Obézní dcera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9023
1.7.19 22:24
@35ja píše:
Oběd u babičky…rajská a pak špagety s cukrem a skořice…To by musela být ta ženská nepricetna a holka by se musela po.blit …nevěřím ani slovo

Divné, že? U dcery v jídelně je v jídelníčku zelná polévka a rýžový nákyp.
Když jsem se ptala jaká ta kombinace je, tak prý hnus. Což chápu.
Pokud dělá, já v to doufám, jídelníček někdo kdo tomu rozumí, nechápu tuto kombinaci. Na druhou stranu mě různé jiné šílenosti nepřekvapí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
1.7.19 22:27
@jarmilk píše:
V 11 letech se válí v obchodě na zemi a řve??? Sorry jako, nevěřím…

Presne troll jak vysitej…

• Citovat
  • Upravit
12576
1.7.19 22:36
@Nikiu píše:
Ahoj, mám 11 letou dceru měří 145 a váží 62,89 kg vim je to moc ale nevím co s ní jdeme do obchodu a ona si dá do kosiku 5 pytliku bonbónů a když jí řeknu ne tak začne řvát a pištět válet se po zemi chytne mi nohu a nepustí mi ji :,( když jdeme z babičkou nakupovat kupuje ji milion sladkosti když je u babičky ji jenom KFC a McDonald nic jinýho když jsme byli u doktora řekl mi že by sem sní měla něco dělat :,( děti se jí posmívají a v tělocviku nosí samé 3-4 :,( na půl roku jedu příč a ona bude u babičky ( kvůli práci) byli jsme u psychiatra dneska a tam mi řekli že ji mám dát ovoce a chodit sní ven ale ona má jen v ruce mobil a když řeknu ať jdeme ven začne řvát že ne a že ji tyran ale ja se o ni bojím :,( je líná na kole neumí :,( pomocné co sní? s babičkou sem o tom mluvila ale ona nic :,( každý den sní 3 balíčky chipsů. dnes mela: snídaně u babičky - palačinky s nutelou, čokoládové muffiny a čokoládové mléko Oběd u babičky-rajiska, špagety s cukrem a skořicí Večeře u babicky-cokoladova buchta a čokoládové mléko Po veceri u babičky-same sladkosti :,( žiju sama nevím co dál :,( :(

Tak 62 kg jsem mela az tak 23 po porodu ditete a to merim 175..sorry ale 11 leta dcera se ti vali v obchodu po zemi a pisti?? Obavam se ze ma daleko vetsi problem nez obezitu 8o 8o 8o :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
2.7.19 09:06
@lilith1 píše:
Tak 62 kg jsem mela az tak 23 po porodu ditete a to merim 175..sorry ale 11 leta dcera se ti vali v obchodu po zemi a pisti?? Obavam se ze ma daleko vetsi problem nez obezitu 8o 8o 8o :think: :think:

Přesně tak, taky měřím 175 cm a mám 60 kg na prahu čtyřicítky, po dítěti a léčbě kortikoidy. U holčičky se mi to nezdá. Při válení se po zemi v 11 letech se mi vybaví těžké ADHD, lehká mentální retardace… Ty děti nedokážou ovládat své přání, touhy, potřeby a holčička je navíc evidentně závislá na cukru, příjemný pocit z jídla jí možná něco vynahrazuje. Zakladatelko musíš být rázná, nekoupit, nedat a neustoupit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
2.7.19 09:41

@Lerista on to je ale vymyšlený příběh ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
2.7.19 10:11

Když chci lupínky a manžel mi je nechce koupit, taky se válím v obchodě na zemi …. vždycky to zabere

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
2.7.19 11:26
@hopsalka píše:
Když chci lupínky a manžel mi je nechce koupit, taky se válím v obchodě na zemi …. vždycky to zabere
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
2.7.19 14:43

Mě by zajímalo, jak to vůbec došlo tak daleko, že si dovolí dát si do košíku pět sáčků bonbonů jako by to bylo něco normálního. Je jí jedenáct a nemá absolutně žádný respekt. Bonbony bych vrátila a ona ať si tam leží jak chce dlouho. Neuhla bych ani kdyby mi mířili pistolí mezi oči. Ona musí zjistit, že rozhodujete vy. K babičce bych vůbec nedávala. Ještě mě napadá chodit nakupovat zásadně bez ní. V jejím věku už vydrží doma hodinu sama úplně v klidu. Hlavně s vámi musí držet zbytek rodiny ale…

Na jedenáctiletou váží opravdu hodně. Já sama mám 160 cm a momentálně 60 kg a i tak mám nějaké to kilo navíc. Ideální váhu mám mezi 50 - 52 kg. Aspoň na těch 50 bych ji tedy stáhla. Nějaký sport by se hodil…

Buďte přísná, jednou vám poděkuje. Naši mě nechali vykrmit se v 15 letech na úctyhodných 70 kg, vypadala jsem otřesně a cítila se ještě hůř. Pak jsem se toho v dospělosti pracně zbavovala. Bývala bych byla radši, kdyby mě stopli hned, když jsem kolem 10 let věku začala nezdravě nabírat. Ušetřilo by mi to dost ošklivou pubertu plnou výsměchu a deprese, že jsem ošklivá a tlustá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24792
2.8.21 16:30

Nová diskuse - 12 let 155cm/61kg

Prosím nový případ - neslučovat se zakladatelkou..
snažím se (i kvůli svým dluholetým bojům s váhou) opravdu řešit rodinný jídelníček poměrně zdravě.. s pubertou dětí člověk ztrácí úplně kontrolu (chipsy na návštěvách u kámošek, burgery, hranolky venku, párky v rohlíku apod.) - není to doma úplně zakázáno, občas koupím párky a hranolky (do trouby) i já, nejsem extrémista, ale kupuju hodně ovoce, zeleniny, něco i vypěstuju… k problémům se vzpurností se nám doma přes kovid přidala u jedné z dcer i váha.. vždy byla trošku pevnější a festovnější, ale dnes na váze už to bylo fakt moc (ono je to i postupně vidět, člověk naznačuje, snaží se..) na 155 cm 61kg :-( 99 perecentil, prostě děs..
stalo se to přes rok - přes kovid, před rokem měla 52kg… strašně zpohodlněla, přestala se úplně hýbat :-( nechce nikam chodit, na vše tisíc výmluv (horko/zima/bolí ji nohy apod.) - přitom ještě loni chodila do aerobiku a zvládala i túry apod.
Nevím, zda něco „nezajídá“, aktuálně se sekla, že jsem na ni zlá :-( (já vím, jak těžko se tohle řeší a poslouchá, že se prostě musí zvednout, jít ven, dát si jabko místo čokolády..) - KOLIK váží a měří vaše pubošky? je to tak tenká hranice zas nezpůsobit poruchy příjmu potravy, najít kompromis zdravé jídlo-pohyb..
jak řešíte nadváhu u puberťáků vy??
(např. kolegyně s podobným problémem zatrhla kapesné a zásadně domů nezdravé jídla nekupuje. leč docílila toho, že její dcera somruje po kámoškách a stejně pytlík brambůrek tajně sní venku :? )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
2.8.21 16:41
@jarmilk píše:
V 11 letech se válí v obchodě na zemi a řve??? Sorry jako, nevěřím…

Taky tomu nevěřím, že by tohle napsala nejaka při etna matka

• Citovat
  • Upravit
9023
2.8.21 16:41

Nemění se jí tělo, protože hormony a celkově změna v ženu? Už menstruuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13176
2.8.21 16:42
@Lucy75 píše:
Prosím nový případ - neslučovat se zakladatelkou..
snažím se (i kvůli svým dluholetým bojům s váhou) opravdu řešit rodinný jídelníček poměrně zdravě.. s pubertou dětí člověk ztrácí úplně kontrolu (chipsy na návštěvách u kámošek, burgery, hranolky venku, párky v rohlíku apod.) - není to doma úplně zakázáno, občas koupím párky a hranolky (do trouby) i já, nejsem extrémista, ale kupuju hodně ovoce, zeleniny, něco i vypěstuju… k problémům se vzpurností se nám doma přes kovid přidala u jedné z dcer i váha.. vždy byla trošku pevnější a festovnější, ale dnes na váze už to bylo fakt moc (ono je to i postupně vidět, člověk naznačuje, snaží se..) na 155 cm 61kg :-( 99 perecentil, prostě děs..
stalo se to přes rok - přes kovid, před rokem měla 52kg… strašně zpohodlněla, přestala se úplně hýbat :-( nechce nikam chodit, na vše tisíc výmluv (horko/zima/bolí ji nohy apod.) - přitom ještě loni chodila do aerobiku a zvládala i túry apod.
Nevím, zda něco „nezajídá“, aktuálně se sekla, že jsem na ni zlá :-( (já vím, jak těžko se tohle řeší a poslouchá, že se prostě musí zvednout, jít ven, dát si jabko místo čokolády..) - KOLIK váží a měří vaše pubošky? je to tak tenká hranice zas nezpůsobit poruchy příjmu potravy, najít kompromis zdravé jídlo-pohyb..
jak řešíte nadváhu u puberťáků vy??
(např. kolegyně s podobným problémem zatrhla kapesné a zásadně domů nezdravé jídla nekupuje. leč docílila toho, že její dcera somruje po kámoškách a stejně pytlík brambůrek tajně sní venku :? )

Není to jednoduchá situace, ale lepší na tajňačku jeden pytlík bramburek venku než doma 3…
Myslím že je asi důležité, aby té zdravé stravy bylo doma dost… A ke všemu cpát zeleninu no…a pak teda ty aktivity dělat s ní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
2.8.21 16:45
@LaPaloma píše:
A pak že lidi nemají peníze. Když si vezmu, kolik se ta tyto hnusárny dá nechat každý den v obchodě - 3 x chipsy, několikrát balíček bonbonů, tak jsme na minimálně 150,– Kč jenom za pochutiny pro dceru a žádné jídlo se vlastně nenakoupilo. To dítě má spotřebu jako kuřák a ještě nejedlo. Já bych za to neměla chuť utrácet, stejně jako nemám chuť utrácet cigarety nebo chlast.

Proc tady řešis finance, o tom tady nebyla rec

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
2.8.21 16:47
@Magical-eyes píše:
Není to jednoduchá situace, ale lepší na tajňačku jeden pytlík bramburek venku než doma 3…
Myslím že je asi důležité, aby té zdravé stravy bylo doma dost… A ke všemu cpát zeleninu no…a pak teda ty aktivity dělat s ní…

Kolik ji je let?

• Citovat
  • Upravit
2558
2.8.21 16:54

Stará diskuze :nevim: :mrgreen:

Příspěvek upraven 02.08.21 v 16:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...