Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@adresa píše:
ano, jenze - jak už jsem několikrát napsala - ja neřeším jak se stravovat na vyletech co nejlevneji, doma pripravene jidlo vyjde aui vždycky levneji, ale odpovídám na dotaz „neumím si představit že oběd pro 2+1 může stát 1000 Kc“.
Může a není to žádný luxus, jen velmi chutné a dobře připravené teplé jídlo.Pokud budu rozebírat cenu jidla, pak jednoznačně doma připravené vede.
Pokud kvalitu, pak určitě ne nugety a hranolky z mekáče, my tomu říkáme mletý kopyta a vyjetej olej s příchutí brambor![]()
tak není divu, když jdu v OC kolem stanků s fastfoodem, hrozně to tam smrdi.
Kdyz tu před mnoha lety začínal KFC, chutnalo mi jejich kuře, občas jsme si ho koupili. Bejvavalo, už roky je to hnus.
No sak jo, ja vim, ze jde utratit 1000,i vic kc, ale diskuse je o tom, ze zakl. nic neusetri..a tohle je u nich jeden z duvodu, proc.
@lucenka píše:
tak my si taky zajdeme rádi na oběd, ale nemáme potřebu tam trávit víc času než je nezbytně nutné a raději se věnujeme těm památkám, přírodě atd.
No, takže si date někde v jídelně hotovku rodina s malými dětmi za 600, snite to a za půl hodiny vyrazite na zámek, například. A jste spokojeni. My jdeme dopoledne do zoo, pak si dáme lepší hotovku, piti kávu atd, rodina za tisíc i víc, posedíme popovídáme, děti si pohrají, pak si třeba ještě dají nanuk nebo pohár a za hodinu a půl vyrazíme na dětske venkovní divadlo, například (loni v létě). A jsme spokojeni.
V čem je rozdíl?
@slavuska1 píše:
No sak jo, ja vim, ze jde utratit 1000,i vic kc, ale diskuse je o tom, ze zakl. nic neusetri..a tohle je u nich jeden z duvodu, proc.
Jo souhlas. Ale ja se zapojila do diskuze v momentě, kdy padlo „nejde mi na rozum jak je možný utratit za rodinný oběd na výletě tisíc korun“, tak jsem uvedla příklad že to není nic zvláštního. Jasně že takové obědy stojí peníze..
Holky, nechte toho, tohle vážně nemá cenu. Každý to má jinak. Někdo si na výlet vezme housku se salámem, někdo posedí v lepší restauraci. Každý podle své kapsy a radosti.Tudy Vám peníze z kapsy asi zásadně netečou. Jednou za čas, pokud poměry dovolují, lze pustit chlup. Nebo naopak, mám na to, ale víc mi chutná opečený buřt nebo klasický řízek z domova. Zakladatelka se nám zatím neozvala, několik možností - od trollu až po podrobné studium položek na výpisu z účtu. Nebo to už tady zabalila, protože se tu setkala s nepochopením jejich domácího tureckého hospodaření.
@lucenka píše:
takže ty třeba s předškolním dítětem zvládneš sedět u stolu cca 1,5 hodiny, než sníte polévku, hlavní jídlo, dezert a v klidu si vypijete kafe? To si s normální předškolákem představit nedovedu
Ses zasekly kolovratek
s triletou proste chodime a sedet vydrzi. Jdeme priklad do Zoo a pak zajdeme vsichni na obed. Patri to k vyletu. Pak se deje domu. Nechapu, co na tom nechapes. U nas je to soucast vyletu. Ze to mas nastavene jinak neznamena, ze i ostatni. Jist ven chodime odmala, dcera je zvykla, ze se v restauraci sedi a nelita, nerve.
@adresa píše:
No, takže si date někde v jídelně hotovku rodina s malými dětmi za 600, snite to a za půl hodiny vyrazite na zámek, například. A jste spokojeni. My jdeme dopoledne do zoo, pak si dáme lepší hotovku, piti kávu atd, rodina za tisíc i víc, posedíme popovídáme, děti si pohrají, pak si třeba ještě dají nanuk nebo pohár a za hodinu a půl vyrazíme na dětske venkovní divadlo, například (loni v létě). A jsme spokojeni.
V čem je rozdíl?
ne v jídelně nejíme… jíme normálně v restauraci. Ale předškolní dítě nesní klasickou porci. Takže se v pohodě vejdeme za oběd do 500. A pohár nebo dezert si raději dáme v nějaké cukrárně, kde bývá lepší a nemusím sedět u jednoho stolu zbytečně dlouho s nudícím se dítětem.
@blumen píše:
Ses zasekly kolovrateks triletou proste chodime a sedet vydrzi. Jdeme priklad do Zoo a pak zajdeme vsichni na obed. Patri to k vyletu. Pak se deje domu. Nechapu, co na tom nechapes. U nas je to soucast vyletu. Ze to mas nastavene jinak neznamena, ze i ostatni. Jist ven chodime odmala, dcera je zvykla, ze se v restauraci sedi a nelita, nerve.
ale my taky na výletě chodíme do restaurací na oběd a kluk je zvyklý. Ale nenapadlo by mě držet tříleté dítě hodinu u stolu jen proto, že si chci vychutnat nějaký drahý oběd. Což prostě oběd pro 2 dospělé a dítě za litr drahý je. Navíc v situaci zakladatelky, která rozfofruje celou výplatu a netuší, kde jí unikají peníze.
@adresa v Sedláčkovce je místo snad vždycky tam je to větší a taky vždy ok. Manžel se tam nemohl dovolat tak jsme šli do Sedláčkovky a ok. Do penzionu jsme jeli na pár dní, to byla paráda každý den jejich vývar, chudáci v kuchyni když jsem vždy to chtěla bez hrášku tak číšník říkal že mě to kuchař vyndaval že už orestovanou zeleninu měl na pánvičce a ty zmrzliny z Klatov to byla paráda. natrefili jsme když tam měli pistáciovou
Manželovi se tam líbí že vaří dle sezony takže každý den si dal něco jiného ![]()
@blumen píše:
@Markéta80 tak jsme ted o vikendu vyfasovali lizatko a byla nadsena
@lucenka píše:
ale my taky na výletě chodíme do restaurací na oběd a kluk je zvyklý. Ale nenapadlo by mě držet tříleté dítě hodinu u stolu jen proto, že si chci vychutnat nějaký drahý oběd. Což prostě oběd pro 2 dospělé a dítě za litr drahý je. Navíc v situaci zakladatelky, která rozfofruje celou výplatu a netuší, kde jí unikají peníze.
Proc by nemohla posedet, vse se netoci jen kolem ni, zaprve, my jsme taky duleziti a zadruhe vypada vzdy spokojene, ze nesedi doma a ma vzruso.
A ano, zakladatelka se nema cemu divit, s tim souhlasim. Ale ani nevypadala, ze by ji to nejak vadilo, spise se divila
@lucenka píše:Že si to nedovedeš představit Ty přece neznamená, že to není možné
takže ty třeba s předškolním dítětem zvládneš sedět u stolu cca 1,5 hodiny, než sníte polévku, hlavní jídlo, dezert a v klidu si vypijete kafe? To si s normální předškolákem představit nedovedu
@lucenka píše:
ne v jídelně nejíme… jíme normálně v restauraci. Ale předškolní dítě nesní klasickou porci. Takže se v pohodě vejdeme za oběd do 500. A pohár nebo dezert si raději dáme v nějaké cukrárně, kde bývá lepší a nemusím sedět u jednoho stolu zbytečně dlouho s nudícím se dítětem.
Uniká mi smysl tvých dalších komentářů. Každý jí kde mu to vyhovuje a utratí za to kolik může nebo chce. Někdo sní více, někdo méně. Někdo sedí hodinu a půl v lepší restaurací a někdo se mají rychleji jinde a pak se případně přesune do cukrárny. Něčí male dítě zvládne hodinu a půl v restauraci a něčí ne.
No a co z toho? Takhle bychom mohly pokračovat donekonečna. Prostě každý si žije jinak ![]()
@Markéta80
jednou jsem se v Plzni na vývar vyptala servírky. Kuchař mi pak přišel říct, že ho táhnou si deset hodin a na konci přidají celé čerstvé rajče. Že tomu dá chuť a vyčistí to. Ale to je tak už sedm osm let, možná už je tam jiný kuchař ![]()
@adresa vývary mají luxusní, já si ho dávala každý den v tom penzionu ![]()
@adresa píše:
Uniká mi smysl tvých dalších komentářů. Každý jí kde mu to vyhovuje a utratí za to kolik může nebo chce. Někdo sní více, někdo méně. Někdo sedí hodinu a půl v lepší restaurací a někdo se mají rychleji jinde a pak se případně přesune do cukrárny. Něčí male dítě zvládne hodinu a půl v restauraci a něčí ne.
No a co z toho? Takhle bychom mohly pokračovat donekonečna. Prostě každý si žije jinak