Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Nepotrebuju nikam chodit, chci aby on mel potrebu jit ven se svym vlastnim ditetem.
@Anonymní píše:
Nepotrebuju nikam chodit, chci aby on mel potrebu jit ven se svym vlastnim ditetem.
to spadá asi do stejné kategorie jako „modré z nebe“… ![]()
Příspěvek upraven 14.11.15 v 22:48
Jo „dědkovatí“.. To sedí i u nás..
Vy už jste řešili spolu i případný rozchod?
Když píšeš že by chtěl kdyžtak střídavku..
@pikola píše:
No a kdy ho má teda hlídat, když ty nechces jít pryč? Chceš aby šel ven, ale dítě mu nedas, radši jdeš sama.. Neumyje nádobí, tak ho umyjes sama. Proc by to příště dělal, když nemusí?
No přesněěěě.
@Anonymní píše:
No ale když ho to samotného nenápadne, tak holt musíš ty. Ty něco očekáváš, ale když to není tak si o to neřekneš. Tak pak nebul, že to tak není. Většina chlapů tak nefunguje.
@kvaček píše:
@Ivettk já znám dva případy- jedna je moje švagrová, jedna moje známá, kdy vyloženě ženské tvrdí, že od toh je ženská na mateřské a dokonce se diví, když někde maminka chce něco po tatínkovi- přebalit, povozit, nekrmit nebo tak..
Takže se nedivím, když to tak berou chlapi, když to tak někdy vnímají samotné matky
Jo to je pravda, takových maminek není málo. Jestli jim to opravdu vyhovuje, neleze na mozek, nenervují se, nehroutí se, a naplňuje je být 24 hodin denně s dítětem a do toho dělat veškerý domácí servis, tak ok:) Já to ale neumím, ráda syna přenechávám (šikovnému) tatínkovi, ať si jej taky užije a dělám si svou práci u které se opět zregeneruji:)
@Anonymní píše:
To mi kamosky taky radi.Ale ja nevim, co bych cely den delala. Porad bych myslenkama byla u ditete.
tak a jsme u jádra problému.
souhlas s @pikola
To je jako že ve filmu jsi viděla prstýnek, k vánocům by jsi ho chtěla, muži rikas, jaký má kamarádka hezký prstýnek.. Myslis, že mu to dojde? Většině ne. Chceš aby šel s dítětem ven, ale samotného ho to nenápadně? Tak dítě oblikni, postav před něj a rekni, že sním má jít ven. Je i jeho. Usetris si tyhle očekávání a zklamání, že takovej není.
Já se muze nikdy neptala, jestli chce prebalit, pochovat, vykoupat. Je to nase dítě, na a starej se. Mě se tak nikdo neptal jestli to umím a jestli se mi chce ve dvě ráno vstavat.
Nebuď prostě měkká. Ale možná už je pozdě to dohanet.
Příspěvek upraven 14.11.15 v 22:59
@Ivettk jo, je, a upřímně, já jich neobdivuji, pokud to dělají dobrovolně.. Vidím to např. teď u babičky, která to takto celý život měal zavedené, kdy dědu obsakovala, když to tak napíšu, on ji ani kávu neuvařil, a teď na staré kolena, on si sedí v klidu v křesle a ona musí obstarat domácnost a vaření..
Na druhé straně jsem měla prarodiče, kdy děda byl zvyklý pomoct s dětmi, i uvařit kávu, udělat snídani a bylo to o nečem jiném. Nemohl jeden, udělal druhý..
@pikola Zakladatelka psala, že to po muži chtěla, aby šel s dítětem ven. A ten řekl že ne, že se mu nechce… To není jen nevyřčené toužebné přání..
U nás to bylo taky tak, vařím oběd, dítě se pokadilo, musím míchat, tak muže poprosím - prosím tě běž ho přebalit, ať se neoprudí, já nestíhám. A jaká byla odpověď? - „Ne“.
Debat o tomhle s ním proběhlo moc, pokud chlap nechce a příčí se, nucení tomu nepřidává.
@Michaela111 píše:
@pikola Zakladatelka psala, že to po muži chtěla, aby šel s dítětem ven. A ten řekl že ne, že se mu nechce… To není jen nevyřčené toužebné přání..U nás to bylo taky tak, vařím oběd, dítě se pokadilo, musím míchat, tak muže poprosím - prosím tě běž ho přebalit, ať se neoprudí, já nestíhám. A jaká byla odpověď? - „Ne“.
Debat o tomhle s ním proběhlo moc, pokud chlap nechce a příčí se, nucení tomu nepřidává.
No a šel míchat? No ale že nejde jednou, tak příště znovu. Já nevím, prostě takového může nemám, nenašla jsem si takového, nebo ho tak vychovala. Jsme na dítě sami dva, tak asi chápe, že aby mi nehráblo, tak je vhodné mi i pomáhat. Naopak odsuzuje chlapy, co to nedělají a většina chlapů u něj v práci doma makaj taky
a to jsou vysokoškoláci většinou, vydělávají dost peněz a stejně večer myjou nádobí, kdyz žena ukládá děti.
@pikola Ne, nešel míchat.. Ono je to těžko, každý chlap je jiný, taky asi i záleží jak byl k tomu vedený a ten můj teda bohužel a převychovat se mi ho nepodařilo..
Taky jsme na dítě sami dva. Všichni jsou moc daleko…
@Michaela111 píše:
@pikola Zakladatelka psala, že to po muži chtěla, aby šel s dítětem ven. A ten řekl že ne, že se mu nechce… To není jen nevyřčené toužebné přání..U nás to bylo taky tak, vařím oběd, dítě se pokadilo, musím míchat, tak muže poprosím - prosím tě běž ho přebalit, ať se neoprudí, já nestíhám. A jaká byla odpověď? - „Ne“.
By mel tu plinu lipnutou na hlave a to nejsem hysterka.