Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@lucenka píše:
no a kdyby sis ho udělal někdy doma? Protože pořád v té restauraci normálního člověka takové jídlo vyjde dráž než doma udělané.
Ja bych si ho proste nekoupila ![]()
@lucenka A proč mu to nedáš bez té řasy?
Jako malá je dost zvyklá na to, co jíme my. Ale zezačátku jsem vařila nadvakrát - příkrmy a pak normální jídlo pro nás. A někdy si i doteď udělám třeba smaženici sama, protože vím, že my ji nesní. To je spíš výjimka.
Ale nikdo tě tu nepřesvědčuje, ať to děláš jinak. U nás tohle dělala máma, točila málo jídel pořád dokola a mně to prostě vadilo. Tak si to doma děláme jinak.
@Wani
S Lucenkou nemá moc cenu se bavit, už jsem na ní narazila i v jiné diskuzi a one je typ takového kolovrátku. Nikdy nevím, co chce říct. Ale vždycky říká něco jiného než všichni ostatní ![]()
@EmmaAnna píše:
@WaniS Lucenkou nemá moc cenu se bavit, už jsem na ní narazila i v jiné diskuzi a one je typ takového kolovrátku. Nikdy nevím, co chce říct. Ale vždycky říká něco jiného než všichni ostatní
Taky jsme si vsimla a vsechno je pro ni zbytecne utraceni ![]()
@Lara Farseer píše:
@lucenka
Vis, ono to ale má své hranice. Ten můj brácha není zvyklej na normální jídlo a je to fakt hrůza.Neji ryby, neji syry, neji většinu zeleniny, neji ovoce, neji tlusté a vnitřnosti (to já teda taky nerada), neji netradicnejsi přílohy. A kdyz uvaris jmenovitě z věcí, co údajně ji, tak se v tom stejně porype… Takže tomu fakt nevyhovíš. Rad ma asi tri jídla (rizek, kuře, rizek na přírodno).
Takže tam uz jsem fakt rezignovala a prostě nechce - neji. Varim kvalitní zdravý i nezdravý jídla a nebudu vasnostovi točit dokola tri jídla. To proste nejde. Ohledy beru ale odsud posud. Na vanocno večeři jsem krom dvou druhů salátů (jeden náš, jeden pro manzelovu rodinu, jsou nekompatibilní) musela dělat ještě kaši…
Tak na Vánoce se to dá pochopit.
Tlustý maso a vnitřnosti bych nikomu nenutila, ale ten zbytek je blbý.
@EmmaAnna píše:
@lucenka A proč mu to nedáš bez té řasy?Jako malá je dost zvyklá na to, co jíme my. Ale zezačátku jsem vařila nadvakrát - příkrmy a pak normální jídlo pro nás. A někdy si i doteď udělám třeba smaženici sama, protože vím, že my ji nesní. To je spíš výjimka.Ale nikdo tě tu nepřesvědčuje, ať to děláš jinak. U nás tohle dělala máma, točila málo jídel pořád dokola a mně to prostě vadilo. Tak si to doma děláme jinak.
no tak třeba i proto, že nechci takhle malému dítěti dávat syrovou rybu. A tedy sushi bez řasy a syrové ryby pro mě není sushi.
@lucenka
Ano, ja je varim ale odmítám točit tyhle tři dokola. Jeho další oblíbená jídla jsou chipsy, nutelka, coca cola atp. Mam mu huntovat zdraví protože měl těžké dětství nebo se mu snažit předkládat i zdravější životní styl? Udelam i ne úplně zdravá jídla ale cpát ho dokola řízky asi není to prave ořechové.
@lucenka píše:
no tak třeba i proto, že nechci takhle malému dítěti dávat syrovou rybu. A tedy sushi bez řasy a syrové ryby pro mě není sushi.
A kolik mu je? Jinak sushi ma spoustu forem a existuji i verze bez syrove ryby (a stale se jedna o japonsky druh sushi ![]()
@Lara Farseer píše:
@lucenka
Ano, ja je varim ale odmítám točit tyhle tři dokola. Jeho další oblíbená jídla jsou chipsy, nutelka, coca cola atp. Mam mu huntovat zdraví protože měl těžké dětství nebo se mu snažit předkládat i zdravější životní styl? Udelam i ne úplně zdravá jídla ale cpát ho dokola řízky asi není to prave ořechové.
tak ale přepokládám, že chodí do školy nebo školky, takže tam má přes týden různá jídla. Tak bych mu o víkendu s klidným svědomím dala jeho oblíbené jídlo, alespoň jeden víkendový den.
@Lara Farseer Podle me mas spravny pristup, tohle by mohlo vest i k obezite a z toho plynouci problemy (i psychicke) ![]()
@lucenka
Btw a ohled na další členy rodiny? Třeba sestraktera se o nej cely dětství starala a je neustále upozaďována, protote je starší a rozumnější přeci… Ta to taky nechce jíst furt dokola… A měla ještě horší dětství nežon, protože je staršía bylo na ni nakladano víc…
Ja ráda vyhovim ale odsud posud…
@Wani píše:
A kolik mu je? Jinak sushi ma spoustu forem a existuji i verze bez syrove ryby (a stale se jedna o japonsky druh sushi
tak ono jde o to, co si člověk pod pojmem sushi představí… pro mě sushi prostě je jedině se syrovou rybou. A je to čerstvý školák. Takže na syrové maso má podle mého ještě dost času.
@lucenka píše:
tak ono jde o to, co si člověk pod pojmem sushi představí… pro mě sushi prostě je jedině se syrovou rybou. A je to čerstvý školák. Takže na syrové maso má podle mého ještě dost času.
Tak to ja klidne dam syrovou rybu i me dceri (brzy petilete), ja vzhledem k memu pobytu v Japonsku, si pod sushi predstavit spoustu druhu.
@Lara Farseer píše:
@lucenka
Btw a ohled na další členy rodiny? Třeba sestraktera se o nej cely dětství starala a je neustále upozaďována, protote je starší a rozumnější přeci… Ta to taky nechce jíst furt dokola… A měla ještě horší dětství nežon, protože je staršía bylo na ni nakladano víc…Ja ráda vyhovim ale odsud posud…
tak víkend snad má dva dny