Nic neušetříme - prosím o názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
85379
9.1.18 18:23
@adresa píše:
Uniká mi smysl tvých dalších komentářů. Každý jí kde mu to vyhovuje a utratí za to kolik může nebo chce. Někdo sní více, někdo méně. Někdo sedí hodinu a půl v lepší restaurací a někdo se mají rychleji jinde a pak se případně přesune do cukrárny. Něčí male dítě zvládne hodinu a půl v restauraci a něčí ne.
No a co z toho? Takhle bychom mohly pokračovat donekonečna. Prostě každý si žije jinak :)
:palec: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
760
9.1.18 18:24

Já bych vzala 15000 a odeslala na spoření. zbytek musíš vyjít - bio nekupuj, stejně ti nikdo neřekne, že to bio je, kosmetiku máš, tak už nekupovat, zbytečně, restaurace zruš, vař doma, na výletě jídlo sebou, bez restaurace neumřete a bez oběda také ne. Vyřešeno, ušetřeno 50 procent z výplaty.) Hadry nekupovat, máš jich určitě dost, na nákupy využívej jen slevové akce a jen až je to naprosto nutné, nechod do obchodu, raději běz sportovat, ušetříš.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
9.1.18 18:25
@Karlaska píše:
Já bych vzala 15000 a odeslala na spoření. zbytek musíš vyjít - bio nekupuj, stejně ti nikdo neřekne, že to bio je, kosmetiku máš, tak už nekupovat, zbytečně, restaurace zruš, vař doma, na výletě jídlo sebou, bez restaurace neumřete a bez oběda také ne. Vyřešeno, ušetřeno 50 procent z výplaty.) Hadry nekupovat, máš jich určitě dost, na nákupy využívej jen slevové akce a jen až je to naprosto nutné, nechod do obchodu, raději běz sportovat, ušetříš.)
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27914
9.1.18 18:33

Uf konečné dočítané :roll: z môjho pohľadu keď na vývelete v pohode dám obed za tisícku nezakladám diskusiu že neviem ušetriť :nevim: keď na to mám a chcem nevidím problém ale keď chcem - potrebujem ušetriť nejdem na výlete do reštaurácie, ale zoberiem si niečo so sebou alebo kúpim niečo lacnejšie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.1.18 16:15

Děvčata, tak jsem se dneska rozhodla, že „budu šetřit“. Pak jsem si vzpomněla, že jsem slíbila postarším příbuzným vytisknout fotky z oslavy padesátin jedné příbuzné. A šup šest stovek vylítlo z kapsy. Pak jsem si vzpomněla, že jsem roztřískala mísu a šup tři stovky. A pak jsem si vzpomněla, že jsem si zapomněla udělat oběd…

Tak od zítra… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
11.1.18 21:27
@Bábrdl píše:
Děvčata, tak jsem se dneska rozhodla, že „budu šetřit“. Pak jsem si vzpomněla, že jsem slíbila postarším příbuzným vytisknout fotky z oslavy padesátin jedné příbuzné. A šup šest stovek vylítlo z kapsy. Pak jsem si vzpomněla, že jsem roztřískala mísu a šup tři stovky. A pak jsem si vzpomněla, že jsem si zapomněla udělat oběd…Tak od zítra… :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: a myslíš, že se zítra nic nenajde :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33475
12.1.18 00:25
@ekira5 píše:
Uf konečné dočítané :roll: z môjho pohľadu keď na vývelete v pohode dám obed za tisícku nezakladám diskusiu že neviem ušetriť :nevim: keď na to mám a chcem nevidím problém ale keď chcem - potrebujem ušetriť nejdem na výlete do reštaurácie, ale zoberiem si niečo so sebou alebo kúpim niečo lacnejšie.

Ano, jiný způsob jak ušetřit neexistuje, než snížit výdaje nebo zvýšit příjem. Domácí kuchyně vyjde vždy levněji :)
Tu dlouhou diskuzi vyvolaly pochybnosti jedné z účastnic o tom, že lze utratit za slušný, nikoli luxusní oběd ve 2-3 lidech i tisíc korun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27914
12.1.18 07:54

@adresa babka hovorievala : šetriť treba od špendlíka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.1.18 08:59
@adresa píše:
Domácí kuchyně vyjde vždy levněji :)

Bohužel ani to neplatí univerzálně. Když se rozeřereš, neumíš ani vařit levně. :zed: Prostě v tom jídle chceš mít kvalitní olivy, kapary, kvalitní sýr, kvalitní slaninku, mořské plody… A to nekoupíš v malém množství, takže ve finále je to vaření dražší než si dojít do restaurace. :zed:

Já jsem vaření doma na oběd do práce vzdala. Buď si „uvařím“ Domácí zbytky, když jsou. udělám salát z toho, co doma zbylo. A nebo si beru zbytky z víkendového vaření. Ale vaření jako vaření už ne-e.

Já jsem byla schopná pekelně prodražit i zapékané brambory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
12.1.18 09:31

@Bábrdl
Já na jídle moc nešetřím -tj. kupuju kvalitní suroviny, dopřeju si, a le i tak mi to doma vyjde levněji… v kantýně jsme měli jídlo kolem 100-130 Kč a kvalita v porovnání s mým nevalná ;-).

Mě naštěstí nevadí vařit na víc dní, udělám toho kotel a máme to na 2-3 dny. Nicméně, když jsem to pak rozpočítávala, tak z toho stejně vyjdu levněji. Manžel třeba krabičky nechce a já to respektuji (jediný z práce, který by nechodil do restauračky) a to, co on dá ěmsíčně za obědy mi vyjde pomalu na zbytek vaření (snídaně, všední dny večeře, víkendy i obědy).

Nicméně my šetříme docela dost i tak, kdyby byla nouze, víme, že tam je rezerva, ale tak moc to zase omezovat nechci, když to není nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
12.1.18 09:33

@Bábrdl
Btw ano, cena mých zapékaných brambor by byla také zajímavá :mrgreen:. Ale zase se z toho nají rodina na z dní a když to pak rozpočítáš na porci, tak to fakt docela jde. vařit ve velkém se vyplatí…

Je fakt, že jsem měla kolegu, který si všiml, že mám dva dny po sobě stejný oběd… a prej by to svý manželce netoleroval… každý den jiné jídlo a o víkendu musí být jiný oběd i večeře… tak sjem si říkala, že musí být radost ho mít doma :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.1.18 09:37
@Lara Farseer píše:
@Bábrdl
Je fakt, že jsem měla kolegu, který si všiml, že mám dva dny po sobě stejný oběd… a prej by to svý manželce netoleroval… každý den jiné jídlo a o víkendu musí být jiný oběd i večeře… tak sjem si říkala, že musí být radost ho mít doma :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tak takovýho mám doma taky. :mrgreen: Naštěstí z 90% vaří o víkendu (když nikam nejdeme) on. (ještě dráž než já) a umní to. :mrgreen:
Případné zbytky zkrmuju já přes týden v práci. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.1.18 09:40
@Lara Farseer píše:
@Bábrdl
Já na jídle moc nešetřím -tj. kupuju kvalitní suroviny, dopřeju si, a le i tak mi to doma vyjde levněji… v kantýně jsme měli jídlo kolem 100-130 Kč a kvalita v porovnání s mým nevalná ;-).

Mě naštěstí nevadí vařit na víc dní, udělám toho kotel a máme to na 2-3 dny. Nicméně, když jsem to pak rozpočítávala, tak z toho stejně vyjdu levněji. Manžel třeba krabičky nechce a já to respektuji (jediný z práce, který by nechodil do restauračky) a to, co on dá ěmsíčně za obědy mi vyjde pomalu na zbytek vaření (snídaně, všední dny večeře, víkendy i obědy).

Nicméně my šetříme docela dost i tak, kdyby byla nouze, víme, že tam je rezerva, ale tak moc to zase omezovat nechci, když to není nutné.

Jo, tak to je přesný. Někde prostě patří jít na oběd do restaurace s kolegy „k práci“. Kolik za to dá nevím a ani vědět nechci :lol:

Já mám kolikrát v práci takový fičák, že jsem ráda, že si to stihnu ohřát a naházet do sebe v kuchyňce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990

@Bábrdl
Tak tenhle kolega si ani neuvařil, měl striktní názory na ženskou a mužskou práci… ale dostalo mě, jak by jí to jako netoleroval :D. Já bych naši rodinku hnala, právě, že vařit v malém množství se tolik nevyplatí, když toho uděláš víc, tak sděláš vše, nezbyde ti, já nevím, půlka konzervy a pak jen papáš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
@Bábrdl píše:
Bohužel ani to neplatí univerzálně. Když se rozeřereš, neumíš ani vařit levně. :zed: Prostě v tom jídle chceš mít kvalitní olivy, kapary, kvalitní sýr, kvalitní slaninku, mořské plody… A to nekoupíš v malém množství, takže ve finále je to vaření dražší než si dojít do restaurace. :zed:

Já jsem vaření doma na oběd do práce vzdala. Buď si „uvařím“ Domácí zbytky, když jsou. udělám salát z toho, co doma zbylo. A nebo si beru zbytky z víkendového vaření. Ale vaření jako vaření už ne-e.

Já jsem byla schopná pekelně prodražit i zapékané brambory.

A ty olivy, kapry, mořské plody apod. nejsi schopná spotřebovat v kuchyni v následujících dnech, že pak vyjde vaření doma dráž než jídlo z restaurace? Nestálo by tedy za úvahu, trochu přemýšlet, jak zužitkovat zbylé suroviny?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák