Nic neušetříme - prosím o názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
7.1.18 13:53
@Bábrdl píše:
Ale tak ty jsi vůbec úžasná. To už dávno víme :lol:
:roll: :roll: holt každý má jiné priority :P
  • Citovat
  • Upravit
36556
7.1.18 13:57
@lucenka píše: :roll: :roll: holt každý má jiné priority :P

Ale jo, já vím. Někdo třeba škudlí celý rok, aby si mohl čtrnáct dní užívat nějakou super dovolenou, za kterou utratí 300 tisíc. Ale to by pro mne nebylo, omezovat se 351 dní, abych pak mohla ve čtrnácti něco zažívat. Nicméně chápu, že to tak někdo má.

Někomu extra záleží na vystajlovaném domě, tak cpe prachy to toho.

A někdo prostě škudlí z pocitu radosti, že se může dívat na ta čísla, co mu narůstají na účtě.

Ale drtivá většina lidí prostě s vyššími příjmy pozvedne svoji životní úroveň. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56073
7.1.18 14:04
@Bábrdl píše:
Ale jo, já vím. Někdo třeba škudlí celý rok, aby si mohl čtrnáct dní užívat nějakou super dovolenou, za kterou utratí 300 tisíc. Ale to by pro mne nebylo, omezovat se 351 dní, abych pak mohla ve čtrnácti něco zažívat. Nicméně chápu, že to tak někdo má.

Někomu extra záleží na vystajlovaném domě, tak cpe prachy to toho.

A někdo prostě škudlí z pocitu radosti, že se může dívat na ta čísla, co mu narůstají na účtě.

Ale drtivá většina lidí prostě s vyššími příjmy pozvedne svoji životní úroveň. :nevim:

Ale tak ja to chapu. Taky usetrim, zivotni uroven uz moc nezvedam. Neomezujeme se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
7.1.18 14:05

Pořídila bych k účtu spořící učet a tam bych si odkládala měsíčně libovolnou částku :) Já to tak mám a jsem spokojená :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
7.1.18 14:09
@Anonymní píše:
@Burj Chalifa koupíme si prostě to, co nám chutná… I dobré víno máme rádi… Partner teda kouří - cca 2000 Kč měsíčně. Mám ráda bio věci, eko kosmetiku… Kupujeme značkové oblečení

to je jen zlomek. Značkové oblečení Dior, každý měsíc? Těžko tu budeme věštit z koule, když ani Ty sama nevíš - a to Ti peníze procházejí rukama a účtem, kam to mizí. Neumíš se podívat do výpisu z účtu? Otázka je, zda ty věci za zbytné výdaje vůbec potřebujete a tak často. O kouření nemluvím, je to dlouhodobá záloha na rakovinu ( viď Jirko…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
7.1.18 14:10
@Anonymní píše:
Dobrý den, raději anonymně, protože se stydím… S chlapem name dohromady příjem 45000 Kč měsíčně, měsíční náklady na bydlení jsou cca 11000, benzín 5000 Kč… Takže nám měsíčně zbývá 29 000 Kč a my z téhož sumy nic neusetrime :(. Jsme 2 dospělí a 1 dítě skolkoveho věku. Je tedy pravda, že se neomezujeme. Ale na dovolene nejezdime, max na nějaké výlety… Máte to někdo podobně? Říkám si, že není možné, abysme nic neušetřili

Nechapu vas. Taky mam rada kvalitni jidlo, kvalitni vino. Uvedom si, ze bio se nerovna vzdy kvalita. Kolikrat je lepsi si najit dodavatele masa, ktery sice nema certifikat organic, tedy bio, ale vim, jak zvirata chova atd. Obleceni se da dnes krasne koupit za hubicku ve vyprodejich, ale zase, to si muzu dovolit, kdyz mam nasetrino a ne, kdyz ziju od vyplaty k vyplate, protoze to si pak tezko muzu dovolit koupit veci na pristi sezonu. Za plnou cenu to dnes vazne kupuje jen blazen. Rada si zajdu do restaurace, ale cena se musi rovnat kvalite. Takze radsi nez chodit na kazdem vylete na neco, co jsem schopna si uvarit doma taky, ale poctive, si zajdu obcas na neco opravdu luxusniho, co si doma jen tak neudelam. Nechapu, jak muzete tolik penez rozfofrovat a to ja jsem opravdu na jidlo narocna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
7.1.18 14:12
@srpen89 píše:
Ale my mame opravdu vysoky měsíční prijem a presto ušetřím max. 10 tisic. Nemame zadne pujcky, leasingy ani hypoteku. Nezereme kaviar ani svickovou, nepijeme sampansky ani archivni vina. Obedvame v závodních, školních a skolkivych jidelnach, nebo u benzinivych pump. Vecer následuje rychla večeře. Trstoviny, omáčky, karbos sekana, gulas atp. Znackove obleceni, ani kosmetiku nekupuji, neujizdim na kabelkach, botach ani ničem jinym. Rada ochutnavam nove veci, takze občas si koupime neco dobryho, drahyho. Do restauraci nechodime, jen vyjimecne. Jednou za rok zahranicni dovolena (evropa, zadna exotika) Tak kde jsou ty prachy :nevim:

buď ten příjem není z pohledu jiný tak vysoký, nebo je někde chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
7.1.18 14:22
@Jana525 píše:
Rada si zajdu do restaurace, ale cena se musi rovnat kvalite. Takze radsi nez chodit na kazdem vylete na neco, co jsem schopna si uvarit doma taky, ale poctive, si zajdu obcas na neco opravdu luxusniho, co si doma jen tak neudelam. Nechapu, jak muzete tolik penez rozfofrovat a to ja jsem opravdu na jidlo narocna.

Takže na výletech nejíte, nebo si vozíte řízky v celofánu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
7.1.18 14:22
@Anonymní píše:
Dobrý den, raději anonymně, protože se stydím… S chlapem name dohromady příjem 45000 Kč měsíčně, měsíční náklady na bydlení jsou cca 11000, benzín 5000 Kč… Takže nám měsíčně zbývá 29 000 Kč a my z téhož sumy nic neusetrime :(. Jsme 2 dospělí a 1 dítě skolkoveho věku. Je tedy pravda, že se neomezujeme. Ale na dovolene nejezdime, max na nějaké výlety… Máte to někdo podobně? Říkám si, že není možné, abysme nic neušetřili

Já tedy přiznám, že tomu rozumím. Ono se to zdá šílená suma, když člověku zbyde 29tis, ale záleží také, co vše je započítáné do těch nákladů. 11 za bydlení je i s poplatky? Co internet, telefony, výbava bytu, oblečení, jídlo,… Nebo platíte ještě něco pravidelně krom toho? A potom samozřejmě jídlo - vaříte, nebo si jídlo kupujete? Máte nějaké další náklady na dopravu, nějaké domácí zvíře? Máte mimořádné výdaje třeba na dům? To je velký rozdíl proti bytu…chtělo by to vše nějak sepsat, uchovávat si účty atd a třeba přijdete na to, kam peníze „mizí“. ALe sama vím, že třeba 6 tis mi zní jako velká částka, ale ve skutečnosti je to nic, když se to rozpočítá na dny, tak 200,– se utratí hned…u nás jsou třeba obrovské takové ty jednorázové náklady, ale jsou každý měsíc - jednou ten potřebuje boty, pak bundu, pak se rozbije počítač, pak něco s autem atp…každý měsíc počítáme min. 5tis na mimořádné výdaje a každý měsíc mimořádné výdaje jsou. Ale je pravda, že máme 3 děti.

Příspěvek upraven 07.01.18 v 14:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
7.1.18 14:23
@Bábrdl píše:
Nevím. Takový životní styl, co popisuješ, prostě stojí tolik peněz, co popisuješ. :mrgreen:

Já mám taky pocit, že si nijak zvlášť neužívám. :nevim: Dům máme svůj, hypo na byt máme, ale to se téměř celá splácí z pronájmu, do toho ještě pronajímáme můj byt.

Ale když pak čtu, kolik utratí nějaká samoživitelka s dvěma dětmi, je mi jasné, že si užíváme dost. Jen nám to tak nepřipadá.

Ted nevim, jaky zivotni styl myslis :think: Cetla jsi dobre muj predchozi příspěvek? Nic extra nenakupujeme, a presto utratime nekolik desitek tisic mesicne a ja nevim za co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
7.1.18 14:28
@Burj Chalifa píše:
buď ten příjem není z pohledu jiný tak vysoký, nebo je někde chyba.

Moc se mi tady nechce psát ta částka, ale je to o několik desitek tisic vic, nez pise zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
7.1.18 14:29
@srpen89 píše:
Ted nevim, jaky zivotni styl myslis :think: Cetla jsi dobre muj predchozi příspěvek? Nic extra nenakupujeme, a presto utratime nekolik desitek tisic mesicne a ja nevim za co.

Za tvůj životní styl. I můj. Za životní styl lidí, kteří utratí tolik, co ty. :nevim:

Pokud chceš výslovně vědět, za co utrácíš, tak si musíš psát seznam. Ale zřejmě utrácíš za svůj běžný život. Ony narostly platy, a le i ceny. takových lidí, co nechápou, kam ty peníze mizí, když nežijí nějak zvlášť luxusně, je hodně. Třeba já. :lol: Prostě to naskáče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
7.1.18 14:33

@Bábrdl
já Ti rozumím a souhlasím např. částka za jídlo na rodinném výletě 1000kč je hned a to jako není žádná restaurace s Michellinskou hvězdou. Ono to skáče už jen na pití. Taky pamatuju doby, když jsem byla s holkou sama a na výlet se jelo s krabičkou svačiny a vodou z domava. No ale už se mi nechce, nemusím, tak to nedělám no a takhle to skáče položku za položkou. A pocit luxusu ala kaviár teda fakt nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
7.1.18 14:40
@Bábrdl píše:
Za tvůj životní styl. I můj. Za životní styl lidí, kteří utratí tolik, co ty. :nevim:Pokud chceš výslovně vědět, za co utrácíš, tak si musíš psát seznam. Ale zřejmě utrácíš za svůj běžný život. Ony narostly platy, a le i ceny. takových lidí, co nechápou, kam ty peníze mizí, když nežijí nějak zvlášť luxusně, je hodně. Třeba já. :lol: Prostě to naskáče.

Ale jo, nerikam. Nekupuju sunku za 15, jogurty za 8 nebo testoviny za dvacku, ale zase na druhou stranu nezereme svickovou. Pro malou nakupuju veci v bazarcich, f&f, c&a, pepco, protoze mi prijde uplne zcestne kupovat ctyrletymu diteti tricka za 500 :zed: Proste nevim. Ted od ledna jsem si rekla, ze si budu davat kazdy mesic na stranu dalsich 10 tisic. A nesahnu na to, i kdyby jsme meli jist suchej chleba, tak na to nesahnu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
7.1.18 14:46
@lamicina píše:
@Bábrdl
já Ti rozumím a souhlasím např. částka za jídlo na rodinném výletě 1000kč je hned a to jako není žádná restaurace s Michellinskou hvězdou. Ono to skáče už jen na pití. Taky pamatuju doby, když jsem byla s holkou sama a na výlet se jelo s krabičkou svačiny a vodou z domava. No ale už se mi nechce, nemusím, tak to nedělám no a takhle to skáče položku za položkou. A pocit luxusu ala kaviár teda fakt nemám.

No právě. Člověk má pocit, že žije tak nějak „normálně“, ale i to „normálně“ je docela drahé. :cert: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák