2013.pdf
Příspěvek upraven 05.05.17 v 11:36
@SarinkaSar1 píše:
@Ice79jak víš že děti nemám?
To bys napsala už dávno. ![]()
@SarinkaSar1 píše:
@alifiejasně, matky dětem myšlenky nedokážou číst ale já to určitě dokážu, viď?…
Číst myšlenky není potřeba. Stačí počítat s tím, že malé děti jsou naprosto nevypočitatelné. (Klidně si mysli, že za to může špatná výchova - čas ti na tvých vlastních dětech nejspíš ukáže, že rodič je v případě impulsivního jednání dětí občas bezmocný.)
Děti ani jejich matky změnit nemůžeš, ale pokud si nechceš znovu natlouct, tak určitě dokážeš jezdit opatrněji. ![]()
@Nimie píše:
Ale pokud neumí fungovat v provozu, tak tam nemůže být, tím spíš bez dozoru (to, že maminka stojí opodál a kouká není dozor). A nejde o pomalost, pokud pojede pomalu vpravo, nikdo ho za to peskovat nebude. Ale to se nestalo, že?Jinak někteří bruslaři jezdí srovnatelně rychle s cyklisty, ne každý jezdí na čtyřkách s brzdou vepředu
A už tu konečně někdo odpoví, jak maminka zabrání dítěti zastavit, změnit směr, když bude hned za ním, vedle něho?
@Ice79 píše:
To bys napsala už dávno.
já rozhodně nemám potřebu se ohánět tím, že mám děti a vím vše nejlíp, to akorát ukazuje na to, jak jsou někteří omezení. Ale ty určitě víš líp co bych napsala a co ne, další s věšteckou koulí ![]()
@lucenka píše:
A už tu konečně někdo odpoví, jak maminka zabrání dítěti zastavit, změnit směr, když bude hned za ním, vedle něho?
to že máš ruce má určitej důvod, stejně jako mozek…i když u tebe nevim nevim podle toho dotazu ![]()
@SarinkaSar1 píše:
@lucenkato že máš ruce má určitej důvod, stejně jako mozek…i když u tebe nevim nevim podle toho dotazu
takže zahodím své kolo/koloběžku doženu dítě a zabráním mu ve směru jízdy za vteřinu? Nebo svým kolem budu dítě tlačit před sebou, aby nezastavilo? Opravdu si to v praxi nedovedu představit ![]()
@lucenka píše:
jak jsem říkala, věřím, že ve velkých městech je potřeba provoz upravit. Píši, jak je to u nás