Objímáte se s rodiči?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
508
31.12.20 00:02
@Anonymní píše:
Neobjímáme se, nepusinkujeme se. Pusu si dáme ve velmi výjimečných případech jednou za sto let, kdy si to vyžádá máma. Nikdy nebyla empatická, i když mě má asi ráda. V dětství jsem na objetí čekala. Nedočkala jsem se nikdy. Teď už to z mé strany nejde a ona to neumí. Bohužel. Kašlu na to. Takto už to zůstane.

Máme to uplně stejně. Víceméně je mi to vlastně i nepříjemné, takové to nucené objetí na narozeniny třeba. Snažím se jakémukoli fyzickému kontaktu vyhýbat. S tatkou to taky není žádná hitparáda, ale není mi to tak nepříjemné.

U dcery se to snažím vést jiným směrem. Snad se to podaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
31.12.20 00:23

Tátu nemám, ale objímám se s mámou (s ní nejvíc), tchýní, tchánem i jeho ženou. Asi jsme kontaktní rodina :mrgreen:.
Všem výše zmíněným dávám pusu na tvář, ale já jsem vychovaná v tom, že pusa se dává rodičům jen na tvář.
S mámou si běžně říkáme, že se máme rády.

• Citovat
  • Upravit
53518
31.12.20 00:50

Mám už jen tátu, dáváme si pusu na tvář při loučení. Nejsem extra objímací typ, snesu to jen od syna a muže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.12.20 00:58

S mámou pusa ke gratulaci, ale taková spíš jakože se to sluší a objala jsem jí, když umřela babička. Já bych brala víc, ale ona je nekontaktní. Má to z rodiny. Vrchol našeho fyzického kontaktu bylo kdysi vzájemné onípávání zad a masáže :nevim:

Otec je kontaktní o dost více, tam je to nepříjemné mně. Nevyrůstala jsem s ním a kontakt párkrát do roka (či vůbec, když se nepovedlo) nezažehl správnou rodičovskou intimitu, či jak to nazvat.

S dětmi a manželem to máme jinak. S manželem pusa každý den na spaní a těměř vždy při loučení a při setkání. S dětmi na spaní a po delším odloučení a pak různě mimořádně.
Naprosto nechápu výtku Davidu Beckhamovi, že líbá svou dceru, co běží sociálními sítěmi :roll: Je to moc hezké takový vztah.

• Citovat
  • Upravit
99
31.12.20 01:02

Vždy mamince dám pusu na uvítanou a při loučení, obejmu jí, řeknu ji že ji miluji. Je to moje všechno❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
31.12.20 01:08
@Anonymní píše:
Naprosto nechápu výtku Davidu Beckhamovi, že líbá svou dceru, co běží sociálními sítěmi :roll: Je to moc hezké takový vztah.

Ta výtka se netýkala toho, že líbá svou dceru - týkala se skutečnosti, že ji líbá na ústa.

Což je věc, kterou… dle reakcí zřejmě jako mnozí další… nepovažuji za vhodnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
31.12.20 01:15
@Anonymní píše:
S mámou pusa ke gratulaci, ale taková spíš jakože se to sluší a objala jsem jí, když umřela babička. Já bych brala víc, ale ona je nekontaktní. Má to z rodiny. Vrchol našeho fyzického kontaktu bylo kdysi vzájemné onípávání zad a masáže :nevim:

Otec je kontaktní o dost více, tam je to nepříjemné mně. Nevyrůstala jsem s ním a kontakt párkrát do roka (či vůbec, když se nepovedlo) nezažehl správnou rodičovskou intimitu, či jak to nazvat.

S dětmi a manželem to máme jinak. S manželem pusa každý den na spaní a těměř vždy při loučení a při setkání. S dětmi na spaní a po delším odloučení a pak různě mimořádně.
Naprosto nechápu výtku Davidu Beckhamovi, že líbá svou dceru, co běží sociálními sítěmi :roll: Je to moc hezké takový vztah.
@BohunkaP píše:
Ta výtka se netýkala toho, že líbá svou dceru - týkala se skutečnosti, že ji líbá na ústa.Což je věc, kterou… dle reakcí zřejmě jako mnozí další… nepovažuji za vhodnou.

Nevidím nic nevhodného na puse na pusu u dítěte :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8491
31.12.20 01:20
@BohunkaP píše:
Ta výtka se netýkala toho, že líbá svou dceru - týkala se skutečnosti, že ji líbá na ústa.Což je věc, kterou… dle reakcí zřejmě jako mnozí další… nepovažuji za vhodnou.

A proč? On tak líbal i ty kluky, když byli malí. Já také ráda dostanu od syna pusu na pusu, je to krásné. A rozhodně to není nic sexuálního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
31.12.20 01:22

S mámou, babičkou a i tchyní se obejmeme a dáme pusu, když se dlouho nevidíme, loučíme se na delší dobu, jsou narozeniny. S tátou si podám ruku.

• Citovat
  • Upravit
22026
31.12.20 01:44
@Russet píše:
Nevidím nic nevhodného na puse na pusu u dítěte :nevim:
@Limi123 píše:
A proč? On tak líbal i ty kluky, když byli malí. Já také ráda dostanu od syna pusu na pusu, je to krásné. A rozhodně to není nic sexuálního.

Mnozí lidé v naší západní kultuře - a troufnu si říci, že jich je většina - vnímají polibek na rty jako výraz určité intimity, přičemž pojem „intimní“ je v tomto kontextu na hony vzdálen vztahu rodič-dítě.

Čistě z mého osobního pohledu, polibek na ústa je úplně jiný level než líbání na tvář (u dětí na čelíčko, na nosík atd. atd.).

Polibky na ústa nemůžu dávat dítěti, protože k němu nechovám ty city, které by mi to umožnily. Nikdy jsem svou dceru ani svého syna nepolíbila na rty, protože to prostě nejde. Jsou to úplně jiné (po)city… emoce patřící výhradně do dospělého světa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
31.12.20 01:53
@BohunkaP píše:
Mnozí lidé v naší západní kultuře - a troufnu si říci, že jich je většina - vnímají polibek na rty jako výraz určité intimity, přičemž pojem „intimní“ je v tomto kontextu na hony vzdálen vztahu rodič-dítě.

Čistě z mého osobního pohledu, polibek na ústa je úplně jiný level než líbání na tvář (u dětí na čelíčko, na nosík atd. atd.).

Polibky na ústa nemůžu dávat dítěti, protože k němu nechovám ty city, které by mi to umožnily. Nikdy jsem svou dceru ani svého syna nepolíbila na rty, protože to prostě nejde. Jsou to úplně jiné (po)city… emoce patřící výhradně do dospělého světa.

A neudělala bys to, ani kdyby malé dítě chtělo? :think:

• Citovat
  • Upravit
Mrs. S
31.12.20 01:53
@Anonymní píše:
Zajímá mě, jaký vztah máte jako dospělí se svými rodiči, zejména ženy se svými matkami. Když se vidíte, vítáte se pusou, obětím? Říkáte si s mámou, že se máte rády?
Já mám se svou mámou velmi přátelský vztah, říkám ji všechno, voláme si, navštěvujeme, je super babička (pracující). Ale téměř nikdy se fyzicky nedotkneme. Je to už tak zažité, že už to po těch letech nějak nejde prolomit. Ona by asi chtěla, ale když už jednou za rok či víc, musim já…

Se svojí babičkou ano-máme takový zvláštní(takový že naši babi musí všichni poslouchat, ale já jsem rebel a dělám si po svém, a stejně se máme rády), s máti ne-nemáme dobrý vztah. Ale třeba že švagrovou ano, u nich je to běžné a jsem moc ráda že to tam takhle funguje a já se můžu přiučit novým věcem

• Citovat
  • Upravit
22026
31.12.20 01:54
@lucenka píše:
A neudělala bys to, ani kdyby malé dítě chtělo? :think:

Ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
31.12.20 01:55
@BohunkaP píše:
Ne.

To mi přijde dost smutný :nevim: Ale tak každý je jinak nastavený.

• Citovat
  • Upravit
22026
31.12.20 02:04
@lucenka píše:
To mi přijde dost smutný :nevim: Ale tak každý je jinak nastavený.

C ´est la vie.

Tohle téma je složité a mohlo by být základem pro hezkou diskusi. Při vší úctě ovšem - krom toho, že v této diskusi je to off-topic - zrovna Ty pro mne bohužel pro takovou věc nejsi diskusní partner.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová