Nic neušetříme - prosím o názor

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
7.1.18 14:51
@srpen89 píše:
Ale jo, nerikam. Nekupuju sunku za 15, jogurty za 8 nebo testoviny za dvacku, ale zase na druhou stranu nezereme svickovou. Pro malou nakupuju veci v bazarcich, f&f, c&a, pepco, protoze mi prijde uplne zcestne kupovat ctyrletymu diteti tricka za 500 :zed: Proste nevim. Ted od ledna jsem si rekla, ze si budu davat kazdy mesic na stranu dalsich 10 tisic. A nesahnu na to, i kdyby jsme meli jist suchej chleba, tak na to nesahnu. :mrgreen:

Prostě takový život stojí to, co stojí. :nevim:
Já taky nekupuju dítěti trička za 500 Kč.

V Pepco teda kupuju spíš tutu sukýnky, šatičky ale kostým princezna atd., protože to se dvakrát vypere a může se to vyhodit, ale třeba v Lidlu nakupuju i pro sebe docela běžně.

Ale třeba si kupuju kvalitní kosmetiku. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.1.18 14:55
@Anonymní píše:
@Markéta80 jasné, ale když to tak vezmu, tak treba bunda na dítě 1000 Kč, boty 1500 Kč (na každé období), partner si kupuje drahé boty, protože mu jiné nevydrží - 3000 Kč, já boty 1000 Kč, na výletě si zajdem na oběd 1000 Kč, vstup někam treba 500 Kč, prostě ty prachy lítají.. :nevim:
Raději si koupím aviváž za 120 Kč než za 40 Kč… S tak je to se vším, všechno je drahé

oběd na výletě pro 2 dospělé a dítě za litr? 8o tak to se nedivím, že pak prachy lítají.

jo a nejlepší aviváž je žádná aviváž ;) i když to není zrovna položka, která by tvůj rozpočet nějak vytrhla

• Citovat
  • Upravit
30922
7.1.18 14:58

@IvaB Tak toto si zase neumim predstavit ja, to jdete ale jen v tydnu na hotovky, ne? 4 lidi za 600 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
7.1.18 15:09
@Anonymní píše:
@Markéta80 jasné, ale když to tak vezmu, tak treba bunda na dítě 1000 Kč, boty 1500 Kč (na každé období), partner si kupuje drahé boty, protože mu jiné nevydrží - 3000 Kč, já boty 1000 Kč, na výletě si zajdem na oběd 1000 Kč, vstup někam treba 500 Kč, prostě ty prachy lítají.. :nevim:
Raději si koupím aviváž za 120 Kč než za 40 Kč… S tak je to se vším, všechno je drahé

Tak pak je to asi o prioritách, buď chci ušetřit nebo si kupují každý měsíc značkové věci, eko bio kosmetiku a jídlo a prostě se nehlídám nebo šetřím. Neříkám, že to je špatně, každý to má jinak. S dvěmi průměrnými platy asi nelze skloubit luxus a výrazné šetření. :)

Příspěvek upraven 07.01.18 v 15:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
7.1.18 15:10
@Anonymní píše:

Ono si to asi chce rozmyslet, v cem vsem se clovek nechce omezovat, za mne neni na skodu o tech financich trochu premyslet. U bot za 1,5tis a bundy za 1tis pro dite bych se dmula, jak jsem paradne nakoupila a usetrila, tak platime vetsi castky. Sunku za 15 take nekupujeme, ale bilej ogurty za 8 uplne klidne. Privatni znacku me slozenim zcela uspokojuji. Zase to nechce nakupovat stylem nekoupim jogurt za 8, nejsem preci socialni pripad, jen z principu koupim za 15. Obed v restauraci za 1tis mne neudivuje, zase je otazka, zda musi byt obed pri kazdem vylete nebo si nekdy pripravime chutnou svacu. Neprijde mne problem utratit 30tis za mesic, ale melo by to byt v rovnovaze s tim, kolik usetrite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
7.1.18 15:21

Piš si denodenně, za co utrácíš, schovej všechny účty a zpětně to projeď. Je to hodně peněz. Pak teda záleží, co bereš jako nutný výdaj a co uznáš, že není… :think: Tuhle hranici máme každý jinde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6006
7.1.18 16:02
@Bábrdl píše:
No právě. Člověk má pocit, že žije tak nějak „normálně“, ale i to „normálně“ je docela drahé. :cert: :zed:

Taky mám ten pocit :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.18 16:15
@Anonymní píše:

Rodinná finanční častka proto anonymně
tak bud chceš ušetříš. A pak nebudeš tak často kupovat nové oblečení nebo počkáš na výprodeje. Jídlo taky nebudeš kupovat takové drahé. V Restauraci 1000 kč bud si davate to nejdražší a nebo chodíte do nejdrazší restaurace. Bud chce člověk ušetřít tak hold začne šetřít. A nebo je pak zbytečnost tady psát…člověk radí, ale ty píšeš že radši si dopřeješ dražší. A nebo chceš aby jsme ty posílali měsíční častky aby jste měli něco bokem…Jako takové témata mě začínají štvát peněz jak šlupek, ale neušetří ani korunu…My jsme vyrostli z 15000kč na měsíc a bylo nás 5 a nechybělo nám nic

• Citovat
  • Upravit
36556
7.1.18 16:17
@Anonymní píše:
Jako takové témata mě začínají štvát peněz jak šlupek, ale neušetří ani korunu…My jsme vyrostli z 15000kč na měsíc a bylo nás 5 a nechybělo nám nic

Tak je neotvírej. :mrgreen:
Mimochodem, termín inflace už jsi někdy slyšela? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59372
7.1.18 16:27
@Anonymní píše:

tak to máme stejné, ale za něco ty prach měsíčně prostě dáte. Záleží jestli vůbec chceš šetřit :lol: Na botech pro děti se šetřit nedá no a to máme 3 děti :mrgreen: a asi i záleží jak často výlety ;) My chodíme do restaurace 1× měsíčně a manžel platí cca 1500-2000. Většinou jdeme sami :lol: @IvaB záleží kam chodíte ;), jo když jdeme do číny tak to je taky levné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
7.1.18 16:38

Tak jediná možnost je fakt alespoň jeden měsíc zapisovat… Ono se ti to takhle nezdá, ale když se na to pak podíváš, tak hned uvidíš, kde to teče nejvíc… Já to měla rozdělené do kategorií - pak jasně vidíš, kde fakt rozhazujete… Ale jinak jestli se nechceš omezit ani trošku, tak asi neušetříte no :nevim:

My kupujeme kvalitní jídlo, kvalitní oblečení, kvalitní drogerii a i tka šetříme. Hodně jsem sesekala takový ty kafíčka, dortíčky, nákupy v trafice, polotovary, sušenky atp… a nezdá se to, ale fakt to udělalo rozdíl. Víc o tom přemýšlím, plánuju, odkládám si stranou, aby to pak nebyla taková pálka.

Co funguje dobře je opravdu alespoň něco poslat třeba na ten spořák a nešahat na to… a hospodařit se zbytkem…

Ale zatím to na mě působí, že se obhajuješ, co všechno stojí a tak a nechceš úplně tyhle změny dělat… Chápu, je to opruz (já to zapisování vydržela asi tři měsíce, te´d už jedu od oka, ale vychází mi to), ale buď budeš mít pohodlnost, nebo budeš šetřit, úplně zadarmo to prostě nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
7.1.18 17:10
@Bábrdl píše:
Takže na výletech nejíte, nebo si vozíte řízky v celofánu? :think:

Rizky si tedy nevozime :mrgreen: sandwiche, ovoce, zelenina. Dojdeme si na kavu, tu si neodpustim. Kdyz maji dobrou zmrzlinu nebo domaci kolac, dam si take.
Kdyz vim, ze jedeme nekam, kde maji opravdu vynikajici kuchyn na urovni, dame si klidne i obed a jidlo nechame doma. Ale jako standart to neberu a hlavne nejsem ochotna platit za cokoliv. Nevidim v tom duvod. Oblozit chleba a nakrajet zeleninu, ci sbalit jablko me opravdu nijak neobtezuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
7.1.18 17:29
@Jana525 píše:
Rizky si tedy nevozime :mrgreen: sandwiche, ovoce, zelenina. Dojdeme si na kavu, tu si neodpustim. Kdyz maji dobrou zmrzlinu nebo domaci kolac, dam si take.
Kdyz vim, ze jedeme nekam, kde maji opravdu vynikajici kuchyn na urovni, dame si klidne i obed a jidlo nechame doma. Ale jako standart to neberu a hlavne nejsem ochotna platit za cokoliv. Nevidim v tom duvod. Oblozit chleba a nakrajet zeleninu, ci sbalit jablko me opravdu nijak neobtezuje.

Hm, chápu tě, ale..

Pro mě je oběd spojený s teplým jídlem. Takže i jako chudá studentka jsem si na výletech dávala alespoň polívku.

Navíc je otázka, kde si to sníst. V přírodě ok, ale ve městě je mi prostě trochu trapné vybalit „řízky“ v parku.

A pak… Pro mne je návštěva restaurace prostě součást výletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
7.1.18 17:31

@Bábrdl
Já to dělám tak napůl. Něco vezmu s sebou - ovoce, zeleninu, nakrájené, připravené, pití. Ale na oběd si normálně zajdeme. Nemám ráda klasické bufáče, takže spíš restauraci, ale taky myslím, že to k výletu patří… takže jsem něco mezi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
7.1.18 17:34

Jinak mi třeba dlouhodobě trochu vadí, že manžel v práci chodí na obědy. l Vařím, když jsem něbla na mateřské, nosila jsem si krabičky a on nechce… je to měsíčně docela velký výdaj. Ale respektuju to, má docela velký plat a nikdo z kolegů krabičky nenosí, takže by byl mimo… je to tam dobrá parta, chodí na jídlo spolu. Ale zase vím, že kdyby něco, tak třeba tam je dcoela dobrá rezerva a měsíčně to dá slušnou částku, takže to je další cesta jak ušetřit… vařit doma a neutárcet za obědy v práci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák