Nic neušetříme - prosím o názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36504
9.1.18 13:17

Vraťme se ale k tématu. Tak co, zakladatelko, už jsi nahlédla do účtů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.1.18 13:20
@adresa píše:
ano, jenze - jak už jsem několikrát napsala - ja neřeším jak se stravovat na vyletech co nejlevneji, doma pripravene jidlo vyjde aui vždycky levneji, ale odpovídám na dotaz „neumím si představit že oběd pro 2+1 může stát 1000 Kc“.
Může a není to žádný luxus, jen velmi chutné a dobře připravené teplé jídlo.Pokud budu rozebírat cenu jidla, pak jednoznačně doma připravené vede.
Pokud kvalitu, pak určitě ne nugety a hranolky z mekáče, my tomu říkáme mletý kopyta a vyjetej olej s příchutí brambor :mrgreen: :mrgreen: tak není divu, když jdu v OC kolem stanků s fastfoodem, hrozně to tam smrdi.
Kdyz tu před mnoha lety začínal KFC, chutnalo mi jejich kuře, občas jsme si ho koupili. Bejvavalo, už roky je to hnus.

no člověk, co s dítětem chodí na výletech do normálních restaurací (kde se dá slušné jídlo sehnat do 200 za porci) si to moc představit nedokáže. Na běžném výletě s dítětem vyhledávám jiné zážitky, než skvělý gastronomický prožitek. Ten stejně předškolní dítě neocení a i rodiče si jídlo vychutnají víc v klidu bez dítěte.

• Citovat
  • Upravit
33391
9.1.18 13:29
@lucenka píše:
no člověk, co s dítětem chodí na výletech do normálních restaurací (kde se dá slušné jídlo sehnat do 200 za porci) si to moc představit nedokáže. Na běžném výletě s dítětem vyhledávám jiné zážitky, než skvělý gastronomický prožitek. Ten stejně předškolní dítě neocení a i rodiče si jídlo vychutnají víc v klidu bez dítěte.

Ano, to jsem pochopila, že si to představit nedokážete, vy a IvaB a další, proto jsem vám dala příklad. O gastronomický zážitek nešlo, pro nás je to standard. Stejně jako na pochodu je pro nás standard opečeny buřt a houska se sýrem v batohu.
A o to asi celou dobu jde, že nechcete přijmout fakt, že každý má ten standard jinak nastavený, ale proto není třeba se vymezovat vůči tem, kdo to mají jinak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33391
9.1.18 13:32
@Burj Chalifa píše:
Vraťme se ale k tématu. Tak co, zakladatelko, už jsi nahlédla do účtů?

Ano, vraťme se k tématu. Zakladatelko, přikláním se k radám co tu padly. Tři měsíce si poctivě evidovat výdaje, zjistit kde to utíká a pak podle toho nastavit pravidla a limity. A hlavně je dodržovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.1.18 13:34
@adresa píše:
Ano, to jsem pochopila, že si to představit nedokážete, vy a IvaB a další, proto jsem vám dala příklad. O gastronomický zážitek nešlo, pro nás je to standard. Stejně jako na pochodu je pro nás standard opečeny buřt a houska se sýrem v batohu.
A o to asi celou dobu jde, že nechcete přijmout fakt, že každý má ten standard jinak nastavený, ale proto není třeba se vymezovat vůči tem, kdo to mají jinak :)

takže ty třeba s předškolním dítětem zvládneš sedět u stolu cca 1,5 hodiny, než sníte polévku, hlavní jídlo, dezert a v klidu si vypijete kafe? To si s normální předškolákem představit nedovedu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
33391
9.1.18 13:41
@lucenka píše:
takže ty třeba s předškolním dítětem zvládneš sedět u stolu cca 1,5 hodiny, než sníte polévku, hlavní jídlo, dezert a v klidu si vypijete kafe? To si s normální předškolákem představit nedovedu :nevim:

Nevim jestli to byla hodina a půl, ale hodinu to urcite ano, naše děti byly socializovane :) loni v létě jsme to několikrát zvládli dokonce s 2.5 letym, pro jistotu dodávám že zdravým a velmi živým, ditetem. Když se najedl a začal se nudit, šel s ním jeden z nás ven do dětského koutku, na písek a prolejzacky. Pak jsme ho vystridali, aby si taky šel vypít kafe a pokecat. Vase děti to nezvladnou? No tak ne. V pořádku. Mne to nijak nepohošuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30946
9.1.18 13:43
@lucenka píše:
takže ty třeba s předškolním dítětem zvládneš sedět u stolu cca 1,5 hodiny, než sníte polévku, hlavní jídlo, dezert a v klidu si vypijete kafe? To si s normální předškolákem představit nedovedu :nevim:

Tak to uplne klidne, jen je treba k tomu ty deti vest, ze se u jidla v klidu sedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.1.18 13:44
@adresa píše:
Nevim jestli to byla hodina a půl, ale hodinu to urcite ano, naše děti byly socializovane :) loni v létě jsme to několikrát zvládli dokonce s 2.5 letym, pro jistotu dodávám že zdravým a velmi živým, ditetem. Když se najedl a začal se nudit, šel s ním jeden z nás ven do dětského koutku, na písek a prolejzacky. Pak jsme ho vystridali, aby si taky šel vypít kafe a pokecat. Vase děti to nezvladnou? No tak ne. V pořádku. Mne to nijak nepohošuje :)

no asi by to obdobně jako tvoje zvládnul. Ale my nejezdíme na výlety proto, abychom strávili zbytečně dlouho v restauraci, když jedeme poznávat přírodu, památky apod.

• Citovat
  • Upravit
35775
9.1.18 13:46
@lucenka píše:

Když jim půjčíš mobil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.1.18 13:47
@pikola píše:
Když jim půjčíš mobil :mrgreen:

a k tomu rovnou i power banku a stáhnout hromadu nových her :D

• Citovat
  • Upravit
35775
9.1.18 13:52
@lucenka píše:
a k tomu rovnou i power banku a stáhnout hromadu nových her :D

Proč nových? mám tam asi 3 hry, půjčuju ho velmi vyjímečně třeba když čekáme na jídlo a vím že je riziko zboření restaurace :lol: cca od 3 let jsme schopný se s ní normálně najíst, teď ve 4 letech dáme i desert a kafe. Asi teda s 6 návštěvama záchodu, omalovánkama od obsluhy atd. Pokud mají koutek, nevím o ní vůbec :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33391
9.1.18 13:54
@lucenka píše:
no asi by to obdobně jako tvoje zvládnul. Ale my nejezdíme na výlety proto, abychom strávili zbytečně dlouho v restauraci, když jedeme poznávat přírodu, památky apod.

Pak mi není jasný, proč se ptas zda to s ditetem v restauraci zvladnemne, když tam nechodite z jiných důvodů.
No jak jsem psala, do terénu svačinu do batohu, ve městě si zajdeme všichni rádi na oběd a necháme se obsloužit. Na památky jsme předškolní děti netahali, když už tak pokud to bylo s něčím spojene, různé akce, festivaly, no a i tam jíme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30946
9.1.18 13:54

@pikola u nas jeste plus alespon 2-3 piti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.1.18 13:56
@adresa píše:
Pak mi není jasný, proč se ptas zda to s ditetem v restauraci zvladnemne, když tam nechodite z jiných důvodů.
No jak jsem psala, do terénu svačinu do batohu, ve městě si zajdeme všichni rádi na oběd a necháme se obsloužit. Na památky jsme předškolní děti netahali, když už tak pokud to bylo s něčím spojene, různé akce, festivaly, no a i tam jíme :mrgreen:

tak my si taky zajdeme rádi na oběd, ale nemáme potřebu tam trávit víc času než je nezbytně nutné a raději se věnujeme těm památkám, přírodě atd.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
9.1.18 13:59
@pikola píše:
Proč nových? mám tam asi 3 hry, půjčuju ho velmi vyjímečně třeba když čekáme na jídlo a vím že je riziko zboření restaurace :lol: cca od 3 let jsme schopný se s ní normálně najíst, teď ve 4 letech dáme i desert a kafe. Asi teda s 6 návštěvama záchodu, omalovánkama od obsluhy atd. Pokud mají koutek, nevím o ní vůbec :mrgreen:

je pravda, že v té době měl kluk pár oblíbených her. TeĎ je to horší a rád zkouší nové.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák