Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@EmmaAnna píše:
@lucenka Ale tady snad nikdo nemluví o tom, že vaříme něco, co druhým nechutná. Rozcapenost v jídle netoleruju, ale když vím, že muž prostě většinou nesnese houby, tak mu je nebudu vařit. Pořád nám zbývá asi tak milion jídel, která vařím a neopakují se.
Lucenka prehani, jeste mi nerekla, kde ze jsem to psala, ze vyhazuji zbytky ![]()
@lucenka
Vis, ono to ale má své hranice. Ten můj brácha není zvyklej na normální jídlo a je to fakt hrůza.
Neji ryby, neji syry, neji většinu zeleniny, neji ovoce, neji tlusté a vnitřnosti (to já teda taky nerada), neji netradicnejsi přílohy. A kdyz uvaris jmenovitě z věcí, co údajně ji, tak se v tom stejně porype… Takže tomu fakt nevyhovíš. Rad ma asi tri jídla (rizek, kuře, rizek na přírodno).
Takže tam uz jsem fakt rezignovala a prostě nechce - neji. Varim kvalitní zdravý i nezdravý jídla a nebudu vasnostovi točit dokola tri jídla. To proste nejde. Ohledy beru ale odsud posud. Na vanocno večeři jsem krom dvou druhů salátů (jeden náš, jeden pro manzelovu rodinu, jsou nekompatibilní) musela dělat ještě kaši…
@lucenka píše:
tak řekla bych, že můj kluk toho jí dost… ale prostě vařím to, co nám chutná. A popravě chtěla bych tě vidět, kdyby ti někdo postavil na stůl každý den talíř a nijak na tebe nebral ohledy s tím, že nesnáší rozcapenost v jídleSchválně jestli by ses každý den najedla. A třeba mě nebaví vařit jídlo, které pak jím jen já, protože nikomu dalšímu nechutná.
Neprehanej prosimte, detem zamerne jidla, co neji, nedavam. Ony nastesti vetsinu ji.
@lucenka píše:
A kluk mi třeba jí v pohodě asijská jídla, ve škole mu nedělá problém sníst jehněčí (s tím bych se doma vařit nechtěla). Ale třeba já miluju sushi a mohla bych ho mít prakticky každý den… a do něj prostě tu řasu nedostanu. Příčí se mu už od pohledu. Tak mu to opravdu nebudu nutit jen proto, že já si ho chci udělat k obědu.
Tak mu udelej bez rasy, ne? Kde je problem?
@Wani píše:
Lucenka prehani, jeste mi nerekla, kde ze jsem to psala, ze vyhazuji zbytky
tak řešilo se, že je je fibnančně výhodnější si dát některá jídla v restauraci než doma, protože se do těch jídel používají suroviny, co člověk moc nevyužije… pokud vím, tak ty jsi psala maso, že je problém maso, omáčky, a ještě něco
@Lara Farseer Mam v rodine taky jedno dite, co nic skoro neji, furt si vymysli. Bohuzel to ma po tatinkovi, ten je stejny frfna, jim ivarit jidlo je za trest ![]()
@Lara Farseer píše:
@lucenka
Vis, ono to ale má své hranice. Ten můj brácha není zvyklej na normální jídlo a je to fakt hrůza.Neji ryby, neji syry, neji většinu zeleniny, neji ovoce, neji tlusté a vnitřnosti (to já teda taky nerada), neji netradicnejsi přílohy. A kdyz uvaris jmenovitě z věcí, co údajně ji, tak se v tom stejně porype… Takže tomu fakt nevyhovíš. Rad ma asi tri jídla (rizek, kuře, rizek na přírodno).
Takže tam uz jsem fakt rezignovala a prostě nechce - neji. Varim kvalitní zdravý i nezdravý jídla a nebudu vasnostovi točit dokola tri jídla. To proste nejde. Ohledy beru ale odsud posud. Na vanocno večeři jsem krom dvou druhů salátů (jeden náš, jeden pro manzelovu rodinu, jsou nekompatibilní) musela dělat ještě kaši…
no vidíš a já bych neměla problém dítěti, kor takovému, které evidentně za sebou nemá lehké dětství, vařit o víkendech jeho oblíbená jídla.
Zkuste třeba do prasátka dávat alespon mince které máte v peněžence
Takhle jsme začínali i my a je dobré mít alespon nějaké spoření tam to pak musíte dávat a tím pádem to neutratíte
@lucenka píše:
tak řešilo se, že je je fibnančně výhodnější si dát některá jídla v restauraci než doma, protože se do těch jídel používají suroviny, co člověk moc nevyužije… pokud vím, tak ty jsi psala maso, že je problém maso, omáčky, a ještě něco
Ano, to jsem rikala, a ja nemluvila o obycejnem mase a omackach, a argentinskou kravu fakt mrazit nebudu ![]()
@lucenka píše:
no vidíš a já bych neměla problém dítěti, kor takovému, které evidentně za sebou nemá lehké dětství, vařit o víkendech jeho oblíbená jídla.
A to ma jako vyrit mu furt dokola tri jidla? A idealne, aby to pak jedla cela rodina. Sice nema lehke detstvi za sebou, ale kvuli tomu se mu prece nemuze furt ustopovat, kde jsou nejake ziviny, kdyz ani ryby ci ovoce neji.
@Wani píše:
Ano, to jsem rikala, a ja nemluvila o obycejnem mase a omackach, a argentinskou kravu fakt mrazit nebudu
tak a teĎ mi prosím řeni, co s tím masem uděláš… mrazit ho nebudeš, stejné jídlo si dvakrát za měsíc nedáš… takže zcela logicky zbývá poslední možnost - necháš ho zkazit
@lucenka píše:
tak a teĎ mi prosím řeni, co s tím masem uděláš… mrazit ho nebudeš, stejné jídlo si dvakrát za měsíc nedáš… takže zcela logicky zbývá poslední možnost - necháš ho zkazit
Nekoupim ho vubec, dojdu si do te restaurace, jak jsem predtim psala ![]()
@Wani píše:
A to ma jako vyrit mu furt dokola tri jidla? A idealne, aby to pak jedla cela rodina. Sice nema lehke detstvi za sebou, ale kvuli tomu se mu prece nemuze furt ustopovat, kde jsou nejake ziviny, kdyz ani ryby ci ovoce neji.
tak snad jí i ve škole… a rodina v pohodě přežije, když bude mít za měsíc některá jídla 2×, dokonce je přežije i 3×
@Wani píše:
Nekoupim ho vubec, dojdu si do te restaurace, jak jsem predtim psala
no a kdyby sis ho udělal někdy doma? Protože pořád v té restauraci normálního člověka takové jídlo vyjde dráž než doma udělané.
A kluk mi třeba jí v pohodě asijská jídla, ve škole mu nedělá problém sníst jehněčí (s tím bych se doma vařit nechtěla). Ale třeba já miluju sushi a mohla bych ho mít prakticky každý den… a do něj prostě tu řasu nedostanu. Příčí se mu už od pohledu. Tak mu to opravdu nebudu nutit jen proto, že já si ho chci udělat k obědu.