Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@35ja píše:
Oběd u babičky…rajská a pak špagety s cukrem a skořice…To by musela být ta ženská nepricetna a holka by se musela po.blit …nevěřím ani slovo
Divné, že? U dcery v jídelně je v jídelníčku zelná polévka a rýžový nákyp.
Když jsem se ptala jaká ta kombinace je, tak prý hnus. Což chápu.
Pokud dělá, já v to doufám, jídelníček někdo kdo tomu rozumí, nechápu tuto kombinaci. Na druhou stranu mě různé jiné šílenosti nepřekvapí.
@jarmilk píše:
V 11 letech se válí v obchodě na zemi a řve??? Sorry jako, nevěřím…
Presne troll jak vysitej…
@Nikiu píše:
Ahoj, mám 11 letou dceru měří 145 a váží 62,89 kg vim je to moc ale nevím co s ní jdeme do obchodu a ona si dá do kosiku 5 pytliku bonbónů a když jí řeknu ne tak začne řvát a pištět válet se po zemi chytne mi nohu a nepustí mi jikdyž jdeme z babičkou nakupovat kupuje ji milion sladkosti když je u babičky ji jenom KFC a McDonald nic jinýho když jsme byli u doktora řekl mi že by sem sní měla něco dělat
děti se jí posmívají a v tělocviku nosí samé 3-4
na půl roku jedu příč a ona bude u babičky ( kvůli práci) byli jsme u psychiatra dneska a tam mi řekli že ji mám dát ovoce a chodit sní ven ale ona má jen v ruce mobil a když řeknu ať jdeme ven začne řvát že ne a že ji tyran ale ja se o ni bojím
je líná na kole neumí
pomocné co sní? s babičkou sem o tom mluvila ale ona nic
každý den sní 3 balíčky chipsů. dnes mela: snídaně u babičky - palačinky s nutelou, čokoládové muffiny a čokoládové mléko Oběd u babičky-rajiska, špagety s cukrem a skořicí Večeře u babicky-cokoladova buchta a čokoládové mléko Po veceri u babičky-same sladkosti
žiju sama nevím co dál
![]()
Tak 62 kg jsem mela az tak 23 po porodu ditete a to merim 175..sorry ale 11 leta dcera se ti vali v obchodu po zemi a pisti?? Obavam se ze ma daleko vetsi problem nez obezitu
![]()
@lilith1 píše:
Tak 62 kg jsem mela az tak 23 po porodu ditete a to merim 175..sorry ale 11 leta dcera se ti vali v obchodu po zemi a pisti?? Obavam se ze ma daleko vetsi problem nez obezitu![]()
![]()
![]()
![]()
Přesně tak, taky měřím 175 cm a mám 60 kg na prahu čtyřicítky, po dítěti a léčbě kortikoidy. U holčičky se mi to nezdá. Při válení se po zemi v 11 letech se mi vybaví těžké ADHD, lehká mentální retardace… Ty děti nedokážou ovládat své přání, touhy, potřeby a holčička je navíc evidentně závislá na cukru, příjemný pocit z jídla jí možná něco vynahrazuje. Zakladatelko musíš být rázná, nekoupit, nedat a neustoupit!
Když chci lupínky a manžel mi je nechce koupit, taky se válím v obchodě na zemi …. vždycky to zabere
@hopsalka píše:
Když chci lupínky a manžel mi je nechce koupit, taky se válím v obchodě na zemi …. vždycky to zabere
Mě by zajímalo, jak to vůbec došlo tak daleko, že si dovolí dát si do košíku pět sáčků bonbonů jako by to bylo něco normálního. Je jí jedenáct a nemá absolutně žádný respekt. Bonbony bych vrátila a ona ať si tam leží jak chce dlouho. Neuhla bych ani kdyby mi mířili pistolí mezi oči. Ona musí zjistit, že rozhodujete vy. K babičce bych vůbec nedávala. Ještě mě napadá chodit nakupovat zásadně bez ní. V jejím věku už vydrží doma hodinu sama úplně v klidu. Hlavně s vámi musí držet zbytek rodiny ale…
Na jedenáctiletou váží opravdu hodně. Já sama mám 160 cm a momentálně 60 kg a i tak mám nějaké to kilo navíc. Ideální váhu mám mezi 50 - 52 kg. Aspoň na těch 50 bych ji tedy stáhla. Nějaký sport by se hodil…
Buďte přísná, jednou vám poděkuje. Naši mě nechali vykrmit se v 15 letech na úctyhodných 70 kg, vypadala jsem otřesně a cítila se ještě hůř. Pak jsem se toho v dospělosti pracně zbavovala. Bývala bych byla radši, kdyby mě stopli hned, když jsem kolem 10 let věku začala nezdravě nabírat. Ušetřilo by mi to dost ošklivou pubertu plnou výsměchu a deprese, že jsem ošklivá a tlustá…
Prosím nový případ - neslučovat se zakladatelkou..
snažím se (i kvůli svým dluholetým bojům s váhou) opravdu řešit rodinný jídelníček poměrně zdravě.. s pubertou dětí člověk ztrácí úplně kontrolu (chipsy na návštěvách u kámošek, burgery, hranolky venku, párky v rohlíku apod.) - není to doma úplně zakázáno, občas koupím párky a hranolky (do trouby) i já, nejsem extrémista, ale kupuju hodně ovoce, zeleniny, něco i vypěstuju… k problémům se vzpurností se nám doma přes kovid přidala u jedné z dcer i váha.. vždy byla trošku pevnější a festovnější, ale dnes na váze už to bylo fakt moc (ono je to i postupně vidět, člověk naznačuje, snaží se..) na 155 cm 61kg
99 perecentil, prostě děs..
stalo se to přes rok - přes kovid, před rokem měla 52kg… strašně zpohodlněla, přestala se úplně hýbat
nechce nikam chodit, na vše tisíc výmluv (horko/zima/bolí ji nohy apod.) - přitom ještě loni chodila do aerobiku a zvládala i túry apod.
Nevím, zda něco „nezajídá“, aktuálně se sekla, že jsem na ni zlá
(já vím, jak těžko se tohle řeší a poslouchá, že se prostě musí zvednout, jít ven, dát si jabko místo čokolády..) - KOLIK váží a měří vaše pubošky? je to tak tenká hranice zas nezpůsobit poruchy příjmu potravy, najít kompromis zdravé jídlo-pohyb..
jak řešíte nadváhu u puberťáků vy??
(např. kolegyně s podobným problémem zatrhla kapesné a zásadně domů nezdravé jídla nekupuje. leč docílila toho, že její dcera somruje po kámoškách a stejně pytlík brambůrek tajně sní venku
)
@jarmilk píše:
V 11 letech se válí v obchodě na zemi a řve??? Sorry jako, nevěřím…
Taky tomu nevěřím, že by tohle napsala nejaka při etna matka
Nemění se jí tělo, protože hormony a celkově změna v ženu? Už menstruuje?
@Lucy75 píše:
Prosím nový případ - neslučovat se zakladatelkou..
snažím se (i kvůli svým dluholetým bojům s váhou) opravdu řešit rodinný jídelníček poměrně zdravě.. s pubertou dětí člověk ztrácí úplně kontrolu (chipsy na návštěvách u kámošek, burgery, hranolky venku, párky v rohlíku apod.) - není to doma úplně zakázáno, občas koupím párky a hranolky (do trouby) i já, nejsem extrémista, ale kupuju hodně ovoce, zeleniny, něco i vypěstuju… k problémům se vzpurností se nám doma přes kovid přidala u jedné z dcer i váha.. vždy byla trošku pevnější a festovnější, ale dnes na váze už to bylo fakt moc (ono je to i postupně vidět, člověk naznačuje, snaží se..) na 155 cm 61kg99 perecentil, prostě děs..
stalo se to přes rok - přes kovid, před rokem měla 52kg… strašně zpohodlněla, přestala se úplně hýbatnechce nikam chodit, na vše tisíc výmluv (horko/zima/bolí ji nohy apod.) - přitom ještě loni chodila do aerobiku a zvládala i túry apod.
Nevím, zda něco „nezajídá“, aktuálně se sekla, že jsem na ni zlá(já vím, jak těžko se tohle řeší a poslouchá, že se prostě musí zvednout, jít ven, dát si jabko místo čokolády..) - KOLIK váží a měří vaše pubošky? je to tak tenká hranice zas nezpůsobit poruchy příjmu potravy, najít kompromis zdravé jídlo-pohyb..
jak řešíte nadváhu u puberťáků vy??
(např. kolegyně s podobným problémem zatrhla kapesné a zásadně domů nezdravé jídla nekupuje. leč docílila toho, že její dcera somruje po kámoškách a stejně pytlík brambůrek tajně sní venku)
Není to jednoduchá situace, ale lepší na tajňačku jeden pytlík bramburek venku než doma 3…
Myslím že je asi důležité, aby té zdravé stravy bylo doma dost… A ke všemu cpát zeleninu no…a pak teda ty aktivity dělat s ní…
@LaPaloma píše:
A pak že lidi nemají peníze. Když si vezmu, kolik se ta tyto hnusárny dá nechat každý den v obchodě - 3 x chipsy, několikrát balíček bonbonů, tak jsme na minimálně 150,– Kč jenom za pochutiny pro dceru a žádné jídlo se vlastně nenakoupilo. To dítě má spotřebu jako kuřák a ještě nejedlo. Já bych za to neměla chuť utrácet, stejně jako nemám chuť utrácet cigarety nebo chlast.
Proc tady řešis finance, o tom tady nebyla rec
@Magical-eyes píše:
Není to jednoduchá situace, ale lepší na tajňačku jeden pytlík bramburek venku než doma 3…
Myslím že je asi důležité, aby té zdravé stravy bylo doma dost… A ke všemu cpát zeleninu no…a pak teda ty aktivity dělat s ní…
Kolik ji je let?