Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A jak jste to měli předtím, než se vám narodilo dítě? To taky celé víkendy proseděl doma a nebo byl jiný?
@Michaela111 Ja si po tom vsem rikam, ze vlastne ani nevim proc sem si ho vybrala.
Co sem na nem videla? Driv mel chut do zivota, byla s nim zabava, umel me rozesmat.Ted me dokaze jen nas…nastvat a vytocit k nepricetnosti.
Hrozne spohodlnel.Driv pomahal s nadobim s varenim.Ted je toto na me, kdyz mam tu dovolenou, ze jo. Skoda, ze nejde vratit cas. Poznaly jsme se nahodou. Vratit cas, radsi bych si zlomila nohu, jen abychom se nepotkly. ![]()
Ten cas s rodinou mi prijde nesmirne dulezity. Prace a i ti kamaradi jsou taky dulezity, teda pro me ano. Nechtela bych byt odrizla od okoli. Nicmene hodne zvaz svoje moznosti, ptz ono tech spokojenych rodinek venku neni zas tolik jen ti prijde, ze je vidis vsude. A fakt te chapu, ja jsem se strasne bala, ze budem o vikendech pecivalit doma a na stesti ne.
Anonymni, musis mu proste dat motivaci, aby s vami chodil ven. S kamaradama ho to zrejme bavi, s tebou ne. Kam chodivaji s kamaradama?
Opustit ho je blbost, budes na tom hur. Na opousteni jsou jine duvody, nez ze se nudi s malym ditetem
@Anonymní píše:
@Michaela111 Ja si po tom vsem rikam, ze vlastne ani nevim proc sem si ho vybrala.Co sem na nem videla? Driv mel chut do zivota, byla s nim zabava, umel me rozesmat.Ted me dokaze jen nas…nastvat a vytocit k nepricetnosti.
Hrozne spohodlnel.Driv pomahal s nadobim s varenim.Ted je toto na me, kdyz mam tu dovolenou, ze jo. Skoda, ze nejde vratit cas. Poznaly jsme se nahodou. Vratit cas, radsi bych si zlomila nohu, jen abychom se nepotkly.
Jak dlouho jste spolu byli předtím?
Anonymní, tak si vyjdi ty
Já vím, že ti jde o to, aby byl s váma, ale myslím si, že on asi nemá tušení, co to je být sám s dítětemm, možná, kdyby zkusil hlídat dvě hodiny, co ty si zajedeš na nákupy, že by to pochopil..
@Michaela111 píše:
U nás je to úplně stejně, ale bohužel.. Muž si nepohraje se synkem ani doma, natož aby s námi šel někdy ven… nikdy ho nepřebalil, neokoupal, nenakrmil, neuspal.. Doma taky nic nedělá. Dospělo to do takové fáze, že zjišťuju, že je nám vlastně asi líp když doma ani není (podnikáme výlety s dětma místo něho s kamarádkou která je na tom podobně - jsme se tak „našly“ - za což jsem ráda )..
je to smutné, no.. Ale jinak se máme rádi, je to škoda..
Hlavu vzhůru.. Člověk to vždycky začne víc řešit, když slyší od známých jak ten a onen tatínek se zapojují a věnují se dětem, když je ženská s dítětem venku a vidí ty rodinky nebo jenom samotné tatínky s dětma.. Vždycky jsou to takové tmavší a světlé chvilky.
Mně pomohlo zaměřovat se u něj na pozitiva - že si řeknu, proč ho mám ráda, proč jsem si ho vybrala za muže, s čím mi v poslední době udělal radost, že je hodný, není hrubián a dá se s ním domluvit.. Atd. A negativa se snažím zlehčovat.. Asi to není šťastný způsob, ale člověk to pak bere tak nějak líp (alespoň u mě to platí).
Tak tento stav mi příjde neskutečně smutný, muž nejenom, že nechodí se synem ven, ale ani si s ním nepohraje, nikdy nepřebalil, nekoupal, nekrmil, neuspával, doma nic nedělá, je ti lépe, když doma ani není… Tahle si já partnerský život absolutně nepředstavuji, ale ano, každy to má jinak, každý si svého partnera vybral sám.
@pikola píše:
Jak dlouho jste spolu byli předtím?
5let. Zadne neshody, odlisne nazory v zasadnich vecech.
Dite chtel on driv nez ja.Co jsem doma s ditetem, tak mam pocit, ze me vnima jako podradnou. Chova se jinak.
Odchazet kvuli tomu, ze je lenoch mi tajy prijde malicherny. Motivace sexem? Nebo dortikem na konci prochazky? Nebo nema rad treba vlacky, ze by jste sli na vystavu?? Proste ho nejak dostan ven, vymysli program a kdyz uvidi jak je malej stastnej tak pujde treba casteji.
@Anonymní píše:
5let. Zadne neshody, odlisne nazory v zasadnich vecech.Dite chtel on driv nez ja.Co jsem doma s ditetem, tak mam pocit, ze me vnima jako podradnou. Chova se jinak.
Asi jsi ho měla zapřáhnout rovnou od narození. Povolila jsi jednou, teď se akorát výmluví a má pokoj.. Ale tak někam asi někdy jezdite ne? Nebo co pořad děláte, když je doma?
Příspěvek upraven 14.11.15 v 22:32
@Ivettk já znám dva případy- jedna je moje švagrová, jedna moje známá, kdy vyloženě ženské tvrdí, že od toh je ženská na mateřské a dokonce se diví, když někde maminka chce něco po tatínkovi- přebalit, povozit, nekrmit nebo tak..
Takže se nedivím, když to tak berou chlapi, když to tak někdy vnímají samotné matky
@kvaček píše:
Anonymní, tak si vyjdi tyJá vím, že ti jde o to, aby byl s váma, ale myslím si, že on asi nemá tušení, co to je být sám s dítětemm, možná, kdyby zkusil hlídat dvě hodiny, co ty si zajedeš na nákupy, že by to pochopil..
Hlidal max hodinu, kdyz sem sla k doktoru, proste nekam, kde sem dite brat nemohla. A rikal, ze je to v pohode.Pry by klidne byl s deckem na rodicaku.
Jenze on by nepriznal, ze to je narocne.
@Anonymní píše:
Hlidal max hodinu, kdyz sem sla k doktoru, proste nekam, kde sem dite brat nemohla. A rikal, ze je to v pohode.Pry by klidne byl s deckem na rodicaku.Jenze on by nepriznal, ze to je narocne.
pošli ho na ten rodičák
Zakladatelko - můžu se zeptat, kolik je zhruba muži let? ten můj je totiž starší (o 14 let ode mě) a společný syn je jeho první a vytoužené dítě.. Ale tím jak měl prostě dlouhodobě „zajetý“ svůj život, tak prostě tu životní změnu - mít dítě asi nepobral.. Tak jestli to třeba nebude i váš případ.. Tak to má i kamarádka - s chlapem naprosto v pohodě, dlouholetá láska - dokud se nenarodilo dítě.. Pak už jen dusno. Taky možná někteří chlapi špatně nesou tu situaci, že už tady nejsou jen oni a že je pro nás to dítě na prvním místě - a nemůžou to zkousnout.. Ale těžko říct
..
U nás je to taky tak jako u vás doma- nechci ho nutit, chci aby sám chtěl. Ale toho se asi nikdy nedočkám. Tak mu říkám, že na to pěkně doplatí a aby jednou nelitoval, až k němu malý nebude chtít jít.. To už bude třeba pozdě.. U nás je to pěkný maman už teď (možná to souvisí ale i s tím, že nemáme v okolí ani jednu babičku, nebo kohokoliv z rodiny)..
No jo no, klasický chlap..co nehlídá..
Určitě hlídal s tím, že bylo poklizeno, navařeno a s dítětem se díval na pohádky ![]()