Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Wani
Mě to naštěstí nevadí… Já vařím různorodě, ale holt to jedno jídlo se jí, dokud se nespotřebuje. Já třeba nerada hotová jídla zamražuju, někde to ani nejde… ale zase to máme 2-3 dny a pak vařím zase jinak a docela hodně to střídám…
@jkra
Děkuju ![]()
@Bábrdl
Děkuju moc. Můj otec už to není. Už prostě dost. V červnu (když už jsem byla na začátku velmi rizikového těhotenství) mě naprosto nechutným způsobem pozurážel a napadal, že se o děti špatně starám, aniž by byl schopen říct, co konrétně tedy dělám špatně.
Potřebovala jsem od něj jeden podpis, protože bohužel je jejich zákonný zástupce (nemůžu jim třeba založit spoření, mohl by jim to ten „vulgarismus“ vybrat, tak spořím na své jméno a dostanou to, až se osamostatní). To už byla poslední kapka, snesla jsem toho od něj hodně… Za odměnu mě nechutná pomlouvá po rodině (například jeho rodiče, mí prarodiče, babička mu bohužel zobe z ruky, tak je mi z toho někdy do pláče, že mu to věří) a zejména toho mladšího, co je na něj hodně fixovaný, popouzí proti nám… že tím ve finále nejvíc škodí tomu klukovi mu je asi jedno ![]()
Eh, ale to sem tolik nepatří
.
Prcek nám s příjmy a spotřebou asi trošku zamává, ale myslím, že to zatím máme nastaveno docela dobře a vyjdeme i v pěti
.
@EmmaAnna 400 za hlavu? V indicke?
Tolik me nestoji ani wagjú burger, kde je prave japonske hovezi, wasabi a je to i s prilohou a omackami v dobre restauraci (stoji tak 250 myslim
). Ja mam rada japonskou kuchyni a i dobrou americkou, takovy steak si doma poradne neudelam ![]()
@EmmaAnna píše:
Zrovna sushi si doma nedělám, to je fakt. Abych se s tím patlala, pak to nevypadalo podle představJednou jsem to dělala, mirin jsem upotřebila i jinak. Ale toho bordela všude, ruce zalepené ještě dva dny.
Tady je hromada receptů, do kterých patří: http://www.bbc.co.uk/food/mirin
Příspěvek upraven 12.01.18 v 11:38
Googlit umim taky, kdybych chtela varit z mirinu, najdu si recepty
Navic ja rada na sushi k sushi masterovi a ten uz neco stoji ( zila jsem nejakou dobu v Japonsku, jsem zmlsana
)
@Wani No právě! Takže i když jsem poměrně líná a ceny až tak neřeším, tak tohle prostě nejsem ochotná dát. Raději si to uvařím sama, je to docela rychlovka.
A s tím steakem jde o to, abys měla dobrou pánevm dobré vyzrálé maso a teploměr. To není tak těžké, jak se zdá. Zrovna steak radši udělám doma, nechce se mi třeba do města a je to rychlovka.
@lucenka píše:
Ne, ale nemám problém si dát stejné jídlo několikrát do měsíce, dokonce i týdně a ke snídani třeba prakticky denně. Nebo do jídel alespoň použít suroviny, které by se zkazil a které jsem před tím použila na něco jiného.
No a mne to treba pak nechutna, mam rada ruznorodost
Jist porad to same neni nic pro me ![]()
@EmmaAnna píše:
@Wani No právě! Takže i když jsem poměrně líná a ceny až tak neřeším, tak tohle prostě nejsem ochotná dát. Raději si to uvařím sama, je to docela rychlovka.A s tím steakem jde o to, abys měla dobrou pánevm dobré vyzrálé maso a teploměr. To není tak těžké, jak se zdá. Zrovna steak radši udělám doma, nechce se mi třeba do města a je to rychlovka.
Nj, ale koupit velmi dobre maso jako pouzivaji ve steakhousu
Ja vim, jak se dela steak, muj muz ma vareni jako konicek, zna spousty technik a mame v kuchyni spousti veci na ruzne druhy vareni.
@Wani píše:
No a mne to treba pak nechutna, mam rada ruznorodostJist porad to same neni nic pro me
takže za měsíc si dáš 30 různých obědů? ![]()
@lucenka píše:
takže za měsíc si dáš 30 různých obědů?
Jj, klidne si dam a vetsinou to i tak je, co je na tom divneho?
@Wani Záleží odkud jsi. My z Prahy, tady se už sežene opravdu pěkné vyzrálé masko.
Pro mě je horší udělat věci, které trvají hodiny. Nemám na to třeba zrovna čas a trpělivost. Chápu tě s tím jezením jedné věci opakovaně. U nás se stejně všechno sní a když zbyde, jíme to kdo chce třeba k večeři. Jinak jsou večeře studené. Ale že bych měla k obědu opakovaně to samé - to jsem snad ještě nezažila.
@Wani píše:
Jj, klidne si dam a vetsinou to i tak je, co je na tom divneho?
no nedovedu si představit, že si vedu seznam, abych neopakovala 2 podobná nebo stejná jídla za měsíc.
@lucenka Musím říct, že u nás je to taky tak. Často vymýšlím i nové věci. Moje mamka to dělávala tak, že točila pořád dokola těch patnáct jídel, co uměla.
@lucenka píše:
no nedovedu si představit, že si vedu seznam, abych neopakovala 2 podobná nebo stejná jídla za měsíc.
Neprehanej, seznam si nevedu, my radi jime pestre a ruzna jidla, je tolik jidel, co jsme jeste ani nezkusili.
@EmmaAnna píše:
@Wani Záleží odkud jsi. My z Prahy, tady se už sežene opravdu pěkné vyzrálé masko.Pro mě je horší udělat věci, které trvají hodiny. Nemám na to třeba zrovna čas a trpělivost. Chápu tě s tím jezením jedné věci opakovaně. U nás se stejně všechno sní a když zbyde, jíme to kdo chce třeba k večeři. Jinak jsou večeře studené. Ale že bych měla k obědu opakovaně to samé - to jsem snad ještě nezažila.
Jsem z velkeho mesta, asi by se to nekde dalo koupit, ale nepatrala jsem po tom (to japonske asi dost obtizne, argentinske asi jo)
No prave, my jsme 4 a udelame akorat na obed, obcas zbyde jedna porce na veceri, ve velkych kastrolech fakt varit nebudu.
@EmmaAnna píše:
@lucenka Musím říct, že u nás je to taky tak. Často vymýšlím i nové věci. Moje mamka to dělávala tak, že točila pořád dokola těch patnáct jídel, co uměla.
tak třeba na rodičáku má čas člověk každý něco nového vymýšlet. Ale popravdě, asi bych musela chvíli přemýšlet, abych si vzpomněla, na čem jsem byla v pondělí na obědě.
@EmmaAnna píše:
Mamka i babicka prave taky varily ruzna jidla, nemely par receptu, co by varily furt dokola. Jim samotnym taky nechutnalo jist furt to same.