Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Šalvějka Jsi to obrátila
když jdeš z práce, tak si můžeš vybrat jestli 6 nebo 8. Ale když jsi na nemocenské tak jdeš automaticky 6 ![]()
@Tůmička ježiš, ty máš zase něco extra
chudáku, no třeba to jen neunesl žaludek, třeba je to teď v těhu když už máš bříško na něj hodně těžký, zkus třeba sodu, nebo rennie, to by taky mohlo pomoct, snad to nebude žlučník, to by nebyla už taková sranda.
@Tůmička píše:
@Šalvějka a kolik bys jako jinak brala, kdybys šla 6 týdnů? přeci taky těch 70%.. to je stejný ten výpočet..
joo tojoo, ale při té 8týdenní variantě si ukrátíš tu nemocenskou, defakto je to jedno, mám to od té kamarádky, volala jsem jí, abych netvrdila kraviny ![]()
@Šalvějka Dala jsem si mátový čaj a už dobrý
nějak mi ta klobása nesedla no. Asi byla moc těžká. Ale naštěstí jsem to zažehnala. Ono je to fakt v podstatě jedno, jen mě se třeba víc vyplatí jít těch 6 týdnů, protože ji budu brát o 2 týdny déle pak.. sice by se mi líbilo jít už za měsíc na mateřskou, kvůli těm vycházkám, ale to ještě vydržím ![]()
@Tůmička no a mě zas řekla opak, tak já nevím, asi to nechám na doktoroj a bude
zkusím se ho na těch 8 týdnů zeptat a uvidíme co nám řekne ![]()
@Tůmička píše:
@Šalvějka Dala jsem si mátový čaj a už dobrýnějak mi ta klobása nesedla no. Asi byla moc těžká. Ale naštěstí jsem to zažehnala. Ono je to fakt v podstatě jedno, jen mě se třeba víc vyplatí jít těch 6 týdnů, protože ji budu brát o 2 týdny déle pak.. sice by se mi líbilo jít už za měsíc na mateřskou, kvůli těm vycházkám, ale to ještě vydržím
tak toje dobře že už ti je dobře ![]()
tak tak, taky bych to chtěla využít hlavně kvůli tomu, že by mi skončily ty vycházky ![]()
@Tůmička ty nekoukáš na zprávy?- Kdo ví co do tech klobás dávaj
neé-dělám si srandu- tak občas člověku asi něco nesedne, kor ted že
hlavně že ti je už líp, já si dát mátovej čaj tak se spíš pobleju
![]()
My dneska měli palačinky s tvarohem s jahodama- mnam mnam ![]()
A teď mám děsnou chuť na chipsy a pivo (v těhu jedno lepší než druhý
) ale mám smůlu- ani jedno doma nemáme
![]()
@LadyAndy To byly domácí klobásy.. ještě to krásně vonělo tím ohýnkem
mě právě mátový čaj strašně pomáhá, když mám problém se žaludkem. Já budu dělat v neděli k obídku zapečené palačinky s tvarohem a marmeládou
to máme moc rádi. Jen je to pracné, tak to nedělám často. A v neděli čekáme návštěvu - mojí rodinku, tak budu dělat tiramisu zítra večer, jestli ho teda neudělá Tom, až budu v tom německu
@Tůmička to mi povídej- jsem ty palačinky smažila hodinu
z litru mlíka, ale byly luxusní ![]()
Mno mátovej čaj pomáhá snad každýmu, ale mně se z něj zvedá žaludek i když mě zrovna nebolí- nějak mi ta máta a čaj nejdou dohromady ![]()
Tiramisu je taky mnamka, ale to z mascarpone, to z pomazánkovýho másla (dělá tchýně) mi přijde těžký- jako taky dobrý, ale neni to vončo ![]()
A vůj umí udělat tiramisu?
to je dobrej ![]()
Tak jsme zpátky z večerní nečekané procházky. Utekl nám pes. Můj ho málem zabil když jsme ho našli. Navíc teď pije kvuli otmu jak byl dneska na tom pohřbu. Je z toho uplně hotovej.Tak se zavřel do sklepa s pivama a montuje ten pult.Tak tady sedíme s Nelinkou a nejraději bych si dala nějakej tvrdej. Vínová moc nejsem ale sednout si ke skliničce tulamorky to by bylo vono ![]()
@LadyAndy Hele tak já dělám z pomazánkovýho másla a těžký teda fakt neni
dávám 1:1 máslo a smetanu ke šlehání.. nám nechutná
tak není to nic těžkého
@Mimise pěknej den teda ti povím..
Zajímalo by mě, jak je na tom Lindii… po tom císaři. Kdy je asi pustí domů. A Táni se tu taky dýl neukázala, snad jsou s malou v pohodě. Asi je zlobí to kojení ![]()
@Tůmička No je mi ho líto. Je z toho špatnej tomu jeho bratranci bylo 23 a měl všechno před sebou. Ještěže já jsem tam nemusela.No Taky jsme na ně dneska myslela jak se asi mají s Elenkou. A Táni má určitě plno práce s Eliškou takže se nedivím, že tady ani není. Však počkej až budeme rodit my ![]()
No tak mi moje draha dcera narvala nohu pod žebra a to je teda bolest. ![]()
@Mimise 23?
ty jo, to je potom drsný, když je to někdo mladej
![]()
@Tůmička já ho z toho pom. másla jedla jen od tchýně a to netušim jak ho dělá, ale pěkně to zaplácne žaludek, z toho mascarpone je to takovej lehoučkej krém… ale tech receptů je mraky, určitě máš jinej než tchýně ![]()
Taky se těšim na fotky od Lindii
ale jestli porodila v úterý ráno, tak nejspíš bude určitě ještě v nemocnici si myslim..
a Talunka má teď určitě jinou zábavu ![]()
@Tůmička píše:
Zajímalo by mě, jak je na tom Lindii… po tom císaři. Kdy je asi pustí domů. A Táni se tu taky dýl neukázala, snad jsou s malou v pohodě. Asi je zlobí to kojení