Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka jenže já jsem to do něj nenapálila, uhla jsem a spadla. Kvůli tomu, že maminka krafala na lavičce, a bylo ji úplně jedno co dělá její dítě.
@SarinkaSar1 píše:ale to je jedno, nedodržela jsi bezpečnou vzdálenost. Kdybys ji dodržela, tak bys přeci měla dostatek času na zareagování a nemusela jsi skončit v pangejtu. JE to stejné jako u auta.
@lucenka jenže já jsem to do něj nenapálila, uhla jsem a spadla. Kvůli tomu, že maminka krafala na lavičce, a bylo ji úplně jedno co dělá její dítě.
@SarinkaSar1 Obdivuji tvou sílu bojovat s demagogií.
Ale obávám se, že je to marné. Někteří mají talent překrucovat věci do absurdity. ![]()
@Tefanek píše:
Mohla bych se zeptat, kde je tohle uvedene? Ze na stezce plati stejna pravidla jak u aut, tedy bezpecna vzdalenost? Kdyby to treba nekdo chtel dat na pojistku na blbost nebo tak. Protoze evidentne bylo dano za pravdu bruslarce, tak kde je opora v nejakych pravidlech?
stezka pro cyklisty je pozemní komunikace, takže se logicky provoz na ní řídí stejnými pravidly jako provoz na silnici ![]()
@Tefanek píše:
Mohla bych se zeptat, kde je tohle uvedene? Ze na stezce plati stejna pravidla jak u aut, tedy bezpecna vzdalenost? Kdyby to treba nekdo chtel dat na pojistku na blbost nebo tak. Protoze evidentne bylo dano za pravdu bruslarce, tak kde je opora v nejakych pravidlech?
stezka pro cyklisty je pozemní komunikace, takže se logicky provoz na ní řídí stejnými pravidly jako provoz na silnici ![]()
to sice může, stejně jako může na to dítě spadnout květináč z balkónu a nebo můžu zkusit vymýšlet další možnosti…
nicméně to, že do něj na cyklostezce někdo nabourá, když se bude chovat tak, jak se to dítě chovalo, je přeci jenom o dost pravděpodobnější
dovedu si představit, že když před sebou na cyklostezce uvidím malé dítě na koloběžce, tak přejedu do protisměru, abych ho objela. Pokud to dítě nečekaně najede do protisměru, aby se otočilo, tak… bingo, máme tu kolizi. A kdo je tou kolizí vinen?
Jen k tem bruslim, s malym casto jezdime na ploche draze a je pravda, ze se tam nektery decka potloukaji na bruslich uplne sami, zatimco jejich matky krafou na lavicce. Jako ano, kdyby jezdili jak maji, neni problem, ale pomalu to ani neumeji, vjizdeji lidem pod nohy, klickuji tam… S malym jezdime jak sneci, ale i tak jsme se tam posledne malem o jedno ditko prerazili…
@tessa2323 Tady se ale od některých dovíš, že to je tvoje vina.
Máš dodržovat bezpečnou vzdálenost a předvídat nebezpečí.
Jsou to přeci děti. ![]()
@renduli píše:
@tessa2323 Tady se ale od některých dovíš, že to je tvoje vina.Máš dodržovat bezpečnou vzdálenost a předvídat nebezpečí.
Jsou to přeci děti.
Ano, ano ja vim, procitala jsem diskuzi ![]()
@tessa2323 píše:
Ano, ano ja vim, procitala jsem diskuzi
Na deticky se nezlobim, spis bych obcas propleskla maminku
@lucenka píše:
ale to je jedno, nedodržela jsi bezpečnou vzdálenost. Kdybys ji dodržela, tak bys přeci měla dostatek času na zareagování a nemusela jsi skončit v pangejtu. JE to stejné jako u auta.
tak znova se pokusím vysvětlit situaci…jedu já, předemnou dítě na koloběžce, matka o kus dál krafe s kamarádkou. Dítě si tam dělá co chce. Odbočuji vlevo tak abych se vyhnula, dítě mi vletí do protisměru. Takže já jsem jela blbou rychlostí? rychlost ani odstup od dítěte v tomhle nehraje roli..prostě jestli ani po tomhle to nepochopíš, tak je už veškerá snaha marná ![]()
@Modesta píše:
@alifieto sice může, stejně jako může na to dítě spadnout květináč z balkónu a nebo můžu zkusit vymýšlet další možnosti…
nicméně to, že do něj na cyklostezce někdo nabourá, když se bude chovat tak, jak se to dítě chovalo, je přeci jenom o dost pravděpodobnější
dovedu si představit, že když před sebou na cyklostezce uvidím malé dítě na koloběžce, tak přejedu do protisměru, abych ho objela. Pokud to dítě nečekaně najede do protisměru, aby se otočilo, tak… bingo, máme tu kolizi. A kdo je tou kolizí vinen?
díky bohu že to někdo pochopil ![]()
@lucenka píše:
stezka pro cyklisty je pozemní komunikace, takže se logicky provoz na ní řídí stejnými pravidly jako provoz na silnici
takže když ty budeš chtít objíždět překážku, ta překážka nečekaně vletí do tvýho pruhu aniž by se podívala do zpětného zrcátka-když už se teda tak oháníš autem- tak to bude chyba tvoje? no nechci bejt jízlivá ale na tobě je vyloženě vidět že ta teorie v autoškole ti nějak chybí, jestli takhle jezdíš autem a ještě takhle učíš svoje dítě, tak to klobouček.
Já si myslím, že by dítě mělo jet tak, aby máma dokázala dítě spacifikovat.. Pokud by jelo dítě před mámou pár metrů a kolo co jede zpomalí, tak to jde..
HOrší je, když jak kolista tak máma si myslí, že je pánem cyklo to je pak jiná..
Ono taky když ten cyklista jede, tak by měl malinko cinkout.. aby právě někdo nechtěl vletet mu do pruhu asi jak auto, dkyž předjíždí pomalé taky bliká..
Taky jsem už viděla situaci, kdy kolo jelo potichoučku a chtělo objet holky a ta se napřáhla rukou a trefila ho.. NO neslyšela kolo.. Pokud je cyklo někde u vody, kde to šumí, tak opravdu neni slyšet kolo..