Nic neušetříme - prosím o názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6759
8.1.18 11:22
@lucenka píše:
tak pro mě to jsou třeba na běžném výletě s jeedním předškolním dáítětem naprosto vyhozené peníze, dát tolik za oběd… neřeknu za kvalitní večeři v klidu ve dvou.

Díky za pochopení. Myslím si naprosto to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
8.1.18 11:25
@IvaB píše:
@jkra
Samozřejmě je mi jasné, že se v restauracích dají utratit i mnohem vyšší částky. Ale s dětmi na výletě mi jde především o to se dobře, přiměřeně kvalitně a přiměřeně rychle najíst (vysedávání v restauracích opravdu není to, co by moje děti nějak extra bavilo), za drahými kulinářskými zážitky určitě budu mířit jindy, jinam a pokud možno bez dětí. A prostě mi nejde na rozum, co si tedy dva dospělí a jedno předškolní dítě dají na výletě k obědu za tisíc korun. Toť vše :nevim:

Ale tak mě by to ani nepobuřovalo, pokud na to dotyčná rodina má a nestěžuje si pak, že nevychází. My jsme byli tuhle na výletě, udělali jsme si docela slušně dlouhou procházku a byli hladoví, tak jsme se stavili v restauraci, která víme, že je dobrá, že se tam dobře najíme, uvalili jsme tam 1700,– za 2 dospělé a 4 děti ve věku 4 - 13 let. Samozřejmě se to na našem rozpočtu nijak neprojevilo. Obvykle si na výlet bereme svačiny, nebo si dáme něco jako hranolky nebo hambáč, když jsme třeba v ZOO, nebo párek v rohlíku, ono se to jeden den nepodělá, když není racionální strava. Prostě tak nějak normálně. Každý den jídlo za 1700,– by nás třeba už taky asi začalo trápit, ale jakékoliv excesy v rozumném množství které si dotyčná rodina může dovolit jsou přece OK. Nějak nechápu význam dohadování se o tom, jestli 1000,– za oběd pro 3 je moc nebo málo, je tam přece strašně proměnných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
8.1.18 11:39

@Zabatko
Ani já to nechápu.
Zakladatelka se divila, že neušetří, a jako jeden z výdajů uvedla oběd na výletě za tiskara. Položila jsem tedy otázku, za co tedy utratí ve dvou a půl lidech (předškolní dítě těžko sní celou porci, dezert a dvě koly k tomu) tisícovku. Na otázku už mi zakladatelka neodpověděla, zato mi spousta jiných začala sdělovat, že je to při večeři ve vyhlášené restauraci ve dvou, ve čtyřech apod. naprosto normální (tedy odpovědi zcela OT). Což vím sama i bez nich. A dál už to nehodlám rozebírat, protože odpověď na mou původní otázku se stejně nedozvím. A ještě jednou děkuji @lucenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33406
8.1.18 17:27
@IvaB píše:
@jkra
Samozřejmě je mi jasné, že se v restauracích dají utratit i mnohem vyšší částky. Ale s dětmi na výletě mi jde především o to se dobře, přiměřeně kvalitně a přiměřeně rychle najíst (vysedávání v restauracích opravdu není to, co by moje děti nějak extra bavilo), za drahými kulinářskými zážitky určitě budu mířit jindy, jinam a pokud možno bez dětí. A prostě mi nejde na rozum, co si tedy dva dospělí a jedno předškolní dítě dají na výletě k obědu za tisíc korun. Toť vše :nevim: …Na otázku už mi zakladatelka neodpověděla, zato mi spousta jiných začala sdělovat, že je to při večeři ve vyhlášené restauraci ve dvou, ve čtyřech apod. naprosto normální (tedy odpovědi zcela OT). Což vím sama i bez nich

Ony to jen špatně formulovaly… nejen za luxusní večeři se dají utratit tisíce, ale i za slušný, nikoli luxusní oběd pro 2-3 padne tisícovka jako nic.
Samozřejmě, že za jidlo venku tečou peníze rychle pryč a pokud někdo tápe, kam mu mizí prachy a přitom často ji venku, taky bych mu to nabídla jako jedno z vysvětlení.
Ale když se ptáš, jak je možný utratit za oběd pro dva a půl člověka tisícovku, tak ti odpovím.
Nedávno jsme byli s manželem v Kutné Hoře a na oběd sli do restaurace Dačický. Na webu mají ceník. Dvě polévky, jedna svíckova, knedlíky byly v ceně, jedno kuřecí prso plněné spenátem, s omáčkou, k tomu stouchane brambory, manžel dvakrat birell a kava, ja voda a dvakrát kafe, dohromady jeden trhanec. Účet přes 800, nevím už přesně, manžel platil se spropitnym 900. Jistě, kdybychom chtěli šetřit, stačil manželovi jeden birell, mně jedna káva, žádný trhanec. Možná bychom našli levnější jidlo na lístku nebo levnější hospodu ve městě.
Ale o to nejde. Ptala ses jak lze utratit za slušný, nikoli luxusní oběd pro 2-3 lidi tisíc korun. Tak tady je odpověď. A to jsme byli dva, neměli jsme sebou dítě jako zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.1.18 17:32
@adresa píše:
Ony to jen špatně formulovaly… nejen za luxusní večeři se dají utratit tisíce, ale i za slušný, nikoli luxusní oběd pro 2-3 padne tisícovka jako nic.
Samozřejmě, že za jidlo venku tečou peníze rychle pryč a pokud někdo tápe, kam mu mizí prachy a přitom často ji venku, taky bych mu to nabídla jako jedno z vysvětlení.
Ale když se ptáš, jak je možný utratit za oběd pro dva a půl člověka tisícovku, tak ti odpovím.
Nedávno jsme byli s manželem v Kutné Hoře a na oběd sli do restaurace Dačický. Na webu mají ceník. Dvě polévky, jedna svíckova, knedlíky byly v ceně, jedno kuřecí prso plněné spenátem, s omáčkou, k tomu stouchane brambory, manžel dvakrat birell a kava, ja voda a dvakrát kafe, dohromady jeden trhanec. Účet přes 800, nevím už přesně, manžel platil se spropitnym 900. Jistě, kdybychom chtěli šetřit, stačil manželovi jeden birell, mně jedna káva, žádný trhanec. Možná bychom našli levnější jidlo na lístku nebo levnější hospodu ve městě.
Ale o to nejde. Ptala ses jak lze utratit za slušný, nikoli luxusní oběd pro 2-3 lidi tisíc korun. Tak tady je odpověď. A to jsme byli dva, neměli jsme sebou dítě jako zakladatelka.

Tak ono ne každý toho sní tolik jako vy ;) já si dát polívku, hlavní jídlo, dvě kafe a kus trhance, tak z prohlídky města budu mít houby, protože se neodvalím od stolu nebo se budu chtít jít natáhnout do postele a trávit

• Citovat
  • Upravit
56077
8.1.18 17:36
@lucenka píše:
Tak ono ne každý toho sní tolik jako vy ;) já si dát polívku, hlavní jídlo, dvě kafe a kus trhance, tak z prohlídky města budu mít houby, protože se neodvalím od stolu nebo se budu chtít jít natáhnout do postele a trávit

Lucenko:) ale no tak. My ten litr projime ve 3 po 25 kilacich v nohou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.1.18 17:37
@jkra píše:
Lucenko:) ale no tak. My ten litr projime ve 3 po 25 kilacich v nohou…

Ale tak ty nemáš dítě školkového věku ;) mně by prostě bylo líto za jídlo vyhodit tolik peněz na obyčejném výletu.

• Citovat
  • Upravit
33406
8.1.18 18:21
@lucenka píše:
Tak ono ne každý toho sní tolik jako vy ;) já si dát polívku, hlavní jídlo, dvě kafe a kus trhance, tak z prohlídky města budu mít houby, protože se neodvalím od stolu nebo se budu chtít jít natáhnout do postele a trávit
:lol: :lol: A to si představ, že manžel měl chvíli předtím párek v rohlíku a u oběda dojedl jako obvykle moji polivku, na můj vkus dávají všude všeho moc velké porce, potřebovala bych tak třetinové, abych si mohla dávat i teplý předkrm ;) takhle po mně dojida muz nebo si nosím z hospody krabičku sebou na večeři. Ale o to přece nejde, jestli někdo sní jen hlavní jídlo a někdo si da i dezert.
@IvaB se ptala, jak je možné utratit za oběd pro 2 dospělé a 1 dítě i tisíc korun.
Tak my dali ve dvou 900. Místo jednoho kafe a moucniku bychom tedy koupili hlavní jidlo a pití pro dítě, polévku by si dalo napůl se mnou, žádné hody a přitom devět stovek jako nic.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.1.18 18:24
@adresa píše: :lol: :lol: A to si představ, že manžel měl chvíli předtím párek v rohlíku a u oběda dojedl jako obvykle moji polivku, na můj vkus dávají všude všeho moc velké porce, potřebovala bych tak třetinové, abych si mohla dávat i teplý předkrm ;) takhle po mně dojida muz nebo si nosím krabičku sebou na večeři. Ale o to přece nejde, jestli někdo sní jen hlavní jídlo a někdo si da i dezert.
@IvaB se ptala, jak je možné utratit za oběd pro 2 dospělé a 1 dítě i tisíc korun.
Tak my dali ve dvou 900. Místo jednoho kafe a moucniku bychom tedy koupili hlavní jidlo a pití pro dítě, polévku by si dalo napůl se mnou, žádné hody a přitom devět stovek jako nic.

Tak mně přijde jako blbost kupovat pro předškolní dítě samostatnou porci dospěláckého jídla :nevim: pokud nemají dětské porce, tak se i se sedmiletým o jídlo dělíme, protože ani jeden z nás nesní celou porci.

• Citovat
  • Upravit
33406
8.1.18 18:29
@lucenka píše:
Tak mně přijde jako blbost kupovat pro předškolní dítě samostatnou porci dospěláckého jídla :nevim: pokud nemají dětské porce, tak se i se sedmiletým o jídlo dělíme, protože ani jeden z nás nesní celou porci.

Ok, pak tedy dvě polevky, dvě hlavní jídla a jeden moucnik pro 2,5 člověka, místo jedne kávy piti dítěti - 900.

Znovu opakuji - není to návod k šetření, ale odpověď na otázku „to mi rozum nebere, jak je možný za slušný, ne luxusni oběd pro rodinu dát tisíc korun“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33406
8.1.18 18:33

…a to zcela opomijim to, že některé dítě předškolního věku ji jako vrabec a jiné jako slůně a totéž dospělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.1.18 18:36
@adresa píše: …a to zcela opomijim to, že některé dítě předškolního věku ji jako vrabec a jiné jako slůně a totéž dospělí.

Tak mně nepřijde zdravé, aby předškolní dítě jedlo na obed stejnou porci jídla jako dospělý muž.. Ale každý má na to jiný pohled a třeba nějaký předškolák zvládne svíčkovou se šesti knedlíky :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
33406
8.1.18 19:23
@lucenka píše:
Tak mně nepřijde zdravé, aby předškolní dítě jedlo na obed stejnou porci jídla jako dospělý muž.. Ale každý má na to jiný pohled a třeba nějaký předškolák zvládne svíčkovou se šesti knedlíky :mrgreen:
to vůbec není zdravé. Nenapadlo by mne, že nekoho při větě „nektere dite ji jako slůně“ napadne omáčka a šest knedlíků. Vrabec pak sní „jen“ tři? :mrgreen: To nesnim ani ja a to jsem slušný jedlik.
Jsou rodiny s předškolním dítětem, kterým k obedu stačí dvě porce pro všechny a jsou jiné, kterym to nestačí.
To ale není podstatné. Podstatou mého komentáře byla odpověď pro @IvaB, která si neuměla představit, že někdo za rodinný oběd v hospodě utratí tisíc korun
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33406
8.1.18 19:39
@lucenka píše:
Tak mně nepřijde zdravé, aby předškolní dítě jedlo na obed stejnou porci jídla jako dospělý muž.. Ale každý má na to jiný pohled a třeba nějaký předškolák zvládne svíčkovou se šesti knedlíky :mrgreen:
to vůbec není zdravé. Nenapadlo by mne, že nekoho při větě „nektere dite ji jako slůně“ napadne omáčka a šest knedlíků. Vrabec pak sní „jen“ tři? :mrgreen: To nesnim ani ja a to jsem slušný jedlik.
Jsou rodiny s předškolním dítětem, kterým k obedu stačí dvě porce pro všechny a jsou jiné, kterym to nestačí.
To ale není podstatné. Podstatou mého komentáře byla odpověď pro @IvaB, která si neuměla představit, že někdo za rodinný oběd v hospodě utratí tisíc korun
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33406
8.1.18 19:42

Pardon, na displeji mobilu mi zůstal viset komentář jako neodeslany a teď vidím, že už tu je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák