Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@dendule4 Ale tak fajn, kdyby zakladatelka přišla s tématem, že neví jestli to zvládnou, nebo že nemají vůbec žádný prachy, nebo že jí přítel chce opustit… pak bych pochopila, že se tu bude řešit proč si nedala pozor aby neotěhotněla tak brzo… ale ona se zeptá jestli může mít partner v péči jejich dítě a už to jede ![]()
@Almira-Alm já doufám, že za ty roky až to případně budeme řešit, už budou zase novější a mnohem šetrnější metody antikoncepce
ale sáámozřejmě musíme díťata poučit i šprcce, HIV prášky nezastaví.
ale to už je trochu OT ![]()
@Almira-Alm píše:
A o co vám jde?? Slepičinec hadrVy jim budete to dítě živit nebo co, že kolem sebe tak kopete??
Je to jejich volba, jejich zodpovědnost
A hrozně mě baví ty kecy o tom jak budete hlídat své nezletilé dcery aby do sebe cpaly HA
![]()
![]()
No mě ani nejde o jednotlivý případ-ale spíše mě často nadzvedne ze židle to, že si lidé pořizují nezodpovědně děti a potom mají nataženou ruku co od státu získat. A my co pracujeme a staráme se sami o sebe nic nedostaneme. Nakonec ani důchod-protože peníze co nyní odvádíme do systému čerpá někdo jiný. Mladý, kdo může pracovat, ale nepracuje.
V práci jsem se setkala s matkou, co měla 8 dětí. Nikdy nepracovala.Je jí 29 let. Říkala, že partner pracuje na černo. Ona bere od sociálky přes 35 tisíc. Do práce se ani nechystá. To jsou případy, co mě rozčilují-proč si někdo bezhlavě pořizuje děti a náš stát jim platí?
Spravedlivé by bylo dát každé rodině přídavek na dítě, max. na 3 a pokud někdo touží po větší rodině, tak ať si jí živí sám. Tak jako si nyní my živíme sami svoje dvě děti.
@Týna K. no a to celé kvůli věku zakladatelky, přijít sem s tímhle holka na prahu dvaceti let, hned by bylo humbuku mnohem míň ![]()
@Týna K. píše:
@dendule4 Ale tak fajn, kdyby zakladatelka přišla s tématem, že neví jestli to zvládnou, nebo že nemají vůbec žádný prachy, nebo že jí přítel chce opustit… pak bych pochopila, že se tu bude řešit proč si nedala pozor aby neotěhotněla tak brzo… ale ona se zeptá jestli může mít partner v péči jejich dítě a už to jede
kurník no
![]()
@lasička1 píše:
No mě ani nejde o jednotlivý případ-ale spíše mě často nadzvedne ze židle to, že si lidé pořizují nezodpovědně děti a potom mají nataženou ruku co od státu získat. A my co pracujeme a staráme se sami o sebe nic nedostaneme. Nakonec ani důchod-protože peníze co nyní odvádíme do systému čerpá někdo jiný. Mladý, kdo může pracovat, ale nepracuje.
V práci jsem se setkala s matkou, co měla 8 dětí. Nikdy nepracovala.Je jí 29 let. Říkala, že partner pracuje na černo. Ona bere od sociálky přes 35 tisíc. Do práce se ani nechystá. To jsou případy, co mě rozčilují-proč si někdo bezhlavě pořizuje děti a náš stát jim platí?
Spravedlivé by bylo dát každé rodině přídavek na dítě, max. na 3 a pokud někdo touží po větší rodině, tak ať si jí živí sám. Tak jako si nyní my živíme sami svoje dvě děti.
Konečně rozumný názor. Souhlas s každým slovem ![]()
@Nejhodnější píše:
Ani korunu jim bych nedala! Nechala bych je v těch sra… Souložit umíš, tak si poraď..![]()
Já taky nesnáším ty co se jen ptají na co mají nárok, ale tahle holčina nefňuká, že na nic nemá, ale že jsou zajištěný, tak přítel pracuje a má peníze, asi dost když s ním bydlí a je pryč od rodičů - jen mě zajímá jak to je, když do 18ti za ní zodpovídají stále rodiče
náhodou jí fandím, je mladá a chce být zodpovědná, je spousta mamin co si dělají vejšku, tak si může udělat i maturu na rodičáku, a o tom, že tu čtu, že za chvíli bude brečet že jí přítel opustil??? To se může stát v jakémkoliv věku a kdykoliv a každé z nás - nikdy nemá žádná tu jistotu, že spolu budou dokud je smrt nerozdělí
@Nejhodnější Já jsem reagovala na to co tu psaly ostatní o hlídání dcery v zobání HA. Jasně, že je to nesmysl… stejně jako to zbytečné moralizování tady ![]()
@lasička1 no to mi taky přijde smutné, jenže už jsem to i jednou tady někde psala, dokud se bude stát pořád chovat jak dojná kráva, tak se vždycky příživníci systému najdou, je to o svědomí.
@dendule4 píše:
tady jsi na Emiminu! tady všechny vědí všechno nejíp, dokonalé, bezchybné matky! jenom jejich názor je ten správný…Božee jááá bych se ták nasmála, kdyby některá z nich za pár let přišla s tématem: Pomoc, má 16-letá dcera je těhotná
kdyby zamnou přišla v 16ti a v 17ti moje dcera tak by dostala takou facku, že by se pos..
Příspěvek upraven 11.02.14 v 15:10
@renda81 píše:
Já taky nesnáším ty co se jen ptají na co mají nárok, ale tahle holčina nefňuká, že na nic nemá, ale že jsou zajištěný, tak přítel pracuje a má peníze, asi dost když s ním bydlí a je pryč od rodičů - jen mě zajímá jak to je, když do 18ti za ní zodpovídají stále rodičenáhodou jí fandím, je mladá a chce být zodpovědná, je spousta mamin co si dělají vejšku, tak si může udělat i maturu na rodičáku, a o tom, že tu čtu, že za chvíli bude brečet že jí přítel opustil??? To se může stát v jakémkoliv věku a kdykoliv a každé z nás - nikdy nemá žádná tu jistotu, že spolu budou dokud je smrt nerozdělí
Celkem by mě zajímalo co myslela tím /zajištění/… ![]()
@Janiiska píše:
kdyby zamnou přišla v 16ti a v 17ti moje dcera tak by dostala takou facku, že by se pos..Příspěvek upraven 11.02.14 v 15:10
Z prava, z leva a třetí o futra ![]()
@Šalvějka píše:
@lasička1 no to mi taky přijde smutné, jenže už jsem to i jednou tady někde psala, dokud se bude stát pořád chovat jak dojná kráva, tak se vždycky příživníci systému najdou, je to o svědomí.
Je takový slogan:
Kdo neokrádá stát, ten okrádá svojí rodinu.
Bohužel dnes je situace taková, že v první řadě lidé hledají cestu jak peníze dostat a až potom začne úvaha o tom, že by si je tedy šli vydělat.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat