Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ženy mám technickej dotaz. jsem na pracaku protože ja krava odešla z prace kvuli tchyni a 14 dni na to zjistila že jsem těhotná. jenže mi na socce řekli že bych se vlezla do te jejich lhuty pokud bych měla termín v květnu ale ja ho mám přesně o měsíc později. A ted mi šrotuje v hlavě, kdybych ukecala doktora aby mi napsal že ten termín mám v tom květnu jestli na to přijdou že jsem rodila až v červnu nebo ne. Protože se o rodičák žáda potom samostatně. Nechci přijít o peníze kdyby to šlo nějak obejít. Nevíte něco?
Ted jsem se dočetla, že je na kdybych ho překecala tak by mi to napsat mohl, a že ty papiry maji jen na socialce takže by z toho teoreticky žadnej pruser on mít neměl. Jenže v těch jijich zas tabulkách aby se prase vyznalo!!!
![]()
@Mimise Na to bacha. Ojebat to nejde. Protože kdyby ti pak na to došli, tak by ti nedali prachy nebo když už bys nějaké měla, můžou je po tobě chtít zpětně vrátit. A pokud jsi na pracáku, tak ti rozpočítají rodičák na 4 roky.Je to vcelku složité a pěkně na pytel! Já to mám taky úžasné! OSVČ půl roku, pak 9 měsíců zaměstnaná a teď pracák. Dostanu to absolutní minimum-prvních 9 měsíců od narození malé 7.600,– nebo jak to je, a pak 3.800,–.Super, ne? A to ještě kdo ví, protože papíry dostanu až ve čtvrtek a když jsem se ptala předběžně, tak mi ty úžasně přestárlé ženské s trvalou na soc. řekly něco, co jsem sice nepochopila, ale udělám to dle jejich rozkazů. MAteřskou před rodičákem nedostanu vzhledem k mé prac. minulosti, ale musím o to zažádat, aby mi poslali zamítnutí, a na úkor toho zamítnutí mi vypočítají rodičák, který nebude nic moc. Takže pak můžu doložit příjem manžela atd. atd. Takže jsem z toho Goro, ale už to začínám chápat! Prostě nejsem černá kofola, abych měla na něco nárok a nemusela hlavně kvůli tomu podstupovat takové ofic. kroky! ![]()
@Roluda Ahojky.Ale diskutovat s náma i tak můžeš.
Tato diskuze byla založena právě na úkor těch maminek 21.století, které jsou až někdy zlé, jak všechno dodržují a běda tomu, kdo je proti jejich názoru! ![]()
@Mimise urcite by se na to prislo, pak bys mela jen starosti..
@Talunka pak ze si clovek variantu rodicaku muze vybrat co?
je to hruza..mne kdyby nezamestnala skoro pribuzna, tak jdu taky na 4 roky, takhle sme to vychytali a ja ted budu brat PPM a pak rodicak na 3 roky, ale vytrpeli sme si pred tim sve, taky bych mohla vypravet,. ![]()
@Talunka diky, no ja jsem dle par maminek v okoli hooodne zla matka
nenosim na rukou, neuspavam… proste jsem malyho naucila na postylku
polozim a jdu a mam klidecek. Sakra, vzdyt si ho zaslouzim ne?
@Talunka No právě tady v jedne diskuzi ženská spala že je to jen na doktorovi co mi napíše do papiru pro socku. Myslíš že by na to mohli nějak dojít? Sakra to je v pytly!!Kdybych měla termín 12 května tak by to vyšlo krásně ale doktor mi napsal 12 června. Tak pořád spekuluju jak to udělat abych nepřišla o ty peníze. Jinak to budu mít uplně stejně jako ty. Dostaneme uplny almužny.
@Roluda ahojda,jasny, prece neni dalsi handicap, ze uz ma vetsi ditko
klidne diskutuj
jinak kransej chlapecek co mas v profilovce
a koukam, ze mas hubnouci metrik, jen co to pujde, pridavam se do party ![]()
@Lindii Já už vidím, že to bude nějaké něco fajného. Ona se totiž ani nezeptá, jestli něco potřebujeme. Chci chůvičky. Našla jsem si za 11 stovek.Tak to by určitě nekoupila. Už prý začala plést! No nervy moje! když vidím ty její slušivé pulóvry a čepičky, co si plete na sebe, tak přemýšlím, že jí ty Burdy z roku 86 spálím! nebo aspoň vyškubu ty stránky s dětskýma věcma.
@Lindii diky, je to nas poklad ![]()
No snazim se, musim, sice jsem po porodu sla na svou vahu, ale mam moc hodne dite a tak jen zeru ![]()
@Mimise nedelej to a pochybuju, ze i dr. by s tim souhlasil, socka na to pak muze prijit, kdyz se v tom budou chtit stourat a prcka nikam neschovas..nahoda je blbec no ![]()
@Talunka píše:
@Lindii Já už vidím, že to bude nějaké něco fajného. Ona se totiž ani nezeptá, jestli něco potřebujeme. Chci chůvičky. Našla jsem si za 11 stovek.Tak to by určitě nekoupila. Už prý začala plést! No nervy moje! když vidím ty její slušivé pulóvry a čepičky, co si plete na sebe, tak přemýšlím, že jí ty Burdy z roku 86 spálím! nebo aspoň vyškubu ty stránky s dětskýma věcma.
@Roluda kolik si pribrala v tehu? No jako muzu ti rict, ze uz se tesim az si dam do tela nejakym cvicenim, sem uz cela povolena a bolava a ty kila s emi uz dobre nenosej..bud rada, ze mas hodne ditko ![]()
@Mimise Můj doktor je třeba absolutní hňup v tomto. Kamošku nevypsal na nemocenskou, když otěhotněla. A to dělá na interně, kde to spíš vypadá jako záchytka! Takže změnila doktora a on jí to hnedka napsal, prý není důvod čekat na to, až jí někdo ublíží nebo nakazí. Takže s mojim by to opravdu nešlo. A stejně i tak mi to píše nějak pozdě.10.3. mám termín porodu a až ve čtvrtek na prohlídce mi ty papíry dá…a prý ten rodičák můžeš dostat 8-6 týdnů před porodem. Mě už to hlava nebere…