Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No ženy mě přišlo taky o litra míň, docela by se teď hodil, jelikož i já už stihla penízky za únor rozházet, hned v den co přišly mi odcházely trvalé platby, poplatila jsem co jsem měla nakoupeno na aukru, vše ohledně mimíse, udělali jsme velikej nákup, poslali další splátku rodičům za kuchyň a teď mi tam zbývá tak akorát na jídlo, manželova výplata dopadla stejně, kupujeme teď matrace, takže na jeho účtě je taky veselo ![]()
jinak co se týče termínů vyplacení neschopenky, tak to začalo hezky 10. a teď už to bylo 20. pokaždý mi to chodí dýl a dýl, asi nemusíme nic platit, jsme všichni úplně bez závazků ![]()
@Šalvějka No tak já jsem poplatila telefony, internet, doplatek za elektřinu, natankovala auto, včera jsem koupila tlakoměr, nakoupila, dneska ještě přišel milému dárek k narozeninám, poslala jsem 2000 na vedlejší účet a nemocenská v pr…
Já jsem taky doma asi od 11.týdne a taky už je mi to dlouhý doma.. @Šalvějka @Šalvějka no jako já byla naštvaná, protože v únoru přišly koruny včas, takže mi z toho odešly platby, ale teď jak přišly pozdě, tak mi platby odešly ještě z té minulé nemocenské, takže jsem neměla už na jídlo. To jsem byla fakt naštvaná. A s mateřskou to nebude lepší a pak rodičák - no to se máme na co těšit jako. Doufám, že do té doby se to nějak uklidní
Hele holky, když jsme u toho, já jsem si počítala mateřskou, kolik budu mít a mě vychází stejně jako nemocenská.. je to možný???
@Tůmička co jsem četla tak je to cca 70% průměrné hrubé mzdy, takže to tak nějak vychází jako nemocenská asi ne? ![]()
@LadyAndy no právě že pokud je to 70% z hrubé mzdy, tak mi to vychází víc než nemocenská ![]()
My teď v březnu: manžel svátek, tchán narozky, babička narozky (70), nevlastní tchán narozky, můj táta svátek i narozky… no vyloženě se hodilo mít o litr míň ![]()
@Tůmička a jak jsi to teda počítala, že to vyšlo stejně jako nemocenská??
@LadyAndy na kalkulačce na netu.. spočítala jsem si přesně příjmy za loňský rok
@Tůmička aha, právě nevim z čeho přesně ten průměr dělaj…
se asi radši nechám překvapit ![]()
@Tůmička no ta mateřská je víc než nemocenská, mateřská je 70 procent z hrubé mzdy, jen si nejsem jistá z kolika měsíců zpětne to vypočítávají já jsem si spočítala, že mi to udělá o 2000 víc než nemocenská, pak mi to počítala kamarádka, dělá na sociálce a má právě na starosti vyplácení a počítání dávek, jako je mateřská, hmotná nouze atd. tak se na to docela těším, ale jak říkáš, vyloženě se těším na to, jakým stylem bude chodit, ale mám radost že už nebudu mít vycházky, to si ještě užiju trochu večerního společenského života ![]()
@Šalvějka Jo, už jsem si to taky spočítala a vychází mi o 2tis. víc než nemocenská
už se taky strašně těším. Ještě před porodem navštívit nějakou společnost, kulturu a tak. Kdy ty nastupuješ? Tipla bych 2.5.? Já nastupuju 9.5. takže už jen měsíc a půl a mám volno ![]()
Já teď čekám na mužíčka, až se mi dovalí z práce, přinese mi voděodolnou řasenku a míříme do vedlejšího města do Aquaparku
jsou tam jen dva tobogány a jeden takový ten s těma kruhama - ten si sjedu jestli vyjdu ty schody nahoru
pak zkusíme proud, na chvilinku vířivku, zaplavčit.. jéééé, já se tak těším
to bude taková paráda. Voda je tam sice studenější, ale na to je mi fuk
hlavně že si ulevím od té bolesti zad v tom bazénu. Koupila jsem si i ty ochranné tampony na doporučení od dr.
@Tůmička jeeeee ty se máš. Taky bych jela plavčit. Mě čeká nádobí v dřezu a kafe s tchyní. a ještě se chystám vytírat abych zítra nemusela vubec nic a mohla se hrabat ve věcičkách pro malou.
@Šalvějka já nastupuju na mateřskou 7.dubna- to už mám za pár
taky se těšim až nebudu mít vycházky, ale na moc společenských akcí to teda fakt nevidim- každej den je dost znát- ještě před měsícem to bylo v pohodě, teď už sem ráda že sem ráda a za další měsíc už se sotva někam hnu ![]()
@Tůmička jedete do Děčína??
tam je prej supr aquapark, my tam ještě nebyli- jezdíme do Liberce do Babylonu, ale do Děčína jezdíme v létě do tech termálních bazénů vedle Kauflandu- tam je to super
(jen trochu hlava na hlavě) už aby bylo léto
ikdyž nevim jestli to letos bude na to svlíknout se na veřejnosti do plavek
myslim že letos to bude spíš na nějaký soukromý koupání u rodičů v bazénu ![]()
@LadyAndy No však jo, to je vedle Kauflandu
dala jsem si dvakrát tobogán na tom velikém kruhu a pak jsem se z něj nemohla dostat, tak mě musel Tomáš vyklopit
bylo to super. Trošku jsme si zablbli ve vodě, pak venku v tom proudu jak je dokola.. pak na chvilku vířivka (ale seděla jsem mimmo bublinky).. fakt to nemělo chybu. Zase brzy pojedeme. Ale ten tobogán byl takový zvláštní
jak to vždycky houplo do zatáčky, tak mi nadskočilo břicho
se mi líbilo, jak na mě všichni koukali.. mám opravdu jen bříško a trošku mi vyrostla prsa..