Nevychované matky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26246
3.5.17 20:43
@cecetka píše:
@neumisa Cecik jo? To uz je lepsi ta koza :lol: :lol: :lol:
Jinak u nas se rika i cecky :mrgreen:

šiš, tak se s kozou dohodněte! :pocitac: :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
@cecetka píše:
@neumisa Cecik jo? To uz je lepsi ta koza :lol: :lol: :lol:
Jinak u nas se rika i cecky :mrgreen:
:cert: nono
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
@Cuddy píše:
@SlečnaDahlia Tak uprime, kojim pomerne dlouho a stale sva prsa beru za soucast me osoby a ne za krmivo pro dite. Kdyz kojim, tak pouze v ustrani. Kdyz davam diteti presnidavku, tak tu dam klidne uprostred kavarny. Presnidavku klidne postavim na stolek, ale ja se nikde nerozvaluji.

Prsa určitě jsou součástí mé osoby, erotogenní zónou atp., ale stejně v době kojení jsou plná potravy pro dítě. Zopakuji ještě jednou - já bych na veřejnosti prso nevyvalila, fakt i pochybuji, že by při mé velikosti někdo zaregistroval něco jiného než synkovu hlavu :D, ale cizí odhalená prsa při nedecentním kojení mě vážně nijak neprudí. Nevidím důvod, proč by měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914

Co se tyce toho kojeni. Me to prijde jako intimni vec, neco co patri do soukromi, nebo se o to alespon snazit.. Nerikam ze kojit jen doma, jasne i venku dite ma hlad, ale da se to i sikovne, tak aby ostatni nemuseli odvracet v rozpacich zrak.. Nepohorsuje me to, ale prijemne to taky neni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
3.5.17 20:45
@neumisa píše:
Nás to cizí prso prostě nezajímá, chápeš to?

No tak na něj prostě nečum, no. Chápeš to?

Mě nezajímá tolik věcí na lidech - tunely v uších, hnusný tetování, špeky vyvalený z bokovek. Tak na ně prostě nečumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
3.5.17 20:46
@neumisa píše: šiš, tak se s kozou dohodněte! :pocitac: :zed: :mrgreen:

Koza je lepšejší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
@lucenka píše:
@Andrea.Tom a proč by ho tam měli pouštět? Oni si tam hráli, tak snad můžeš svému dítěti vysvětlit, že může chvíli počkat, až vylezou :nevim: to samé s lezením na skluzavku, tohle dělala snad většina z nás v dětství. Spíš jde o to, že mají mít přednost děti, které se normálně klouzají.

Nepustit ho tam mi nevadí, ale vynakládat jakousi agresivitu k dítěti, když vidí, že je o jednou tolik menší a tlačit mu do hlavy agresivně.. Víš, je to jednoduché :) Já, i když jsem stála o podál a kukala na ty děti, nedošlo mi co dělají.. Hned mě ale jedna maminka co tam stála taky upozornila, co provádí mému dítěti.. „Jasně, mé dítě tak jsem cíťa..“ ale prostě se to dá říct normálně, „nechceme aby jsi zde byl.. necheme tě tady.. jdi pryč..“ a tak bych mohla pokračovat. ty děcka byli už větší.. Né místo toho do někoho žduchat strkat tlačit a řvát po něm at vypadne, že je to jejich.. To prostě mě tiká oko, jak vidím jak se některé děcka dokážou neúměrně chovat a rodičům je to jedno a ani nezakročí.. Prostě to tak mám a určitě nejsem jediná, které matce to vadí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26861
@Kriss Tina píše:
Asi zalezi na vychove, muj dvouletak si nedovoli na verejnosti delat nejake vetsi scney, jako jasne ne vzdy je dokonaly, ale staci na nej houknout nebo pochovat a je klid a kdyz se neuklidni tak misto opoustim a je jedno jestli sem na detskem hristi nebo v restauraci a priste uz vi, ze kdyz chce nekde byt tak musi byt vklidu… myslim ze mam k nevychovanym detem postoj stejny at sem nebyla matka nebo jsem, kdyz vidim matku jak tahne rvouci dite z obchodu protoze mu nekoupila co zrovna chtelo tak kroutim a hlavou a rikam si kde udelala ve vychove chybu…

Nemusi jit o chybu. Kazde dite je jine. Nektere pochopi drive, ze sceny a rvani nepomohou, jinemu to trva dele. Ale casem to pochopi kazde. Ale netyka se to rozmazlencu, ti to nepochopi nikdy. Ti svym rodicum a cele spolecnosti jednou na**rou na hlavu.

Osobne sceny nehodnotim, protoze nevim, co scenam predchazelo. Spise soucitim a dnes uz s usmevem vzpominam, cim vsim jsme s nasim rvounem prochazeli my a preji tem rodicum, at to vzdorovite obdobi maji co nejkratsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26246
3.5.17 20:47
@SlečnaDahlia píše:
No tak na něj prostě nečum, no. Chápeš to?Mě nezajímá tolik věcí na lidech - tunely v uších, hnusný tetování, špeky vyvalený z bokovek. Tak na ně prostě nečumím.

je to marný, je to marný, je to marný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
@SlečnaDahlia píše:
Podle mě tvůj příklad s kojením nesouvisí s nevychovaným dítětem na hřišti. Já zkrátka jen nechápu, proč je ta plena nutná, proč v době, kdy kolem mě po ulici v létě projde dvacet holek s výstřihem až po pupek a i na veřejném koupališti ženské běžně svlíkaj vršek, bych měla vyžadovat, aby kojící ženská přes sebe házela plenu (sama bych to tak asi udělala, protože stud, ale proč bych měla zkoumat cizí prsa při kojení a označovat za nevychovanost nezakrytí, to mi fakt nedochází).

Ja to teda nechapu uplne stejne. Proc samotne prso na koukani je ok, ale kombinace prso/dite je spatne. Ono to proste nema logiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448

@Izumi Miyako když v restauraci upustí vidličku dospělý, tak mávneš rukou, že se to prostě stane. Když upustí vidličku dítě, tak je to pomalu hned spratek, který háže příbory na zem. Češi jsou dost upjatí, nejlíp aby bylo všude hrobové ticho. V jiných zemích, kde jsem žila, se děti na veřejnosti normálně projevují a nikoho to nepohoršuje - prostě jsou to děti. Nejlepší je si keců okolí nevšímat. Koho na veřejnosti obtěžují jiní lidé (a ano, i děti jsou lidé), tak ať si sedí doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
@SlečnaDahlia píše:
No, já třeba v restauraci koukám do svého talíře nebo na svou drahou polovičku. Záběr na zkoumání cizích prsou mi nějak nezbývá. Možná proto to nechápu ;) A jasně, že můžou být tak nějak přirozeně demonstrativně kojící typy, stejně jako jsem zažila maminku, co v jednom ubytovacím prázdninovém zařízení před kabinkami ve sprchách stáhla dítěti podělanou plínu a naprosto suverénně ji mrskla na zem, takže obsah byl jednak řádně cítit, jednak nádherně vidět :poblion: Ale ne, vážně mi nedochází, proč bych měla mít osypky z toho, že uvidím cizí odhalenou kozu při kojení. Neodhalila bych (sama ani plně kojící nemám moc co vyvalit :mrgreen: ), ale nevidím důvod řešit jiný prsa než svoje či partnerčina.

Nemám osypky, že uvidím cizí prso, ale kdybych si měla vybrat, tak bych ho radši neviděla prostě. Je mi to nepříjemný. A i když bych nechtěla, tak prostě kolikrát si všimnu - hlavně jak jsem psala, některé to dělají tak veřejně, že si nejde nevšimnout.

Příspěvek upraven 03.05.17 v 20:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9750

Ty kojící diskuse mě baví :mrgreen: Decentně, nedecentně… za svůj život jsem viděla víc chlapů močících na veřejnosti než veřejně kojících matek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24162
3.5.17 20:48
@Izumi Miyako píše:
Holky, co myslíte existují nevychované matky?
Slyšela názory od lidí, kteří sami nemají děti, že my matky jsme nevychované a děsně otravujem okolí svými řvoucími dětmi. Chodíme do podniků, dáváme svým dětem na hraní pečivo nebo jiné věci. Necháme je všude lítat a ječet, co hrdlo ráčí, přitom si lakujeme nehtíky.A ještě jedna otázka: Změnil se váš pohled na mateřství a děti po té, co jste je samy měly? Osobně můžu říct, že když se člověk stane matkou, leccos pochopí…

Existují nevychovaní lidé a je jedno, zda je to matka, otec či člověk bez dětí.

Za mě, jsou věci, které dětem i na veřejnosti povolím, např. na ulici, na zastávce apod. - běhat, na zastávce nemusí stát na místě apod., ale zároveň se snažím, aby neobtěžovaly ostatní. Co se týče řevu, snažím se krotit své děti, ale ne vždy je na to ta správná odezva a přiznám se, že z autobusu vystupovat nebudu, také se potřebuji dostat někam na čas.

Jinak některé věci po narození mých dětí beru s nadhledem, nebo se dokonce usmívám a jsem ráda, že v tom nejsem sama - např. když se jiné dítě vzteká apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16201
3.5.17 20:49
@SlečnaDahlia píše:
Ne, není těžké pochopit, že to „jde decentně“. Já jen prostě nechápu, co je tak zatraceně pobuřujícího na tom „nedecentním“ kojení.

Já ti asi rozumím. Sice taky nemám ráda kojení na veřejnosti, před kterým člověk špatně uhýbá, ale úplně stejně jako to vyvalené prso mi vadí vyvalená p.del (a těch lidí, kteří mají kalhoty napůl žerdi a při ohnutí jim vyjede čára je taky dost), vyvalené špeky (myslím tím holé břicho, na kterém jsou tři obří pneumatiky a člověk může jen odhadovat, ve kterém z těch kol se skrývá pupík), pak jsou taky lidi, kteří si v restauraci šťourají párátkem zuby bez zakrytí úst… Prostě těch případů, kdy člověk dává na odiv tu část, která by měla být intimní, je dost a dost. U toho kojení je v tom obrázku alespoň to hezké miminko a člověk si řekne, že to je něco, co dává smysl.
A znovu opakuji - taky to nemám ráda, ale mnohem víc mě naštve v tramvaji člověk smrdící potem na hony daleko, než kojící matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová