Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Paola21 píše:
Nemám osypky, že uvidím cizí prso, ale kdybych si měla vybrat, tak bych ho radši neviděla prostě. Je mi to nepříjemný. A i když bych chtěla, tak prostě kolikrát si všimnu - hlavně jak jsem psala, některé to dělají tak veřejně, že si nejde nevšimnout.
je to nechutné, s tím souhlasím. Nevím, proč mám při obědě koukat na nějaký cecíky nějaké boi matky. Asi je hrdá kojomatka, ale já bych se v klidu najedla
@Jahru píše:
Ty kojící diskuse mě bavíDecentně, nedecentně… za svůj život jsem viděla víc chlapů močících na veřejnosti než veřejně kojících matek
To je taky něco no…kolikrát třeba ti chlapi u tý silnice všem na očích než aby si sjeli 100 m k benzince na normální záchod.
@jdukolem píše:
tak jako je to tobě lhostejné tak jiný člověk má ty hranice studu a intimity jinde…zkus to prostě přijmout, že jsou lidé kteří nechápou potřebu vyvalit celý prs a jednou jsem viděla i obaa je jim to nepříjemné…
Já to přijímám, ale zkrátka nechápu. Stejně jako ty nechápeš „potřebu vyvalit prs“. Když je mi na ulici něco nepříjemné (třeba ty tunely v uších, z toho se mi fakt až zvedá žaludek), tak od toho prostě odvrátím zrak. Jak říkám, kdyby mi v restauraci kojící matka hodila kozu do talíře s jídlem, tak jí do něj zabodnu vidličku, ale jinak? Kdyby mi to nepříjemné bylo, prostě na ni nečumím.
@Andrea.Tom píše:
Nepustit ho tam mi nevadí, ale vynakládat jakousi agresivitu k dítěti, když vidí, že je o jednou tolik menší a tlačit mu do hlavy agresivně.. Víš, je to jednoduchéJá, i když jsem stála o podál a kukala na ty děti, nedošlo mi co dělají.. Hned mě ale jedna maminka co tam stála taky upozornila, co provádí mému dítěti.. „Jasně, mé dítě tak jsem cíťa..“ ale prostě se to dá říct normálně, „nechceme aby jsi zde byl.. necheme tě tady.. jdi pryč..“ a tak bych mohla pokračovat. ty děcka byli už větší.. Né místo toho do někoho žduchat strkat tlačit a řvát po něm at vypadne, že je to jejich.. To prostě mě tiká oko, jak vidím jak se některé děcka dokážou neúměrně chovat a rodičům je to jedno a ani nezakročí.. Prostě to tak mám a určitě nejsem jediná, které matce to vadí
a jak víš, že ho slovně neupozornili, když sis vůbec nevšimla, že do něj žďuchají a musela tě na to upozornit jiná maminka?
@Paola21 píše:
To je taky něco no…kolikrát třeba ti chlapi u tý silnice všem na očích než aby si sjeli 100 m k benzince na normální záchod.
No hlavně v létě běžně vídám na veřejnosti chlapy svlečený do půlky těla (na plaváku samozřejmě), z nichž mnoho má větší prsa než já sama, a ti se nikde tak šíleně neřeší, jako poodhalená hruď kojící matky.
@Lenka_Hal píše:
Ja to teda nechapu uplne stejne. Proc samotne prso na koukani je ok, ale kombinace prso/dite je spatne. Ono to proste nema logiku.
Copak obvykle na verejnosti jsou k videni naha nadra? A kde?
@Jahru píše:
Ty kojící diskuse mě bavíDecentně, nedecentně… za svůj život jsem viděla víc chlapů močících na veřejnosti než veřejně kojících matek
Vsak to je taky hnus. Jeste by verejne mohly mocit i zenske, at je to genderove vyvazene. To by byl vsude smad. Fuj ![]()
@Kriss Tina neboj, tohle řvaní klidně ještě může přijít i u vás. Kde tedy myslíš, že udělala při výchově chybu?
@Burj Chalifa to je nic proti všudy přítomným pejskařům, kteří mají pejska jako dítě ![]()
@Izumi Miyako píše:
Holky, co myslíte existují nevychované matky?
Slyšela názory od lidí, kteří sami nemají děti, že my matky jsme nevychované a děsně otravujem okolí svými řvoucími dětmi. Chodíme do podniků, dáváme svým dětem na hraní pečivo nebo jiné věci. Necháme je všude lítat a ječet, co hrdlo ráčí, přitom si lakujeme nehtíky.A ještě jedna otázka: Změnil se váš pohled na mateřství a děti po té, co jste je samy měly? Osobně můžu říct, že když se člověk stane matkou, leccos pochopí…
třeba už si nestihneš lakovat ty nehtíky ![]()
jinak teda je to nepříjemné, když dítě řve, to ještě chápu, ale když na něj řve matka, jestli není náhodou debil-to dítě, tak mám jasno. Chudák dítě. ![]()
@SlečnaDahlia Já třeba dokážu pochopit, že malé miminko (řekněme 0-3měs.) se musí nakrmit hned. Většinou se jde pootočit, nebo nakojit před obědem v restauraci, přehodit plenu. Ale když vidím „mamynku“, která si lehne na akci pro rodiny s dětmi na trávu, vyndá prso, a její +- rok a půl leté dítě kolem ní pobíhá a semtam se přisaje, tak opravdu pochybuji o jejím vychování.
K tématu diskuze, ano myslím si, že existují nevychovaní lidé, matky nevyjímaje.
@SlečnaDahlia píše:
No samozřejmě, jak někdo neomdlívá z pohledu na cizí prso, tak je „jedna z nich“Jo, mám doma kojence, ale na veřejnosti jsem ho ještě nekojila. Ani mě ta představa nijak zvlášť nerajcuje. Ale opravdu, opravdu netuším, proč by mě měla pohoršovat kojící matka, a proč by si kvůli mě měla přes sebe přehazovat plenu. Já si v restauraci přes hlavu taky nehážu deku, i když mi někdy padaj z tlamy špagety a to samo o sobě může být pro někoho dost ekl pohled.Jo, do čtyřhvězdičkovejch pubů se většinou chodí čumět na cizí silikony v reálu i na plazmě, ale aby matce vykoukla bradavka před kojením? Nemožno!
Dneska fakt boduješ, už dlouho jsem se tu tak nepobavila.
![]()
Já na veřejnosti nikdy nekojila, ale zrovna odhalené prso je to poslední, co mi u matek vadí. Mnohem hůř snáším laxní matky u kafíčka v herně nebo na hřišti, kterým absolutně nevadí, že jejich dítě druhé vystrkuje z průlezek, strká a bere jim hračky. To je na pěst.
@cecetka píše:
Nemusi jit o chybu. Kazde dite je jine. Nektere pochopi drive, ze sceny a rvani nepomohou, jinemu to trva dele. Ale casem to pochopi kazde. Ale netyka se to rozmazlencu, ti to nepochopi nikdy. Ti svym rodicum a cele spolecnosti jednou na**rou na hlavu.Osobne sceny nehodnotim, protoze nevim, co scenam predchazelo. Spise soucitim a dnes uz s usmevem vzpominam, cim vsim jsme s nasim rvounem prochazeli my a preji tem rodicum, at to vzdorovite obdobi maji co nejkratsi.
Souhlas, takto podobne to vnimam. Dcera mi delala sceny fakt po roce, kdyz zacla chodit a ja chtela/potrebovala jit jinam.To toho clovek jeste moc nevysvetli, ale byla jsem dusledna. Sousedka na me taky koukala"To nas maly nedela"…Dneska uz tohle ma dcera davno za sebou a zname synek zacal ve 3,5,ona je z nej nestastna. Takze nekdy I to, ze ve 2 letech nic, tak jak se rika nerikej hop…Ale treba je dite klidas a ani to neprijde. Povaha dela opravdu hodne.
@SlečnaDahlia píše:
No hlavně v létě běžně vídám na veřejnosti chlapy svlečený do půlky těla (na plaváku samozřejmě), z nichž mnoho má větší prsa než já sama, a ti se nikde tak šíleně neřeší, jako poodhalená hruď kojící matky.
Tak ony celkově prsa u žen jsou brány jako pohlavní znak, u chlapů se to tak nebere no
@SlečnaDahlia píše:
Ano, kultura oblekani je vseobecne v Cesku zla ![]()
@Catmum píše:
@Burj Chalifa to je nic proti všudy přítomným pejskařům, kteří mají pejska jako dítě
napřed pes, pak dítě, toto nechápu
pes v kočárku, to už jsem taky viděla ![]()