Nutit děti do dovolené?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
30643
24.6.24 23:10
@stinga píše: Více

U me je to jedna z mala veci, ktera me bavi a kterou jsem ochotna travit cas. Nastesti deti jsme zlanarili celkem taky. Ja bych lozila po kopcich klidne non-stop :oops:.

Zakladatelko, ja bych je vzala, ale asi bych udelala nejaky kompromis. Musite nutne na 14 dni, nebo byste mohli dat tyden tady a tyden lenivy doma? Nebo bych je fakt kazdeho nechala naplanovat si dva dny v CR dle jejich predstav (klidne lezeni na kanapi) a vysla jim tim castecne vstric :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
24.6.24 23:14
@Lojzísek píše: Více

To, že jsou příbuzní, neznamená, že k sobě mají blízko. Evidentně nemají. Jejich rodiče se rozhodli žít v jiné zemi, tam v zahraničí vytvořit domov a tam vytvářet vztahy a vazby.
Můj otec je rovněž cizinec, rodinu z jeho vlasti prakticky neznám a nemrzí mě to. Mám dost blízkých lidí tady v ČR. Moji kmotr s kmotrou mi prarodiče plně nahradili. Žili v sousedství a vždy tam byli pro mě. Taťkův rodný jazyk taky sotva umím. Prostě se rozhodli žít v ČR a žijeme tady se vším všudy. Taky jsme tam jezdívali na dovolenou. Já tedy zájem měla. Ale o přírodu. Ne o cizí příbuzné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
24.6.24 23:17
@Kolicek95 píše: Více

Hodně smutný příběh a evidentně tě to hodně poznamenalo :hug:

• Citovat
  • Upravit
13197
24.6.24 23:23
@Snorlaxik píše: Více

ano, nekdo chce zazit vic nez jen civet z vrcholu na vrcholky stromu a krajinu :lol: po xy hodinach cesty… proste nekoho nebavi se trmacet kvuli takovemu pohledu, jiny to miluje. nekomu staci lyzovat na klinovci, jiny si tam nezalyzuje… jak proste…

autorko, a co treba kolo? nebavilo by ho tyhle vylety delat napr. na kole? projektuji do toho teda sve deti a hlavne sebe, jit nekde houfne na vylet mne taky nebavi, prijde mi to desne pomale a nudne, ale dat tu samou cestu na kole, to je jine kafe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
24.6.24 23:28

Proč smutný? Mám zdrave vztahy a blízké lidi kolem sebe. Kdybych namísto toho investovala energii do vytváření vztahů s lidmi žijícími stovky kilometrů daleko, byla byh určitě mnohem smutnější a frustrovanější.
A jestli jste si všimli, zakladatelka psala, že se všichni baví beztak jen s ní, respektive jejím dětem to tak připadá, ona to bude ale asi pravda. Oni patrně cítí nedostatek zájmu ze strany těch prarodičů. Prarodiče se těší zejména na zakladatelku. Tohle jsem zas zažila ze strany té české babičky. Celý rok jsme se tesili, až přijede a pak se bavila jen s mamkou. To je také dost frustrující a jako děti jsme to vnímali, že o nás zas takový zájem nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
24.6.24 23:29

proc by rodic mel obetovat vice casu, aby vnuci udrzovali vztah s prarodici online? to jako, ze jsou jako tvuj maman a neumi zapnout videohovor? :lol: :lol: luceno, uvazuj trochu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
24.6.24 23:32

Tak se má snažit i zakladatelka, aby všichni měli dobré vztahy. Pravidelně si díky dnešní technice volat přes videohovory. Ale tak každý má ke své rodině jiný přístup a v každé rodině jsou jiné vztahy.

• Citovat
  • Upravit
13197
24.6.24 23:37

presne tak, konecne neco chapes : "každý má ke své rodině jiný přístup a v každé rodině jsou jiné vztahy. " a jestli sis vsimla, autorka neresi vztah mezi prarodici a vnuky, ale resi nechut deti priletet do cr… to mas uplne stejne, jako bys tahala mamanka lyzovat do alp, kdyz on chce mermomoci opet na klinovec, chapes?… taky bychom ti tu mohli psat, co jsi to za matku, ze mu nedoprejes alpy, ze jsi lina ho tam vzit, ze si kluk neuzije v zivote poradnou lyzovacku, kdyz mu ve vsem ustupujes… uplne to same ty ted tady pises zakladatelce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6897
24.6.24 23:40

Hodně smutné.
Já takto blízkou rodinu nepovažuji za „příbuzné“. Otec, matka, prarodiče, to jsou primární členové rodiny.
To, že matka zmiňovaných dětí chce vidět svoji matku a další členy rodiny, že za nimi jede.. to učí i ty děti mnohé o rodině, vztazích, o svých kořenech. Je jim 13 a 14, zdaleka nejsou dospělí. Když se budou aktivně podílet na programu dovolené, nevidím v tom žádné násilné nucení, ale i trochu té povinnosti tam je. A není na tom nic špatného.
Představ si, že Ti to, cos napsala, sdělí Tvoje děti. „Doma jsme tam, kde žijeme, drahá matko. Smůla, že to je přes oceán. Tvým vnoučatům se k Tobě nechce, chtějí se flákat doma. Nutit je nemůžu a nebudu. Možná je uvidíš za rok, možná za pět,..“
Nikdo netvrdí, že tu musí být celé léto. Ani to, že budou celé dny trávit konverzací s příbuznými na gauči. Ale „nejet“ bych je nenechala. Stála bych o to, aby znali a poznali kus světa, ze kterého pocházím, včetně lidí, kteří do mého života patří.
Kdo to cítí jako Ty, promiň, tak byl nějak zásadně v dětství pokřiven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
24.6.24 23:42
@markytka3 píše: Více

Asi nechápeš rozdíl mezi rodnou zemí a dovolenou v nějaké zemi, ke které nikdo z rodiny nemá žádný vztah :hug: chápu, že pokud máš v rodině špatné vztahy, tak ti přijde v pořádku, nevzít děti za prarodiči. Já bych na to u dítěte v tomhle věku nepřistoupila.

• Citovat
  • Upravit
6897
24.6.24 23:43
@markytka3 píše: Více

Tak to je dost hloupý příměr..
Ale jak píšeš, pro někoho rodina není nic.. A tohle je nejlepší cesta, jak se svým postojem svoje ratolesti seznámit a svůj postoj jim předat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
24.6.24 23:57

Polozte se na otazku a zpytujte svedomi: vasi pubosi by byli celi ricni z toho, kdyby meli stravit 14 dni anebo i jen tyden u prarodicu s vami?

A tady navic mozna jazykova bariera, jina zeme, jine zvyklosti…

My jezdivali i s velkyma a pozdeji uz i dospelyma detma k nasim rodicum obcas na navstevu, ale byla to otazka nekolika odpolednich hodin, behem kterych jsme se radi videli, vsichni jsme poklabosili no ale pak jsme se zase kazdy rad vratili k tomu svemu a do sveho.
Fakt si neumim predstavit bydlet v domacnosti svych rodicu 14 dni a co na to ta decka jeste k tomu? Prvni 3 dny si to jeste umim predstavit, ale pak bych mela obavy, aby to nezacli ponekud jiskrit - rodice zvykli na svuj zpusob zivota a najednou se u nich doma ocitnout na 14 dni dalsi 3 lidi a vubec neva, ze pribuzni.

Chapu zakladatelku i dalsi cechy zijici v cizine, ze se radi vraci do znamych mist, ale ja bych si radsi asi zarezervovala nejaky apt v blizkem hotelu, at taky mohu ja i deti volne vydechnout.

Nakonec jsme to takto praktikovali s tim hotelem uz plzdeji bez deti, kdyz jsme jeli do meho rodneho mesta trebas na vikend - navstivili jsme moji mati, poklabosili a navecer jako jeli dom, ve skutecnosti na hotel, jelikoz jsme u ni porad tak nejak museli skakat dle ni, lecos se ji nelibilo i kdyz jsme se snazili, toz tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
25.6.24 00:04
@Ahep píše: Více

Mám puboše a teď je na týden u babičky, těšil se tam. Stejně tak se vždycky těšil na dovolenou v ČR, když jsme žili v zahraničí. Jezdili jsme na víc jak 14 dnů a nikdy nebyl problém s pobytem u nich. A právě nejvíc se těšil na setkání s rodinou. Ale vždycky jsme se s ním všichni domlouvali na programu a co je hlavní, aktivně udržovali online kontakt s rodinou po celý rok. A takových rodin znám víc :srdce:

• Citovat
  • Upravit
5683
25.6.24 00:07
@Lojzísek píše: Více

„Doma jsme tam, kde žijeme, drahá matko“

• a je to svata pravda! A uz je zcela jedno, jestli je to na 2.konci sveta anebo na 2.strane vesnice.

A je treba se s tim smirit hlavne jako rodice a prjmout prosty a prirozeny fakt, ze ta nase mimiska tu na tomto svete mame zapujcene na tech prvnich cca 19 let, pak uz roztahnou kridla a vyleti za svym zivotem…Na jednu stranu smutne mozna, ale ja mit potomka pirad ci casto nasazeneho u me doma, tak mam vycitky, co jsrm udelala spatne.

A pritom vsem zivot ani dobre vztahy s rodici preci nekonci, obcas se vidame osobne i kdyz jen na par hodin, ale o to je to intenzivnejsi a zas se vsichni tesime trebas za mesic ci 2 opet na shledani.

Ale trcet nekde 14 dni anebo navsteva dospelych deti s vnoucaty tak dlouho u nas, tak jen z toho pomysleni mi naskakuje husina. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6897
25.6.24 00:16
@Ahep píše: Více

A kdybys měla možnost svoji rodinu vidět 1× ročně, taky by ses zdržela jedno odpoledne? To je přeci úplně jiná situace.
Navíc lze tuto dobu využít 100 možnými způsoby s tím, že příbuzné nemusíme vidět denně, rozhodně ne aspoň celý den. Prostě si užít dle svých zájmů, večer se třeba sejít na grilování atd. atd. Navíc mají prázdniny natolik dlouhé, že o jejich další náplni mohou také zásadně spolurozhodovat… Pořád je jim ale 13 a 14, do dospělosti daleko. Ptala bych se jich, co chtějí podniknout, snažila se jim program přizpůsobit, ale jeli by. A pokud by skutečně nechtěli, museli by mi přednést sakra dobrou alternativu, kterou chtějí těch 14 dní vyplnit doma.

Příspěvek upraven 25.06.24 v 00:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario