Nic neušetříme - prosím o názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
12.1.18 10:38
@Wani píše:
Jenze nektery se nedaji klasicky pit :lol: Maso bylo mysleno, ze se spatne shani (treba takove japonske hovezi) a patlat se doma s teriyaki omackou fakt nebudu (ta zrovna neni draha) :nevim:

Ale tak to je zrovna omáčka která vydrží pár týdnů.. A tedy neznám alkohol, co by se nedal pít a zkazil by se během pár dní

• Citovat
  • Upravit
10030
12.1.18 10:44
@lucenka píše:
Ale tak to je zrovna omáčka která vydrží pár týdnů.. A tedy neznám alkohol, co by se nedal pít a zkazil by se během pár dní

Ale ja nerikam, ze se to hned zkazi, jen to nebudu jist furt dokola. Takovy mirin se teda pit neda ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
12.1.18 10:44

@Bábrdl
Mam doma svý poloviční sourozence, vzala jsem si je do pěstounské péče ( společnej „tatinek“, co se nejdřív vykašlal na mě a bráchu, pak si pořídil novou sadu se stejnými jmény a ve finále je strčil dva roky zpět do decaku).

Prcek ještě není na světě, termín mam v únoru…

Bude to zajímavé, finančně vyjdeme, ale byt bychom potřebovali nafouknout :). A to chci děti dvě a brzy po sobě ideálně

Zase ale nebudu pečovat jen o sourozence a odkládat svoji rodinu a svý děti, nějak se s tím holt musí všichni popasovat. Lepší než dětsky domov.Taky už mi bude 31 a chci mit děti alespoň dvě, takže čekat než se pubosi osamostatní, nemůžu

Ségře je 17, brachovi 14.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
12.1.18 10:49
@Wani píše:
Tak ono i zalezi prave na tom, zda chces jidlo s nejakymi specialnimi surovinami. Ty se treba prodavaji ve vetsim baleni a spotrebujes jen trochu (nektere specialni druhy alkoholu, omacky, masa (co se spatne samotne kupuji)) a co s tim zbytkem. Takze zalezi, co chces varit :nevim:

Na tohle jsem pes, nesnáším plýtvání s jídlem. Bohužel se nám to „daří“ často, ale čím jsem starší, tím lépe umím zužitkovat zbytky. Nevěřím, že by se nedalo vymyslet něco, aby se ze zbylých věcí neuvařilo další jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.18 10:50

Radsi anonym, jsou to citlive udaje..
Ahoj, taky nic neusetrime.. Ale platime dost za byt..hypoteka, poplatky, telefony, pojistky atd nam dela jedna vyplata a kousek.. Z druhy musime zit..a az bude prcek za chvili tak budeme muset uskromnit jeste vic.

• Citovat
  • Upravit
10030
12.1.18 11:00
@EmmaAnna píše:
Na tohle jsem pes, nesnáším plýtvání s jídlem. Bohužel se nám to „daří“ často, ale čím jsem starší, tím lépe umím zužitkovat zbytky. Nevěřím, že by se nedalo vymyslet něco, aby se ze zbylých věcí neuvařilo další jídlo.

Tak my na to penize mame, ale obecne na tato jidla radsi jdeme do te restaurace, prave abychom neplytvali, protoze nas nebavi jist stejna jidla nekolik dnu ci tydnu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.1.18 11:02
@Wani píše:
Tak my na to penize mame, ale obecne na tato jidla radsi jdeme do te restaurace, prave abychom neplytvali, protoze nas nebavi jist stejna jidla nekolik dnu ci tydnu :nevim:

Takže ty si jedno jídlo nedáš vícekrát za měsíc? To by mi moc nestačil ani výběr restauraci. Navíc tedy suroviny se snad dají použít na různá jídla.

• Citovat
  • Upravit
3395
12.1.18 11:02

@Wani Ale právě že nejíme stejná jídla, dokážu ty suroviny docela dobře zužitkovat do hodně různých jídel. Chtělo by to asi konkrétní příklad. Teď mě nenapadá, co jsem musela koupit a pak to jíst několik dní. To vyhazování zbytků pro mě není o penězích, prostě se mi zajídá takhle zacházet s jídlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.1.18 11:05
@Wani píše:
Ale ja nerikam, ze se to hned zkazi, jen to nebudu jist furt dokola. Takovy mirin se teda pit neda ;)

Taky proto se ale prodává v malé lahvičce, takže se stihne spotřebovat dřív, než se zkazí… Tedy pokud japonské jídlo nevaris jednou ročně.

• Citovat
  • Upravit
56131
12.1.18 11:09
@Lara Farseer píše:
@Bábrdl
Mam doma svý poloviční sourozence, vzala jsem si je do pěstounské péče ( společnej „tatinek“, co se nejdřív vykašlal na mě a bráchu, pak si pořídil novou sadu se stejnými jmény a ve finále je strčil dva roky zpět do decaku).

Bude to zajímavé, finančně vyjdeme, ale byt bychom potřebovali nafouknout :). A to chci děti dvě a brzy po sobě ideálně

Zase ale nebudu pečovat jen o sourozence a odkládat svoji rodinu a svý děti, nějak se s tím holt musí všichni popasovat. Lepší než dětsky domov.Taky už mi bude 31 a chci mit děti alespoň dvě, takže čekat než se pubosi osamostatní, nemůžu

teda, to je osud. Drzim palce, jsi hodny clovek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
12.1.18 11:10

@Wani My máme třeba moc rádi indickou kuchyni, jenže tady v okolí se najít s pitím za 400 na hlavu. To už mi připadá padlé na hlavu, za tu cenu to fakt nestojí. To si to radši udělám doma. Ještě když člověk v té Indii byl a ví, za kolik se nají tam :lol: Tady z toho dělají skoro luxus. Ale nezbyde mi nic, maso všechno do toho opotřebím, koření mám normálně v lahvičkách a vydrží měsíce. Rýže je trvanlivá a sdělám do toho vždycky celou plechovku kokos. mlíka nebo ještě nasekaná rajčata. Takže zbytky neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
12.1.18 11:26
@lucenka píše:
Takže ty si jedno jídlo nedáš vícekrát za měsíc? To by mi moc nestačil ani výběr restauraci. Navíc tedy suroviny se snad dají použít na různá jídla.

No malokdy, obcas kdyz se nam podari udelat vice porci. Vy jite furt stejna jidla? A ja nikde nepisu, ze chodime jenom do restauraci, ale ze na urcita jidla, kam se pouzivaji spesl suroviny, jdu casto radsi do restaurace. Fakt se mi nechce mit mirin treba tri mesice v lednici :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.1.18 11:29
@Wani píše:
No malokdy, obcas kdyz se nam podari udelat vice porci. Vy jite furt stejna jidla? A ja nikde nepisu, ze chodime jenom do restauraci, ale ze na urcita jidla, kam se pouzivaji spesl suroviny, jdu casto radsi do restaurace. Fakt se mi nechce mit mirin treba tri mesice v lednici :nevim:

Ne, ale nemám problém si dát stejné jídlo několikrát do měsíce, dokonce i týdně a ke snídani třeba prakticky denně. Nebo do jídel alespoň použít suroviny, které by se zkazil a které jsem před tím použila na něco jiného.

• Citovat
  • Upravit
36556
12.1.18 11:30
@Lara Farseer píše:
@Bábrdl

Bude to zajímavé, finančně vyjdeme, ale byt bychom potřebovali nafouknout ????. A to chci děti dvě a brzy po sobě ideálně

Zase ale nebudu na úkor svých sourozenců odkládat svojí rodinu, nějak se s tím holt musí všichni popasovat. Lepší než dětsky domov.

Jsi super. :lol: :mavam:
Mám určitou podobnou zkušenost, ale víc o tom psát nechci. :oops:
Děcák by je poznamenal navždy.

A váš otec je teda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
12.1.18 11:37
@Wani píše:
No malokdy, obcas kdyz se nam podari udelat vice porci. Vy jite furt stejna jidla? A ja nikde nepisu, ze chodime jenom do restauraci, ale ze na urcita jidla, kam se pouzivaji spesl suroviny, jdu casto radsi do restaurace. Fakt se mi nechce mit mirin treba tri mesice v lednici :nevim:

Zrovna sushi si doma nedělám, to je fakt. Abych se s tím patlala, pak to nevypadalo podle představ :nevim: Jednou jsem to dělala, mirin jsem upotřebila i jinak. Ale toho bordela všude, ruce zalepené ještě dva dny.

Tady je hromada receptů, do kterých patří: http://www.bbc.co.uk/food/mirin

Příspěvek upraven 12.01.18 v 11:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák