Nic neušetříme - prosím o názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
12.1.18 09:42
@lucenka píše:
A ty olivy, kapry, mořské plody apod. nejsi schopná spotřebovat v kuchyni v následujících dnech, že pak vyjde vaření doma dráž než jídlo z restaurace? Nestálo by tedy za úvahu, trochu přemýšlet, jak zužitkovat zbylé suroviny?

Možná stálo. :think:
Ale já to při tom vaření většinou sežeru. :lol: A tím se to teda taky dost prodražuje.

Když si koupíš do těstovin pesto za 150 kaček, jsou pak ty špagety o řád dražší než s kečupem. :think:

A na posypání gran moravia místo eidamu. A velké řecké olivy.

A zbytek sýru a pesta a oliv sežereš a máš špagety za pětikilo.

Ježiš, to není příklad, to jsem si dělala k večeři v pondělí. Já jsem hrozná. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
12.1.18 09:46

@Bábrdl
Ano, ale když uděláš balíček těstovin s jedním pestem, je z toho podle velikosti porcí… no minimálně 8… tak tě pesto na jednu porci vyjde ani ne dvacku…

Jinak užírání surovin během jídla to jó, to se může prodražit… musím puboše hlídat ostřížím zrakem při pomáhání :D (a pak na tajňačku užírat sama :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.1.18 09:49
@Lara Farseer píše:
@Bábrdl
Ano, ale když uděláš balíček těstovin s jedním pestem, je z toho podle velikosti porcí… no minimálně 8… tak tě pesto na jednu porci vyjde ani ne dvacku…Jinak užírání surovin během jídla to jó, to se může prodražit… musím puboše hlídat ostřížím zrakem při pomáhání :D (a pak na tajňačku užírat sama :mrgreen: )

Já tam vyklopila celé velké pesto ze Sklizeno. A byly z toho tři porce (muž nebyl doma). Já, dítě a jedna do práce na druhý den. (zbytek asi padnul na užírání)

Mimochodem: do Sklizeno jsem šla proto, že v Albertu byly obří fronty a mně se tam nechtělo, tam by možná bylo levnější. Když se nad tím člověk zamyslí, prostě za pohodlnější život se sakra platí… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.1.18 09:50

Já mám pesto ráda, používám ho jako omáčku, ne jako tu kupičku navrchu.
Jsem zmlsaná, o tom žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56074
12.1.18 10:04
@Bábrdl píše:
Já mám pesto ráda, používám ho jako omáčku, ne jako tu kupičku navrchu.
Jsem zmlsaná, o tom žádná.

Ja ho jim samotny na lzicky s chlebem a parmazanem.
Ale furt myslim, ze doma uvaris lip.
V praci nestiham, posledni rok jim banany a jablka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
12.1.18 10:05

@Bábrdl
Njn, já taky. Kdybych chtěla a potřebovala, můžu výdaje za jídlo hodně zkrouhnout… ale ráda kupuju kvalitní a ráda si dopřeju… I tak se mi ale vaření doma vypaltí oproti restauracím… Vzhledem k tomu, že i tak dáváme poměrně dost stranou, nehrotím to (uvidíme, až spadnu na RP), ale rezervy tam jsou.

Dokud to ale není potřeba, tak na jídle/kvalitě šetřit nechci. Spíše jsem jen zpřísnila dohled - ať se nic nevyhazuje a zbytečně neplýtvá… ale když už šunku, tak kvalitní, žádný polotovary, dobré vstupní suroviny… Jo, když půjdeme finančně dolů a bude potřeba, stáhnu to, ale teď dáváme stranou i bez toho, tak to zbytečně škrtit nechci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.1.18 10:06
@Bábrdl píše:
Možná stálo. :think:
Ale já to při tom vaření většinou sežeru. :lol: A tím se to teda taky dost prodražuje.

Když si koupíš do těstovin pesto za 150 kaček, jsou pak ty špagety o řád dražší než s kečupem. :think:

A na posypání gran moravia místo eidamu. A velké řecké olivy.

A zbytek sýru a pesta a oliv sežereš a máš špagety za pětikilo.

Ježiš, to není příklad, to jsem si dělala k večeři v pondělí. Já jsem hrozná. :oops:

Tak nesmíš ujidat :) kdyby kuchař v restauraci vařil tvým stykem a snědl si půlku surovin, tak by ses v restauraci nedoplatila :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3990
12.1.18 10:06

@jkra
Krom toho, že mě to doma vyjde levněji, tak je to i chutnější a myslím, že větší kvalitka… ale to je pro mě už pasé… jsem na mateřské a manžel nekrabičkuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
12.1.18 10:16
@Bábrdl píše:
Bohužel ani to neplatí univerzálně. Když se rozeřereš, neumíš ani vařit levně. :zed: Prostě v tom jídle chceš mít kvalitní olivy, kapary, kvalitní sýr, kvalitní slaninku, mořské plody… A to nekoupíš v malém množství, takže ve finále je to vaření dražší než si dojít do restaurace. :zed:

Já jsem vaření doma na oběd do práce vzdala. Buď si „uvařím“ Domácí zbytky, když jsou. udělám salát z toho, co doma zbylo. A nebo si beru zbytky z víkendového vaření. Ale vaření jako vaření už ne-e.

Já jsem byla schopná pekelně prodražit i zapékané brambory.

Je pravda, že taky vařím „draze“. Koupím filety lososa, krásnou bio zeleninu a klidně i pesto. Ale ruku na srdce, to pesto se dá vyrobit doma a zrovna v ČR je extrémně předražené. Takže vyrobit doma a je to mnohem levnější. Restaurace má vždycky přirážku k jídlu minimálně 100 %, musí na tom vydělat, takže není možné, abys to doma uvařila dráž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
12.1.18 10:18

@Lara Farseer S tím souhlasím. Když se dva týdny stravuji po restauracích, tak už se těším na domácí jídlo. Prostě si to udělám sama „nejlíp“ :mrgreen: Tak jak to máme rádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
12.1.18 10:21

@EmmaAnna
Právě, řpesně podle sebe :). Jako, manžel chodí každý den na obědová menu, občas si spolu někam zajdeme a užijeme si, že nemusím hnout prstem, ale jinak preferuju to svoje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
12.1.18 10:31
@EmmaAnna píše:
Je pravda, že taky vařím „draze“. Koupím filety lososa, krásnou bio zeleninu a klidně i pesto. Ale ruku na srdce, to pesto se dá vyrobit doma a zrovna v ČR je extrémně předražené. Takže vyrobit doma a je to mnohem levnější. Restaurace má vždycky přirážku k jídlu minimálně 100 %, musí na tom vydělat, takže není možné, abys to doma uvařila dráž.

Tak ono i zalezi prave na tom, zda chces jidlo s nejakymi specialnimi surovinami. Ty se treba prodavaji ve vetsim baleni a spotrebujes jen trochu (nektere specialni druhy alkoholu, omacky, masa (co se spatne samotne kupuji)) a co s tim zbytkem. Takze zalezi, co chces varit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.1.18 10:32
@Lara Farseer píše:
@Bábrdl
Njn, já taky. Kdybych chtěla a potřebovala, můžu výdaje za jídlo hodně zkrouhnout… ale ráda kupuju kvalitní a ráda si dopřeju… I tak se mi ale vaření doma vypaltí oproti restauracím… Vzhledem k tomu, že i tak dáváme poměrně dost stranou, nehrotím to (uvidíme, až spadnu na RP), ale rezervy tam jsou.Dokud to ale není potřeba, tak na jídle/kvalitě šetřit nechci. Spíše jsem jen zpřísnila dohled - ať se nic nevyhazuje a zbytečně neplýtvá… ale když už šunku, tak kvalitní, žádný polotovary, dobré vstupní suroviny… Jo, když půjdeme finančně dolů a bude potřeba, stáhnu to, ale teď dáváme stranou i bez toho, tak to zbytečně škrtit nechci…

Ty máš puboše a prcka? Jaký je mezi nimi rozdíl? Jestli se můžu zeptat, bába zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.1.18 10:34
@Wani píše:
Tak ono i zalezi prave na tom, zda chces jidlo s nejakymi specialnimi surovinami. Ty se treba prodavaji ve vetsim baleni a spotrebujes jen trochu (nektere specialni druhy alkoholu, omacky, masa (co se spatne samotne kupuji)) a co s tim zbytkem. Takze zalezi, co chces varit :nevim:

Tak alkohol se snadno nezkazí, navíc se dá vypít. Na maso existuje mrazák. A kupovat hotové omáčky mi přijde jako blbost, to máme doma jenom sojovku a rybí a ty vydrží dlouho

• Citovat
  • Upravit
10029
12.1.18 10:35
@lucenka píše:
Tak alkohol se snadno nezkazí, navíc se dá vypít. Na maso existuje mrazák. A kupovat hotové omáčky mi přijde jako blbost, to máme doma jenom sojovku a rybí a ty vydrží dlouho

Jenze nektery se nedaji klasicky pit :lol: Maso bylo mysleno, ze se spatne shani (treba takove japonske hovezi) a patlat se doma s teriyaki omackou fakt nebudu (ta zrovna neni draha) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák