Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Berousik Já to kojení fakt nebudu za každou cenu hysterycky přemlouvat
Když jsem tady četla některé ty ženské, tak chcou hrozně kojit a vůbec jim nevadí, že se půl roku pořádně nevyspaly a nikde nebyly, protože chcou kojit-jakó nejsem piky piky ![]()
Jojo, Lindi si to užila. Ještě mi stihla napsat, že měla kontrakce po 5 minutách, skoro po celou dobu. Uplně vím, co prožívala ![]()
Však ona nám to pak popíše ![]()
@Mimise Tak to jí máš špatně vycvičenou. Jednou takhle u toho byla moje máma, babička a sestřenka. Byli jsme domluvení, že přijedou po obědě na návštěvu. Tchyně o tom věděla, říkal jí to muž i já a i ona sama si na to vzpomněla, když tady seděla ještě s babičkou (to je slovní kulomet-to řekla moje babička
), tak povídá, že už půjdou, když čekáme návštěvu. Pak mi mamka píše, že teda vyjíždí, tak jsem jí to i oznámila, že tady budou tak za třičtvrtě hodiny. A ona nic. Seděly tady obě dvě a čekaly, až přijedou. Přijely a oni ne že by se konečně od rána sbalily a vypadly, ale seděly tady s námi a žvanily o volovinách. Bábí vykládala nějaký historky, který stejně nikdo neposlouchá. Matinka se furt musela k něčemu vyjadřovat, museli jsme jí asistovat při výběru rtěnky z Avonu, poslouchat jak to má těžký v práci apod. Pak se zvedla a začala mi ordinovat opět v kuchyni. A moje mamka mi říká, ať jí jdu pomoct. Jsem jí jen odpověděla, že se na ní můžu z vysoka vysr… Já tady měla návštěvu a když mám návštěvu, tak si neuklízím v kuchyni, ale povídám si. No pak to naši vzdali a jeli domů. No a potom se milá tchyně konečně uráčila, zvedla prdel a vypadla. No asi si dokážete představit, jaký tóčo pak bylo doma s chlapem, když jsem nadávala.
@Berousik no to je těžky mě je zase blbí ji říct ne k nam nepudeš. Ale budu muset po porodu nějak zakročit. Můj má velkou rodinu a jestli k nám každej poleze tak se z toho zbláním.
@Talunka To já tě tady nebudu přemlouvat
To musíš dle svého uvážení
Ale s tím kojením si hlavu nelámej. Já třeba už dopředu vím a všechny na to upozorňuju, že dlouho kojit nebudu. Mám velký prsa a bolí mě i bez kojení, takže se nehodlám strhat, protože si někdo myslí, že není nad kojení. Budu se snažit vydržet to tak aspoň půl roku, ale když to nepůjde, tak se nezblázním.
@Talunka Tyyyyyyyyyyyyy jo, to je normálně baba jaga už od pohledu
já bych se jí bála ![]()
@RadkaCh Když ju poslouchám jak ječí, tak asi dudlík brzo dostane ![]()
Já budu ráda, když budu ještě kojit nějaký ten týden
Mamina mi říkala, že mě taky kojila jen 3 týdny po porodu.Pak mi nestačilo, tak Sunar a nějaký suchar v mlíce-co jiného tenkrát, že ![]()
@Tůmička Je to škaredě, ale jedna kamoška se mě ptala, když mě s ní viděla na pivních slavnostech (potkali jsme se nezávisle, ně že byli s nima
)jestli je hospodská vymetačka. Prý tak na ni působí.
Já když ji viděla poprvé, tak jsem si ji taky představila u stolu s piviskem v nějaké pětkové hospodě ![]()
@Talunka Vždyť však, ono to těm dětem stejně nic navíc nedá. Nejdůležitější je stejně úplně to první mlezivo, v něm jsou ty důležitý látky.
@RadkaCh No moje máma tchyni ještě neviděla za tu dobu a ani ji vidět nechce. Vždycky když ji vykladam co zase udělala tak říka že ji vidět nepotebuje.Ale tchyně pořád jak s náma pojede k našim až tam pojedme a až naši přijedou že přijede taky.Ale mamka na ni neni zvědava těší se na nás a ne na to aby se bavila s ní. Takže to vždycky tajime že přijedou a pak ji to akorát řeknem že tady byli.
@Mimise Ta moje ji viděla 3×. Jednou s námi byla u našich doma, protože jsme měli cestu kolem, tak jsme se tam teda stavili. Tak ji moje rodina viděla, všichni si udělali názor (od toho mého se moc neliší, babička ho má ještě horší než já
) a její společnost určitě vyhledávat nebudou. Ještě se uvidí letos min. jednou, protože se budeme s mužem brát, tak doufám, že to proběhne v klidu. Já ji tady mám každou sobotu a začne se oteplovat, takže to budou zase celodenní návštěvy, ale to jí bude muset skončit, mám jen jedny nervy.
@RadkaCh mamka ji vidět ani nechce. Takže taky plus.No moje naštěstí pracuje takže je v práci takže jezdi až večer nebo o vikendu. Mít ji tady celej den tak mám všechny vlasy na hlavě šediví. Jako ona je někdy fajn na pokec někdy se s ni da mluvit, ale s těma svyma kecama mě dokaže vytočit na maximum. A to nemuluvim o tom kdy jsme se dozvěděli že čekame holčičku to se mohla pominout chtěla kluka tak mi to davala pěkně sežrat.
@Mimise To já s ní taky pokecám, ale už si ji držím od těla. Ze začátku dělala nějaký dusno, ale to ustalo a já hloupá nabyla vědomí, že už je to snad v pohodě, že se smířila, že už není u syna na prvním místě ona, ale já (on žádnou jinou nikdy nepřivedl, jenom mě), že si budeme věci dělat po svým atd. A tak jsme spolu prostě v pohodě vycházely. Jenže jednou se muž omylem v menší výměně názorů prokecl, že mamka říkala a nakonec jsem z něj vysoukala, že maminka mu posílá smsky, ve kterých na mě nenechala suchou jedinou nit a všelijaký citový vydírání, aby se se mnou rozešel. No od té doby si s ní povídám, ale jen o blbostech.
Jinak prohlásila, že kdyby nemusela z práce domů kvůli psovi (bydlí v bytě, naštěstí v jiné obci), tak by se cestou z práce stavila každý den. No to víš, že jo. Horší je, že pejskovi bude letos 12 let a tabulkově mu víc nedávají, je sice zdravej, ale věčně tady bohužel nebude.
@Talunka tak tvá tchýně je od pohledu, ehmm, opravdu zajímavá
taková jak kdyby neuměla do pěti napočítat, přitom je to takovej živel ![]()