Obézní dcera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13179
2.8.21 16:55
@Cizinka 999 píše:
Kolik ji je let?

@Lucy75 píše, že 12…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24800
2.8.21 17:08
@Magical-eyes píše:
Není to jednoduchá situace, ale lepší na tajňačku jeden pytlík bramburek venku než doma 3…
Myslím že je asi důležité, aby té zdravé stravy bylo doma dost… A ke všemu cpát zeleninu no…a pak teda ty aktivity dělat s ní…

děkujiii, ano, snažím se :kytka:
aktuálně se sekla i na výlety a na chůzi, asi fakt zrovna blbé období (bylo mi v jiném vláknu dodáno naděje, že od 13/14 zas některé holčiny dostanou rozum..)… má ráda rajčata a kiwi, tak tím jí zásobuju, teď dvě hodiny kouká v pokojíku do stropu, nechce ani ven, ani se psem, ani za ségrou k tetě, tak jsem jí navrhla, že jestli jí něco moc štve - včetně mne - že se švagrovou domluvíme poradnu PPP (je tam ředitelka), tam může vše s psycholožkou probrat, proč se třeba tak přejídá, nechce žádné aktivity, hýbat se a co jí vadí - tak jen začla brečet a i tohle odmítla…
no naštěstí má ráda hlazení v hlavě a zad, tak tím se to obvykle párkrát v týdnu večer u telky mezi náma zas trochu obrousí.. ale problém to neřeší :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
2.8.21 17:23
@Cizinka 999 píše:
Proc tady řešis finance, o tom tady nebyla rec

Odpovídáš na dva roky starý příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13179
2.8.21 17:24

A to se jí to nedá „přikázat“, že se prostě jde ven se psem? Ve 12 by ještě měla tak nějak poslouchat ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24800
2.8.21 17:31

@Magical-eyes no, když se snažím, tak jde, ale za 10 minut je doma :,(
se psem chodím obvykle já či manžel..
ale naše volba - JÁ chtěla psa…
teď jsem jí zrovna dala tři volby aktivit (včetně pozvání kámošky, kterou má fakt ráda a že by jí šla naproti) - a víš, co udělala? šla se zamknout do vany, tak já už nevím…

budu doufat, jak mi říkají zkušenější matky starších dětí, že tohle časem pomine (leč mé nervy teda.. plus nějak rozumně řešit tu váhu, že.. aby nakonec neměla větší oblečení než já, už teď máme stejné boty..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13179
2.8.21 18:06

@Lucy75 myslela jsem abys s ní s tím psem šla i ty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24800
2.8.21 18:17

@Magical-eyes to se stalo dnes hned po práci, vydržela to taky jen pár minut a šla domů… nemyslím, že by bylo dobré jí to dávat příkazem, bylo by to asi ještě horší… ale díky za tipy, když má náladu, tak jde ;) ale spíš se mnou chodí ta druhá (dvojče) ta je úplný opak, ta by lítala někde pořád :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.8.21 18:22

Obávám se, že v tomto věku nepomůže už nic tak dobře, jako že by se jí začal líbit nějaký kluk a sama by chtěla se sebou něco dělat. Ale asi bych jí dala befelem alespoň 2× týdně nějakou alespoň hodinovou aktivitu, může si vybrat (například běh/kolo/brusle s tebou, delší procházka se psem, plavání atd.) a na tom trvala. Vysvětlila bych jí, že ani mě se nijak zvlášť nechce se hýbat, ale je to potřeba nejen kvůli váze, ale i celkovému zdraví. Mění se jí tělo, dospívá, je potřeba ty svaly trochu používat.. A od září ať si vybere nějaký (jakýkoli) pohybový kroužek. Držím palce, musí to být náročné :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24800
2.8.21 18:25

@unuděná přesně! nechala gymny i aerobiku, takže ve škole prostě na ten aerobik půjde.. nemusí 2× týdně, aspoň jednou + pes.. dík za podporu :srdce:

kolo má pod schody, taky jí říkám - včera, pojď, projedem se - a co myslíš - mně se nechce :roll: dokonce i na chalupu už jezdí jen proto, že je tam wifi a naši mega trampošku obvykle užívají jen děti ze sousedství :,( a já na opalovačku..

fakt se modlím, ať tohle přejde.. do 11 byla zlatá (teda obě) a teď taková soda..
ale já v pubertě byla ještě daleko horší, takže fakt jsou to možná hormony..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.21 18:26

Bůh ví co má s babičkou za úmluvy nebo co banka řekne o matce vnucce když jsou samy. Banka se potřebuje o někom starat tak až neslyší a holce se líbí, že kolem ní někdo lita. Asi bych nastolila doma tvrdší režim. Pokud doma nebudou sladkosti tak jist předčí nemůže. Několikrát řekne, že jist nebude v hladoví a třeba pak nu ráda, že má v lednici banán. Babce bych určitě důrazně řekla co od ní očekávám jinak se zařídím jinak.

• Citovat
  • Upravit
59392
2.8.21 18:31

@Lucy75 násilím to nepůjde. Možná období jak byla pořád doma. U syna nepomohlo nic, musel chtít sám ;). A najednou to jde :mrgreen: čím víc to sí budeš řešit tím horší to bude :? Až sama bude chtít půjde to skoro samo. max nabídnout co pro to udělat, ale musí chtít sama. Pokud to bude obcházet tak stejně nic neuděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.21 18:36
@Lucy75 píše:
děkujiii, ano, snažím se :kytka:
aktuálně se sekla i na výlety a na chůzi, asi fakt zrovna blbé období (bylo mi v jiném vláknu dodáno naděje, že od 13/14 zas některé holčiny dostanou rozum..)… má ráda rajčata a kiwi, tak tím jí zásobuju, teď dvě hodiny kouká v pokojíku do stropu, nechce ani ven, ani se psem, ani za ségrou k tetě, tak jsem jí navrhla, že jestli jí něco moc štve - včetně mne - že se švagrovou domluvíme poradnu PPP (je tam ředitelka), tam může vše s psycholožkou probrat, proč se třeba tak přejídá, nechce žádné aktivity, hýbat se a co jí vadí - tak jen začla brečet a i tohle odmítla…
no naštěstí má ráda hlazení v hlavě a zad, tak tím se to obvykle párkrát v týdnu večer u telky mezi náma zas trochu obrousí.. ale problém to neřeší :(

Prosím tě a netlačíš na ní, řešíš to pořád? Rozumím, ze nechceš, aby bojovala s vahou. Na druhou stranu, aby si jí akorat nezadelala na nenávist sama v sebe. Moje máma na mě pořád tlačila, porovnávala atd. Nakojec jsem skončila s ppp, ale opačnou trpím emočním přejídáním.

• Citovat
  • Upravit
9023
2.8.21 18:40
@Lucy75 píše:
@Magical-eyes no, když se snažím, tak jde, ale za 10 minut je doma :,(
se psem chodím obvykle já či manžel..
ale naše volba - JÁ chtěla psa…
teď jsem jí zrovna dala tři volby aktivit (včetně pozvání kámošky, kterou má fakt ráda a že by jí šla naproti) - a víš, co udělala? šla se zamknout do vany, tak já už nevím…budu doufat, jak mi říkají zkušenější matky starších dětí, že tohle časem pomine (leč mé nervy teda.. plus nějak rozumně řešit tu váhu, že.. aby nakonec neměla větší oblečení než já, už teď máme stejné boty..)

K těm botám, dcera je mladší než tvoje, ale geny zapracovaly a má 44, já 41. Boty jsou to nejmenší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24800
2.8.21 18:41
@Anonymní píše:
Prosím tě a netlačíš na ní, řešíš to pořád? Rozumím, ze nechceš, aby bojovala s vahou. Na druhou stranu, aby si jí akorat nezadelala na nenávist sama v sebe. Moje máma na mě pořád tlačila, porovnávala atd. Nakojec jsem skončila s ppp, ale opačnou trpím emočním přejídáním.

děkuji za reakci :kytka:
ne, celý rok jsem to nechala skoro tak - jen jsem občas naznačila (Kiki, zas musíme jet koupit nové rifle-oblečení- :P??), ale dnes už jsem jí to řekla na rovinu, že když se nezačne hýbat a hlídat, tak bude tlustá.. (čímž jsem neřekla, že je tlustá)
nicméně i tím jsem způsobila 30min. hysterák v pokojíčku, kdy jen hýkala a málem jsem volala rychlou
hele, se mnou se NIKDY NIKDO takto nemazlil
kde je sakra hranice
já jí jasně řekla, že ji miluju a budu ji vždy milovat ať je jaká je, ale právě proto, že ji miluju chci, aby byla šťastná a když bude tlustá, tak prostě šťastná nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
2.8.21 18:43

@Lucy75 Není nějak nešťastně zamilovaná? Svěřuje se někomu? Pokud ne tobě, tak sestře aspoň?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová