Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko, vím že je to těžký, ale zkus se nevymlouvat na svoji nemoc, ještě jednou to zkus, promluv si s ním, přiznej se mu, že jsi se k němu nechovala hezky, neomlouvej se nemocí, začni se chovat jako jeho žena, nečekej změnu hned, musíš holt nějakou dobu vydržet a uvidíš
někdy se taky necítím třeba psychicky ok a mám psychicky nemocnou maminku, tak vím jak to je, člověk někdy hledá viníka, který za to za všechno může a najde si někoho blízkýho, komu ubližuje..a vím, ty si nemůžeš pomoct. A on tomu nerozumí, byli jste před tím spolu je krátce, takže se třeba k tobě neumí chovat hezky, když tobě není dobře, ale bere to, že máš takovou povahu. Píšeš, že je dobrej táta, ani nevíš, co by za to spoutu ženskej dalo, není větší důkaz od chlapa, že tě miluje, když vidíš, jak miluje vaše dítě
Ještě to zkus, zkus si srovnat v hlavě, že protivnej je asi kvůli tobě, že je hnusnej, protože ty jsi hnusná na něj, měj trpělivost, píšeš, že se cítíš líp, tak věř, že bude všechno lepší a ono to půjde, nevzdávej to po týdnu. A neboj, i kdyby to nešlo, domů se můžeš vrátit vždycky ![]()
@Anonymní píše:
Jitka: kdo se tady lituje? laskavě se uklidni a vyjadřuj se lépe! Navíc jsi mi jen napsala, co vím sama!
jen potřebuji názory, jsem zmatená.Pobláznily se ve mě hormony, chtěla jsem moc miminko a myslela jsem, že on je ten pravý :-/ achjo měla jsem počkat, co se z něj vyklube.
Peníze našetřené naštestí mám a nejsme díky bohu manželé. Vrátila bych se, ale vím, že malá by měla lepší život tady.
Kdo za to může bych potřebovala vědět, abych se buď přestala obviňovat a utápět v depresích a nebo se uklidnila tím, že vina není jen na mojí straně.
Díky za názory.
Prosím…??? Přečti si, co píšeš…pořád brečím…abych se přestala obviňovat……lituješ se…nebo myslíš, že je to něco jinýho???
Co čekáš? Že ti poplácám ramena a napíšu, že to bude lepší??? To ti jako pomůže? Myslím, že víc ti pomůže, když ti někdo otevře oči, nakopne tě (i negativně), než ťu, ťu, ňu, ňu…to je ti nanic.
Kdo za to může??? TY…ty jsi chtěla dítě s takovým člověkem…vybrala sis dobrovolně…tak se vyprdni na vinnu a jednej…
Zakladatelce: (To mi teda silně připomíná „Bez dcerky neodejdu“ To si určitě přečti, pokud to neznáš.)… Tak to se na mě nezlob, ale tak blbej snad nikdo neni… Kolik ti je, že po dvou měsíční známosti chceš miminko od chlapa, kterýho vůbec neznáš, nevíš nic o něm a jeho rodině, jasný jsi zamilovaná (resp. byla) to má člověk růžový brýle, ale proboha! No chybu hledej u obou, jak u sebe, že si necháš udělat dítě od člověka, do kterého jsi jenom poblázněná a on že ti lhal. Teď trpíte všichni, chudák malá. Já bych se sebrala a okamžitě se vrátila do čech, lepší být sama než být někde ufňukaná v depresi na práškách, ale pokud je přítel muslim, tak SILNĚ pochybuju o tom, že tě on a jeho rodina nechají odejít i s malou, samotnou jo, ale malou si nechají. Koneckonců můžeš si za to opravdu sama, to se fakt na mě nezlob, ale je to tak… Komentáře jsem ještě nečetla, reaguji na první příspěvek.
@Barunka777 pochopila jsem, že rodila tady u nás. Takže malá je občanem ČR. Neměl by být problém dostat jí domů
@Mia82 Soudně asi jo, ale oni jí malou dobrovolně nedají, aby s ní mohla odjet, si myslím, rodina jí bude držet a pokud to pak bude soudně, tak rodina začne jak je matka v despresích a na práškách a neschopná dceru vychovávat a ona pak bude pěkně v prde. i… soudy se kolikrát táhnou roky. U nás v TV furt běží jak matka/otec odvezli dítě do vlasti a oni ho pak horkotěžko dostávají zpátky (i když nejsou manželé, soudy o dítě jsou hrozný)…
Zakladatelko, jestli chceš, tak mě vyhledej na Skypu pod nickem „Poustevnice Šedá“, řešila jsem kdysi s jednou známou něco velice podobného, ať už se týká tvého zdravotního problému, tak té situace v cizině a hodně jsem se tuto problematiku zajímalo. Jestli chceš, můžeme to v klidu probrat, nebo se můžeš jen vypovídat.
Peníze našetřené naštestí mám a nejsme díky bohu manželé. Vrátila bych se, ale vím, že malá by měla lepší život tady.
Nedovedu si představit, že bys mohla v muslimské zemi žít na hromádce s muslimem, takže muslim to asi není. Ty našetřené peníze ve tvém věku taky moc nechápu, pokud tedy nepocházíš z bohaté rodiny. Malá bude mít nejlepší život se svou milující matkou, ať už bude žít kdekoliv. Mládí je těžké v tom, že si člověk vlastní blbostí můžu život zničit tak, že mu dá hodně práce, aby se z toho dostal. Ty jsi toho příkladem. Nepostřehla jsem kolik ti je, ale zachovala jsi se jako puberťačka, co chce miminko na hraní a myslím, že teď bys ho nejraději nechala taťkovi a vzala kramle. Podle mě jen hledáš důvody k tomu, abys ho mohla nenávidět a nejsi natolik dospělá, aby jsi ocenila to, že se o vás stará a má vás rád. Znakem dospělosti je i to, že člověk musí za své činy nést odpovědnost a leccos překousnout, protože si to tak zařídil sám. Pokud tě mlátí, nedává peníze, jeho rodina tě šikanuje, vezmi dítě a jeď domů. Pokud tě jen tajemný cizinec přestal bavit a dítě tě obtěžuje, tak odjeď domů sama a začni znovu. Ale neříkej, že neodejdeš jen kvůli tomu, že malá by měla lepší život tam, kde jsi. A taky to možná může být celé vycucané z prstu.
edit: On má taky poruchu osobnosti? To ji máte oba dva? Tak nějak jsem to pochopila z tvého psaní.
Tarinka: děkuju moc za pochpení a za názor
jitka: tím jsem pouze objasňovala situaci. brečím, prože je mi to líto.
poustevnice: na skype mám svoje kontakty a údaje, ale děkuji, když bude nejhůř určitě se ozvu..
kobliha: ty jsi to nejspis vubec nepobrala, dítě nechat tátovi?
no to je opravdu vtipný. a ano "bohužel jsem se zachovala jako puberťačka. a jako hodně velký faktor považuji prostredi ve kterem bude me dite vyrustat a tady je to opravdu idealni
jo a tohle jsem si z prstu fakt nevycucala. urcite si budu jen tak vymyslet a psat tak dlouhy texty na ipadu. penize mam, protoze jsem hodne pracovala a neutracela za kraviny.
Díky všem
@Anonymní píše:
Neee, muslim to neni.. to neni podstatne, je to malý ostrov
ostrov, hmmm..já chci takýý
Dělám si srandu, je tam určitě krásně, ale stojí ti to vše za tohle? Myslíš, že už se to nedá vrátit? Máš ho ráda?
Mia: ja nevim:-( dnes kdyz jsem napsala cely ten pribeh, tak jsme se zase pohadali a vecer zase v klidu, bojim se co bude zitra. mama mi rika at se vratim, ale to si myslim jen kuli tomu, ze chce casteji videt prcka
mala byla jen jednou nemocna a myslim si ze je to jen diky tomu zeji davam to nejlepsi a nejcerstvejsi ovoce primo od farmaru, byla jsem v cr a nevedela jsem co kupovat. asi kravina pro vas, ale pro me dulezite
@Anonymní píše:
Mia: ja nevim:-( dnes kdyz jsem napsala cely ten pribeh, tak jsme se zase pohadali a vecer zase v klidu, bojim se co bude zitra. mama mi rika at se vratim, ale to si myslim jen kuli tomu, ze chce casteji videt prcka
mala byla jen jednou nemocna a myslim si ze je to jen diky tomu zeji davam to nejlepsi a nejcerstvejsi ovoce primo od farmaru, byla jsem v cr a nevedela jsem co kupovat. asi kravina pro vas, ale pro me dulezite
Tak pokud ti záleží na tom, aby tam dcera vyrůstala, tak prostě budeš muset najít cestu jak s přítelem vyjít a dostat se z těch depresí. Vy spolu nemluvíte? nebo hádáte se? Nebo jak probíhá vaše komunikace a soužití? To přece musíte nějak vyřešit nebo jak dlouho chceš takhle žít? Na práškách?… ![]()
To my rozumíme, že chceš aby malá měla čerstvý ovoce, nebo, to my matky tady v Čechách pro ty svoje děti taky chceme, ale věř, že je pro ni mnohem míň zdravý žít ve stresu, být u hádek rodičů, než nějaký zvadlý jablko
a za tu dobu co tam jsi, tak udělala jsi něco proto aby jsi se cítila líp? Učíš se jazyk? Jak se bavíš s jeho rodinou?
A neboj, všechno se dá nějak vyřešit, si představ, že jsou lidi, co se nemaji kam vrátit ![]()
Antidepresiva mam zmenene a můžu říct že jsou super, vždyť jsem psala, že se poslední dobou snažím, ale on si toho asi už ani neváží
sex máme, ale ne kvalitní, pořád se mi vrací zánět močáku, musí se to řešit jinak. ovšem nespíme spolu v posteli, nemůžu vedle něj usnout i přestože chci