Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Mate holky pravdu, ale podle me se bohuzel vse pozna az ve chvili, kdy spolu lidi bydli. Pokud ne, je to tak na 20% procent. Kdyz to nevyjde tak verim, ze se s dcerou zase nejak postarame. Ono kdyz to clovek nezkusi, tak to proste nezjisti. Ja jsem tak nejak nastavena na to, ze to za nejaky cas zkusime.
Spis me proste zajimalo, co si vyrikat, na cem se domluvit, at v tom mame jasno. Jako napr. Finance, uklid a co treba dal vyresit, at kvuli tomu nejsou zbytecne rozepre
no až už spolu bydlí, to někdy může být i pozdě… když jsou to jen dva svobodní bez závazků, tak proč ne… ale s dítětem nebo s dětmi je to jiné… už nejsi jen za sebe, ale musíš hledět i na to dítě/děti… je to těžší… proto bych radila zkusit si to společné bydlení nejdřív jen na nějaké dovolené… než po pár měsících společného bydlení zjistit, že se k sobě nehodíte… ![]()
Přesně jak píše @Regina Hero, ne že bych ti to přála, ale chtělo by to zažít krizovou situaci a poznat vzájemné reakce. Taky mám nového přítele, cca 4 měsíce a vídáme se podobně jako vy. Ale ted naposled jsme museli v nedělí ve 21:30 s dcerou na pohotovost, ani nezaváhal a že pojede se mnou, starší dcera šla k sousedce, s níže jsem záležitost konzultovala. Řekl, že když má starší, kde být, nenechá mě v tom. Ještě v čekárně, aniž bysme byly vyšetření, jen po zeptání, co jí je, mi dali papír k hospitalizaci. Pro mě totální šok, byla jsem absolutně mimo. Dokázal zachovat klid, obejmout mě a podpořit. Upřímně jsem ani nevnímala doktora, až druhý den mi došlo, co všechno nám hrozilo. Já byla nemocná, tak jsem s dcerou v nemocnici nezůstala, ona to naštěstí zvládla mnohem líp než já. Ale jemu jsem vděčná za podporu, jeho reakce, myslím, že exmanžel by takhle nezareagoval. Byla to krutá zkouška, ale mile mě překvapil. Ale toto bych vám nepřála, i když se to nejhorší nakonec nepotvrdilo
@Regina Hero nehrneme, poznavame. Jen jak uz jsem psala, chci se prave kvuli tomu, co uz mam za sebou pripravit na to, co je dulezite mit vyreseno. Finance, vychova deti, to urcite taky.
Prave proto tyto veci resim uz ted, abychom se pak netopili. Snazim se byt opatrna a predvidat, naplanovat. aspon do takove miry, co je mozne. Protoze vseho moc skodi ze.
@Regina Hero deti nema, rodinu planovali, ale rozvedli. Udajne si nasla jineho. O dalsich partnerkach mluvil taky. Otazka je co rekne jedna strana a co je skutecnost.
Opravdu se pro spolecne bydleni rozhodnu az ve chvili, kdy si budu „jista“ a pred tim si prave chci vyresit ty podstatne veci.
@jjelena to je nestesti ve stesti. to je svata pravda, zd v techto vecech nejvice druheho poznas. Bohuzel, vlastne bohudik, to nejde moc naplanovat.
A preju vam moc, at sis nasla pro sebe i holky, toho, ktery za to stoji ![]()
@Anonymní píše:
@jjelena to je nestesti ve stesti. to je svata pravda, zd v techto vecech nejvice druheho poznas. Bohuzel, vlastne bohudik, to nejde moc naplanovat.
A preju vam moc, at sis nasla pro sebe i holky, toho, ktery za to stoji
I já Tobě přeju to nej nej
A moc děkuju
Jo, krizové situace vyjasní vše raz dva… stačí i maličkosti…
Já tak na začátku taky mohla poznávat a srovnávat… byla to no skoro prkotina, ale mně to i tak hodně napovědělo… vyrazili jsme si spolu na kolech na výlet… nejdřív mi doma musel zalepit píchlé kolo, ujeli jsme pár kilometrů za město a já píchla znovu… tak šup, kolo vzhůru nohama, sundat duši, zalepit, nafoukat… uprostřed toho lepení se najednou zatáhlo a začalo pršet… já nervy skoro na pochodu, pamětliva reakce ex v podobné situaci… nepříčetný, naštvaný, sprostý, kolem mrsknul do škarpy a za vše jsem mohla já a odjel na fotbal… jak jsem byla zpracovaná od exe, čekala jsem podobnou reakci a ejhle, ona se nekonala… zachoval naprostý klid, jako by ani nepršelo, jako by to byla naprosto normální situace, že píchneš v tu nejméně vhodnou dobu a vlastně je to pohodička… zalepil kolo, dotlačili jsme ho o pár metrů zpět na pumpu, tam ho dofoukl, koupil mi kaštany v čokoládě a jeli jsme dál… za vtipkování, že už máme jen jednu poslední latu, tak ať si to píchání šetřím až na konec a podobně… jo, to bylo velmi příjemné poznání pro mne v tu chvíli…
A co zkusit tam s dcerou jet třeba na týden, deset dní. V té době už by i chodil do práce. Museli byste nějak víc řešit běžné věci.
Určitě mít předem vyřešené finance-kdo by co platil, nebo zda společné. Za druhé děti-jestli on po nich moc touží, chce je, nebo už nechce.To je hodně důležité.
Po nastěhování-kam dáš věci z tvého bytu? Co s tvým bytem? Aby si měla zadní vrátka.
Muj muz mi dal klice od bytu po prvnim rande! Je ale fakt, ze jsme se predtim uz dva roky znali (ne dobre, pouze povrchove)
@Regina Hero ano i takto bezne situace napovi, jaky clovek je a jak bude resit pripadne problemy.
@lasička1 jo to je urcite dobry napad, jed tam na delsi dobu. To urcite prohne. Dite by urcite chtel, ale zatim jsme to nejak neprobirali. Dekuji
@Anonymní píše:
@lasička1 no praci bych v tomto pripade musela hledat v jeho meste. Jezdime k nemu ted na vikendy. Predstavil me nekolika svym kamaradum. Utratu plati vsechnu za me i za dceru. K ni se chova moc hezky a svoje deti nema. Je to vsechno az podezrele dobre
Spíš mě zajímali konkrétní věci, které si vyjasnit, kdybychom spolu začali bydlet. Co a jak na čem je nejdůležitější se domluvit, aby nás to později nezaskocilo. Coz samozrejme muze, i kdyz se na tom domlvime.
Podezřelé to je, ale znám chlapy, kteří jsou super a opravdu měli jen smůlu a jsou v tomhle věku sami, takže bych neházela flintu do žita.
Vyřešila bych hlavně peníze a zbytek bych se snažila vypozorovat a až pak si s ním případně promluvit… záleží na tom, co by ti vadilo, já vždy nechávala chlapa, aby vařil, do kuchyně jsem se ani nepřiblížila, abych zjistila, jestli chce ženu jako partnerku nebo jako služku (já totiž strašně nerada vařim
).
@radkka no prave. Peknej, zajistenej, hodnej chlap v nejlepsich letech. Az moc divne, ale snad proste jen nemel stesti no
.
Jo to je dobry pristup. Ja uz si sice nabehla, ze obedy varim, ale on zas aspon uklidi kuchyn. No taky si musi otestovat, jestli se mnou neumre hlady
@Anonymní píše:
@radkka no prave. Peknej, zajistenej, hodnej chlap v nejlepsich letech. Az moc divne, ale snad proste jen nemel stesti no.
Jo to je dobry pristup. Ja uz si sice nabehla, ze obedy varim, ale on zas aspon uklidi kuchyn. No taky si musi otestovat, jestli se mnou neumre hlady
Se mnou by hlady umřeli, takže se museli najít ti, kteří rádi vaří
Kupodivu jich bylo dost ![]()
Zkus to, jak radil někdo jiný, odjeď za ním s dcerou třeba na 2 týdny a uvidíš ![]()
@radkka diky, tohle urcite casem probehne. Zkusim mu treba, jak bude v praci vytopit byt nebo neco
hned budu vedet, jak reaguje na krizove situace
@Anonymní píše:
@radkka diky, tohle urcite casem probehne. Zkusim mu treba, jak bude v praci vytopit byt nebo neco![]()
![]()
@Anonymní píše:
@radkka diky, tohle urcite casem probehne. Zkusim mu treba, jak bude v praci vytopit byt nebo neco![]()
![]()
No nápad to neni špatnej ![]()