Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Nicol-8
Ještě bych se poptala tady v poradnách, co by Ti poradili. Myslím, že by to mohli rozlousknout.
Přeji hodně štěstí. ![]()
@arinecka píše:
Tohle psala včera -tak všem řeknu pravdu a tu pravdu mám podlozenou důkazy, to už neokeca onaTak doufám, že důkazy mají.
Jé, díky za upozornění, tohle jsem přehlédla.
Jsem jediná, komu to přijde zvláštní?
3 roky se jim ztrácely peníze a jen jim to přišlo divný, pak načapali sestru přítele, jak krade 80 000 - ta se jim přiznala, ale nikde jsem nezaznamenala, že by si pořídili důkazy ![]()
Navíc, proč by kradla v jejich přítomnosti, když měla klíče? ![]()
Jediný „důkaz“ jsou asi SMSky, ale to přece žádný důkaz není ![]()
Kdyby to chtěli hnát k soudu, tak by to bylo tvrzení proti tvrzení, ne?
@jitka 11 píše:Říct rodině ano, ale ne takhle
@Nicol-8
Já bych udělala jednu věc. Než by byla svatba, tak bych, za pomoci notáře, sepsala doporučené dopisy, které bych poslala mamince a snoubencovi. Tam bych se zmínila o tom, co sestra udělala, a navrhla, aby všichni přišli k tomu notáři, a podívali se, co máte na ní za video… fotky… apod.
A rovnou tam by ona podepsala tu směnku.
Možná by to bylo ode mne troufalé, ale v tomto případě bych to opravdu udělala.
@adresa píše: Říct rodině ano, ale ne takhlePosílat mamince a snoubenci doporučené dopisy. Proč, aby nemohli popřít, že se to dozvěděli?
Je to rodina, maminka ani snoubenec nic neprovedli, netahala bych je k notáři, neposílala bych jim doporučené dopisy. Sednout, promluvit, vysvětlit co se stalo, proč nejdeme na svatbu, a proč jim to říkáme - že máme obavu, že nejsme jediní a chceme, aby se to řešilo včas, než se z toho strane velký průšvih, že pokud má sestra problémy a potřebovala peníze, neměla krást, měla to říct a mohla ji rodina pomoct.
Ukázat i vlidnou tvář, že jde o to vyřešit problém a zabránit většímu.
Ne nějaké obsílky rodině, to by se obrátilo proti ním, neřešila by se sestra, ale to, že Nicol s přítelem rodině sděluji věci doporučenými dopisy
Souhlas. Popsala jsi rozumný přístup. Cílem by mělo být situaci řešit/vyřešit, ne se pomstít (jak tady z mnoha příspěvků vyplývá)
@arinecka píše:
Tohle psala včera -tak všem řeknu pravdu a tu pravdu mám podlozenou důkazy, to už neokeca onaTak doufám, že důkazy mají.
Ano, my máme přímo její doznání a vracene “ztracené “ klice a převod ukradených peněz na účet co nám poslala
@Secado píše:
Jé, díky za upozornění, tohle jsem přehlédla.Jsem jediná, komu to přijde zvláštní?
3 roky se jim ztrácely peníze a jen jim to přišlo divný, pak načapali sestru přítele, jak krade 80 000 - ta se jim přiznala, ale nikde jsem nezaznamenala, že by si pořídili důkazy
Navíc, proč by kradla v jejich přítomnosti, když měla klíče?
Jediný „důkaz“ jsou asi SMSky, ale to přece žádný důkaz není
Kdyby to chtěli hnát k soudu, tak by to bylo tvrzení proti tvrzení, ne?
V naši přítomnosti to bylo pro to, ze bylo období karantény..vše zavřené já malé miminko se kterým jsem samozrejme moc nikam nechodila..neměla šanci nás vychytat mic, aby nikdo nebyl doma. A chtěla ty peníze, tak to zkusila takto a chytli jsme ji bohužel pro ni, a díky pro nas
@Nicol-8 píše:
V naši přítomnosti to bylo pro to, ze bylo období karantény..vše zavřené já malé miminko se kterým jsem samozrejme moc nikam nechodila..neměla šanci nás vychytat mic, aby nikdo nebyl doma. A chtěla ty peníze, tak to zkusila takto a chytli jsme ji bohužel pro ni, a díky pro nas
A kdy se to stalo? ![]()
To přece musí být už pěkných pár měsíců..?
@Secado píše:
A kdy se to stalo?To přece musí být už pěkných pár měsíců..?
Synovi je rok, tak to může být někdy během minulého roku, cca 7 měsíců. Takže asi někdy na podzim, v zimě- listopad, prosinec minulý rok.
![]()
@adresa píše: Říct rodině ano, ale ne takhlePosílat mamince a snoubenci doporučené dopisy. Proč, aby nemohli popřít, že se to dozvěděli?
Je to rodina, maminka ani snoubenec nic neprovedli, netahala bych je k notáři, neposílala bych jim doporučené dopisy. Sednout, promluvit, vysvětlit co se stalo, proč nejdeme na svatbu, a proč jim to říkáme - že máme obavu, že nejsme jediní a chceme, aby se to řešilo včas, než se z toho strane velký průšvih, že pokud má sestra problémy a potřebovala peníze, neměla krást, měla to říct a mohla ji rodina pomoct.
Ukázat i vlidnou tvář, že jde o to vyřešit problém a zabránit většímu.
Ne nějaké obsílky rodině, to by se obrátilo proti ním, neřešila by se sestra, ale to, že Nicol s přítelem rodině sděluji věci doporučenými dopisy
Ano, proto. Přítel s tím nechce mít nic společného, tak bych to já udělala takhle. Aby to bylo někde zanešené a nemohl to nikdo zpochybňovat.
Nebo s maminkou to probrat jen ústně, a se sestrou a jejím snoubencem u notáře.
S maminkou bych to probrala tedy lehce, aby se nesesypala. Ale i se sestrou, aby se z toho nemohla vyvléct.
@jitka 11 píše:
Synovi je rok, tak to může být někdy během minulého roku, cca 7 měsíců. Takže asi někdy na podzim, v zimě- listopad, prosinec minulý rok.![]()
Na mě to z úvodních příspěvků zakladatelky působilo, že se to stalo teď..
Moc nechápu, pokud se to stalo před tolika měsíci, proč teď řeší, jestli jít na svatbu, nebo komu to říct. To už by snad za takovou dobu měli mít rozhodnuto. A proč teď demonstrativně odcházet k rodičům?
Asi mi něco uniká, nedává to smysl.
@Secado píše:
Na mě to z úvodních příspěvků zakladatelky působilo, že se to stalo teď..Moc nechápu, pokud se to stalo před tolika měsíci, proč teď řeší, jestli jít na svatbu, nebo komu to říct. To už by snad za takovou dobu měli mít rozhodnuto. A proč teď demonstrativně odcházet k rodičům?
Nevím, asi nechtějí na tu svatbu, tak proto to je tady napsané. Na rozlousknutí. ![]()
@jitka 11 píše:
Ano, proto. Přítel s tím nechce mít nic společného, tak bych to já udělala takhle. Aby to bylo někde zanešené a nemohl to nikdo zpochybňovat.
Nebo s maminkou to probrat jen ústně, a se sestrou a jejím snoubencem u notáře.
S maminkou bych to probrala tedy lehce, aby se nesesypala. Ale i se sestrou, aby se z toho nemohla vyvléct.
Možná by se mohlo mamince místo sesypání ulevit, pokud i ona drží v sobě to tajemství, že po návštěvách dcery jí mizí peníze. Což bude velmi pravděpodobné, že dceruška krade všude, kde má příležitost. Třeba také řeší vnitřní dilema, zda varovat budoucího ženicha, že její dcera krade. A kdo ví, třeba také má slíbeno, že jí dcera vše vrátí, když to nikomu neřekne. Všem by se ulevilo, že na to nejsou sami a nemusí držet takové hnusné tajemství.
Vy vazne verite, ze to svojej mame a snubencovi prizna? A ze peniaze vrati?
Rovno vam tu napisem, ze nie
Poznam take zeny, teda nemali priamo konflikt u mna, ale v rodine, u kamosov, tie zeny sa nestitili nicoho, a robia to dalej aj ked to vsetci okolo vedia
rodina je na pozore, a kamosi im odpustili, lebo sak kazdy je nejaky, ale uz si tiez davaju pozor.Ja si takych ludi v zivote nedrzim ![]()
@Secado píše:
Na mě to z úvodních příspěvků zakladatelky působilo, že se to stalo teď..Moc nechápu, pokud se to stalo před tolika měsíci, proč teď řeší, jestli jít na svatbu, nebo komu to říct. To už by snad za takovou dobu měli mít rozhodnuto. A proč teď demonstrativně odcházet k rodičům?
Troll?
@Takco píše:
Troll?
Co vám nedává smysl? Ze se peníze ztráceli před karanténou už, pak v karantene a covidu nebyla možnost:chytli jsme ji tedy při činu, pak se dusovala omlouvala.ze už nic. ale nikdo netušil, ze má klíče a jezdila sem vesele dal? Krast? Az teď když se opět provalilo vše, tak proste je před svatbou a my jít nechceme..
Kez by to byl troll..bohužel není..