Nevychované matky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
914
5.5.17 10:45
@dedrichov píše:
@lucenka @Izumi Miyako @SarinkaSar1
Dámy klid, nemusíte po sobě vyjíždět jak čoklové na návsi…
Všechny se shodneme na tom, že platí určitá pravidla (i nepsaná) a ty je vhodné dodržovat. Vždy se najde někdo, kdo je poruší. A v případě rodin s dětmi to nemusí být úmysl, jenom člověk nejede na náhradní motory a prostě chvilku vypustí a není nonstop ve střehu. Navíc je potřeba pozornost rozdělit i mezi více dětí…
Všem, které to ovládají, blahopřeju, já to neumím, ač se sebevíc snažím.
A toto obvykle vyžadují bezdětné ženy, které opravdu ještě nemohou vědět, co rodičovství obnáší… Tak prosím trochu tolerance všem.

Vis ja si myslim ze je to hlavne a predevsim o danem postoji ty zensky a o vychove.. Sestra ma tri deti(6,10 a 3) a pokud vim, nikdy na zadne stezce problem nebyl.. Ucit se jezdili pred barakem a na stezku vyjeli az kdyz uz to jakz takz zvladli.. I tak tam ale nebrazdi drahu sami, sestra nasadi brusle a jezdi s nimi. Kluci jsou vychovany, tudiz vi ze predjizdet a vjizdet ostatnim na nohy se proste nedela.. Takze tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
5.5.17 10:47
@lucenka píše:
tak když dítě jelo samo, tak už asi jezdit umělo ;)

U nas na stezce kolikrat jezdi sami i kdyz jsou radi ze na tom vubec stoji, takze… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
5.5.17 10:49
@lucenka
@lucenka píše:
tam kde nejsi schopná bezpečně zastavit, tak nemáš co jezdit. To je celkem jednoduché. Jsem zvědavá, jestli bys uznala svoji chybu, kdyby v tom tvém sjezdu byl třeba nějaký klacek a ty bys kvůli němu upadla. Uznala bys svou chybu nebo hledala jiného viníka?

to nemyslíš vážně to co píšeš ne? :lol: začínám mít pocit, že neumíš pochopit text. Za a) nebyla jsem v žádném sjezdu. Za b) možná tě to překvapí, ale i za kvalitu a úpravu vozovky, chodníku i cyklostezky odpovídá majitel (město, soukromík). Takže pokud by tam byl klacek a nebyl vidět, nebyl označenej jako překážka, já bych si zlomila ruku tak ano, moje chyba by to nebyla. Nebo ty když jedeš po dálnici a je tam výmol jak kráva, zničíš si auto tak si taky řekneš že to je tvoje chyba? :lol: ne počkej, nech mě hádat, ty bys to určitě předvídala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
5.5.17 10:49

Nechápu… ať jedu autem, na kole nebo na bruslích, musím jet tak, abych byla schopna včas zareagovat a hlavně tak, abych byla schopna bezpečně zastavit nebo zpomalit… jestli nejsem schopna ovládnout sama ten svůj dopravní prostředek, tak je něco špatně na mé straně, ne u těch ostatních…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31738
5.5.17 10:51
@Ice79 píše:
Ale prosím tě…To dávali v americkém filmu, ne? 8o

Jakože matka nikdy není sprostá a dítě nikdy neotravuje/neubližuje okolí? Vždyť se to i tady každou chvíli objeví ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
5.5.17 10:54
@SarinkaSar1 píše:
@adam75milý Adame, pokud mám dítě, které nemá rozumové schopnosti a nedokáže samo rozpoznat, jestli ohrozí sebe nebo ostatní, má ho hlídat matka a nenechávat bez dozoru. Buď tak laskav, přečti si všechny mé příspěvky které jsem k tomu napsala. Vinu jsem na ní neházela jen já ale i ČSSZ, protože si milá maminka nehlídala dítě a byla někde včudu. Kdyby se mu věnovala, děcko by nepřelítlo do protisměru.

A pokud se pohybuju na veřejné cyklostezce, kde jsou další lidi, tak mám být schopna na místě zastavit. Stejně tak mohu já říct, že ty ohrožuješ přítomné děti tam. Kdybys jela pomaleji, tak by se to nestalo :-)

A že na bruslích dost často úplně na místě zastavit nejde, to je problém bruslařů, ne někoho jiného.

Příspěvek upraven 05.05.17 v 10:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.5.17 10:55
@tessa2323 píše:
Vis ja si myslim ze je to hlavne a predevsim o danem postoji ty zensky a o vychove.. Sestra ma tri deti(6,10 a 3) a pokud vim, nikdy na zadne stezce problem nebyl.. Ucit se jezdili pred barakem a na stezku vyjeli az kdyz uz to jakz takz zvladli.. I tak tam ale nebrazdi drahu sami, sestra nasadi brusle a jezdi s nimi. Kluci jsou vychovany, tudiz vi ze predjizdet a vjizdet ostatnim na nohy se proste nedela.. Takze tak.

taky s klukem jezdím po stezce až od doby, co to umí. Jezdím s ním. Ale vím, že je to dítě, tak mu nejedu nalepená na zadním kole (a to ani nikomu jinému). Už se nám totiž stalo, že náhle zastavil. A ne nebylo to z nějakého dětského rozmaru.
A třeba bruslaře na cyklostezce nesnáším. Strašně špatně se předjíždí a i oni hodně často předjíždí dost riskantně.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
5.5.17 10:57
@SarinkaSar1 píše:
@lucenkato nemyslíš vážně to co píšeš ne? :lol: začínám mít pocit, že neumíš pochopit text. Za a) nebyla jsem v žádném sjezdu. Za b) možná tě to překvapí, ale i za kvalitu a úpravu vozovky, chodníku i cyklostezky odpovídá majitel (město, soukromík). Takže pokud by tam byl klacek a nebyl vidět, nebyl označenej jako překážka, já bych si zlomila ruku tak ano, moje chyba by to nebyla. Nebo ty když jedeš po dálnici a je tam výmol jak kráva, zničíš si auto tak si taky řekneš že to je tvoje chyba? :lol: ne počkej, nech mě hádat, ty bys to určitě předvídala :lol:

holka, ty už nevíš, co píšeš. Psala jsi, že jsi sjižděla z kopce, kde nemůžeš zabrzdit ;)

• Citovat
  • Upravit
2448
5.5.17 10:57

@lucenka to psala nějaká jiná nádhera tady. Podobného ražení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
5.5.17 10:58
@adam75
@adam75 píše:
A pokud se pohybuju na veřejné cyklostezce, kde jsou další lidi, tak mám být schopna na místě zastavit. Stejně tak mohu já říct, že ty ohrožuješ přítomné děti tam. Kdybys jela pomaleji, tak by se to nestalo :-)Příspěvek upraven 05.05.17 v 10:56

vždyť nemůžeš vědět jakou rychlostí jsem jela. Pokud začneš předjíždět auto, a to auto co předjíždíš, začne taky, vjede ti do dráhy aniž by se nepodívalo do zrcátka, buď zabrzdíš, picneš to auto a nebo stočíš volant.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
5.5.17 10:58
@lucenka
@lucenka píše:
holka, ty už nevíš, co píšeš. Psala jsi, že jsi sjižděla z kopce, kde nemůžeš zabrzdit ;)

aha, tak teď jsem pochopila že máš skutečně problém číst, holka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31738
5.5.17 11:00
@lucenka píše:
ano a k tomu je třeba i silnice a stejně lidi dělají kraviny. ty jsi nikdy nemusela na cyklostezce objet překážku, díru? představ si, že ty děti se taky někde musí naučit jezdit a navyknout si na ty pravidla. ty jsi taky hned všechno neuměla

Ale cyklostezka opravdu není určena pro malé děti :nevim: běžně se tam jezdí rychle na kolech, tam vůbec ani pěší nemá co dělat, natož malé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31738
5.5.17 11:05
@lucenka píše:
no hned jsem jela po silnici bez teorie.

Mezi dálnicí a silnicí je dost velký rozdíl :mrgreen: nebo ty jsi bez teorie, dozoru jela hned po větší silnici, hezky v levém pruhu minimálně 50tkou? Certifikovaná autoškola to být určitě nemohla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
5.5.17 11:06
@Nimie píše:
Ale cyklostezka opravdu není určena pro malé děti :nevim: běžně se tam jezdí rychle na kolech, tam vůbec ani pěší nemá co dělat, natož malé dítě.

tak ony jsou ještě stezky pro cyklisty i chodce… a pokud vím, tak bruslař se považuje za chodce, čili by měl využívat ten pruh pro chodce, pokud je oddělený, a neměl by ohrozit chodce… ani cyklisty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
5.5.17 11:07
@Regina Hero
@Regina Hero píše:
tak ony jsou ještě stezky pro cyklisty i chodce… a pokud vím, tak bruslař se považuje za chodce, čili by měl využívat ten pruh pro chodce, pokud je oddělený, a neměl by ohrozit chodce… ani cyklisty…

to platí ale pro všechny strany, nejen pro bruslaře ale i pro děti s koloběžkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová