O homeopatii

• Otevřená skupina

Očkování byla původně dobrá myšlenka, asi jako komunismus a extenzivní zemědělství, například. Jen se to nějak pokazilo...

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5137
8.6.12 10:09

@PeBa @suik
Causticum je tajná Hahnemannova směs, nikdo neví úplně přesně, co tam je.
Tarantule je z tarantule, ale když tu tarantuli vezli odněkud (z Ameriky?) lodí, tak jim prej nějak chcípla, sluníčko jí vyšisovalo, prostě museli jí z paluby prý odškrábnout. Takže originální tarantule popsaná v materiích medikách je tarantule + prach z paluby + kus paluby + možná lak z paluby a pár dalších nechutností. Prostě fakt jedinečná směs :mrgreen:
Ainswoths a Helios mají původní směsy, tedy přesně ten lék, který se popisuje v materiích medikách. Nikdon neví, do jaké míry se liší tarantule z tarantule a tarantule origoš. A protože na výsledku záleží, tak profík používá anglickou.

Plus jsou problematické nosody, homeopatika z nemocných tkání, tedy Tuberculinum, Medorrhinum, Psorinum, Carcinosinum. Do Čech se nedodávají, takže český laik to řešit nemusí. Ale v Německu už je to problém. Nosody vyráběné na kontinentu mají jiný výrobní postup. Jejich vlastnosti se tedy liší. Ve škole byl případ, kdy dítě potřebovalo Tuberculinum, ale lék neudělal nic. Důkladný rozbor případu vedl ovšem znovu k Tuberculinu. A ukázalo se, že bylo použito Tuberculinum vyrobené na kontinentě. Dítě dostalo anglický lék a najednou výsledky byly.

Když jsem potřebovala Causticum na kašel a nebyla možnost dostat se rychle k anglickému, tak jsem taky použila boironské. Ale věděla jsem, že může být problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
8.6.12 10:30
@PeBa píše: …a dávkování :think: To by mě taky zajímalo.
Já se přiznám, že to dělám takhle - když vidím, že má malej zase bolesti od zoubků, tak mu šoupnu kuličku chamomilly přímo do pusy. Když za chvíli začne zase být nevrlý, tak druhou. Když nepřestane po třetí, tak končíme…

Záleží taky na potenci.

Na akutní nemoci dávám ráda 30C, tedy u nás nejvyšší prodejnou potenci. Třeba zrovna u Chamomilly nemá cenu dávat nižší. Potence (síla) léku musí totiž odpovídat síle nemoci. Chamomilla je na nesnesitenou bolest, na bolest, která má fakt grády, takže je nesmysl používat 5C. Pokud někdo použije Cham 9C a zoubky jsou pak lepší (právě že jen lepší, ne v pořádku), tak dítě potřebuje jiný lék než Cham, ta je jen podobným lékem.

Dávkování popsané @PeBa je ok. Jen v některých případech to nemusí stačit (kašle, bolení v krku). Ale i tak by po třetí dávce mělo být patrné nějaké zlepšení. Sledovat, zda dochází ke zlepšení, to je snad nejdůležitější zásada při akutních nemocech.

A nejraději dávkuju do vody, tedy rozpustit 2 kuličky v PET lahvi vody bez bublin a příchuti, protřepnout, upíjet, večer zhodnotit stav.
Pravda je, že se snažím mít pro lék pádné důvody, nestřílím od boku. U laika je tu nebezpečí, že použije nesprávný lék a udělá proving.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
8.6.12 14:50

@PeBa a jakou mas potenci? Já 30, vetšinou zabere do 10 minut, nekdy dam dalsi.

U nas to teda vypada tak, ze zuri jako tygr a pere se se mnou, jestli to jsou zrovna zuby to nevim, ale vyvadi tak jako by ji krajeli. Ani ty kulicky nechce, sypu skoro nasilim mezi dasen, ja mam nemecke, ty jsou hodne malinke. Normalne si je necha dat dobrovolne a jeste jakoze mnam mnam. Tak snad delam spravne. Ale to zlepseni je takove, ze se necha utisit, coz predtim nejde, ani oblibenymi vecmi, ktere normalne zabiraji.

tak taky nevim, jestli je to zlepseni jen napul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
8.6.12 14:53

@Jankap zajimavé :mrgreen: , susená tarantule seskrabnuta. V Boenricovi je taky? ja tam nasla dve, jestli to je ono, ale pise se jako tarentula.

takze nizsi jak 30 nepouzivas? Ja tech malych potenci doma uz taky moc nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
8.6.12 15:02

@suik , myslím Tarentula hispania. Máš pravdu, že jsou dvě.

Na akutní nemoce 30 a výš.
Při dlouhodobých stavech se občas uplatní i nižší, u vážnějších stavů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
8.6.12 17:48

No vida, tak to jsem teda nevěděla, že se má dávat potence 30 :think:
A to jako i tak malinkým dětem? To není nějak podle věku nebo podobně?
Ahááá :|
Tak my měli tuším v potenci 9 maximálně 15 :think:
A tady jsme zatím narazili na chamomillu v 6tce http://www.boots.com/…achets_2211/ . Ale ta mu zabrala do 5ti minut.
Zatím nevím, kde to koupit, zda to tu mají někde i v normálních obchodech(nejen přes net). Ráda bych v budoucnu spíš léčila homeopaticky, tak hodlám zjistit, zda jsou nějací dobří homeopati kolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
8.6.12 22:18
@Jankap píše:
@suik , myslím Tarentula hispania. Máš pravdu, že jsou dvě.Na akutní nemoce 30 a výš.
Při dlouhodobých stavech se občas uplatní i nižší, u vážnějších stavů.

aha, no tak jsem uz uplne jelen, ja myslela ze na tohle jsou pravee ty nejvysii, 200 potence? Jak se to pak davkuje, kdyz je to nizsi?

a takove to deleni, jak se objevuje na netu a v knizkach pro laiky, ze na fyzicke zalezitosti nizsi, na psychicke vyssi, cim akutnejsi tim vyssi (to vlastne souhlasi) a jeste bylo jedno a na to si ted nevzpomenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
11.6.12 01:14

Nejlépe se diskutuje, když musí člověk jet pryč… Zákon schválnosti. Takže odpovídám až teď.

@PeBa ,
homeopatika se dávají všem věkovým skupinám stejně, miminkům i ostatním. Důležitá je spíš jejich celková úroveň zdraví, od toho se potence odvíjí. Starším lidem (tím myslím 70 a výš) se někdy dává nižší potence, aby je lék nepřeválcoval, ale je to proto, že tam už je ta úroveň zdraví horší, hodně z nich má řadu léků a řadu chronických problémů.

Zabrala vám Chamomilla 6C? 8o to zírám.
Stav Chamomilla je hodně intenzivní, jak už jsem psala. Možná to byl podobný lék.

Mimochodem Nelsons je také solidní lékárna. Podle mého budou prodávat homeopatika i normální lékárny. V Anglii nebývá problém.

@suik ,
pokud lék předepisuje laik, tak bych doporučila 30C. V Čechách se laik k vyšší potenci ani nedostane. 30 často zachrání pacienta před ATB.
Většina laiků, které znám, nemá takové znalosti, aby si mohli troufnout dát 200. A laik by se neměl pouštět do léčení, když jde o vážný stav.
Ideální je, když má laik homeopata na telefonu a možnost koupit jakoukoli potenci.

Já hodně používám 30C, hlavně když předepisuju na dálku. Ale postupně přecházím na 200C a vyšší. Prostě jak člověk získává větší jistotu v předepisování, tak mám odvahu použít i vyšší potence. Taky mám doma více léků ve vyšších potencích.
Ovšem jsou výjimky. Pokud půjde o starého a oslabeného člověka ve vážném stavu, tak se někdy dává potence i nižší (stav je sice akutní, ale pacient velmi oslabený už před nemocí) a hodně často se opakuje.

Před měsícem se mi třeba stalo, že jsem radila jedné mamince lék na rýmu u miminka. Miminko bylo velmi zahleněné, doktor bez váhání předepsal ATB. Ale symptomy svědčící pro lék byly velmi jasné. Lék ve 30C zastavil rýmu a umožnil vykašlávat hlen, dítě se pomalu začalo odhleňovat. Ale pomalu, trvalo to asi 14 dní. Kdyby byla k dispozici 200C, tak bylo dítě v pořádku do 3 dnů. Kdyby 1M, tak bylo ok do druhého dne.
Ano, potence 30C měla léčivý účinek. Ale s vyšší to mohlo jít rychleji.

To dělení na psychické a fyzické záležitosti je nesmysl.
Význam to má jedině v tom, že když je u akutní nemoci zasažena i psychika, tak je často lék lépe „vidět“, snáze ho identifikuju. Čím lépe lék vidím, tím vyšší potenci můžu dát.
Pokud má pacient velmi dobrou úroveň zdraví, tak imunita nedovolí nemoci proniknout do psychiky, zůstane jen na fyzické rovině, ale tam vytvoří mnoho symptomů ukazujících na určitý lék. V takovém případě lék také „vidím“ dobře a je to důvod použití velmi vysokou potenci (klidně 50M).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
11.6.12 09:14

No počkat? :think: na prořezávání všude chamomillu doporučujou :| , tak to už jsem fakt vedle, jak ta jedle.
Dítě spí a plače ze spaní. Viditelně mu leze další zadní stolička. Když je vzhůru, tak začne plakat, že mu tečou slzy, jak hrachy. Takže ho to opravdu bolí.
A ono se to nemá na toto dávat?
By mě právě zajímalo, co teda.
A co si třeba berete na bolesti vy? Když vás bolí zuby nebo i něco jinýho?
Já jsem 2 roky od léků „čistá“. Ale někdy mi hodně moc bolí hlava(třeba 4× ročně), kdy už by to na nějakou tabletku bylo a pak teda nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
11.6.12 11:43

@PeBa nemyslela spis janka ze je to mala potence na to aby na tohle pomohla? Ja mam 30. Vlastne celkem nedopatrenim, kupovala jsem ji kdysi davno, prave na nejaky psychicky problem ohledne porodu, co jsem vycetla na netu. Jak jsme jeste nevedeli, jak tady v nemecku vypadaji homeopatika a prinesl lahvicku se sto kulickama. A myslela ze na zoubky je prave ta nizsi…ale 30 nam zabira super.

Sofinka to teda hodne proziva, zoubky ji moc nebolely, ale nedavno ji nekdo musel krajet napul jak vyvadela. Kdyz byla malinkata a v noci se vzbudila a rvala a nic nepomohlo, tak ta 30 zabrala skoro okamzite. tehdy to vypadalo jako zazrak.

kdyz byly ale takovy pofnukavacky buhvi od ceho, a ja myslela ze zub, tak to tolik nefungovalo.

zezacatku to byla strelba od boku, az nedavno to fakt vypadalo na ch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
11.6.12 11:48

@Jankap 200 v nemecku sezenes, ja mam jen teda pulsatilu a asi koupim tu vcelu, jak jsi mi doporucovala. Ale netusila jsem, ze existuji jeste vyssi potence? 8o

me prave matou ty hodne „doporucovane“ male potence jako 5ch, 9 ch, 15 ch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
11.6.12 11:51

Chamommilla při prořezávání zubů

@PeBa píše:
No počkat? :think: na prořezávání všude chamomillu doporučujou :| , tak to už jsem fakt vedle, jak ta jedle.
Dítě spí a plače ze spaní. Viditelně mu leze další zadní stolička. Když je vzhůru, tak začne plakat, že mu tečou slzy, jak hrachy. Takže ho to opravdu bolí.

Chamomilla není jediným lékem na zuby. A pro předepsání mi nestačí jedna věc, jsou nutné aspoň 3 tzv. klíčové symptomy plus musím přemýšlet, zda tam není něco, co Chamomillu vylučuje.

Pláče ze spaní - ano, to je typické pro Cham.
Ale když je vzhůru a bolí ho to, tak rozhodně neplače, ale ječí, prostě řve jak tur, protože ta bolest je nesnesitelná.
Bolest se neobjevuje ráno po probuzení, ale může se objevit kolem 9 ráno a v naprosté většině případů večer, nějakou dobu po usnutí, obvykle kolem 21 hodiny.
Dítě má rudý obličej (někdy jedna tvář rudá, druhá bledší), je horké, může mít horečkua průjem.
Vyžaduje chovat, jediné, co ho trochu uklidní je výrazně rytmické houpání v náručí nebo v kočárku. Když houpání přestane, probudí se začne řvát znovu.
To je Chamomilla.

@suik , @PeBa , ano myslela jsem to tak, že Chamomilla v tak nízké potenci, jako je 6c většinou nezabere. Já zkoušela 5C. A nestalo se nic.
Ale je právě možné, že PeBino dítě potřebovalo jiný lék, lék podobný Chamomille, plus ten stav nebyl tak intenzivní. Takže lék určité zlepšení způsobil a to v danou chvíli stačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
11.6.12 12:05
@suik píše:
@Jankap 200 v nemecku sezenes, ja mam jen teda pulsatilu a asi koupim tu vcelu, jak jsi mi doporucovala. Ale netusila jsem, ze existuji jeste vyssi potence? 8o

Vím, já mám některé 200 z Passau. Je to výhoda, když můžeš přijít a koupit. Dokonce mají 200 většinou i na skladě. Vyšší potence (1M, 10M, 50M, CM a LM) jsou na objednání. Akorát ta cena byla vyšší.

@suik píše:
me prave matou ty hodne „doporucovane“ male potence jako 5ch, 9 ch, 15 ch

Když budeš do nemocného cpát lék v potenci 30c delší dobu a nebude to správný lék, tak může dojít

• k provingu (lék vyvolá to, co obvykle léčí, v připadě Chamomilly podrážděnost a vztekání)
  • nebo k efektu potlačení (projevy nemoci zmizí, ale za nějaký čas se může objevit problém závažnější, než byl ten původní).

15c nemá takovou sílu, k provingu nebo potlačení je potřeba více dávek.
9c má ještě menší sílu…

Proto se obvykle doporučují laikům nížší potence.

Ale už se nemluví o tom, že síla léku musí být větší než síla nemoci.
Takže nízká potence může zůstat bez efektu, přestože zvolím správný lék. Pokud bude hodně nízká (vzhledem k síle nemoci), tak může způsobit i zhoršení stavu bez zlepšení.

Takže proto říkám, že pro laika je idální mít homeopata na telefonu a lékárnu, kde si může koupit jakoukoli potenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
11.6.12 14:36

@Jankap takze sice neublizi, ale spise moc nepomuze.

ja vlastne poznam jestli jsem proving nezpusobila? Jsem stale u te chamomily, ne ze bych ji tim ladovala denne, ale byla obdobi, kdy ji mela casteji :oops: a mozna ani nebyl tolik duvod. Ted je dost vztekla. Ale nejspis to bude asi vekem.

Jinak co jsi psala, tak dost na chamomilu sedi.

ja teda musim vse objednavat, maloco maji na sklade :think: . A i ty caste leky jako belladona a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
11.6.12 16:33

@suik , přesně, sice neublíží, ale taky moc nepomůže.

Jak poznáš proving? Žádné problémy nezmizí, zato se objeví problémy nové.

Abych zjistila, za to je určitý lék nebo ne, tak je dobré si vypsat
věci, které sedí přesně, a
věci, které sedí jen napůl, a
věci, které nesedí.

Tak já si v tom Passau našla přímo homeopatickou lékárnu. Ráj ráj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny