Od porodu mé dcery je tchyně na facku!!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
45
14.8.15 09:47

To je děs. Taky jsme nějakou dobu bydleli s tchýní a bylo to úplně v pohodě. Teď s prckem taktéž nastaly problémy (bydlíme naštěstí jinde), ale už předem jsme i s manželem upozorňovali, že návštěvy pouze po telefonické domluvě a naše slovo platí! Dokonce jsem odmítla veškeré návštěvy v porodnici, což moje mamka vzala v klidu a tchýně těžce rozdýchávala. Nějak stále nemůže pochopit, že s malým tam nebudu neustále jezdit a i když jedu autem kolem, tak nejde většinou v zájmu dítěte zastavovat. Manžel chudák byl tak nějak uprostřed, ale ustál to a trocha asertivnosti i za cenu dusna ze strany rodičů určitě nezaškodí. Já bych asi na takovou domácnost neměla nervy a odešla bych co nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
14.8.15 10:00

Nemyslím si, že j to jen zdaleka o přístupu tchýně, je to hodně i o Tobě.
Má tchýně by si ke mně nic takového nikdy nedovolila.
Měla bys jí opravdu jasně vymezit hranice a být trochu asertivní.
Já chápu, že to může být těžké pro někoho, kdo se tak není zvyklý chovat, ale v tomto případě Ti asi nic jiného nezbyde, pokud se nechcete hned odstěhovat.

• Citovat
  • Upravit
23966
14.8.15 10:24

Celou diskuzi jsem nečetla. Ale trochu mi připomínáš mně. Já jsem bydlela s tchánovci v bytě 3+1 kde jsme měli jeden pokoj, oni spali v obýváku a jedne pokoj byl(je) skladiště.
Já jsem taky nedokázala nic říct, a když už jsem sebrala odvahu, tak mně seřvali a byla jsem ta zlá.
Nakonec jsem prostě byla pryč.
Ráno nasnída a ven, zpět na oběd. Dokud spala v kočárku, tak jsme se vraceli až na večeři.
Bylo to o nervy když bylo blbí počasí, ale nakonec jsem zjistila, že nejsem jediná, co v plískanicíh drandí venku s kočárke.
Takže pokud nemáš na to říct to z plných plic, tak najít alternativu. A možná jako já nakonec zjistíš, že nejsi sama, co je radši venku a domů se vrací nerada. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.15 10:35

@Netopirek jsem rada, ze v tom nejsem sama, je mi jasny, ze to maji holky i horsi. Prijdu si jak pitomec, bydlime na pidi vesnici, takze uz ji mam 500krat projitou, ale vubec mi to nevadi, jen me mrzi, ze tu nikoho neznam, ale vzdycky, kdyz vidim malou, tak si rikam, ze mi to stoji za to vydrzet. Mama s tatou by nam nejradsi dali jejich byt a sli bydlet do domova duchodcu, kdyz to videj, ale jelikoz je tata dost vazne nemocnej a celkove, by jsem to ani neudelala, aby oni sli z bytu v kterem jsou zvykli, jen aby jsme meli klid. Vis, nejvetdi strach mam z toho, ze se budeme hadat s partnerem natolik, az pujdeme od sebe.. Stoji z mnou, ale stejne se kvuli tomu porad hadame a uz i kvuli blbostem..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.8.15 10:37

@Zabatko tak ty to mas taky fajn, nekterejm tem tchynim nafackovat je malo..

• Citovat
  • Upravit
Meha
14.8.15 10:38
@Anonymní píše:
@Netopirek jsem rada, ze v tom nejsem sama, je mi jasny, ze to maji holky i horsi. Prijdu si jak pitomec, bydlime na pidi vesnici, takze uz ji mam 500krat projitou, ale vubec mi to nevadi, jen me mrzi, ze tu nikoho neznam, ale vzdycky, kdyz vidim malou, tak si rikam, ze mi to stoji za to vydrzet. Mama s tatou by nam nejradsi dali jejich byt a sli bydlet do domova duchodcu, kdyz to videj, ale jelikoz je tata dost vazne nemocnej a celkove, by jsem to ani neudelala, aby oni sli z bytu v kterem jsou zvykli, jen aby jsme meli klid. Vis, nejvetdi strach mam z toho, ze se budeme hadat s partnerem natolik, az pujdeme od sebe.. Stoji z mnou, ale stejne se kvuli tomu porad hadame a uz i kvuli blbostem..

A proč nejdete do nějakého podnájmu, klidně nějakého malého bytu, kde byste tolik neplatili?

• Citovat
  • Upravit
23966
14.8.15 10:42

@Meha Já už tam nebydlím. To bylo ještě s expartnerem. A musím říct, že po rozchodu s jejich synem my moc poholi a nechali mě u sebe bydlet než jsem se postavila na vlastní nohy. Ale rozhodně vím, že bydlet s rodiči ať vlastními nebo partnerovými, je poslední možnost před bydlením pod mostem. (aspoň u mě)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
14.8.15 10:45

@Netopirek Ta moje reakce byla na zakladatelku, ne na Tebe.

Naštěstí jsi to vyřešila.
Já svoje rodiče miluju, partner také svoje, ale ani jeden bychom s nimi bydlet nechtěli.

Líbí se mi Tvůj příměr, že je to poslední možnost před bydlením pod mostem :lol:.

• Citovat
  • Upravit
23966
14.8.15 10:46
@Anonymní píše:

Já jsem naštěstí bydlela v Praze, ale vím, že i na vesnici sjou něco jako spolky matek. Nebo co takhle nějaký velejší? Máte jí daleko? Já jsem s kočárkem jezdila běžně z HP do Klánovic. Taková procházka s kočárkem bylo třeba 30km.

Taky jsem si pak mohla dovolit jít s malou Pochod Prčice, když jí bylo 2,5 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
14.8.15 10:48

@Meha Tak to jj. Já jsem bylo totiž i nakonec donucena bydlet s dcerou se svými rodiči. A musím říct, že to občas bylo horší než s tchánovci.

On ten podnájem občas možný neni. Obvzlášť jestli staví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.15 10:50

@Meha partner nechce, jsou to pro nej zbytecne penize, ktere muze dat stranou na ten dum (kterej je uplne rozpadlej, strecha spis neni nez je, voda, elektrika ani topeni tam neni, takze tam jit opravdu nemuzeme, ale zdedili jsme ve vetsim meste, tak to chceme predelat) a ne je davat nekomu jinemu a ja mam rodicak na 4 roky automaticky danej, takze s tim minimem nikam sama jit nemuzu a u nasich v kuchyni taky bydlet nejde, i kdyz si myslim, ze to tak driv nebo pozdeji dopadne..

• Citovat
  • Upravit
Meha
14.8.15 10:56
@Anonymní píše:
@Meha partner nechce, jsou to pro nej zbytecne penize, ktere muze dat stranou na ten dum (kterej je uplne rozpadlej, strecha spis neni nez je, voda, elektrika ani topeni tam neni, takze tam jit opravdu nemuzeme, ale zdedili jsme ve vetsim meste, tak to chceme predelat) a ne je davat nekomu jinemu a ja mam rodicak na 4 roky automaticky danej, takze s tim minimem nikam sama jit nemuzu a u nasich v kuchyni taky bydlet nejde, i kdyz si myslim, ze to tak driv nebo pozdeji dopadne..

Já chápu, že když je nedostatek financí, tak holt se to nějak udělat musí.
Ale aby Tě to tam úplně zničilo nebo váš vztah.

Píšeš, že jste s tchýní byly před tím kamarádky, že to byla fajn ženská.
Tak si tom s ní zkus v klidu promluvit. Něco v tom smyslu, že oceňuješ její zájem o vnučku, ale že je nutné respektovat alespoň nějaké hranice soukromí.

• Citovat
  • Upravit
1312
14.8.15 11:18
@Anonymní píše:

Hele aspon se mas na co tesit. Vis ze vecne tam nebudete. Ja na tvym miste bych si asi zaridila rodicak na 3 roky, pokud mas moznost pres partnera. A zkusila bych hodit rec s tchyni, kdyz to predtim s ni slo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
14.8.15 12:43

Opravdu vřele bych poděkovala tchánovcům, že vás u nich nechají bydlet, ale že musejí být hranice. Řekni v klidu tchyni, že si jí moc vážíš, že nechceš dělat zle, ani se s ní hádat, ale že opravdu potřebuješ být občas s dítětem sama a že si to chceš prostě dělat po svém, tak ať ti k tomu dá prostor. Že když budeš potřebovat radu nebo pomoc, řekneš si o ni sama. Ty jsi matka a přes to nejde vlak. Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
14.8.15 14:05

Holky, já sem vlezu, i když ne úplně k tématu. Když píšete, že to jde, tak to jde, ale je to vždycky jen o lidech. Já věřím tomu, že s někým se fakt vyjít nedá a tak 80% věcí, co zakladatelka popisuje, by mi taky bytostně vadila..
Mamka mýho manžela (nepoužívám tchýně), je super, vycházíme bezvadně, domluvíme se na všem. S jeho tatem je to horší, ale pořád dobrý. Děti miluje, pohlídá. Dodržuje moje zásady. Zkouší to porušovat, ale nedám se. ALE… vím, že kdyby jsme spolu bydlely, tak to bude děsný. On by tady byl každý den, s ní bych se hádala, že nechci, aby nám vařila,… a další věci. Zrovna nedávno jsme něco řešily s chlapem, bavily jsme se o tom i s nima a byly jsme sakra rádi, že jsme sami.
Je to taky samozřejmě o snachách. Taky mám známou, co dělal po dobu bydlení s manželovýma rodičema, z komára velblouda. Měla z ní srandu celá vesnice, protože co byla schopná řešit a vyčítat :roll:
Zakladatelko, jak už bylo řečeno, nesmíš se dát. Když nechceš, aby šla dál, prostě to řekni. Že něco děláš, že se ti to nehodí… když ti ji bere, prostě si ji vem zpátky, snad se s tebou nebude prát :think:
Mě sem jednou chlapa taťka vlezl jako domů. Klíče má, ale pro případ nouze, věděl, že jsem doma, nezazvonil a šel dál. Tak jsem mu to prostě řekla. Slušně, ale rázně, od té doby zvoní, nebo aspoň klepe na okno a jezdí zásadně ohlášený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová